tocno. ali krenulo je kakvu glazbu slusaju. ovo mi je u rangu njuzbara. ok cuti, ali da mi dijete to slusa, ne bih bas voljela
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=H4kdZVTM-mc
svojevremeno meni jedna od najdražih :lool:
Slazem se, jako je talentiran, ostrouman i duhovit. Vrhunski zabavljac.
Moji klinci (10, 11 i 15 god.) slusaju svasta. Kcerke najvise vole suvremeni strani pop, ali slusaju dosta i Abbu, Lauru Pausini, Nove fosile, ...
Sin najvise voli metal i punk rock.
Uz nas (i pod utjecajem glazbene skole) su zavoljeli klasiku.
Vole i Hladno pivo, Balasevica, neke klape, Queen.
Cajke i Thompson su zabranjeni, ali nisu nesto ni pokazivali interes za to.
Rozga i Severina su ostale u vrticu.
Eh, drugo je pitanje ZAŠTO je LB ovdje iskrsnuo...
Evo odgovora: meni je to poslužilo da sinu (samo mlađem, starijega to uopće ne zanima) pokažem kako izgledaju originali pjesama koje LB prekraja. Nije da je i to neka umjetnost, ali je informacija. Da ne ispadne danas-sutra kao što je Kosjenka otkrila Šabana Šaulića... Ili kao što je moj kolega pred koju godinu rekao "Ima jedna odlična NOVA pjesma - Somewhere Over the Rainbow, ova izvedba: https://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I... MM i ja smo skoro pali sa stolca od smijeha na tu izjavu. NOVA pjesma, da da... A kad je ono sniman Čarobnjak iz Oza? Prije 2. svjetskog rata, hehehe...
Vaši sinovi (1-12g.) baš ciljano slušaju glazbu?!
Moja starija da (pop, rap (ajme riječi:-o ), od domaćih kako tko uleti - zadnje je Parni valjak zbog koncerta, prošlo ljketo bilo Prljavo kazalište)
Sinak eventualno kad smo u autu onda kad imamo želje za njega tražimo Luku Bulića. (i mi se volimo nasmijati i riječi pokatkad dobro legnu pa se može pjevati. Naravno, one vezane uz nogomet su najtraženije.) Za ostalo nisam sigurna da nešto posebno zna. Zna koju od Dubioze. Sluša radio u autu (obični Enter koji starija upali), ali kod kuće ga nisam nikad vidjela da je ciljano upalio glazbu.
Mala s rođendana donese nešto pa mi pokušavamo shvatiti što je. Prošle godine Džek i Džoni. https://www.youtube.com/watch?v=IEvZa_Kt6mk
Malo mije falilo da u 21,30 nazovem igraonicu...:oklagija:
ajmee Džek i Džoni :lool:
ja pola stvari koje ovdje navodite nisam nikad ni čula.
Ali kad se sjetim svojih izleta, nakon uvertire s Lipe cvatu i Dugmeta, i mi smo iz zafrkancije znali nabaciti Lepu Brenu (Čačak) ili Tajči (Hajde da ludujemo). Inače, mi smo barem pjevali u busu, ovi danas svi sa svojim slušalicama ....:-(
Bolje LB, nego Bižuterija :mrgreen:
ja i danas volim Bijelo dugme i na tulumima obavezno tražim: Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac ...:-) a sjećam se i Lepe Brene, Crvene jabuke, Plavog orkestra, Merlina, Hanke Paldum Zelene oči...vidi se u kojoj republici sam živjela u Jugi :mrgreen:
A to za slušalice je baš žalosno :-(
Ako i Bižuteriju smatraš parodijom, onda ima smisla.
Nitko ne kaže da LB stvara vrhunsku glazbu nego se pomoću postojećih uradaka (kvalitetnih i onih manje kvalitetnih) osvrće na trenutne aktualnosti.
Djeci je fora (tko ga ima priliku čuti na anteni) jer je tekst njima često poznatih pjesama na hrvatskom. I često je smiješan.
Pa ne može parodija biti isto ono što ismijava.
edit. pisala u isto vrijeme kad i cubana
Naravno da nije isto, ali bolje da slušaju parodije nego pop-folk-kako-li-se-već-zove
He he he.... u toj dobi moj E. je s nekakvog rođendana dovukao onu pjesmetinu Ja sam zmija a ti žaba... Crkli smo od smijeha. Ali naš sin zna što je to i čemu služi: https://www.youtube.com/watch?v=8hczXIpeZqI
Što se tiče slušljive glazbe, lani smo bili na koncertu Gregoriana u Areni, pa smo bili na koncertu Camerona Carpentera u Lisinskom, preskočili smo Parni valjak (mm je fan od mladosti) jer nismo ga stigli uklopiti u raspored, a isto stariji sin i ja nismo bili zainteresirani... Što sami od sebe slušaju - stariji ništa, a mlađi staru filmsku glazbu.
Mojem su najnovije otkriće (od prije tjedan dana) ruske pjesme u izvedbi Crvenoarmejskog zbora :-o - i to je pokupio od društva na orkestru.
A nije nam ni palo na pamet ići na njihov koncert koji je bio prije mjesec dana u Lisinskom - jer su karte bile abnormalno skupe. Sad mi je malo žao, iako, kad se sjetim cijene karata, ne vjerujem da bih se predomislila.
