Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 289

Tema: Ponašanje učitelja i djece na školskom izletu

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, naravno da i druga djeca mogu sjesti na ta mjesta.
    No, vidjeli su da su djeca sjela, ako već nisu unaprijed rezervirali ista, mogi su im odmah reći da se presele. pustili su djecu da tamo sjede do polaska. Čak su roditelji počeli nagađati da će ih preseliti kada krenu da mi roditelji ne vidimo.
    I dalje je poanta ne u činu neg u načinu, kak je to lijepo Petrlin rekla. Ovo je čisto pokazivanje moći. I ne kužim - zakaj je odrasloj osobi bitno gdje sjedi. Meni je osobno sasvim svejedno. Da baš volim gledati cestu i okoliš, sjela bih na gornji kat.

Djeci je taj stol bio bitan (iako nije praktičan - dvoje djece se vozi naopačke) zbog druženja, grickalica, sokića, kartanja i tko zna čega. I jer su 4 skupa a ne samo dvije. Odnosno 8 jer su dbva stola jedan pokraj drugoga)

Dijete je postupak opisalo ovim riječima - potjerali su nas.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    meni baš nije jasna ova frka
    što ako je i drugih osmero djece planiralo sjesti za stol, nisu stigli, jer ih je vaša grupica pretekla - kako su se oni osjećali?
    Ako drugačije nije regulirano kod školskih izleta vrijedi pravilo:"Tko prije-njemu djevojka.". Kao što cure ne bi potjerale druge cure da su ta mjesta zauzele prije njih tako ravnateljica nije smjela potjerati ove cure koje su na ista ta mjesta sjele prije nje (jer su se upravo i požurile da si zauzmu mjesta po izboru). Da su namjenjena pratećem osoblju onda bi se to trebalo prije ulaska u autobus naznačiti ili upozoriti djecu i roditelje. Ovako-za dotičnu bih imala samo jedan naziv, ali time bih uvrijedila vrlo korisnu životinju iz porodice goveda .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ako su ulazili jedan po jedan i bez guranja, onda je to stvar sreće ko je prvi ušao i seo?.
    Sreće, spretnosti, brzine, toga tko je prvi došao, .. moći?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    organizacije - 8 ih je u pitanju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogli su ih odmah dići, nakon 5 ili 10 minuta, a ne nakon pol sata, minutu pred put

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam što bih rekla osim fuj, fuj.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

OK, glupava sam, ne kapiram šta hoćeš da kažeš?
    Misliš da su ulazili jedan po jedan poređani po socijalnom statusu?
    Pa čak i da je tako, kao što kaže mim, ne možeš tek tako podići nekog nakon što je seo samo zato što si ti ravnatelj, a on učenik?
    I ostaviti prazno mesto za četvoro jer ti se sviđa da vas bude samo dve?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    organizacije - 8 ih je u pitanju
    Jesu svih osam odmah sjele?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na osnovu čega su roditelji vani počeli nagađati da će ih ravnateljica preseliti?
    moguće da je ona ipak najavila gdje će?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ali djeca su ravnopravna, i imaju se pravo nadmetati. da nisu zauzele obe nego neko drugi vjerujem da ne bi dramile toliko. nije svakom djetetu vazno dici se u pet i gurati. to je vazno ovima koji imaju klapu. i onda bi se vjerojatno cijeli izlet prepucavali medusobno. ovako ne smiju nista reci. osim mami. hvala bogu da postoji sms. mi to nismo imali.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

OK, glupava sam, ne kapiram šta hoćeš da kažeš?
    Misliš da su ulazili jedan po jedan poređani po socijalnom statusu?
    Pa čak i da je tako, kao što kaže mim, ne možeš tek tako podići nekog nakon što je seo samo zato što si ti ravnatelj, a on učenik?
    I ostaviti prazno mesto za četvoro jer ti se sviđa da vas bude samo dve?
    Ne, mislim da su možda i druga djeca htjela sjediti na tim mjestima, ali su ih ove cure pretekle jer su brze, spretne, snalažljive, glasne, udružene - dakle jednom riječju - moćne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak misliš - jesu ulazile su u bus jedna iza druge. Ravnateljica je bila tamo i prije dolaska busa, tako da je stvarno mogla odmah reagirati i premjestiti ih

