Ima u CC! west gore na katu (kod SOlivera) štand, baš izrađuju takve stvarčice.
Printable View
Negdje oko Bozica sam naletjela na neki clanak/blog/nesto, nalik na ovaj ovdje: http://www.blogher.com/what-teachers...d-job-security (nekako mi se cini da nije bio bas taj, iako je poruka u principu vrlo slicna) i skroz mi je sve imalo smisla. U clanku kojeg ne mogu naci, pisalo je da se ucitelji/tet zapravo osjecaju grozno kad shvate da vise nemaju gdje drzati rukotvorine svojih bivsih ucenika - grozno ih je, jel, baciti. Ne vole ni salice, majice, garderobu... osim u slucajevima kad se stvarno zna sto vole ili zele. Na kraju smo teti za Bozic odnijeli paketic s keksima i kolacicima (sve kupovno) za nju i studente, a uz to je dobila i cestitku i poklon bon za knjizaru, gdje je na kraju kupila knjige za svoju vrticku grupu.
Danas smo joj, za odlazak (odraslo mi dijete i preslo iz infant u toddler room :drama: ), poklonili card (postoji li uopce hrvatska rijec za card, a da nije rijec o cestitki? :mrgreen:) i unutra sam stavila kolaz fotografija svog djeteta, neuokvireno, taman velicine te koverte. Navodno to, barem ovdje, vole. Kao jednostavno je za cuvati, osobno je jer joj napises nesto lijepo, a i slika je za uspomenu.... bez da je isprintana na nekom platnu velicine Mona Lise, ili tako nesto. Uz to je svo osoblje infant rooma dobilo, opet, kekse i cokolade.
a kak se zove sad to u kaj šunko ide, to nije naš rang jaslica'
U principu je. Opca imenica za sve je daycare, malo poblizi naziv je early learning center (Sunko ide u instituciju, ne kod tete cuvalice). Podijeljeni su u cetiri grupe, najmanja je od 6 tjedana do 16 mjeseci, u njoj je 12 djece (minimalan odnos 1:3, cesto 1:1), sljedeca grupa, u kojoj je on sluzbeno od jucer, je od 16 do 35 mjeseci (minimalno 1:5), a nakon toga postoje dvije tzv. preschool grupe, s 27 djece u jednoj (6:1) i 30 u drugoj (7:1). Ne znam tocno dobnu granicu za preschool I ili II, razlikuju se po programu. Nakon ovoga pocinje kindergarten, sto je ujedno i sluzbeni pocetak skole (djeca s navrsenih 5 godina u rujnu).
Mi smo ove godine tetama poklanjali unikatne slike andjela iz ateliera u Ilici. Prekrasne su, razlicitih formata. Tete su se odusevile, rasplakale. Djeca su se uza potpisala (cijela grupa) i mislim da je stvarno pogodjen poklon. I ja bih takav u svom stanu. I inace se tako vodim kad kupujem bilo kakav poklon, da bi ja isto takav ili nesto sto bi i moja djeca zeljela
Sent from my iPad using Tapatalk HD
twin, je li ti dijete u Travnom :-)
ahaha i meni, užas, grižnju savjesti i raznorazne probleme uzrokoane kombinacijom praznovjerja i opsesivno-kompulzivnih ispada.
:lol:
ja ovako kao mima na onom drugom topicu (gdje se daruju učiteljice):
stvarno nije lako kupovati za drugoga :)Citiraj:
ja volim stvari a ne poklone sa dušom
Mi se ove godine rastajemo od teta a nitko još nije krenuo skupljat za skupni poklon, tako da ću ja u svoje ime nešto tetama pokloniti..sad samo treba smisliti što...voljela bih nešto unikatno, voljela bih čak da dijete napiše pismo ili tako nešto...S tetama smo se jako zbližili i baš će mi teško pasti rastanak :(
hm..ajmo malo prijedloga za poklon za kraj godine...kazete da bi bilo dobro da se roditelji spoje?
Mi se baš nešto ne drzimo skupa - mi roditelji... tek je prva godina iza nas. Jaslička grupa.
Znam par roditelja - mozda dvoje troje pokušat ću vidjeti s njima...ako ne, što je ovako ok poklon?
Imam domaći sok od bazge - mislila sam to, ali bi još nešto? da, netko je napisao mozda neki mirišljavi fini sapunček. ali imamo i stričeka. Što za muškog odgajatelja?
đuzepe, ovo tu su nabrojani pokloni kad klinci krenu prema školi.
a ti možeš slobodno sazvati sastanak s klincima i počastiti sve s sokom od bazge, ili samo teti i stričeku uručiti sok. valjda postoji i fini sapunček i za stričeka, zakaj bi to bilo samo za tete?
naši klinci su imali predstavu kao završnu i roštilj tjedan dana ranije na Jarunu s cijelim obiteljima
pa i to što kažeš :-) budem i njemu tak nešto našla...
Isto super ideja da se svi počaste, zašto ne :-)
da, F isto možda neće zadnju godinu vrtića u svoj vrtić, i, za rastanak, ću sigurno sitnicu pokloniti tetama. No, totalno sam nekreativna - što? da nije skupljač prašine, a da opet bude simpatično...hm, ova ideja o plati kolača uopće nije loša.
problem je kod ovih miješanih grupa što nema grupnih poklona (ni brige ni pameti, taman za mene koja nisam sklona poklanjati u ovakvim situacijama).
Apricot Ne, u centru :)
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Mi uvijek kad kupujemo tetama, kupujemo zajedno, svi roditelji iz grupe. Obično je to za kraj godine (školske) ono prije ljeta. Jest da je ponekad bilo roditelja kojima ta ideja ne sjeda, ali većina je bila za pa na te koji nisu htjeli nismo ni računali. Moram reći da zaista imamo sreću da su mi i za srednjeg i za mlađeg sina tete bile predivne, toliko su radile s djecom, djeca ih obožavaju, vole ići u vrtić...ono žene su se trudile maksimalno. Jučer smo imali završnu priredbu, 20 djece iz grupe ide u školu, napravile su svakom knjižicu sjećanja sa nekim tekstovima i dječjim radovima za uspomenu, priredba je bila prekrasna, djeca su zaista svi od reda pravi mali glumci, toliko su se uživili i uživancija je bila prisustvovati tome. Kupili smo svakoj teti naušnice i cvijeće, htjeli smo nešto trajnije da im ostane za uspomenu. Lani mislim da smo uzeli poklon bon u Mulleru ili nekom takvom dućanu da same izaberu. Nikada to nije neka pretjerana vrijednost da bi nekome trebalo biti neugodno primiti, a ni nama roditeljima nije bilo previše za izdvojiti.