Tako je, možda.
A ja nemam sluha pa nikad nisam pjevala na pozornici.
Printable View
OK, ali djeca koja nisu toliko udružena i organizirana nisu manje vrijedna, zar ne, i na mjestu kakvo je školski izlet bi trebala imati šansu sjesti na atraktivno mjesto. I realno je da mogu biti nezadovoljna mjestom na koje su sjela. Dakle, uopće je nebitno je li se to stvarno dogovilo, ja želin Naniibebi reći da djeci jednostavno ne mora biti sve što su zamislila, i da se radi toga ne valja toliko ljutiti. Ravnateljica je pokazala moć svog položaja, točno, i ona jest hijerarjhijski iznad djece i na kraju krajeva tamo je da radi posao, pa ima i pravo odlučivati gdje će sjesti.
Ja ne znam kako kod vas, koda nas se na sastancima direktoru čuva mjesto na čelu stola, iako možda neki i stoje.
moja je preseljena - iako, ona je dosta dobra narav, i mislim da će ona to brzo zaboraviti. Zaboraviti ću i ja. Stvarno su se jako veselile i planirale - naći će one i druga veselja i vjeriujem da su ona to već i zaboravile. Ne znam, jer se ne čujemo. Otišle su izvan Hrvatske pa si ne SMSamo. ak nađe negdje besplatni wifi, vjerojatno će se veslo javiti.
Plakala je pak jedna koja je ostala. Možda da su sve briznule u plač bi omekšale i ravnateljicu ;)
ali fakat - postupak odrasle osobe, koja još pedagoške struke i još ima i dijete sličnih godina.... ma ono kaj -
Cure imaju 2 dana veselja - i to igh jeveselilo - izlet s noćenjem
Njena kći je isto tu da radi svoj posao?
sad sam totalno offtopic ali to je općenito problem naše nacije...poginjanje glave i saginjanje ramenima.
Sjećam se kad je Kosorica uvodila krizni porez na plaće-svi smo brundali ali nitko ništa nije poduzeo, a na Markovom Trgu se pojavilo smiješno malo ljudi .. negdje u isto vrijeme su u Engleskoj najavili neko smanjenje na plaćama , ne sjećam se više šta točno ali zaista je bila neka sića u pitanju- no nastao je opći kaos, ljudi su slijedeći dan već bili na ulicama u prosvjedima. Znam da sam baš tada rekla mužu da smo baš ovce i da nam tako i treba, da nam deru kužu s leđa jer smo svi skupa ljeni poduzeti nešto sami za sebe. Zato mi moramo već sada našu djecu učiti da se bore za sebe, da nije u redu da tebe učiteljica kazni zato jer si "Mali mujo" a za istu stvar razrednog kolegu ne kazni jer ej njegov tata neka faca; da nije u redu da te ravnateljica potjera sa mjesta u autobusu i slične stvari.....
Mislim, ovo sa izletom izgleda na prvi pogled totalno benigno i bezveze ali iza tog poteza je puno previše toga što ne smijemo više tolerirati..baš podivljamm na takve stvari :gaah:
Ma da, rekla bi da je vazno djecu nauciti da biraju svoje bitke. Dakle, nekad treba popustiti, a oko stvarno bitnih stvari inzistirati. Meni recimo to kaj su si djeca zamislila da negdje sjede, pa nisu mogla, a sta ces. Koliko puta se to desi u zivotu, valjda na desetke...
Pa da, to ti i kažem.
Inače, ja razumijem poantu da treba voditi računa o svoj djeci. Samo, to je onda opet primjedba djelatnicima škole, a nikako društvenim djevojčicama koje su jednako djeca kao i povučene djevojčice.
Da, direktoru se čuva mjesto. Trebalo se čuvatti mjesto i ravnateljici, ali nije. Ako se nije čuvalo, onda se trebalo reagirati kada se vidjelo da se ne čuva. Ona nije na poslu, jer na posao nitko od nas ne vodi malo dijete. I ona nije pokazala autoritet - nego silu. Djevojčice su poslušno otišle, s gorčinom. Mogla ih je odmah preseliti. Odmah ili brzo reći, da ravnateljica je iznad njih - ali zašto nisu odmah reagirali kada su djeca sjela na "zabranjena" mjesta.
