Možda bi roditelji djece koja su se vratila napisati par komentara
Printable View
Možda bi roditelji djece koja su se vratila napisati par komentara
morat ćeš pričekati dok se deca naspavaju, ja ću svakak za dva tjedna tražiti raport od kolegice, nadam se da ću ga i dobiti:mrgreen:
Moj se vratio u ponedjeljak u cik zore (04:00), došao doma, odspavao do 13:00.... NIŠTA nismo od njega doznali ,hehehe, valjda treba čekati da se dojmovi slegnu. MM je od razrednice i profesorice u pratnji čuo da je sve prošlo odlično, nitko nije izgubio dokumente, nitko se nije razbolio, nije bilo problema s organizacijom, sve je štimalo, nije bilo nikakvih ispada ni divljanja... sve super.
Sve što sam čula je da su hranu dopunjavali u McDonaldsu i Burger Kingu (i da ne želi vidjeti te marke ni tiskane, a kamo li na tanjuru), da je sve bilo dobro.... Vidjela sam slovom i brojem dvije (2) slike, jednu s Azurne obale i jednu iz Barcelone, hehehe... Sin je u međuvremenu sa svojim društvom otputovao na drugu stranu i vratit će se u nedjelju, dan tj. par sati prije početka škg.
Eh, da - nosio je 150 EUR, a doma je donio 55. Kupio si je jednu majicu kratkih rukava s motivom Barcelone, a nama ostalima jednu shopping torbu. Tradicionalno ne trošimo lovu na skupljače prašine. Zadovoljan je, a to je jedino bitno.
Ok, on je možda u razredu s kćeri moje frendice, pa ću onda čuti od nje
Ni moj nije djelitelj,a u razredu je s frendičinim sinom koji je još darežljiviji:mrgreen:,i dva susjeda koji su isti takvi
Ali pošto njegova raska obožava ići na izlete s jednim razredom u koji ide forumaški sin,mada mama ne dolazi često tu,to će mi biti stvarno informacija koju ću skupljati okolo naokolo
Moja je još na putu, ali se čujemo i dopisujemo stalno.
Za sad znam da im je super.
Da su hoteli u Poljskoj i Češkoj ok.
Budući da ručak nemaju organiziran, onda njih pet frendica istražuju restorane.
Ručkovi su po cca 5-6 eura.
Jedan dan je bila neka tjestenina, drugi dan pohani sir sa tri priloga...
Kaže da je sve bilo jako fino i obilno da nisu mogle sve pojesti.
Danas su u Dresdenu.
Tamo su šopingirale u MAC-u.
I meni je kupila ruž, ali neće otkriti koji, a kupila mi ga je jer, citiram :"...mama, želiš si to i treba ti, a znam da si sama nikad nećeš kupiti jer ti je preskupo pa sam kupila ja"
U Pragu su bili u zoološkom i prekrasan je. Poslala mi je hrpu slika na Viber.
Imali su prema programu putovanja u planu nekakav disco i nisu htjeli ići.
Od dva razreda, cca pedesetak djece, nitko nije htio u disco.
Radije su otišli u grad, vozili se tramvajem, šetali i razgledavali satima.
Jednu večer su u njihovom apartmanu igrali društvene igre.
Budući se moja kći mora odmarati i ne smije preforsirati, samo je otišla u sobu spavati kad je osjetila umor, a ostatak ekipe je nastavio igranje u boravku.
Nema opijanja, divljanja, problema.
Sutra planiraju povratak.
Kad dođe slijedi detaljno izvješće i danima će prepričavati sve redom.
Nemrem izdržati... Ja sam išla u mioc i MM je išao u mioc i naša sjećanja su ponešto drugačija. To je super škola, profesori poštuju djecu, djeca su uglavnom dobra, vrijedna, pametna.... Roditelji stvarno mogu biti ponosni.
Ali nije bilo sve po špagi. Povremeno se je i izlazilo i pilo i sexalo...naravno ne svi i ne uvijek. Ja sam bila milo cvijeće ali MM ni približno. Sijećam se kako je jedna cura na norijadi okrenula bocu i popila pola votke odjednom. Na maturalcu se je i pilo i divljalo ali nismo prelazili granicu da postanemo slučaj. I kaj? Nikaj, danas su to sve krasni ljudi. Iz iskustva znam da je u toj grupaciji djece puno opasnije nešto drugo. Skrivena autodestrukcija. Nitko nije primjetio da dijete imaja ozbiljnih problema...i u mom i i njegovom razredu...
:) Možda..
S obzirom da su mi i brat i sestra išli u mioc možda bi bilo pravedno da i drugi dobiju priliku..
