predivno... :) :)
Printable View
predivno... :) :)
Imam par pitanja ako možeš odgovoriti :saint: :
1. Koliko je trajao put do Graza?
2. Jel bilo problema na granici (carinici,gužva)?
3.Kad ste se vraćali natrag koje probleme je stvorila mala beba na granici (papiri i to)?
4.Malo me začudilo što se nija javljala na telefon jeste je pitali kako to i što da ste došli a tamo nema nikoga?
Zasad toliko(što se pitanja tiče :roll: ) stvarno zvuči super i iako sam dalje od Zagreba (cirka 2h autom) ne čini mi se kao preriskantno (ako je prvo dijete a za drugo bolje doći malo ranije). Stvarno mi je drago što je ispalo tako i puno pozdrava malom zeki :*
kad se kockice posloze, posloze se ;)
kad smo razmisljali o buducem porodu, zakljucili smo da bi bilo idealno da me trudovi ulove u subotu, i to jos po noci - tada je garant slab promet na cestama i granici, a nema ni radova.
i tako je bilo! putovali smo u subotu navecer, trebalo nam je manje od 2 i pol sata mirne voznje od vrata do vrata. naravno, znali smo vec put. prije polaska smo provjerili na hak-u ima li problema.
na granici nikakvih problema, subota navecer u smjeru austrije, nismo ni stajali.
sto se tice povratka, mi smo isli samo sa rodnim listom sto iskreno bas nije po zakonu. zato, ako planirate roditi u austriji, ipak planirajte da muz jedan dan ode u bec po putni list za bebu da bi sve bilo potpuno po zakonu. mi smo se pravili blesavi, nismo spominjali bebu i nisu nas nista ni pitali na granici. za taj glupi putni list treba punomoc koju potpise majka.
na kraju ju nismo pitali zasto se nije javljala, odnosno znamo zasto, jer je tezak porod bio u tijeku. to nam je bio propust, trebali smo ju unaprijed pitati sto uciniti u tom slucaju. vjerojatno ima mobitel ili neki back-up za kontakt ako je sprijecena. na kraju nismo za to pitali. frendica uskoro odlazi tamo roditi pa cu ju podsjetiti na to.
a vi razmisljate o tome? :)
Da felix, mi razmisljamo o tome. I nije to dobrica pod druim nickom :)
Kad usporedim tvoju pricu s pricama iz nasiih bolnica, uhhh razlika je nebo i zemlja. Mislili smo ici u Rijeku, ali i tamo je potrebno dosta borbe i puno srece da sve proda dobro. A Rijeka nam je jednako daleko kao Graz, kako ispada. Problem nam je jezik jer oboje pricamo engl., a samo ja natucam nesto njemackog. Ali, na to si mi vec odgovorila. Samo, prije je to bilo pitanje onako, a sad smo i mi uspjeli :D
Istina, taj dan je jos daleekoo, ali ja sam ziheras, sve volim znati unaprijed i isplanirati.
Felix makar sa zakašnjenjem DOBAR si odabir napravila. Bravo! Priča je fakat dobra za "poroditi se još jednom". Svaka čast.
Ovo za kadu, plutanje i tiskanje između trudova prošla sam i ja.
Rekla sam sama sebi kod drugog poroda stojim da majka gravitacija, beba i ja skupa finiširamo. I isplatilo se.
Evo ja se bilježimCitiraj:
Felix prvotno napisa
kad mm vidi ovo bit će :lol:
Off topic:
kako se zove homeopatski pripavak za pupak?
Priča je za 5, što reći. Tako ja to zamišljam.
ne znam kako se zove pripravak za pupak, ali mogu pitati, frendica planira za koji tjedan tamo roditi. ali puno vise mi je znacila homeop. fitolaca za dojenje. mislim da bih imala puno, puno vise problema da nisam to pila.
cure, strpite se koju godinu da se oporavim od trenutnog zekinog tempa pa se mozemo nas hrpa dogovoriti za simultanku, unajmit stancic u grazu i cekat porode (a u medjuvremenu trosit pare u h&m-u) :saint:
samaritanka i ja mislim da cu pokusat sa stolcicem iduci put (ili stajanjem naslonjena na krevet, ne mora nuzno biti neko pomagalo u igri), jer gravitacija je gravitacija, iako kad se sjetim topline vode...
inga, tako smo i mi racunali, ako se vec vozamo, idemo radije u graz. a sto se tice ziherastva, tamo smo bili na razgovoru vec u 10. tjednu ;) nakon toga sam mogla smireno uzivati u trudnoci...
dobrica, javite mi se na pp ako vas zanima jos.
razmisljam si bas (sad se rjedje sjetim svog poroda, tek svaki drugi-treci dan :lol: ) kako mi je najbolji nacin ublazivanja bolova bio njen odgovor kad sam joj se pozalila da me jako boli.. pogledala me i rekla: ZNAM! taj tren sam se smirila i shvatila da je sve u redu, da je i ona tako rodila i sve zene koje su ikad radjale - dakle, mogu i ja!
Zrinka suze si mi natjerala na oči.
Hoću trećeeee :sing: :bouncing:
Felix..
Zrinka mi se uvukla u glavu i neće van.