Autoritet trenera koji deaedi ovdje navodi nema nikakve veze s ovom temom
Kaj sam se ja nučila u svojoj OŠ - da je normalno da profesor matimatike gađa đake snopom ključeva ili kredom.
odlično napisano.
ponekad odrasli zaboravljaju što je djeci, u tom trenu, važno. nama se može činiti totalno bezveze, ali njima je "cijeli svijet". pa sjetite se sebe.
danas kad razmišljam kako sam za nekim stvarima cmoljima i patila padam u nesvijest, ali to je dio odrastanja. pa ne očekujete valjda da će razmišljat o miru u svijetu, plaćanju računa ili o božićnim kolačima.
a ravnateljica-k'o i većina ravnatelja-podobni, ništa drugo.
Ali to uopće nije bila moja poanta. Moja poanta je bila ukazati Naniibebi da su vjerojatno mnoga djeca u tom autobusu bila nezadovoljna mjestom na koje su sjela, a neka možda baš radi akcije njene kćeri, i da je to normalno, a ne nešto oko čega treba raditi dramu. Djeca jednostavno ne mogu imati sve što su zamislila, i treba ih učiti tome da im to ne pokvari cijeli događaj.
Ja ne opravdavam postupak ravnateljice, niti mislim da je ovdje bitno je li njena kći učiteljica u toj školi ili možda učenica te škole (što uopće ne znamo), ali mislim da je normalno da nadređena osoba bira gdje će sjediti.
Zaboravila sam napisati jednu stvar - radi se o izletu mješovitih razreda - 6-8 razred. Skupilo ih se za jedan autobus jer je izlet bio skup. Iz našeg razreda su išle njih 8 djevojčica, i htjele su sjediti zajedno. I nisu htjele sjediti npr sa dečkima. Znači nije jedan autobus jedan ili dva razreda, nego sve onako mješovito, pa se tako tu našla i ravnateljica sa kćeri - nekak sumnjam da ide na svaki izlet i da vodi kćer. Ovdje se radi o za moje pojmove o vrlo skupom izletu, zato se iz škole i skupilo djece za jedva jedan autobus
Do Salzburga putuju 6 sati - tako da im je boravak u busu jedna od važnijih događaja
Oprosti, ali ovo mi je strašno za pročitati. Što time učimo djecu?? I ja sam trenirala tkd i imala trenera koji nas je tukao po bedrima smotanom gumom. Slušali smo ga bespogovorno ne zato jer nam je bio autoritet nego zato jer smo ga se bojali. Ako se tako stvara autoritet onda ćemo kao rezultat toga dobiti to da se trenutno ta djeca BOJE ravnateljice, da se jednog dana BOJE šefa koji ih mobingira, nasilnog muža.... Autoritet se stiče drugačije kao i poštovanje. Sila za to sigurno nije pravi način i potpuno sam sigurna da od ovih 8 curica ni jedna neće poštovati dotičnu ravnateljicu. Mogla im se tim postupkom samo zgaditi kao osoba za sva vremena. Da, poslušat će je ubuduće, ali zbog fiktivne batine po leđima, a ne iz poštovanja. Možemo povući paralelu... Ne po guzi, zar ne?! S jedne strane zastupamo to mišljenje i stav, a s druge strane učimo djecu da trpe nasilje od strane drugih osoba koje bi ih, kao, trebale odgajati. Ma, strašno!!!