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jedina asocijacija na cijelu situaciju mi je ova izreka (pročitala sam je na fejsu)- može li pametan popuštati koliko budala može zategnuti?
    Valjda može. I mora. Ako želi mir sa neistomišljenicima, onda mora popuštati.
    I cijeli život nekome moramo popuštati.
    Uvijek ima netko tko je iznad nas. Ili, barem misli da je iznad nas.
    Pa tako se tu navodi da je vozač šef autobusa.
    Da nastavnici sjede u zapečku... i tako to.
    Vozač NIJE šef autobusa.
    Nastavnici ne moraju sjedati u zapečku, već je zapečak rezerviran za djecu. Valjda tako. Da bi bio mir, tako. E da, sva djeca sjede u zapečku, osim ravnateljičinog djeteta. Jer ono je valjda automatski nešto posebno i drugačije.
    Djeca koja putuju na izlet su manje bitna od ravnateljičinog djeteta? Ili što???
    Baš mi takve stvari idu na živce!
    I moram se sprdat na svoj račun. MM je radio u školi, tata je radio u školi, mama još uvijek radi... a ja nikada, NIKADA se nisam utrpala ni na jedan izlet. Budala! Oh...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Razlog je nevažan. Dvanaestogodišnjacima je i sam put (putovanje) dio izeta, zna se kako to izgleda kad si zajedno s ekipom i ponekad je sam put djeci u dužem sjećanju od onog što su vidjeli na nekoj destinaciji. Nažalost, sati tog putovanja su im pokvareni zbog nečije bahatosti i samovolje i za jednu odraslu osobu takav postupak je velika sramota i anomalija kućnog odgoja. Moć kao sredstvo za dobivanje osobnih povlastica primijeniti na malodobnoj djeci.... Fuj!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    na osnovu čega su roditelji vani počeli nagađati da će ih ravnateljica preseliti?
    moguće da je ona ipak najavila gdje će?
    mislim da su čuli ravnateljicu, koja je stajala vani i nekom govorila da će ih premjestiti. Nisam čula pa ne znam. I ne znam jel ih ona osobno poslala na druga mjesta ili je rekla razrednici da to napravi - ali meni se sve to čini nevažno.

Ako nisu odmah rekli da tamo ne mogu sjediti, mogli su reagirati kada su vidjeli gdje su sjele

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Razlog je nevažan. Dvanaestogodišnjacima je i sam put (putovanje) dio izeta, zna se kako to izgleda kad si zajedno s ekipom i ponekad je sam put djeci u dužem sjećanju od onog što su vidjeli na nekoj destinaciji. Nažalost, sati tog putovanja su im pokvareni zbog nečije bahatosti i samovolje i za jednu odraslu osobu takav postupak je velika sramota i anomalija kućnog odgoja. Moć kao sredstvo za dobivanje osobnih povlastica primijeniti na malodobnoj djeci.... Fuj!
    potpis

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle, ono što želim reći jest da je možda i drugoj djeci izlet u startu bio pokvaren jer nisu uspjela sjesti gdje su željela, zato što su ih moćne cure pretekle. A eto, i od moćnog ima moćniji.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dakle, ono što želim reći jest da je možda i drugoj djeci izlet u startu bio pokvaren jer nisu uspjela sjesti gdje su željela, zato što su ih moćne cure pretekle. A eto, i od moćnog ima moćniji.
    Ne, ne može se poistovijetiti jer jednostavno nije isto. Cure nikog nisu protiv njegove volje premjestile da bi bile zajedno. Jednostavno su bile brže i ranije ustale. Ako to poistovjećuješ s postupkom ravnateljice (zanimljivo, ne komentiraš to što je povela vlastito dijete na posao! ) onda stvarno ne razlučuješ što je bitno u cijeloj toj priči.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

aha, pa ta djeca sad sigurno likuju. i misle si 'eto vam'. i onda kad odrastu postanu ravnateljica.
    Posljednje uređivanje od meda : 26.11.2015. at 10:23

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne, mislim da su možda i druga djeca htjela sjediti na tim mjestima, ali su ih ove cure pretekle jer su brze, spretne, snalažljive, glasne, udružene - dakle jednom riječju - moćne.
    Slažem se.
    Ali to su vršnjakinje/vršnjaci.
    Kao što reče meda, nadmeću se.
    I kao što reče još neko, to im je bitno.
    Ali sa njima ne bi trebalo da se nadmeće valjda ravnateljica???
    U njenim godinama, da li bi NJOJ to trebalo da bude bitno?
    Da raščisti sto za četvoro za sebe i svoju ćerku?
    Stvarno, kakvu to vaspitno-obrazovnu poruku može da pošalje, a koju ti opravdavaš?
    Da jači kvači?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 26.11.2015. at 10:25

