:lol:
Za gelove - potrošit će se, neka ih. Trenutno trošim jednog iz 2010. :-o :lool: (piše na bočici) - više se ne proizvodi, pa sam napravila zalihe dok ih je još bilo. :mrgreen:
P.S. Skupilo se već toga za tebe. Ne gelova. :lol:
Printable View
Ja baš volim mirisne. :unsure: Reciklirani ne volim, grebe me. :lool:
Sad sam išla čitati to o papiru, ali piše da je i bijeli opasan za zdravlje ako je bijele boje zbog izbjeljivanja klorom.
Ja se bojim nestašice wc papira. :lool: Ne mogu ni zamisliti pranje guzice nakon obavljanja. Evo zgadila sam se samo jer sam to napisala. :lool:
Slažem se, vodu imam i inače...za poslije papira. Al ajd. Neće valjda istovremeno nestati svih vrsta papira i svog lišća.
ni ja se ne bojim nestašice wc papira... ni ostalih stvari koje sam stavila u zalihu...
al mi je recimo jučer bio gušt otići u nekoliko dućana - isključivo po ono što sam trebala. bez obilaženja i "skeniranja" svih polica. ušla, uzela artikle, i izašla. brzinski.
Tako moj tata kupuje, po katalozima... u jednom ducanu mrkvu, u drugom brokulu. Ima čovjek vremena.
Meni je tolika tlaka uci i u jedan dućan 1x tjedno, cesta, semafori, parkiranje, uska parkirna mjesta, garaže, 2 otvorene blagajne u velikom ducanu... brrr.
Sad ću zvučati ono kenjatorski :lol:, al moram napisati.
A bebi? Kad se pokenja doslovce do vrata? Doslovce. Ima drekeca po cijelim leđima, a ako imaš sreće i po kosi?
A one krasne “pašteta stolice” u dobi od 2 godine kad su (neki) još u peleni? Pa se to dogodi taman negdje kad si vani i krećeš doma, pa dijete u sjedalicu, pa se sve lijepo utisne i ulijepi u guzicu da moraš špahtlom skidat...
A proljevi, rota virus... hiiii... a odjeća na koju prođe, a drekec koji treba ukloniti s platnene pelene... koliko sam samo dreka rukom držala :mrgreen:.
Možda ćeš pomisliti da postoji wc papir i vlažne maramice... postoji... ali postoje i situacije kad jedino voda i kada pomažu.
Sad me asociralo, moram nastaviti... zapravo mi je od dreka puno draža “rigotina”... na kutnoj u dnevnom, na madracu u spavaćoj, na jastuku, u mojoj kosi... na tepisima ne, njih smo izbacili još s prvim djetetom ;).
Iskustvo, Bubilo, iskustvo!
Godine su to, riri. Povezujem s drugom temom :)
A da ti zgadim do kraja, hemeroidi nakon poroda...Voda, samo voda tu može. Uf! Koje iskustvo :D
Kako je ponekad dobro ne imati iskustva.
ahahaha, bubilo, živo se sjećam trena kad sam prvi put probila taj zid, možda 4.-5. dan djetetovog života, i ja koja sama sebi govorim "sve je ok, sve je ok, nemoj paničarit.." :lool:
Pa dobro, opet ono najgore saniraš prvo papirom, vlažnim maramicama, tetrom... nećeš odmah navalit rukama, nemojte ženu plašit.
ajmo se vratit "zalihama"...
osim ak ne skupljate zalihu kakice i zbljuvanja :mregreen:
Dakle, dobro bi bilo imati zalihe vode :lool:
Da li se bazen računa u zalihe vode? Zlu ne trebalo.
Radim zalihe i vrebam akcije na kojima uvijek kupim kolko mogu smjestit i financijski izdrzat. Pratim akcije u katalozima i idem planski po sve
Još o zalihama:
Gledam svoju špajzu, fakat je pretrpana, ali ima unutra i nekurentnih zaliha (štajaznam, rižinih rezanaca se rijetko sjetim, stoje valjda od prošle godine) i to treba izbjegavati.
Od onih zaliha koje mi trebaju nisam spomenula bijelo vino i pića vrsta raznih. Nismo veliki pijanci, ali imamo toga uvijek. MM u Lidlu vreba kad će Jagdstolz pasti ispod 39 kn, da ga kupi, ali dugo se to već nije dogodilo. Imam poneku litru lozovače, koja mi je tehnološka sirovina za likere, pa obično jednom godišnje kupim 5 litara.