Recimo ja sam bila tip kao mala od Tanči. Nema šanse da bi napravila neku glupost. Škola, sport, kuća. MM kaže: Srećom pa se nismo poznavali iz škole.. ne bi me htjela:)
ne bi on tebe htio :mrgreen:
Eh.... ja sam napisala na drugom topicu da sam u srednjoškolskoj dobi radila razne gluposti (skitala se i svašta, brrrr) a moja ekipa je isto znala svašta napraviti - prijatelj je maznuo tatin auto u dobi od 16 godina i otišao se provozati oko kvarta, što ne bi mogao učiniti da ga taj isti tata nije naučio voziti... Drugi prijatelj, malo stariji od mene, vozio je društvo po noći i imali su sudar, nije bio kriv (pijanac ga je pokupio) ali završio je u gipsu na dulje vrijeme... Treći prijatelj se razbio kad je pao s divljeg motora i imao je ludu sreću da je ostao živ. Nisam išla u zagrebački mioc nego u provincijski ekvivalent istog, ali mislim da to nema veze. Toga ima u SVAKOJ srednjoj školi (moj mlađi nije u miocu, ali uredno zna tko od učenika i tko od profesora voli koji kafić u blizini škole, a tamo se ne toči samo kava...)
Alkohol, lumperaj i seks - pa ima toga svuda...
Ozbiljni problemi tipa autodestrukcija i gore (imam i ja toga u široj obitelji pa nešto ofrlje znam o tome) isto nisu rezervirani samo za mioc, niti su učenici istog toga pošteđeni. Štoviše, ne mogu se oteti dojmu kako veći postotak tih pojava ima u težim i zahtjevnijim školama/fakultetima/radnim mjestima. Ali ne samo tamo.
Kad sam ja išla u MIOC, bilo je svega kao i u drugim školama.
Isto tako mogu reći da nije bio zahtjevna škola. A i nije ga se spominjalo u svakom razgovoru, kao što se provlači ovdje na forumu
Sad će opet bakice o svojoj mladosti :starac:
Dakle kad sam JA prvi dan došla u MIOC dobro pamtim da je naša razrednica rekla: nemojte da vas prestraši fama o MIOC-u. Dakle, fama o MIOC-u je postojala i tada.
I ja se ne mogu složiti da škola nije bila zahtjevna, meni je definitivno bila.
No, naravno da je bilo svega. Posebno u 1. i 2. srednje. moj razred nije bio nimalo štreberski niti pristojan, i na maturalcu se puno pilo tulumarilo i radilo svašta.
KAsnije se razred malo promijenio, i maturalac u 4. srednje je bio dosta ovakav kako i Tanči opisuje. Uopće se ne sjećam nekog tulumarenja niti izlazaka, dapače izlazilo je nas par cura, samo, bez ikakve organizacije ?!
Ja vec dobijem proljev kad se spomene mioc...
Ma daj nemoj.posaljem ti probiotik
Ja sam uz svu silu dečki iz razreda i škole,imala jednog iz škole sasvim suprotno od moje
Mima ti si imala dva maturalca?
Da
U 2. i 4. tom? zbog Šuvara? Ja mislim da smo mi išli samo jednom , odnosno dva puta ak se računa OŠ
Mi smo išli na dva višednevna izleta, u 2. i u 4. razredu. Koliko je to bilo dana, i jesmo li to u drugom srednje baš zvali maturalac, to se ne sjećam. Ali bio je izlet od nekoliko dana, išli smo u Istru.
Naš jedini izlet dulji je bio na početku četvrtog 3_4 dana opatija s vlakom,bili u tri palme
to ti se poklapa - to su te godine - Šuvar u školstvu 80tih - pa tako ja više ne znam s kim sam sve išla u razred i kada.
Dve godine jedni, dve drugi , a neki su mijenjali i škole
:lol: Istina
da, i meni je ta Šuvarova srednja i dvije različite škole ostala u maglovitom sjećanju, slabo pamtim to razdoblje života, a još sam imala i teških obiteljskih situacija. Tako da mi je to bilo jedno od težih razdoblja u životu.
Ako se dobro sjećam nakon prva dva razreda ( CUP u Mimari) nismo išli na višednevne izlete, nakon druga dva (Mioc) išli smo u Prag.
Moje je maturalno putovanje bilo bez veze. Ni alkohola, ni seksa, ni droge :)
A zašto bi to morao biti pojam maturalca
Mi smo jednu večer išli u pivnicu,samo par njih je pilo pivu više smo pjevali.
Nama nitko nije trebao sa strane jer smo bili razred pol pol
uf, kod nas su dečki već na pol autoputa Zagreb-Karlovac bili pijani ko zvijeri :mrgreen:
imali smo i alkohola i sexa i droge, ali i jako puno zafrkancije i fenomenalnog provoda!!!
bila je još jedna škola s nama u hotelu, ali nismo imali niti jedan eksces, u principu smo se baš dobro s njima slagali.