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja to i ne poistovjećujem, niti mislim da tko jači-kvači, baš suprotno, nego pokušavam sugerirati Nanoibebi da se ne treba toliko ljutiti što njeno dijete nije sjedilo gdje je zamislilo i što mu je radi toga možda pokvaren izlet, jer možda već u startu niti druga djeca nisu mogla sjediti gdje su htjela. Moć sam spomenula jer su cure "nastradale" baš od onoga što su same pokazale, pa je to na neki način ironično.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OK, toplo se nadam da joj to neće pokvariti izlet.

ma nisam temu zbog toga otvorila - nego jednostavno se svakodnevno pitam gdje živim - ono, baš me puno stvari smete (dovoljno je da pogledaš dnevnik) i nije lagano odgajati djecu u tak jednommalo čudnom sustavu. I nekako se stalno nadam da će se nešto promijeniti, i onda me baš nekako pogodio taj postupak - baš onak moć nad slabijim., i zašto, baš zašto već u osnovnoj školi.

Zašto kod nas za sve ne postoji nekakv red, stalno neki kaos u kojem je stvarno sve teže živjeti. Čak sam mislila temu otvoriti na vrućim jer me taj sitan ranojutarnji postupak baš onak ražalostio - nikako da stvari krenu na bolje.
    Pa fakat, kaj odrsaloj ženi znači određeno mjesto u busu, ono kaj - jedino da pokaže da ima moć, ili jkaj drugo. Fakat ne znam - ispunjava želju svom djetetu: pokazuješ moć na tako benignoj stvari, kaj je sljedeće?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne slažem se uopće da su cure dobile nazad to što su same pokazale.
    Djeca su sva u istoj poziciji. Sjedaju u autobus kako stignu, a mogu se i dogovarati i mijenjati za mjesta. One su se potrudile doći do mjesta koja su željele - dogovorile su se, organizirale, potrudile se rano ustati i ušle pola sata ranije.
    Sve su to mogla i druga djeca, ali nisu - ili im nije bilo toliko važno, ili se nisu sjetila, ili se nisu mogla dogovoriti, ili im je bilo pretoplo u krevetu...
    Ove cure su se dogovorile i potrudile, to nikako nije neka šuplja demonstracija moći koja dolazi samim statusom.

A ono što po meni treba napraviti jest treba zauzeti tangerinin stav.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma stvarno ne treba ovoliko drame oko toga... Nano, smiri svoju curicu i reci da je vazno da se ide na izlet i nek uziva u danu s prijateljicama. Mislim stvarno, pa je li bas toliko vazno da njih cak 8 sjedi zajedno? Bit ce zajedno cijeli dan.

Za ravnateljicu se svi slazemo da je ruzno postupila i da nije trebala tako.