I zašto nitko ne reagira na to da je dotična na odgovoran posao vodila malodobno dijete? Kako ga može obavljati ako mora paziti i na vlastito dijete? A ako nije na poslu nego privatno na izletu onda nema nikakva prava dići s mjesta druge putnike-pa da su ne znam koliko mlađi od nje.
da, to su htjela djeca. Čudno je što je ravnateljica htjela isto sjediti s tom istom djecom na istim mjestima pa ih je četiri morala preseliti. Ono, djeci su bitne jedne stvari, odraslima valjda druge
Ne, nema ako je običan putnik. Ako je zaposlena na tom izletu onda nema pravo povesti vlastito dijete.
A ako ti opravdavaš silu u svrhu postizanja autoriteta i stvaranja "poštovanja" ne bih ti voljela biti podređeni na poslu. Još manje tvoje dijete. Sklekovi na šakama?? Bi li ih radila da ti ih "naredi" tvoj šef?? Tvoj muž? Retorička su, ne moraš se ni truditi odgovoriti.
Kako uopće mislite da direktor nečega već ima pravo sjesti gdje želi? Direktor sjeda na za njega predviđeno mjesto, valjda, ne ide okolo i diže zaposlenike jer mu se eto baš tu sjedi.
mislim da je ravnateljica trebala misliti na svoje male učenice
a pogotovo nije u redu postupiti tako 5 minuta prije polaska 8-)
po meni ravnateljuca ima pravo sjesti gdje zeli, da, na bilo koje drugo slobodno.mjesto. osim ako su djeca bila upozorena gdje da ne sjedaju. u tom slucaju da su sjela na to mjesto bi bilo sasvim opravdano ih maknuti. ovako je samo nastao cirkus bezveze.
Pa ne znam, moj direktor nema unaprijed predviđeno mjesto u svakoj sali ili sobi u kojoj imamo sastanke, nego je normalno da mu se netko ustane, da mu se donese stolica i da sjedne na neko centralno ili čelno mjesto, gdje god bili, a ne u kut.
To je ono na što mislim kad kažem da postoji hijerarhija, i nastavnici i ravnateljica jesu hijerarhijski iznad djece u školi, već po godinama ako ne drugačije, i potpuno je normalna situacija da recimo nastavnik procijeni da treba sjesti u zadnji dio autobusa pa pomakne neko dijete na drugo mjesto. To da bi se to unaprijed trebalo znati, se slažem, i generalno bi se trebalo znati tko će gdje sjesti, a ne da se to događa situacija tko prvi njegova djevojka, jer SVA djeca idu na izlet, i platila su ga na kraju krajeva, i meni se recimo kao roditelju slabašnog i neudruženog djeteta vrlo često ne svidi ono što vidim kad mi dijete ide na izlet.
Još da dodam, ja definitivno ne podržavam postupak ove ravnateljice, još manje sad kad smo saznali o kakvom se tipu izleta radi, i ova moja promišljanja o hijerarhiji više idu na konto onoga što se krenulo pisati o tome da bi nastavnici trebali sjesti gdje ima mjesta.
pa pokušale su i nisu uspjele.
mislim da ovdje mima ima point. u stvari, slažem se s njom. malo škrto piše :D pa se čini da opravdava postupak ravnateljice, al ne opravdava.
a, kao što kaže tang, djeca će imati zajedničkog neprijatelja i pravu malu dramu za razglabati tijekom izleta. zamisli što nam se desilo, zamisli, pa malo suza...
ne brini za to. ja sam imala radi jedne dosta ozbiljnije situacije krajem prošle godine teški fajt sa cijelom školom, pogotovo ravnateljicom i učiteljicom od m. iste su mi misli prolazile kroz glavu. al ništa se nije desilo u smislu posljedica po djecu. kad malo zamisliš - to bi bilo stvarno dno dna. svetiti se na djeci. to je rijetko tko spreman na takav način reagirati.
pa mene bas zanima kakve vi to situacije dozivljavate da se fajtate s ravnateljicom i cijelom skolom.
u nasoj skoli dosla neka obavijest za rodielje o nekoj casi mlijeka. mene to razljuti. jer si mogu mislit o kakvom se mlijeku radi i tko ce profitirat od toga. al ne kazem nista, jer znam da cu samo dobit odgovor da je tako ministarstvo odlucilo bla bla truc truc
i da ja ne moram pristati ako necu da mi dijete pije mlijeko...mah. ko da je u tom poanta
zasto djeci ne bi trebale bit te stvari vazne? ako je to dobrovoljni izlet onda imaju potpuno pravo na to. meni je u stvari nejasno da skola organizira izlet na koji ne ide vecina djece. cemu to?
