Mima prvotno napisa
Ako dijete dobije 4 iz testa iz imenica onda normalno da me zanima zašto, pitam i pogledam test na informacijama, jer hoću vidjeti u čemu je stvar, da li se zeznula ili nešto stvarno ne zna, ali ne komentiram tu ocjenu u smislu da je grdim (niti je previše hvalim za petice, onda se nekad sjetim pa joj kažem da je super u školi).
Ali ovo o čemu je Zuska pisala, to je skroz nešto drugo, moji roditelji su bili isti takvi, to je jedna situacija koja ti stvara osjećaj da roditeljima valjaš samo ako se sa tobom mogu hvaliti, ako si super sa ocjenama, i ne samo super nego i bolji od svih drugih. Ja sam se upisala u MIOC sa jednom četvorkom (iz tjelesnog :mrgreen: ), tata me vozio da se upišem u školu, i on je na tom upisu profesorici koja je tamo sjedila iskreno posramljen rekao da sam ja 'pri dnu liste', među ovima sa jednom četvorkom. Žena ga je gledala kao da je pao s Marsa, i rekla mu je da treba biti super ponosan na mene itd. Dakle, to je taj neki osjećaj da nikad nisi dovoljno dobar. No, kao što već rekoh na mene to nije posebno utjecalo niti je napravilo perfekcionista od mene, ali mi jest prilično uništilo samopouzdanje jer su mi roditelji zapravo oduvijek servirali da nisam baš previše pametna (kad sam se upisala na ETF bili su iskreno zabrinuti).