Ali sad treba poslati poruku djeci da to nije najgora stvar na svijetu, nepravde se dogadjaju, a takve male nepravde i nosenje s njima sastavni su dio odrastanja. Roditelji ne bi trebali potpirivati situaciju, barem ja ne bih...ne cini mi se to bas tako grozno, i sta mogu time dobiti? Ruzno je, ali treba se skoncentrirati na ostatak dana i izleta. Ravnateljica je poruku dobila i od roditelja i od razrednice.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To je bilo bezobrazno i ružno. Kratko i jasno. Umjesto da ih ravnbateljica uči da je tu za njih, da su oni važni jer je ona njihova ravnateljica ispada potpuno drugačije. Na žalost ni prva ni zadnja koja se tako ponaša.
    Poduzeti se ne može puno, osim ući u otvoreni sukob sa ravnateljicom,napisati otvoreno pismo i tražiti ispriku. Teško da će svih 8 roditelja pristati na nešto takvo jer svi misle kako će onda njihovo dijete nadrapati u budućnosti bla, bla...
    Ono što sam ja naučila iz svojega iskustva je to da NE TREBA šutiti jer zaista uvijek prolaze bolje oni koji su glasni, bezobrazni, koji negoduju kad im se nešto ne sviđa (nebitno jesu li u pravu). Prošle godine sam šutila, bila fina i sve u rukavicama i dobila sam to da je moje dijete postalo "otirač", kad sam promjenila taktiku i pokazala zube-puno toga se promjenilo.
    Zato se ja narogušim i od tada se idem boriti za svoje dijete uvijek i u svakoj situaciji jer mi je zaista dosta poginjanja glave. Nanoibeba ne znam jeli tvoja kćer bila preseljena ili njezine prijateljice no da sam na tvom mjestu .. e pa čuli bi me. Sastavila bih pristojno ali ogorčeno pismo, poslala ga ravnateljici, predstavniku roditeljskog vijeća i objesila na oglasnu ploču. Ako bi ga maknuli, poslal bih i u ministarstvo pa kud puklo da puklo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mima, po meni su ova djeca pokazala moc zbog svojih vrlina, socijalnih vjestina, udruzenosti, fokusiranosti, organizacije...to je vrlo pozitivno. i naravno da druga djeca mogu biti ljubomorna na to. al mogu nesto i naucit o timskom radu. ravnateljica je pokazala moc na osnovu svog polozaja. a djeca ce naucit da je najvaznije s kim si u rodu i da si u pravoj stranci. a i to je valjda potrebno naucit u skoli.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja to i ne poistovjećujem, niti mislim da tko jači-kvači, baš suprotno, nego pokušavam sugerirati Nanoibebi da se ne treba toliko ljutiti što njeno dijete nije sjedilo gdje je zamislilo i što mu je radi toga možda pokvaren izlet, jer možda već u startu niti druga djeca nisu mogla sjediti gdje su htjela. Moć sam spomenula jer su cure "nastradale" baš od onoga što su same pokazale, pa je to na neki način ironično.
    Pa, meni opet nije isto, baš zbog tog "možda". Možda ni druga deca nisu sela gde su htela - a možda ipak jesu, nije bilo vidljivog sukoba među decom. MOŽDA su se deca odranije tako dogovorila. MOŽDA neka deca nimalo ne priželjkuju te stolove,, MOŽDA su neki hteli baš na gornji nivo, MOŽDA je nekima muka pa moraju napred iili ne smeju sedeti obrnuto od smera vožnje td.
    MOŽDA su svi baš seli kako su želeli.
    Ali ono što je sigurno, a ne možda, jeste da su deca izgubila svoja mesta ne zbog moći -ili sposobnosti - drugog deteta, nego zbog čiste demonstarcije moći odrasle osobe, sa kojom se nikako ne mogu nadmetati.
    Da se ne vredi ljutiti, ne vredi.
    Ali bi se moglo sprečiti za idući put, možda , ako su roditelji bolje pripremljeni.
    Edit: sporo kucam, nisam videla par postova iznad.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 26.11.2015. at 10:43

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Sve su to mogla i druga djeca, ali nisu - ili im nije bilo toliko važno, ili se nisu sjetila, ili se nisu mogla dogovoriti, ili im je bilo pretoplo u krevetu...
    Ili su manje spretna, brza i okretna i nemaju sedam prijateljica?

U svakom slučaju, ono sa čim se slažem je da treba unaprijed napraviti barem okvirni raspored sjedenja, i dati djeci jasno do znanja gdje ne mogu sjesti jer su to mjesta rezervirana za nastavnike. Potpuno mi je normalno da se nastavnici rasporede onako kako misle da je potrebno, pa na kraju krajeva i kako im odgovara.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa ne bi reagirala, jednostavno dijete treba shvatiti da ne moze unaprijed planirati gdje ce i s kim sjediti. I bilo bi mi cudno da joj je to toliko vazno.

