I šta ćemo sad.... :lol:
Mazati bebe ili ne :/
Printable View
I šta ćemo sad.... :lol:
Mazati bebe ili ne :/
mi smo vida dosadn amazali po nogama 2 puta jer smo isli na kupanje. inace ga ne mazemo, nego se fakat trudimo dabude u hladu.
Ja svoju curicu nisam mazala ničim (možda prva 2 dana), ali smo išli na kupanje iza 17-17,30. Prvih sam dana nosila i suncobran, a kasnije samo šeširić na glavu. Iako je svijetle puti nikad nije izgorila, ali ni dobila mrvicu boje.
Za mog sinčića sam ipak uzela kremicu - Eucerin Kinder intensivschutz sonnenspray 40 - jeli ta u redu :?
Iako sam za M. mislila da je svjetle puti, on je još svijetliji, ko čovječja ribica, pa ću ga ipak za početak mazati iako na kupanje idemo oko 18,00.
MM donio iz Amerike Hawaiian Tropic kids faktor 60.
Pise da moze za djecu iznad 6 mjeseci.
-pediatrician tested
-dermatologist tested
-technology uses less chemical sunscreens
-PABA free
-no color or dyes
-the Skin Cancer Foundation recommends this product
A sastojci su:
-vitamins A,C,E
-Octocrylene
-Oxybenzone
-Avobenzone
I sta sada :? Da mazem ili ne??
Pa i ja pitam mora radi...
A ovi faktori 50, 60... Ja nekako ne vjerujem u njih, a pogotovo ako se držiš hlada :/
Marta koristite kremu ili mlijeko?
I ja se pitam.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Koja je razlika između kreme i mlijeka. Znam da je krema gušća, a mlijeko lakše razmazivo i upijajuće, zanima me je li postoji neka preporuka što je bolje za dječju kožu ili je to sasvim svejedno.
Drugo pitanje je za Lutonjicu, ili nekog tko koristi kreme iz DM-a koje su toliko nahvaljene; Jesu li to kreme "Babylove" linije ili "Sundance"
ja sam koristila babylove, jer je zaštita na mineralnoj osnovi, a u sundance je kombinacija mineralne i kemijske
sada sam mu kupila sundance, ono sa špricom, jer se lakše razmazuje, pa sam brže gotova, jer se bojan neda mazat :roll:
Leon je prosli tjedan kad smo bili na moru dobio osip od Babylove kreme za sunce.
Prosle godine mu nije smetala.
Mi koristimo Mustelu, a kako nam se istrosila u ova 2 vikenda sto smo zapalili na more, razmisljam dal kupiti od Avene-a sto spominjete. Jako su mi dobri njihovi proizvodi.
Janoccka, koristimo babylove zf 30. bijela bocica sa zutim cepom. ne znm jel mlijeko il krema.
To je mlijeko.... Krema je 40 i jako se teško razmazuje. Pitala sam se da li je 30SF OK, jer u ljekarnama preporučuju čim veći faktor, ali ja baš nisam sigurna da je to potrebno...
Hvala..... :love:
gle, mi zivimo prakticki na plazi. nemoguce nam je izbjci sunce u potpunosti. naravno da pazimo, ali klinci nam uvijek uhvate boju. nikad nisu nimalo pocrvenili. s obzirom na to da na kupanje idemo od 8 do 10 ili kasno popodne, rijtetko kad na cijeli dan, nama je zf 30 i vise nego dovoljan. nabavili smo mali sator za plazu (izgleda ko 1/4 kugle) za cjelodnevne boravke i osobno mislim da je to puno bolje rjesenje od zf 1200.
bilo je prošlo ljeto na dobrojutro hrvatska ili tako nešto da je sve preko faktora 25 trla-brlaCitiraj:
Janoccka prvotno napisa
hm lijepo je čovjek objasnio ali se ne mogu sjetiti
mi koristimo dr. hautschku od 22 i jedna tubica nam traje godinu ipo
Mi smo kupili Vichy 60 za bebe. Ja je namazem pola sata prije plaze a kupamo od 8-10. Stavim joj sesiric koji prekriva glavu i ramena, ponovim sloj svaki put kad ulazimo u more i evo je opet veceras kao i da nije bila na suncu.
Pedica nam je rekla da je bitno da u kremi nema emulgatora. Ja nisam ni provjerila da li Vichy ima ili nema emulgator. Ja vise ne mogu popratit sve preporuke sto se smije a sto ne smije pa radim ono sto mi ne stvara nemir. Vidjet cemo kako ta tehnika pali..............