S obzirom da je tema zašla u vlastita prisjećanja, da je malo vratim u sadašnjost - zanimaju me iskustva nakon osnovnoškolskih maturalaca? Problem s disciplinom, tulumarenje, ekscesi... je li ih bilo, ili su još premali :mrgreen: ?
OŠ 4 dana Poreč (cijela istra), sve prošlo bez ikakvih problema. U našoj OŠ uvijek uz profesorice i ravnatelj ide na te maturalce, dobro pripremi djecu, nikakvih problema...
veliki maturalac - grčka, 7 dana, dolje brod iz Venecije, povratak avionom - 4500 kn. Puno razgledavanja, nije cilj bio samo partijanje...Opet sve prošlo vrlooo uredno. I tu bi rekla da je najvažnija bila priprema djece: više roditeljskih sastanaka na temu, zajednički roditeljski djece i roditelja ja kojem ju jasno objašnejna očekivanja, pisane upute i pravila koje su potpisali i roditelj i djeca. Svima je sve jadno bilo :) Uz to, u našoj školi djeca često idu na dvodnevne izlete, nije im prvi puta i nikada nije bilo ekscesa. Ali to su prave terenske nastave, s puno učenja i polaganja testova nakon "izleta". Mozda su se bojali da ce im netko uvaliti test i nakon maturalca :)
Moji nisu išli, nijedan. Kod starijega sam ja sjedila u onoj komisiji i bilo je silno komplicirano to izvesti, na kraju je škola odustala (mislim da nastavnici nisu htjeli ići) i to je bilo to. Nije se radilo o tom razredu, nego je paralelni razred navodno bio problematičan, pa je sve skupa propalo.
Mlađi isto, kod njega se nisu tražile ni ponude. U toj generaciji je njegov razred bio problematičan.
Nekoliko godina kasnije, kad se promijenio ravnatelj, učenici normalno idu na putovanja (imamo susjede čija su djeca još uvijek u oš, ali ne znam detalje).
Samo sam htjela reći ovo - gdje ima volje, nađe se i načina, ali moja djeca su išla u školu gdje nije bilo volje. Imam o tome podijeljene osjećaje - možda je tako i bolje. Bili su samo u Vukovaru 2 dana i na Plitvicama 1 dan (u 7. i 8. razredu) ali to se smatralo izvanučioničkom nastavom.
Eh da - još o osnovnoškolskim ekscesima....
Koliko god je naša škola slovila da je puna problematičnih učenika (sad više nisam sigurna da je to bilo točno) NIKAD nisam čula ni za jedno opijanje, ni na izletima ni inače. Nikad.
Bilo je pušenja oko škole i na izletima, bilo je maltretiranja mlađih učenika i začikavanja, bilo je krađa i tučnjava, ali za opijanje ne znam. Ne kažem da nije toga bilo, ali nije doprlo do mene, pa vjerujem da nije toga bilo baš puno. Bilo je jedno trovanje hranom na dvodnevnom izletu (zapravo, trovanje nije prava riječ, jer radilo se o nekoliko ljudi s probavnim smetnjama, među kojima i profesori). Ne bih za to ni znala niti se sjećala, da nije moj sin izvukao iz torbe zalihu probiotika i liječio sve druge... Njemu nije bilo ništ.
Još o piću - znam da sam se nemalo iznenadila kad je sin naših prijatelja eksperimentirao s pivom u osmom osnovne, a nisam trebala, jer sam i ja u to vrijeme eksperimentirala s pivom. Bome, naš maturalac u osnovnoj (putovima AVNOJ-a) je bio definitivno opakiji nego ovo sada. Nije se čak radilo o opijanju ili pušenju, nego nas nisu pustili noću van, pa se našla grupa ljudi koji su silazili preko balkona...ufff... E, tako se događaju nesreće.
Vidi ti njih šta se prisjećaju, bude se lijepe uspomene ha :mrgreen:
Da, maturalno putovanje je stvarno jadno, ako je samo turističko. Iako, vjerujem da je Bubica umjesto "jadno" htjela napisati "jasno" ;) .
Na roditeljskom nakon maturalnog putovanja mog prvog sina je razrednik rekao da je alkohol tekao u potocima, a sex je bio uzduž i poprijeko :) Vjerujem da ni moj nije bio izuzetak, iako mi je rekao da mu je bilo glupo napiti se prije nekih zanimljivih razgledavanja, i da je većina ostajala u busu i ništa od Španjolske nisu ni vidjeli.
Seksistički priznajem da mi je lakše bilo da je na tom putovanju bio sin, a ne kćer. :)