Drago mi je da ide na tkd, pa da vidis kako se tamo slusaju treneri i njihova je zadnja. Netko napravi glupost, a njih 30 svi sklekove na sake. Treba se nauciti da nije sama na svijetu i da ce cesto ispastati radi drugih. Bolje da se to nauci prihvatiti bez drame, nego da joj kasnije svaka sitnica bude svjetska nepravda.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U svakom slučaju, ono sa čim se slažem je da treba unaprijed napraviti barem okvirni raspored sjedenja, i dati djeci jasno do znanja gdje ne mogu sjesti jer su to mjesta rezervirana za nastavnike. Potpuno mi je normalno da se nastavnici rasporede onako kako misle da je potrebno, pa na kraju krajeva i kako im odgovara.
    Slazem se sa Mimom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je, možda.
    A ja nemam sluha pa nikad nisam pjevala na pozornici.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    mima, po meni su ova djeca pokazala moc zbog svojih vrlina, socijalnih vjestina, udruzenosti, fokusiranosti, organizacije...to je vrlo pozitivno. i naravno da druga djeca mogu biti ljubomorna na to. al mogu nesto i naucit o timskom radu. ravnateljica je pokazala moc na osnovu svog polozaja. a djeca ce naucit da je najvaznije s kim si u rodu i da si u pravoj stranci. a i to je valjda potrebno naucit u skoli.
    OK, ali djeca koja nisu toliko udružena i organizirana nisu manje vrijedna, zar ne, i na mjestu kakvo je školski izlet bi trebala imati šansu sjesti na atraktivno mjesto. I realno je da mogu biti nezadovoljna mjestom na koje su sjela. Dakle, uopće je nebitno je li se to stvarno dogovilo, ja želin Naniibebi reći da djeci jednostavno ne mora biti sve što su zamislila, i da se radi toga ne valja toliko ljutiti. Ravnateljica je pokazala moć svog položaja, točno, i ona jest hijerarjhijski iznad djece i na kraju krajeva tamo je da radi posao, pa ima i pravo odlučivati gdje će sjesti.
    Ja ne znam kako kod vas, koda nas se na sastancima direktoru čuva mjesto na čelu stola, iako možda neki i stoje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je preseljena - iako, ona je dosta dobra narav, i mislim da će ona to brzo zaboraviti. Zaboraviti ću i ja. Stvarno su se jako veselile i planirale - naći će one i druga veselja i vjeriujem da su ona to već i zaboravile. Ne znam, jer se ne čujemo. Otišle su izvan Hrvatske pa si ne SMSamo. ak nađe negdje besplatni wifi, vjerojatno će se veslo javiti.
    Plakala je pak jedna koja je ostala. Možda da su sve briznule u plač bi omekšale i ravnateljicu

ali fakat - postupak odrasle osobe, koja još pedagoške struke i još ima i dijete sličnih godina.... ma ono kaj -

Cure imaju 2 dana veselja - i to igh jeveselilo - izlet s noćenjem

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Njena kći je isto tu da radi svoj posao?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne bi reagirala, jednostavno dijete treba shvatiti da ne moze unaprijed planirati gdje ce i s kim sjediti. I bilo bi mi cudno da joj je to toliko vazno.

Drago mi je da ide na tkd, pa da vidis kako se tamo slusaju treneri i njihova je zadnja. Netko napravi glupost, a njih 30 svi sklekove na sake. Treba se nauciti da nije sama na svijetu i da ce cesto ispastati radi drugih. Bolje da se to nauci prihvatiti bez drame, nego da joj kasnije svaka sitnica bude svjetska nepravda.
    Omg, pa meni je ovo poslednje baš van teme? Kako to treba ispaštati jer je zauzela mesto za sebe i drugarice? zar je to nešto pogrešno zbog čega joj sledi kazna?
    A zašto ne bi sedela sa kim planira??? (pod uslovom da nema problema sa disciplinom naravno?)

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad sam totalno offtopic ali to je općenito problem naše nacije...poginjanje glave i saginjanje ramenima.
    Sjećam se kad je Kosorica uvodila krizni porez na plaće-svi smo brundali ali nitko ništa nije poduzeo, a na Markovom Trgu se pojavilo smiješno malo ljudi .. negdje u isto vrijeme su u Engleskoj najavili neko smanjenje na plaćama , ne sjećam se više šta točno ali zaista je bila neka sića u pitanju- no nastao je opći kaos, ljudi su slijedeći dan već bili na ulicama u prosvjedima. Znam da sam baš tada rekla mužu da smo baš ovce i da nam tako i treba, da nam deru kužu s leđa jer smo svi skupa ljeni poduzeti nešto sami za sebe. Zato mi moramo već sada našu djecu učiti da se bore za sebe, da nije u redu da tebe učiteljica kazni zato jer si "Mali mujo" a za istu stvar razrednog kolegu ne kazni jer ej njegov tata neka faca; da nije u redu da te ravnateljica potjera sa mjesta u autobusu i slične stvari.....

