Stvarno sam vam iskreno zahvalna na odgovorima!
Mi smo u odnosu na vas tek na pocetku. Lijepo je cuti da s godinama sve manje vise sjeda na svoje mjesto i postaje lakse.
Meni je neuropedijatar u klaicevoj postavio pitanje da zasto on ima vjezbe i poticaje iz svega onoga sto mu lose ide, da zasto radje ne jacam njegove jace strane... To bi bilo u skladu s ovom vasom vrtickom psihologicom.
Mislim da je kod nas cijela jedna mjesavina poteskoca koje otezavaju razvoj jer primjerice losa i fluktuirajuca paznja nikako nam ne pomazu u poticanju usporenog govorno-jezicnog razvoja; senzorni problemi nam isto ometaju niz toga...
Jos samo jedno pitanje, jesu li vasa djeca imala problema sa spavanjem ili uspavljivanjem?
Kod nas je problem uspavljivanje. Trenutno ima jako veliku potrebu za popodnevnim odmorom i kad uspije zaspati spava izmedju 2 i 3 sata, ali uzasno tesko zaspe i pruza jako veliki otpor.
Navecer se uspavljuje po sat, dva i kad je najumorniji. Nikad, ali bas nikad se ne dogodi da legne i zaspe za manje od sat vremena. Neki puta mi ga je stvarno zao koliko se on sam trudi zaspati, ali ne ide.
Na svu srecu, kada zaspe ima dobar san i cijelu noc najcesce prespava bez budjenja.