Jovo nanovo - ne treba NASTAVNICI da sednu tamo gde ima mesta. Ovo nema veze sa nastavnicima.
Nego treba znati unapred, da li je ravnatelj na izletu u funkciji ravnatelja koji radi svoj posao, ili je ravnatelj samo NN privatno lice koje je platilo ili nije put, a putuje sa maloletnom ćerkom?
Ako je u pitanju prvo, onda treba da sedne tamo gde proceni da treba. I da podigne JEDNO dete, ako je već došlo do neke zabune (a uz malo dobre volje, ne bi smelo da dođe). Ali onda njegova (njena) ćerka treba da sedne tamo gde ima mesta, kao i ostali putnici.
Ako je u pitanju drugo, onda ravnatelj nema baš nikakva hijerarhijska prava. Može ljubazno da priupita da li bi se neko menjao. I to je to.
Pa naravno da ne dize, sami cemo mu se dici iz postovanja. Isto tako, on ce iz postovanja odbiti moju stolicu ( jer sam zensko). Neke drustvene norme su u pitanju. Ravnateljca ima pravo na izletu razmjestiti djecu. Djetetu treba objasniti da to nije nista posebno nepravedno.
Načelno se mogu složiti.
Međutim, s obzirom da je ravnateljica došla s kćeri na izlet, rekla bih da se to uklapa u društvenu normu "ovo je moja prćija", koja je doista široko prihvaćena na ovom prostorima.
mislim da su cure napiasle point - nisam sto posto sigurna, ali mislim da ona na izletu nije u funkciji ravnateljice, a možda čak niti pratiteljice, jer da je, ne bi povela dijete.
Da, postoji nešto štto se zove pristojno ponašanje, a to je po mom mišljenju ovdje izostalo kod ravnateljice. Ako nije rezervirala unaprijed mjesto, a htjela je to mjesto, odmah je mogla premjestiti djecu ili reći nekome da to napravi. Ovako je izgledalo baš kao pokazivanje moći, minutu pred put. Čak su i kasnili jer su čekali jednu učiteljicu, tak da mislim da je bilo više nastavnika. Stavila sam na fejs istu temu, pa sam doboila komentar da ima i djece koja su išla gratis - ali mislim da u ovom slučaju to nije točno. To je samo kada ide cijeli razred. ovo je više neki "fakultativni" izlet. i to prilično skup - 930 kn dva dana
Kod takvih mješovitih izleta, pravilo je da iz svakog razreda mora ići razrednik. A to bi isto bilo previše jer je ovdje u igri 9 razreda. Koliko točno djece iz kojeg razloga je išlo, ne znam.
Uz to, fakat ne kužim. Da ja idem u Salzburg imala bih vodič u rukama i cijelim putem proučavala što ću vidjeti a ne bi mi bilo bitno gdje sjedim. Da sam đak od 12 godina, najvažnije bi mi bilo s kim sjedim u busu i s kojom frendicom ću biti u sobi.
naravno
ali mene je jednom tako netko na povratku s izleta izmjestio s mjesta gdje sam sjedila s prijateljicom u prednji dio busa, među neke dečke
šta da ti kažem, ne sjećam se ni tko me premjestio ni zašto, nego samo da sam se do kraja puta zaljubila :lool:
naravno da je ekipa važna, ali ponekad je baš dobro da ti nešto omete tu ekipu, pa da lakše upoznaš i druge ljude, te klike imaju i manu da su prezatvorene
ovaj forum zlata vrijedi - na kraju će ispasti da je to najbolji događaj izleta ;)
To je stvarno sasvim moguće!