Mislim, ovo sa izletom izgleda na prvi pogled totalno benigno i bezveze ali iza tog poteza je puno previše toga što ne smijemo više tolerirati..baš podivljamm na takve stvari
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 26.11.2015. at 10:50

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma da, rekla bi da je vazno djecu nauciti da biraju svoje bitke. Dakle, nekad treba popustiti, a oko stvarno bitnih stvari inzistirati. Meni recimo to kaj su si djeca zamislila da negdje sjede, pa nisu mogla, a sta ces. Koliko puta se to desi u zivotu, valjda na desetke...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Omg, pa meni je ovo poslednje baš van teme? Kako to treba ispaštati jer je zauzela

mesto za sebe i drugarice? zar je to nešto pogrešno zbog čega joj sledi kazna?
    A zašto ne bi sedela sa kim planira??? (pod uslovom da nema problema sa disciplinom naravno?)
    Ne radi se o kazni, nego o tome da treba postivati autoritet, nekad cak i kada ti se cini da si nepravedno kaznjen/ uskracen.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, možda.
    A ja nemam sluha pa nikad nisam pjevala na pozornici.

Uffff žalosno, žalosno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa da, to ti i kažem.

Inače, ja razumijem poantu da treba voditi računa o svoj djeci. Samo, to je onda opet primjedba djelatnicima škole, a nikako društvenim djevojčicama koje su jednako djeca kao i povučene djevojčice.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, direktoru se čuva mjesto. Trebalo se čuvatti mjesto i ravnateljici, ali nije. Ako se nije čuvalo, onda se trebalo reagirati kada se vidjelo da se ne čuva. Ona nije na poslu, jer na posao nitko od nas ne vodi malo dijete. I ona nije pokazala autoritet - nego silu. Djevojčice su poslušno otišle, s gorčinom. Mogla ih je odmah preseliti. Odmah ili brzo reći, da ravnateljica je iznad njih - ali zašto nisu odmah reagirali kada su djeca sjela na "zabranjena" mjesta.
    Autoritet trenera koji deaedi ovdje navodi nema nikakve veze s ovom temom

Kaj sam se ja nučila u svojoj OŠ - da je normalno da profesor matimatike gađa đake snopom ključeva ili kredom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odlično napisano.
    ponekad odrasli zaboravljaju što je djeci, u tom trenu, važno. nama se može činiti totalno bezveze, ali njima je "cijeli svijet". pa sjetite se sebe.
    danas kad razmišljam kako sam za nekim stvarima cmoljima i patila padam u nesvijest, ali to je dio odrastanja. pa ne očekujete valjda da će razmišljat o miru u svijetu, plaćanju računa ili o božićnim kolačima.
    a ravnateljica-k'o i većina ravnatelja-podobni, ništa drugo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali to uopće nije bila moja poanta. Moja poanta je bila ukazati Naniibebi da su vjerojatno mnoga djeca u tom autobusu bila nezadovoljna mjestom na koje su sjela, a neka možda baš radi akcije njene kćeri, i da je to normalno, a ne nešto oko čega treba raditi dramu. Djeca jednostavno ne mogu imati sve što su zamislila, i treba ih učiti tome da im to ne pokvari cijeli događaj.

Ja ne opravdavam postupak ravnateljice, niti mislim da je ovdje bitno je li njena kći učiteljica u toj školi ili možda učenica te škole (što uopće ne znamo), ali mislim da je normalno da nadređena osoba bira gdje će sjediti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne radi se o kazni, nego o tome da treba postivati autoritet, nekad cak i kada ti se cini da si nepravedno kaznjen/ uskracen.
    Ali ovde se nikome ništa ne ČINI - dete JE nepravedno kažnjeno/uskraćeno, u čistu korist ravnateljice, a ne nekog drugog deteta koje je to mesto priželjkivalo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati jednu stvar - radi se o izletu mješovitih razreda - 6-8 razred. Skupilo ih se za jedan autobus jer je izlet bio skup. Iz našeg razreda su išle njih 8 djevojčica, i htjele su sjediti zajedno. I nisu htjele sjediti npr sa dečkima. Znači nije jedan autobus jedan ili dva razreda, nego sve onako mješovito, pa se tako tu našla i ravnateljica sa kćeri - nekak sumnjam da ide na svaki izlet i da vodi kćer. Ovdje se radi o za moje pojmove o vrlo skupom izletu, zato se iz škole i skupilo djece za jedva jedan autobus

Do Salzburga putuju 6 sati - tako da im je boravak u busu jedna od važnijih događaja
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 26.11.2015. at 11:05