Imam zalihe spužvi za suđe, jer ne koristim klasične nego one obložene tkaninom od mikrovlakana, koje nije lako naći. Imam i zalihe onih metalnih žica (koje izgledaju ko špena) za ribanje rajngli i protvana, imam zalihe čarobnih krpa jer ih kupujem kad u Sparu budu na akciji.
ja više ne kupujem čarobne krpe
dobili moji klinci za Uskrs ko poklon :mrgreen:
Moja špajza je isto krcata domaćim džemovima i rakijama svih vrsta. Al to ne vodim pod zalihe, nego hobi
Moram priznati da nisam uopće razmišljala o mogućoj nestašici bilo čega do ove teme (a nisam tako mlada). Negdje u podsvijesti mi stoji da je to moguće ali se time ne zamaram...kako ono ide ' Nigdar ni bilo da ni nekak bilo....'. Ja sam onaj tip 'Go with the flow'.
Zalihe ne radim... jer nam kutija riže i kila brašna traje mjesecima a tjestenine cca 2 mjeseca. Šećer MM vikendom stavi žličicu u kavu i to je to.
Kad naletim na akciju praška za rublje ili gela za tuširanje kojeg i inače koristim onda kupim ali najviše 2+1.
Imam prijateljicu koja redovito u kupovinu ide na način: U Spar idem po mlijeko na akciju, pa u Plodine po rižu, Kaufland po šećer, Konzum po brašno, DM po prašak, Muller po deterđent za suđe i sl. Ne sjećam se kad je zadnji put kupila nešto a da nije na akciji. Ja niti imam volje niti vremena za to, a inače me kad uđem u trgovinu počne lagano gušiti :mrgreen:.
Ono što bih ja voljela je da se vratimo ponovno na tjednu ili dvotjednu kupovinu prehrambenih namirnica jer kad smo to radili smo štedili novac. Ovako se češće dogodi da kupim nešto što već imam u frižideru pa mi se pokvari i bacim a to mi je užas ili da kupim svakodnevno neku glupost koju onako ne bih kupila.
Isto zapravo... ali jesu to i zalihe. Nisu samo džemovi nego i kiseli krastavci, paprike, ciganski grah, ukuhani paradajz, ukiseljeni paradajz, kompoti.... razno.... Zima je duga, treba imati zalihe.
Eh, da - imaju mm i djeca zalihe: čokolada s rižom, jaffa keksa, kraš napolitanki i domaćica... a to se isto kupuje samo i isključivo na akcijama.
Uvijek se iznenadim kad procitam da netko kupuje zalihe slatkisa.
Hahahaha Bubilo i Beti, baš su mi trebali ovi vaši postovi s obzirom na to da mi je muka otkad sam se probudila. :lol: Ne znam kako ću, bit će puno plakanja i riganja. Mog. :lool:
Da se vratim na temu, kod mene isto pun špajz alkohola. Ostalo nam je dosta i od svatova, čak ni toliko ljudi nije moglo popiti koliko smo mi toga naručili. Dobili smo i par poklona u obliku alkohola. :mrgreen: Jedino mi jedan Dom Perignon stoji u dnevnoj jer je u divnoj kutiji koja mi se slaže uz namještaj, pa šteta ne iskoristiti dok ne naiđe dobra prilika da se popije hahaha.
bome, i ja. slatkiši mi nikad, pa ni onda, ne bi bili na zalihi. otkako su mali bili kupim sitnicu i to usput, da baš nisu željni :lol:
na zalihi imam higijenskih uložaka, to sad ne mogu dozvoliti da usfali - iako mi se znalo događati kad sam ih trebala samo ja:facepalm:
moj muž je jučer pazario čokoladu al sam rekla nek si odnese to na posel jel znam da to klinka može pojest za minutu
Nakon ovog topica mogu odgovorno tvrditi da sam se ja izlijecila hrckitisa koji se prenosio u mojoj obitelji. Moja baka je bila predvodnica s 200 novih novcatih kuhinjksih krpa, 20 kg brasna, x litara ulja, rezanaca na tone, praska za robu vrece i vrece. Izlijecena sam!!!
Imam zimnicu. That’s it.
E da, i cuga...i tune Eva i Rio mare koje kupujem isključivo na akciji.
Ali dajte mi okvir od koliko nadalje se računa da je nešto zaliha? Dvije boce- konzerve, četiri, deset..? Materijal za više od jednog-dva ručka? Nešto što se neće/ne može pojesti u tjedan dana?
J. i MM su ovisnici o slatkom i oni da i hoće ne bi mogli imati zalihe slatkog...kutija Domaćica nestane u pola sata pa sam ja zabranila kupovanje veće količine slatkiša. Mislim briga me za MM ali s J. mi se ne da natezati jer ako zna da ima slatkiša moljakanje ne prestaje..i samo još jedan i samo još jedan, tako da sam to riješila da se kupi samo ono što će tada pojesti.
Tako i ja, kupim, podijelim i to je to.
Peterlin, točno tako je i kod nas
Meni je jasna ideja zalihe slatkisa.
Ali nema sanse da bi to zivjelo u praksi kod nas.
Kupim jedan komad svakom kad idem u trgovinu.
Ljeti povremeno sladoled. U protovnom ako zele slatko imaju love ili budem.ekstremno dobte volje da dam koju kunu- moraju šetati do trgovine. I povesti psa u šetnju.