I da, pamtim taj tjedan dana prije vjenčanja 1996. godine, kad su ljudi dolazili sa poklonima - cijeli tjedan tresli su nas potresi na jugu Hrvatske. :scared::drama:
Printable View
I da, pamtim taj tjedan dana prije vjenčanja 1996. godine, kad su ljudi dolazili sa poklonima - cijeli tjedan tresli su nas potresi na jugu Hrvatske. :scared::drama:
Meni se ne bi svidjelo da si daje rok do kojeg bi trebao biti spreman (zbog bebe jer se to u hrvatskom drustvu ocekuje?).
To treba biti odluka srca, a ne razuma.
Nek radije ceka dok ne bude milijun posto siguran, vjerujem da bi i ti tako bila sigurnija u njegove / vase namjere i zelje ili?
hormoni ili ne, meni se iskreno ne čini da je prosidba nešto što se treba iščekivati na taj način. pa mogao se strpiti s tim prstenom do godišnjice odnosno dok ne bude spreman i onda odraditi to "kako treba". ovako tebe trudnu drži u tom čekanju odluke je li on spreman ili ne, a za tebe se podrazumijeva da jesi?...baš me nekako razočarao ovakav "rasplet". ako se volite i čekate dijete i imate zajednički život, a što se onda toliko boji tog pitanja, ja stvarno ne razumijem, pa možete ostati zajedno i bez tog formalnog koraka, na što bi to trebao biti spreman, a nije već sada potrebno da bude spreman?
Nevjerojatno, frajer se uplasio.
Ko da mora stambeni kredit u svicarcima potpisati.:mrgreen:
Bojim se da bi mene ovakvo cimanje, prstenje, pitanja o ostanku zajedno , ispitivanja terena , pa fore toplo/hladno ....malo iznervirale. Pa bi vrlo lako bila puno direktnija u pitanjima. I zakljucima.
Hocu reci nije to nista jako neobicno.
Slicno se dogodilo i meni. Samo sam tada rekla da me prestane vuci za nos i da odluci da li se zeli registrirati ili ne. ( je, bila sam trudna i zivjeli smo skupa. I dogovor je bio da se registriramo kad budem trudna.)
PS: ne vjerujem u princeve na bijelom konju.:mrgreen:
Mislim da si puno muških u svojim glavicama zamisli i preuveliča tu činjenicu na doživotno vezanje...zabrije da samo The pitanje označava neki kraj dosadašnjeg života..kaj i je istina ali ne u tom strašnom obliku.
Kažem neki..jer ima ih kontra,baš kao i žena...nije svakoj ženi niti san snova da on klekne.
Rijecanka, potpis
mene bi samo ras*izdio
prsten znaci nesto vise, al on nije spreman? :roll:
il pij il setaj
Pa i mene je razocarao rasplet... on se ustrtario... vjerojatno je i mislio postaviti The Pitanje, al u zadnju sekundu se predomislio. Kad se i odluci pitati, ja bih ga stavila na cekanje, barem onoliko koliko ce njemu trebati od prstena do Pitanja.
ja se divim zenama koje ne bi pop.... na takvo rastezanje
Bitno je samo i jedino to da ste sretni. Ako ste oboje sretni bez papira, nek tako i ostane.
Nemojte si nametati zaruke, brak samo zbog bebe i okoline.
Oko mene 95% parova zivi s djecom u sretnoj vezi - bez papira. Neki se vjencaju nakon 2-3 djece, neki nakon xy godina i djece - neki nikad. I dobro im je.
Hocu reci, bitna je ljubav i sve sto dolazi uz nju, sve drugo je nebitno (ponesto i drustveno nametnuto).
annie pa u pravu si
al ovdje se radi o tome da on malo bi, malo ne bi, tj. nije siguran bi li
ono, koji vrag vadis prsten koji znaci nesto vise, al nisi siguran je li to to
treba mu vremena :roll: kao da ce do kraja mjeseca dozivjeti prosvjetljenje
Aj nemojte je sad jos vise nabrijavati, nije idealno ali ako je vec rekao da zeli s njom biti do kraja života, sve je rekao.
Brak il ne, zajedno ste, volite se...ko da je nama u braku nes drugacije. Ne forsirajte.
On se malo u..'o i sve skupa zakomplicirao. Negdje sad bistri budućnost sam ili s kojim frendom dok mu ne nadođe.
E jesmo ga zakomplicirale sad. Ne znamo ni covjeka, ni peg, ni kako oni funkcioniraju skupa. Zbilja nije zahvalno za komentirati.
Ovako kad razmisljam, mislim da bih se u ovakvoj situaciji odlucila na izvanbracnu zajednicu, al nisam u tim cipelama i tko zna sto bih zaista napravila.
Supotpisala bih.
Ok, nisi se spreman ženit. A na dijete si spreman??? Mislim, ono... brak se razvede za par minuta, a roditeljstvo je doživotno. Ako si spreman biti s nekim roditelj zajedničkom djetetu sve do svoje smrti onda ne razumijem kako se može ne biti spreman za običan potpis na papiru koji ustvari ne vrijedi ništa jer se sve to može poništiti. Frajer je pomalo papak. I ja čekam prosvjetljenje :roll: .
