To je dakle crveni luk. A koje debljine kolutovi?
Printable View
To je dakle crveni luk. A koje debljine kolutovi?
Volim ga, ali ne do te mjere da bih ga sirovog jela više od jednom u dva tjedna, dok ga u kuhanju koristim gotovo svakodnevno
po mojoj procjeni oko nekih 3 mm...Citiraj:
Bomballurina prvotno napisa
MM i ja obožavamo luk i bijeli i crveni na sve moguče načine :)
Mi smo obožavatelji luka...
Moja baka reže luk i kaže, jao što je ljut, a Mislav kao iz topa - pa nasoli ga!
Sjetio sam se danas ove teme dok sam unistavao ogromne kolicine luka uz cevape na poslu ... njamiiiiiiii.
Sva sreca, danas nemam sastanaka ... :mrgreen:
Ja luk stavljam u svako jelo (osim u mlječna jela) ali ne mogu ga jesti sirovog. Mladi luk mi je jako fini, ali ga zbog želučanih tegoba isto ne smijem.
evo, mi se tek sad prijavljujemo među ljubitelje luka...
a volimo ga svakako: u salati, uz ćevape, mladog, lučiće u octu....
I P. je ljubitelj, ovo ljeto je po salatama samo pecao komade kapule, i govorio: daj uka...:lol:
Pamte se moje prve izgovorene riječi :
"Peka, juka!"
A i danas je tako. :aparatic:
danas me je netko uvjeravao da je dinstani luk smrt za žuć :cry:
šta mislite je li to točno, jer ja masu jela pravim tako da prvo dobro izdinstam velikuuuu količinu luka?????
A jes mi drago sto toliko ljudi voli luk jer se ja davim u luku i mislila sam da sam jedina. :D :D Ja bez luka nemogu zivjeti. U svim mogucim oblicima ga jedem i uopce mi nepravi probleme ni u zeludcu a ni u ustima. Teska obozavateljica sam i cesnjaka i njega koristim na tone.
Ja za doživotnog počasnog člana! Kod nas u Bosni kažu da prvo narežemo luk i stavimo da se poprži pa onad kontamo šta da napravimo. I moja cura je u tome na mene, ali MM nije baš ljubitelj, mada nije ni da mrzi. I kako se ćevapi mogu zamisliti bez extra luka?
Jel te mogu zamoliti recept kako pohaš luk, plzzz?Citiraj:
ekica prvotno napisa
Moguće da bolesnima na žuč (npr. s kamenjem u žuči) uzrokuje akutne napade zbog velike količine celuloze pomiješane s masnoćom. Inače, ne vidim razloga da bi sam dinstani luk mogao prouzročiti kakvu bolest!Citiraj:
zrinka19 prvotno napisa
zbilja, šta je to s kapulom i želucem
misla sam da je do mene al vidim da vas ima još
ja sam u kući uvela teror, ništa se više na kapuli ne radi
ukus me ne smeta ali svaki šugo na kapuli ja još dva dana osjećam
Ja ne mogu probaviti ni crveni ni bijeli luk ako su u sirovom obliku. Jednom sam jela sirovog češnjaka jer su me uvjeravali kako će mi gripa odmah proći, ja probala - i klinac! Bolovi u trbuhu su bili katastrofalni, a imala sam osjećaj da mi iz svake pore izbija miris češnjaka, danima nakon toga. Ne ponovilo se!
Problem je što se većina saftova radi na kapuli. Hm.., a ako je dobro izdinstana i skuhana, ne bi trebalo biti problema. Lalah, probaj dobro izdinstati kapulu, pa onda šug dosta kuhaj (u snislu da se kapula skroz rastopi, da se ne vidi u šugu), tako ne bi trebala imati posljedice na želudac..Citiraj:
lalah prvotno napisa