Re: dojenje 3godišnjaka i vrtić?
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
dakle, nadam se da će zara upasti u vrtić. doji još uvijek, a vjerojatno će dojiti i najesen kad će imati pune 3 godine.
i sad, da li da to uopće kažem u vrtiću na "upisnom" razgovoru (vjerojatno s psihologom) ili ne?
ne želim da nas se automatski etiketira, kojim god etiketama (luda mama, prezaštitnička mama, ovisno dijete, problematično dijete bla bla bla).
a opet, ne mogu ne reći, jer što kad nasred vrtića digne majcu i počne ispitivati djecu "hoćeš malo cice?", a to zna raditi kad se igra obitelji.
ili ako bude tužna/ frustrirana pa se počne derati "ja bi cicuuuuuuuuuu".
ne znam, živim u nadi da će osoba s kojom ćemo razgovarati biti dovoljno otvorena da na njeno mišljenje o zari ne utječe (previše) informacija da produženo doji.
kakva su vaša iskustva?
i to prvenstveno produženo dojene djece koja su krenula u vrtić tako stara kao i zara - znači ne jasličaraca za koje ajde to još i nije toliko čudno.
:shock: ...sori kaj sam šokiran ali uvijek me iznova šokira činjenica da klinci cicaju "do škole".....ali već kad pitaš za iskustva, moram ti reči da od jaslica pa do kraja vrtića nikad se nisam susreo s djetetom koje je žicalo cicu u vrtiću....a baš bi volio da jesam pogotovo ako je majka po mom ukusu-onda bi joj priuštil tandemsko dojenje(ŠALA, ŠALA, ŠALA)
Re: dojenje 3godišnjaka i vrtić?
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
dakle, nadam se da će zara upasti u vrtić. doji još uvijek, a vjerojatno će dojiti i najesen kad će imati pune 3 godine.
i sad, da li da to uopće kažem u vrtiću na "upisnom" razgovoru (vjerojatno s psihologom) ili ne?
ne želim da nas se automatski etiketira, kojim god etiketama (luda mama, prezaštitnička mama, ovisno dijete, problematično dijete bla bla bla).
a opet, ne mogu ne reći, jer što kad nasred vrtića digne majcu i počne ispitivati djecu "hoćeš malo cice?", a to zna raditi kad se igra obitelji.
ili ako bude tužna/ frustrirana pa se počne derati "ja bi cicuuuuuuuuuu".
ne znam, živim u nadi da će osoba s kojom ćemo razgovarati biti dovoljno otvorena da na njeno mišljenje o zari ne utječe (previše) informacija da produženo doji.
kakva su vaša iskustva?
i to prvenstveno produženo dojene djece koja su krenula u vrtić tako stara kao i zara - znači ne jasličaraca za koje ajde to još i nije toliko čudno.
predbacivano mi je da se previše čudim....pa eto mene još jednom u čudu....dakle Lutonjica(a i druge produžene dojilje), ko osoblje foruma( i to foruma koji se zalaže za dojenje do kada to dijete samo hoće)strahuje i pita se treba li zatajiti informaciju pred psihologom da još uvijek doji svoje trogodišnje dijete....vi znate moje mišljenje o tome ali i poštujem da vi imate svoje pa mi nije jasno zašto se to onda sramite i reči....tj. šta te briga šta če misliti o tebi i tvojem djetetu ako znaš i misliš da radiš najbolje za njega i da je to ispravno a ujedno i znanstveno potkrijepljeno......pa ko će onda drugi priznati da doji trogodišnje dijete ako nećeš ti i druge rode.....dakle kako znate čvrsto braniti svoje stavove tu na forumu i kako se znate samo čvrsto suprostaviti meni, tak se suprostavi i pedagogu...psihologu ili bilo kome drugome ko sumnja u ispravnost tvojih postupaka....dakle takvih dilema na ovom forumu nikad ne bi trebalo biti