Pa kako????? Mi smo prosle godine potrosili 1 tubu Mustele 5oml, faktor 50 i napola Sebamed mislim faktor 30. Nismo isli na more ni na direkt sunce, to su bile samo zagrebacke setnje, mazali samo lice i ruke.Citiraj:
lalah prvotno napisa
Ove godine se mazemo od 5mj i potrosili smo: Avene tuba 50ml, faktor 50, Photoderma 100ml, faktor 25, pri kraju je Daylong 125ml, faktor 25 i danas sam kupila Avene 100 ml, faktor 40.
Zadnjih 10 dana smo na moru pa se stvarno puno mazemo.
Kupila.Citiraj:
Mony prvotno napisa
Uopće se ne želim zezati s nemazanjem na moru, iako ćemo biti u hladu i to samo do 10 i iza 17 h. Što je sigurno, sigurno je.
Nabavila sam i šeširić s uzv zaštitom. :)
E, da, piše da je od 0 mjeseci i da nema kemijskih filtera, već je na potpuno organskoj (mineralnoj) osnovi. Odbija sunčeve zrake bez da penetrira u kožu. Meni se to čini idealnom zaštitom za dijete od 3 mjeseca.
Jel se vama stick od Mustelle tesko razmazuje? Ja ga koristim bebi za lice i ona ne podnosi kad joj ga mazem jer moram pritiskati.
mimo teme: Moj muz je "oprao" kosu s mlijekom za tijelo. Pih, pa to je nista u usporedbi s ovim sto kosu pere Domestosom.
I kremica od Mustele F50 se jaaako tesko razmazuje, kao i kremica Avene F50. Imali smo isti problem: nije se dala mazati jer stvarno treba umasirati, a to joj je smetalo. Mlijeka su mi puno bolja.
mislim da to nije problem, tj te kreme stite bas tako, tim filmom koji ostaje na kozi, mehanicki, a ne kemijski.
Meni su jako nezgodne, ta od Mustele mi je unistila nekoliko majica i jednu haljinicu, jer se ne mogu prati na visokoj temperaturi, a na 40 su ostali smedji tragovi.
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Meni je bilo najbitnije da stiti i da nije na kemijskoj bazi. Za odjecu mi se fucka - iovako ce ju nositi samo tih par mjeseci.
Slažem se da je najbitnije da stiti. Ja sam samo odabrala onaj proizvod koji i stiti i ne ostavlja flekove. Inace koristimo svu drugu kozmetiku od Mustele, kremu za lice, za guzu, pjenju za kupanje i super je.
Meni je zao kada se odjeca unisti i njena i moja, a nepotrebno.
Unistila sam i par svojih majica jer se preslikalo na mene dok sam je nosila. Tak, Mustela mi se zamjerila, sada koristimo Avene.
Ja sam počela koristiti Micro Sun, ali isušuje lice. Dosad mi beba nije imala suhu koću. S čim se smije beba od 2.5 mj mazati po licu da joj nebi bilo suho, pritom ne mislim na kremu za sunčanje?
Tako mala beba se ne smije mazati s kremom za sunce, do 6 mj. drži ju isključivo u hladu tj. zaklonjenu od sunca (mi smo stavljali tetru na kolica i sl.
Obična kremica može, iako neki ne preporučuju mazati, mi smo mazali (kršitelj koda) Magic kremu na lice i bila nam je super.
Ali ako dijete ima izrazito suhu kožu možda je bolje staviti nešto tipa A-derma, najbolje da pitaš u ljekarni.
Ljeto nam se bliži :D , cure, što ćete za svoje ljubice koristiti ove godine??
Svog D. prvih sam godina mazala s Daylong-om, a od tri god s Avonovim kremama i losionima i nikad još nije ni pocrvenio, s mora se vraća lagano izblajhane kose, ali bijel.
Sad razmišljam o tome što kupiti za L. ? Ima li kakvih novosti na tržištu?
Nakon sto smo imali problema sa osipom prije cca. 2 godine, posjetili smo dermatologa i teta nam je rekla da se djeca do 1 godine ne bi smjela uopce mazati nikakvim zastitnim faktorima vec izbjegavati sunce, a za starije klince (osip je imala starija klinka) preporučila kao najsigurnije Mustela, Dr. Hauscka, Avene ili Eucerin. u razumnoj dozi. dakle, ne stalno, već i dalje izbjegavati sunce u najgore doba.