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Oprosti, ali ovo mi je strašno za pročitati. Što time učimo djecu?? I ja sam trenirala tkd i imala trenera koji nas je tukao po bedrima smotanom gumom. Slušali smo ga bespogovorno ne zato jer nam je bio autoritet nego zato jer smo ga se bojali. Ako se tako stvara autoritet onda ćemo kao rezultat toga dobiti to da se trenutno ta djeca BOJE ravnateljice, da se jednog dana BOJE šefa koji ih mobingira, nasilnog muža.... Autoritet se stiče drugačije kao i poštovanje. Sila za to sigurno nije pravi način i potpuno sam sigurna da od ovih 8 curica ni jedna neće poštovati dotičnu ravnateljicu. Mogla im se tim postupkom samo zgaditi kao osoba za sva vremena. Da, poslušat će je ubuduće, ali zbog fiktivne batine po leđima, a ne iz poštovanja. Možemo povući paralelu... Ne po guzi, zar ne?! S jedne strane zastupamo to mišljenje i stav, a s druge strane učimo djecu da trpe nasilje od strane drugih osoba koje bi ih, kao, trebale odgajati. Ma, strašno!!!

I zašto nitko ne reagira na to da je dotična na odgovoran posao vodila malodobno dijete? Kako ga može obavljati ako mora paziti i na vlastito dijete? A ako nije na poslu nego privatno na izletu onda nema nikakva prava dići s mjesta druge putnike-pa da su ne znam koliko mlađi od nje.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne opravdavam postupak ravnateljice, niti mislim da je ovdje bitno je li njena kći učiteljica u toj školi ili možda učenica te škole (što uopće ne znamo), ali mislim da je normalno da nadređena osoba bira gdje će sjediti.
    Ali učenici u školi nisu zaposleni u preduzeću, i ravnatelj nema tu vrstu nadređenosti? On je nadređen svojim profesorima, pa čak i tu bi trebalo da bude "prvi među jednakima". Đaci su njemu, zapravo, klijenti.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma da, rekla bi da je vazno djecu nauciti da biraju svoje bitke. Dakle, nekad treba popustiti, a oko stvarno bitnih stvari inzistirati. Meni recimo to kaj su si djeca zamislila da negdje sjede, pa nisu mogla, a sta ces. Koliko puta se to desi u zivotu, valjda na desetke...
    ne kužim.. pa i pokušale su se izboriti za ono što im je u njihovim godinama važno: sjediti zajedno s prijateljicama na podužem putovanju - da, onako kako su zamislile.
    a tebi to, zasigurno, nije tako važno kao njima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Oprosti, ali ovo mi je strašno za pročitati. Što time učimo djecu?? I ja sam trenirala tkd i imala trenera koji nas je tukao po bedrima smotanom gumom. Slušali smo ga bespogovorno ne zato jer nam je bio autoritet nego zato jer smo ga se bojali. Ako se tako stvara autoritet onda ćemo kao rezultat toga dobiti to da se trenutno ta djeca BOJE ravnateljice, da se jednog dana BOJE šefa koji ih mobingira, nasilnog muža.... Autoritet se stiče drugačije kao i poštovanje. Sila za to sigurno nije pravi način i potpuno sam sigurna da od ovih 8 curica ni jedna neće poštovati dotičnu ravnateljicu. Mogla im se tim postupkom samo zgaditi kao osoba za sva vremena. Da, poslušat će je ubuduće, ali zbog fiktivne batine po leđima, a ne iz poštovanja. Možemo povući paralelu... Ne po guzi, zar ne?! S jedne strane zastupamo to mišljenje i stav, a s druge strane učimo djecu da trpe nasilje od strane drugih osoba koje bi ih, kao, trebale odgajati. Ma, strašno!!!

I zašto nitko ne reagira na to da je dotična na odgovoran posao vodila malodobno dijete? Kako ga može obavljati ako mora paziti i na vlastito dijete? A ako nije na poslu nego privatno na izletu onda nema nikakva prava dići s mjesta druge putnike-pa da su ne znam koliko mlađi od nje.

Ma daj, stvarno sad ides u neke krajnosti. Da kazem sto mislim, jasnije: ravnateljica ima pravo sjesti gdje zeli. Kako si samo iskonstruirala pricu, ko neki trac casopis.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim.. pa i pokušale su se izboriti za ono što im je u njihovim godinama važno: sjediti zajedno s prijateljicama na podužem putovanju - da, onako kako su zamislile.
    a tebi to, zasigurno, nije tako važno kao njima.
    Pa da, i trebaju shvatiti da takve stvari im ne bi trebale biti vazne.

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •