mim prvotno napisa
Oprosti, ali ovo mi je strašno za pročitati. Što time učimo djecu?? I ja sam trenirala tkd i imala trenera koji nas je tukao po bedrima smotanom gumom. Slušali smo ga bespogovorno ne zato jer nam je bio autoritet nego zato jer smo ga se bojali. Ako se tako stvara autoritet onda ćemo kao rezultat toga dobiti to da se trenutno ta djeca BOJE ravnateljice, da se jednog dana BOJE šefa koji ih mobingira, nasilnog muža.... Autoritet se stiče drugačije kao i poštovanje. Sila za to sigurno nije pravi način i potpuno sam sigurna da od ovih 8 curica ni jedna neće poštovati dotičnu ravnateljicu. Mogla im se tim postupkom samo zgaditi kao osoba za sva vremena. Da, poslušat će je ubuduće, ali zbog fiktivne batine po leđima, a ne iz poštovanja. Možemo povući paralelu... Ne po guzi, zar ne?! S jedne strane zastupamo to mišljenje i stav, a s druge strane učimo djecu da trpe nasilje od strane drugih osoba koje bi ih, kao, trebale odgajati. Ma, strašno!!!
I zašto nitko ne reagira na to da je dotična na odgovoran posao vodila malodobno dijete? Kako ga može obavljati ako mora paziti i na vlastito dijete? A ako nije na poslu nego privatno na izletu onda nema nikakva prava dići s mjesta druge putnike-pa da su ne znam koliko mlađi od nje.