meni baš nije jasna ova frka
što ako je i drugih osmero djece planiralo sjesti za stol, nisu stigli, jer ih je vaša grupica pretekla - kako su se oni osjećali?
a, naš ravnatelj uvijek ide na višednevne izlete s djecom i uvijek kao pomoć profesorima
meni baš nije jasna ova frka
što ako je i drugih osmero djece planiralo sjesti za stol, nisu stigli, jer ih je vaša grupica pretekla - kako su se oni osjećali?
a, naš ravnatelj uvijek ide na višednevne izlete s djecom i uvijek kao pomoć profesorima
Pa, ako su ulazili jedan po jedan i bez guranja, onda je to stvar sreće ko je prvi ušao i seo?
Ja sam reagovala zbog epiloga - njih četiri drugarice su se smestile, raspakovale, sedele tamo više minuta pre polaska, a onda su ih podigli, nisu dobile ponovo mesta zajedno, a za stolom predviđenim za četvoro su ostale da sede tokom celog puta samo dve osobe-ravnateljica sa ćerkom.
To je vrlo ružno i nepedagoški, ako već ništa drugo.
mogli su ih odmah dići, nakon 5 ili 10 minuta, a ne nakon pol sata, minutu pred put
OK, glupava sam, ne kapiram šta hoćeš da kažeš?
Misliš da su ulazili jedan po jedan poređani po socijalnom statusu?
Pa čak i da je tako, kao što kaže mim, ne možeš tek tako podići nekog nakon što je seo samo zato što si ti ravnatelj, a on učenik?
I ostaviti prazno mesto za četvoro jer ti se sviđa da vas bude samo dve?
Slažem se.
Ali to su vršnjakinje/vršnjaci.
Kao što reče meda, nadmeću se.
I kao što reče još neko, to im je bitno.
Ali sa njima ne bi trebalo da se nadmeće valjda ravnateljica???
U njenim godinama, da li bi NJOJ to trebalo da bude bitno?
Da raščisti sto za četvoro za sebe i svoju ćerku?
Stvarno, kakvu to vaspitno-obrazovnu poruku može da pošalje, a koju ti opravdavaš?
Da jači kvači?
Posljednje uređivanje od pulinka : 26.11.2015. at 11:25
Razlog je nevažan. Dvanaestogodišnjacima je i sam put (putovanje) dio izeta, zna se kako to izgleda kad si zajedno s ekipom i ponekad je sam put djeci u dužem sjećanju od onog što su vidjeli na nekoj destinaciji. Nažalost, sati tog putovanja su im pokvareni zbog nečije bahatosti i samovolje i za jednu odraslu osobu takav postupak je velika sramota i anomalija kućnog odgoja. Moć kao sredstvo za dobivanje osobnih povlastica primijeniti na malodobnoj djeci.... Fuj!
odlično napisano.
ponekad odrasli zaboravljaju što je djeci, u tom trenu, važno. nama se može činiti totalno bezveze, ali njima je "cijeli svijet". pa sjetite se sebe.
danas kad razmišljam kako sam za nekim stvarima cmoljima i patila padam u nesvijest, ali to je dio odrastanja. pa ne očekujete valjda da će razmišljat o miru u svijetu, plaćanju računa ili o božićnim kolačima.
a ravnateljica-k'o i većina ravnatelja-podobni, ništa drugo.
Ako drugačije nije regulirano kod školskih izleta vrijedi pravilo:"Tko prije-njemu djevojka.". Kao što cure ne bi potjerale druge cure da su ta mjesta zauzele prije njih tako ravnateljica nije smjela potjerati ove cure koje su na ista ta mjesta sjele prije nje (jer su se upravo i požurile da si zauzmu mjesta po izboru). Da su namjenjena pratećem osoblju onda bi se to trebalo prije ulaska u autobus naznačiti ili upozoriti djecu i roditelje. Ovako-za dotičnu bih imala samo jedan naziv, ali time bih uvrijedila vrlo korisnu životinju iz porodice goveda.