Frendica koja radi u farmaciji i bavi se, izmedju ostalog, ispitivanjem proizvoda za suncanje takodjer dijeli spomenuto misljenje, te kaze da su na svim ispitivanjima proizvodi tipa "dm" i slicno prošli kao poslijednji na ljestvici. otprilike tipa - smeće. i smatram da je to istina jer sam se u to uvjerila, na zalost, na svojoj i kozi svoje obitelji. tako da, bez uvrede, kad netko spomene njihove proizvode za zaštitu od sunca kao "ok", "ekološke" i slično - fakat mi se digne kosa na glavi... no, eto, svatko ima pravo birati...
ima li netko iskustva i jeste li vidjele u nekoj ljekarni kremu za sunce od A-Derme? iz one je plave, dječje linije, s faktorom 25.
najradije bih nju kupila, obzirom da obje cure imaju blagi AD i najbolje reagiraju na A-Dermine proizvode, ali ni u jednoj ljekarni gdje sam pitala nemaju to mlijeko za sunce, niti su ga ikad imali.
pa ako netko vidi, nek mi javi, molim vas.
inače će zara ostati na eucerinu (dobro nas je služio prošlo ljeto), a za margitu ne znam, bojim se užasno bilo koje kreme, a i kupanja u moru, jer je prošlo ljeto imala stravične reakcije na sunce i sol :(
Mi imamo Chicco kremu sa faktorom 50 i nisam baš oduševljena jer se teško razmazuje.
Na prepruku pedijatra već godinama koristimo Daylong kremu faktor 25.
Nama je odlična nikad nikakvog crvenila, koža hidratirana nisu nam potrebni nikavi losioni polije sunčanja. Od te kreme prvi puta MM nije izgorio na suncu.
Mi smo prošle godine koristili Niveinu baby sa zaštitnim faktorom 50. I Emina i ja. Nisam mogla da vjerujem kako je efikasna. Ja sam hladoljubac, ali Emina je provodila vrijeme u bazenčiću na otvorenom, i ništa se nije desilo, ni mrvicu. E sad, ne znam koja je granica za početak korištenja ove kreme, E. je imala 2,5 godine :roll:
cure mene zanima dal vi mažete svoje klince za šetnje po vani?
Jer ja do sad Gorana nisam ničim mazala a pošto smo kroz dan stvarno jako puno vani u vrtu, ručice i obraščići su mu jako tamni postali-pa mi se čini da bi ga trebalo malo nečim mazati, ne?!
Ili ipak ne treba? Bojim se da mu nebi bespotrebno opterećivala kožicu!
Kakva su vaša iskustva?
mi do sad nismo (pa ima ruke ko da je radija na bausteli cilu zimu :lol: )al cemo pocet, sunce je sve jace a mi dosta setamo, iako sad evc mijenjamo ritam setanja pa izbjegavamo jako sunce, al svejedno.
Ja mislim da bi ga svakako trebala poceti mazati,jer kazes da ste puno vani.
Mi koristimo Eucerin sprej. Nismo bas najzadovoljniji jer se tesko razmazuje,no kako smo s vise strana dobili preporuke bas za tu kremu,koristit cemo je i ovo ljeto.
:yes:Citiraj:
Nina prvotno napisa
inace ima 7ipo miseci pa i nije bilo preporucljivo ranije mazanje, onda je jedno vrime bilo ruzno i nismo setali al evo sad pocinje opet vrime od setnji. a sad moram kupit neku kremu koja nam je ok i bas se mislim kako ce to najvjerovatnije bit eucerin.
Ovo sam ja odgovarala Big milky mum. Njen Goran je stariji,pa mislim da ga svakako treba mazat.
A ti svojega ipak jos koliko mozes skrivaj od sunca,jos je maleni.
Sorry na nesporazumu,ja sam kriva jer nisam uopce napisala kome odgovaram :saint:
a ok. al mi ti u dalmaciji bas i ne mozemo izbjec sunce, kad god izadjes, samo mozemo izbjec ono jako i stetno sunce, a to i radim. ;)Citiraj:
Nina prvotno napisa
hvala cure! Da- kad bolje razmislim trebam ga početi mazati ! Pogotovo jer sam puže po travi pa mi sve više bježi iz hlada! :)
OT zhabica odličan mi je tvoj avatar! :D
hvala! :heart:Citiraj:
big milky mum prvotno napisa
meni svi kažću kak je mala tamnoputa, a nije...lice joj ima onak lijepu boju jer smo cijele dane vani, ali ona je 90 posto vremena u kolicima s tetrom preko jer spava a kad ju hranim ili nosam je u hladu. al astvarno je dobila bpoju. i šakice i lice
ima 2 mjeseca i za mjesec i pol idemo na more. ne mislim je ničim mazat, al malo me frka i hlada :/