Jedno vrijeme je na youtube-u preslušavao himne raznih država - to je bilo u vrijeme nekog od nogometnih prvenstava, pa je slušao himne prije utakmice i poželio ih čuti u još nekoj verziji. I tako... isprobava razne stvari, traži se. Na cajkama se nije zaustavio, na sreću :mrgreen: dovoljno puta je čuo od nas da je to glazbeno smeće, a i vlastiti ukus mu je evoluirao do te mjere da i sam shvaća da to nije vrijedno slušanja.
Meni je Bižuterija skroz ok. Najobičnija pop pjesmica s malo kaotiga etno zvuka. Najobičniji tekst pop pjesme, nije ništa gluplji od prosjeka. Da je na engleskom i da je pjeva netko drugi, nitko se ne bi osjećao dužan pisati kako mora začepit uši ako je negdje u prolazu slučajno čuje.
Imam osjećaj da se naša djeca negdje druže gdje ih ne vidimo... Na ovo sam potpuno zaboravila. Moj E. je zbog ovoga naučio ćirilicu i spremao se na ljetni tečaj ruskog jezika. Nije uspio jer je bilo premalo zainteresiranih, pa čeka novu priliku. I da - izvor je isti: orkestar
Joooj, moram zapamtiti ovu informaciju, jer sam već razmišljala o privatnim satovima ruskog za njega. Teško je naći suvisli tečaj ili školu stranih jezika jer je mali interes, pa se ne nudi puno mogućnosti, a on ima dosta nagužvan raspored (dvosmjenska nastava, vježbe, pripreme za natjecanja, radioamateri), ali to je sada offt.
moja klinka je doslovno naučila srpsku ćirilicu u dva tri sata i pisanu i štampanu. Veliki je naučio ćirilicu nakon odrađenog njemačkog tečaja u Njemačkoj jer mu je jedan cimer bio rus
a je, da, slažem se, pop pjesmica. jedino što je u mom svemiru nekako neprirodno da 16-godišnjak diže ruke na pop pjesmuljak. to mi je, ono, za sredovječne :D kad si malo popiju, na ljetnoj fešti.
čudno mi je zamisliti j, umjesto da skače negdje na neki rock, kako otkida na rozgu. tebi nije? :D
a otkida :D
ok, isto bi mi bilo čudno i kad bi slušao staru filmsku glazbu :D ono, slušalice na uši i lara song se sluša :-o
sad sam se sjetila kad je naš v. prije neke 2 godine sav revoltiran izšao iz sobe i izjavio da neće više dijeliti sobu sa sestrom jer ne može na miru ni Vivaldija poslušati. trebali ste vidjeti pogled koji smo izmjenili MM i ja:mrgreen::mrgreen:, i meni je isto čudno da je njemu klasika fora, a nemam ništa protiv iste časna riječ.
mala zato voli sve što vole mladi- a najviše Taylor Swift. koja je meni u istom glazbenom rangu ko i bižuterija. samo skuplji celofan.
meni nije stvar toga kako mi je čudno zamisliti djecu, nego postoje glupi pop pjesmuljci koji su mi samo glupi pop pjesmuljci, a postoje glupi pop pjesmuljci koji mi taknu neki živac da mi mozak počne vikat LALALALALAQLALALA, i Bižuterija kao i vjerojatno sve pjesme od Magazina i izdanaka od devedesetih na ovamo su mi ta kategorija. ko i gore spomenuta zmija i žaba.
a one prije od Magazina su obični glupi pop pjesmuljci
istina je doduše da stvari zvuče manje glupo na stranom jeziku čak i kad znaš da jesu, iz istog razloga sam vjeroajtno kritičnija i prema našim glumcima i našim serijama
Ma meni je isto jer ne slušamo ništa od toga. :-)
Šta fali Lara songu :heart: meni je divaaan :-)
Meni ništa nije čudno :mrgreen:
M. i ja smo nedavo otkrile koliko je Katy Perry opaljena (nisam joj nikad gledala spotove, pjesme znam ove šta se vrte po radiju). Pogledajte ova dva:
Swish
Bon Appetit
Ma neee, ona je dijamant, a on ne zna šta ima i ponaša se kao da je privjesak od bižuterije. Pa ga ona lipo pusti da ide ća, kad ne zna cijenit ženu majku kraljicu i kad nije sposoban za duboku vezu :D
ja sam skužila da dok god mi je dobar ritam, tijelo mi samo krene tupkat bez obzira na text :roll: bude me sram same sebe na što mi sve tijelo odreagira. Na feštama mogu plesat uz sve što je dobrog ritma.
Moji klinci 6 i 8 god su trenutno zaluđeni M. Jacksonom i Dinom Dvornikom.
Možda je Bižuterija bila krivi primjer :mrgreen:
Molim analizu Džeka i Džonija (pretpostavljam da se kuži kakvo je njihovo agregatno stanje...):
Popilo se noćas, mama
Još jedna zora iznad grada
Telefon meni stalno zvoni
Al' nije ona, zovu Džek i Džoni
Popilo se noćas, mama
Još jedna zora iznad grada
Telefon meni stalno zvoni
Al' nije ona, zovu Džek i Džoni
Džek i Džoni večeras me tješe
Jer oko srca večeras me steže
Dao bih sve da me nazove
Jer zbog nje bih doš'o na drugi kraj grada i pješke
A, stiže poziv, kažem "Bože, daj pomozi"
Kažem "halo", čujem samo, "Ovdje Džek i Džoni", 'ajmo
I bila je još jedna, s nekim apartmanima, vilama, autima, ....
Pa očito se u obje pjesme radi o ljubavi. Ja vas stvarno ne razumijem :lool: