Danas bila u mani bilo je nekihbolera ali tamnijih
Printable View
Danas bila u mani bilo je nekihbolera ali tamnijih
Odustali od bolera.
Haljina bu ostala kao svečana a budemo našli neku drugu kombinaciju.
Kaj god smo probali na ovu ne paše.:-(
Jedini problem je kaj se god meni čini prikladno njoj se ne sviđa. Bila sam spremna "pljunuti" 400 kuna za super bež vesticu u S Oliveru ali njoj se ne sviđa.
Našli prekrasnu haljinu u Bennetonu ali ona neće.
Na kraju budem vjerojatno ludila u proljeće sa svim ostalim mamama.:roll:
Evo opet "ludim", cura koja je trebala biti kuma u stvari ne može, mislim hoće ali ja ne dozvoljavam.
Sestra joj ima isti dan krizmu i mislim da ne bi bilo u redu. A nije opcija spajanje krizmi jer nisu u istoj župi.
E sada, da li krizmeni kum ili kuma smiju biti mlađi od 18., a da naravno imaju sakrament krizme?:zbunj:
I kak to da se može biti krsni kum bez krizme, a krizmeni ne.:?:
a otkud tebi ta informacija,mora se imati minimalno krštenje i krizma za oboje kumstvo, a ako je u braku mora bit crkveni brak
za vjenčanje ne postoji regula može bit ko hoće tj.koga izabereš.
Usput može bit kum/kuma i netko od njene družine, ali je uvijet da primi krizmu prije nje, bilo jako popularno u moje doba ( ne kod mene)
očito niej neko delal kak treba
naravno
Znaš kak?
Odu kukat na Kaptol i tamo dobiju dozvolu za vjenčanje, ali moraju obećat da će poslije dolaziti na vjeronauk i obaviti Krizmu.
U biti im odobre privremeno preskakanje sakramenta.
Na kraju rijetki zaista i dođu i obave ono kaj su obećali.
I zato nema Krizmu, a ima sljedeći sakrament- vjenčanje-
nema vjenčanje veze s time, ali je uvjet ako si oženjen da je crkveno vjenčan
u crkvi se može vjenčati bilo tko, nemora ni imati prijašnje sakramente, to je sakrament koji se dijeli s drugima ne koji je tebi podjeljen od crkvenog "osoblja"
vjerujem da to nije želja od pred 2 tjedna, usto svećenik vam je valjda i naglasio tko smije bit kum,
usto polutalijanka je mogla otić u neku župu koja priprema velike za sakramente i proći vjeronauk i oko Uskrsa ili malokasnije se i firmati, mislim da je kasno sad, ali može se pitati, možda i kod vas postoji ta mogućnost u župi, nema se tu kaj loviti biskupa ili nekog tak visokog i zašto.
Malo bih ovo ispravila.
Da, u crkvi se može vjenčati bilo tko, ALI ako druga strana ima sve prethodne sakramente. Onda se radi o tzv. jednostranom vjenčanju. Jedan od mladenaca ima sve sakramente, i on daje obećanje u ime oboje da će živjeti u vjeri i sve što se toga tiče. A drugi ne mora biti ni kršten u crkvi. I ako želi može se kasnije krstiti i krizmati i tek mu zapravo onda vrijedi crkveno vjenčanje kao sakrament.
A nista lakse nije ni obuci decka.
Tj. lakse je smisliti kombinaciju, ali to pronaci u ducanima je nocna mora.
mm nije skoro ni vidio crkvu do vjencanja, a vjencali se bez problema.
Gledam malo i razmišljam o sakou za sina za krizmu... Jeste li kad kupovale tako nešto preko interneta? Jel veličina bila ok? Ja proučavam jednu stranicu, i muče me te veličine, naravno kineska roba, ali poslužilo bi za tih sat-dva. Ima duge ruke i trebala bi uzeti njihovu najveću veličinu zbog rukava, ostale mjere ( prsa, ramena, duljina ) su mu dosta i dva broja manje... Ima li gdje po dućanima jeftino, bbaš jeftino?!
sakoa se zna naći u c&a i h&m-u
Ima sada na Njuškalu par povoljnih oglasa baš za dečke 14-15 godina.
Stiglo nas i to. Gdje u zg obuci decka za krizmu? Odjelo nece, znaci nekakve hlace i kosulja. Tamne traperice i neki sportivo sako? Gdje? On ima 180+, siroka ramena i jaka bedra ( posljedice rukometa) i oblaci se na muskom odjelu, ne djecjem jer mu je najvece djecje usko.
Dodatni problem je obuca - treba nam nesto pristojno i nededasto- broj 45-46.
A osnovni uvjet je da me sve ne kosta milijun kuna jer imamo i pricest ove godine
Mi smo lani kupili starijem (isto 180+) nekakav tamnoplavi sportski sako s dva lica u Modiani u cc1 (bar mislim da je bila Modiana, neki slovenski dućan) i sako je bio na nekakvom masnom sniženju jer nisu imali sve veličine. Hlače - njegove standardne tamnoplave, od tankog samta - korištene u glazbenoj školi. Košulja - bež, neka boja koja može biti i za svečane prilike i za svaki dan. Imao je tatinu kravatu iste boje kao i sako, plavu s bijelim točkicama. Najskuplje smo platili cipele - oko 500 kn, neke bež u Timberland stilu, jedva smo našli veličinu (46).
Ove godine mlađi sin ima pričest. On je kicoš, ali imali smo više sreće nego pameti. Naslijedio je od mog brata smoking (crni, s reverima od nekakvog svilenkastog materijala) koji je u savršenom stanju jer se koristio samo za nastupe s glazbenom školom. Postoji i odgovarajuća leptir mašna. Za košulju nije problem - moja djeca isto imaju hrpu te odjeće iz glazbene škole.
bas su mi fora decki koji biraju leptir masnu umjesto kravate :)
moj se brusi da ce tako na maturalnoj veceri, vidjet cemo
prvo morate biti sigurni kada je krizma, mo u ovo doba još nismo znali, ispalo je da je sredinom lipnja i da je taj dan temp bila valjda 35. Nikakav sako nije dolazio u obzir.
Mi smo kupili plave hlače i lijepu košulju sportskog kroja u Reservedu, crne tenesice na nogama. Nikakva prevelika šminka, posebno stoga što naši imaju haljine i plašteve na misi
tvoj mlađi ima krizmu ove godine ko imoj najstariji, kaj ne?
za obuć još nisam ziher, ali vjerujem da će bit nekaj kaj i sad može nositi a i kasnije, znači nekaj u sportskom tonu, vjerovatno košulja + nešto na traperice ( uglavnom nekaj kaj neću morat baš peglati :-P), moram videt jel ima gdi kaj za njega ( on je 175+), firma datum se zna od početka školske godine, i sad u nedelju je i datum potvrđen, 24.4. ( to je najranije do sad, uvijek je bilo u cca koji dan od proslave župe, početkom-sredinom svibnja),bit će u dvorani, mada je do pred dvije godine bilo na otvorenom.
Bubica ima li taj tvoj Reservedo i kakve popuste prek godine?????
Možda je pomicanje krizme prema zimi jedini način da ljudi dođu obučeni odnosno ne goli :mrgreen:
Najbolje da je zima i da je vani, valjda bi se stvarno obukli.
ok bum pogledala, nego do kad su sniženja?