Kod mene je situacija bila obrnuta: meni nakon godinu dana zajedničkog živta ženidba ni u peti, on tradicionalista kod kojeg je "red" sve napraviti po PS-u. Dobila sam pravi zaručnički prsten s brilijantom (i pripadajućim certifikatom-tek nakon klečanja :mrgreen: ) uz popratno pitanje i našla sam se u glupoj situacij: treba biti romantično, a meni se samo smijalo na to sve skupa i nisam znala kak se to odgovara. Ono-ozbiljno, sa suzama od sreće u očima? Kak?? Pa sam rekla: "Budem" :lol:. Sve to skupa mi je dobar argument nakon 20 godina braka: ako se sluuuučajno na nešto požali lijepo mu kažem da si je to sam izabrao 8-) .
Meni ovo na prvo čitanje nije zvučalo kao da je tip neodlučan, već da joj ne ostavlja izbora. I da je to ono što peg smeta. Da ju stavlja u poziciju objekta koji, eto mora prihvatiti da je to to, on je kleknuo, rekao nešto lijepo, dao prsten... beba je tu... idemo dalje. Njemu je sve jasno, a ne da je neodlučan.
Da se nju i ne pita za suglasnost, kad je sve što treba za brak tu.
potpisujem
i dodajem, a gdje piše da se ljudi uopće moraju ženiti? papir je garancija za ono, što točno? ljubav? ili kredit u banci?
ovo me malo počinje podsjećati na raspravu koja je obitelj vrijednija: mama+dijete, mama+tata+dijete, koliko djece, je li jedno k'o nijedno? itd...
jučer sam htjela napisati ovdje da ga ja ne bih ni pitala šta znači prsten.
šta ima značiti? da je čovjek od svoje plaće, u ovolikoj krizi :mrgreen: izdvojio nekoliko stotina ili tisuća kuna da bi poklonio prsten ženi koju voli. i kraj priče.
Ja samo ne kuzim zasto ja davao prsten prije nego je bio spreman uz to postaviti i the pitanje?!
Ja sam dobila i prsten, klasicni zarucnicki, i pitanje, uz puno cerekanja jer smo taj dan ranije zajedno kupili prsten, pa nije bas bilo iznenadjenje iz vedrog neba. Nosim ga uvijek, zajedno s vjencanim. Meni je to lijepo...
slazem se...ja se ne bi isto zamarala ni s prstenom ni s pitanjem....osim sto bi mozda poludila sta je isao trosit novce, a mogli smo za to kupit nesto korisno :D
al poslije je napisala da njemu ipak je problem to pitanje...ocito je to neki njihov problem. ne mora to biti nista strasno. oboje tako funkcioniraju i sve pet. nismo svi isti. meni takav nacin funkcioniranja ne bi pasao. mozda ja imam krivi pristup, ko zna.
ajd ne analizirajte previše svi skupa :mrgreen:
kupio je prsten i htio razveseliti ženu.
šta bi kupovao prsten da nije tako?
na kraju će jadan čovjek požalit i prsten i sve :lool:
mudro zboriš cvijeto, još će čovjek imati problema zbog toga što je kupio prsten, a situacija od pomalo smiješne otvaračici teme se može učiniti i zabrinjavajućom. neke teme je zaista bolje ne otvarati, jer kad se zakotrlja...ne okreneš se već lavina.
:lol: bas
mi zene nikad zadovoljne :mrgreen:
Peg je napisala nekoliko puta da je tip tradicionalan. Dakle, procedura se mora poštovati (prsten, pitanje...), samo se tip ustrtario. Šteta da ta tradicionalnost ne pokriva i sex prije braka. :roll:
bome, neobična stvar za grozit se. dijamantni prsten :lool:
bez sexa do braka, e toga se ja pak grozim :D
Pa može dijamant i u lančić ako mu je baš stalo da ga imam. ;)
A ja pokušavam objasniti da je besmisleno razgovarati s bilo kim, osim s mužem.... da nas ima tako čudesno različitih... :) (ah, kako si tepam!)
a ja pokušavam objasniti da ne treba razgovarati uopće :mrgreen:
da nastavim niz, ja se grozim još i pro forma upriličenih svadbenih derneka za koje mladenci u pravilu nemaju lovu, ali ju posude pa poslije ponoći grozničavo vade iz koverti i broje jesu li se "pokrili"...
savjetovala sam i sinu i bratu da to preskoče ako Boga znaju, a ja ću izdašno (toliko bih dala i za svadbu) sudjelovati u stambenoj štednji, kreditu ili medenom mjesecu.
govoreći o prstenu, iako sam u braku vjenčani više ne nosim, niti ga imam.
u najljepšoj uspomeni nosim jedan prosinački dan kada sam od sadašnjeg muža dobila prsten koji formalno nije značio ništa.
sad znam da je značio ljubav, onda mi je značio 'woow, kako je lijep!' :voli_se_kinđuriti:
peg, ne znam koliko ti je godina (nadam se da nisi starija od mene :mrgreen:) ali vjeruj starijima i iskusnijima. oni znaju!:angel:
ma hoće on brak i pitanje i prsten - tu je tradicionalan (peg je to i spomenula par puta), ali se malo prep'o :-)
tamo gdje nije tradicionalan je po pitanju sexa prije braka. Jer da je skroz tradicionalan, ne bi sad trudna žena čekala njegovo pitanje i nas tu propitivala.
edit: pisala cvijeti
:lol:
Eto, kad sam već započela temu da dodam i informaciju da sam otprilike dva tjedna nakon prstena dobila i pitanje :)
pa cestitam