U 10. tjednu? Wow! to je brzina. Felix, hvala na odgovorima, i budi sigurna da cemo se jos cuti :*
kako to mislis? koja zrinka?Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
inga ;)
Divan porod, divna priča. :heart:
jako lijepo :heart:
konačno sam pročitala
drago mi je zbog tebe i zeke, i svih ostalih koje su u međuvremenu rodile u grazu, ili bilo gdje drugdje, prirodno ...
i totalno mi je bed što sam, po inerciji, 'odabrala' sd i što su me 'odradili' i ... mah ... drugi put će bit savršeno
jedino još mm-a treba obradit, temeljito :)
Bilo bi super ako netko zna ili netko tko se sprema ići kod babice u Austriju da (ako zna ili ako planira ići ranije) da podijeli s nama zaintersiranima ;) gdje se može odsjesti u Grazu par dana jer nama kojima je dalje puno je sigurnije otići prije u Gratz pa biti tamo par dana. Tako da ako netko zna nek napiše puno hvala unaprijed ;)
Procitala sam pricu na portalu. To je vrijedilo cekati! Preprepredivna prica. :heart:
Sve mi se vratilo, cijeli moj porod, puno bolje nego kad citam svoju pricu. Pogled na felbericu kako meditira sutke na lopti pored kade, polumrak, ma sve.
Sljedeci put ides sa mnom na porod felix samo da poslije napises pricu o mom porodu. ;) Nikad ne bih sama uspjela izraziti rijecima i docarati sve ono sto si ti u svojoj prici uspjela.
Svakako cu si ovu pricu isprintati i spremiti pa citati svaki put ponovo pred sljedeci porod.
:heart: :heart:
Super,
sad sam tek (pro)čitala i jako mi je :heart: oko srca. Suze u očima. Tako bih (nam) svima željela takve porode...
mali zeko :heart:
E Felix prekrasno, to vrijedi svih novaca ovog svijeta.
Iako mislim da sam već čitala tvoju priču, rastopila sam se ponovo, samo za mijenjanje mojih reflektora za onaj polumrak bih dala puno toga. Intimna atmosfera spram hladnoće bolnice, ah ...
Ako ijednu priču s poroda znam napamet onda je to ova :love:
A ovo:
...je meni bio najgori dio boravka u kući. Bila sam strašno iscrpljena. Prva dva dana i noći nakon poroda nisam uopće spavala a bome ni BE, padala sam s nogu. Monika je iz strašne zabrinutosti za mene stalno nudila taj čaj i predlagala mi da uzme B na sat dva da se ja odmorim. Znam da je željela sve najbolje, čak sam ju u toj brizi, od umora doživjela preagresivno; meni je to u tom trenutku bio atack na mene u smislu što sam bila "alergična" na bočicu a na čaj da i ne govorim, zbog svih predrasuda koje nosim iz naše bolnice. Nisam nikako mogla pristati na to, iako priznajem možda bi bilo pametnije jer sam stvarno bila preumorna i iscrpljena. Još sam taj dan bila sama jer je MM otišao obaviti papirologiju.Citiraj:
Felix prvotno napisa
Šmrc, šmrc, predivna priča...moram se skulirat prije nego mi netko dodje u optiku i vidi me u suzama
:love: :heart: iskrene čestitke
Imam par pitanja za curke s iskustvom na temu rođenja u inozemstvu.
1. Ako rodimo u inozemstvu (Grazu kod Monike Felber) da li svejedno imam pravo i dobijem jednokratnu novčanu pomoć (to je ona za prvo dijete od 3.000 kn za Grad Zagreb)
2. Koliko puta prije poroda ste bile kod Monike u Kući?
3. Kad ste prvi puta išli na dogovor odn. kontaktirale ju? (koliko prije samog poroda)
4. Kako je beba nakon poroda podnijela putovanje od cca 2-3 sata u autu?
5. Je li beba bila čitavo to vrijeme u AS?
6. Da li je preporučljivo i moguće nakon granica prebaciti bebu u košaru (onu čvrstu, plastičnu, koja je također sigurna u autu i pričvršćena pojasevima)? Košara ima potpuno ravan položaj, pa mi se to čini bolje za novorođenće... Jer kažu ne smije biti u AS duže oc cca 2 sata.
Mislim da je to sve! Hvala :love: :*
nema na cemu, samo pitaj :)Citiraj:
Isabel prvotno napisa
Felix hvala ti :naklon: !!
Super, sad sve znam, nemam dileme oko AS i toga. Pauza mi se čini odlična, jer se nikamo ne žurimo, a ionako će vjerojatno biti pauza radi dojenja i prematanja!! Tako da nije problem ako će biti u AS suže od 2 sata, ako imamo pauze. :D
Sigurno će biti još pitanja, a kod Monike planiramo oko 5-6 mj. Pišem vam opet kad se nečeg sjetim!
:* :love:
samo ti daj :love:
Predivna priča i prekrasan porod
:heart: Čestitam a malom zeki velika :*
potpisujem čestitam :heart:Citiraj:
aries24 prvotno napisa
Mame koje ste rodile kod Monike, biste mogle dati par detalja u vezi prijave djeteta za prelazak granice? Da li se treba ići u Beč u konzulat RH po potvrdu?
imas o tome na nekom od topica o moniki... procackaj malo, bile smo sve detaljno napisale.
:) da, tata treba ici u bec.
Draga Felix, BRAVO za hrabrost i pracenje sopstvene intuiicije!!! Suze su mi tekle dok sam citala tvoju prekrasnu pricu. veoma sam zainteresovana za kuću za porode u Grazu, mogu li ti pisati na pp? ili ako ti je lakse, da kontaktiras ti mene na milena.jojic@yahoo.com
mozes mi se javiti na pp?
aaa!
ok, onda se javim na mail.