E Felix prekrasno, to vrijedi svih novaca ovog svijeta.
Iako mislim da sam već čitala tvoju priču, rastopila sam se ponovo, samo za mijenjanje mojih reflektora za onaj polumrak bih dala puno toga. Intimna atmosfera spram hladnoće bolnice, ah ...
E Felix prekrasno, to vrijedi svih novaca ovog svijeta.
Iako mislim da sam već čitala tvoju priču, rastopila sam se ponovo, samo za mijenjanje mojih reflektora za onaj polumrak bih dala puno toga. Intimna atmosfera spram hladnoće bolnice, ah ...
Ako ijednu priču s poroda znam napamet onda je to ova![]()
A ovo:
...je meni bio najgori dio boravka u kući. Bila sam strašno iscrpljena. Prva dva dana i noći nakon poroda nisam uopće spavala a bome ni BE, padala sam s nogu. Monika je iz strašne zabrinutosti za mene stalno nudila taj čaj i predlagala mi da uzme B na sat dva da se ja odmorim. Znam da je željela sve najbolje, čak sam ju u toj brizi, od umora doživjela preagresivno; meni je to u tom trenutku bio atack na mene u smislu što sam bila "alergična" na bočicu a na čaj da i ne govorim, zbog svih predrasuda koje nosim iz naše bolnice. Nisam nikako mogla pristati na to, iako priznajem možda bi bilo pametnije jer sam stvarno bila preumorna i iscrpljena. Još sam taj dan bila sama jer je MM otišao obaviti papirologiju.Felix prvotno napisa
Šmrc, šmrc, predivna priča...moram se skulirat prije nego mi netko dodje u optiku i vidi me u suzama
![]()
iskrene čestitke
Imam par pitanja za curke s iskustvom na temu rođenja u inozemstvu.
1. Ako rodimo u inozemstvu (Grazu kod Monike Felber) da li svejedno imam pravo i dobijem jednokratnu novčanu pomoć (to je ona za prvo dijete od 3.000 kn za Grad Zagreb)
2. Koliko puta prije poroda ste bile kod Monike u Kući?
3. Kad ste prvi puta išli na dogovor odn. kontaktirale ju? (koliko prije samog poroda)
4. Kako je beba nakon poroda podnijela putovanje od cca 2-3 sata u autu?
5. Je li beba bila čitavo to vrijeme u AS?
6. Da li je preporučljivo i moguće nakon granica prebaciti bebu u košaru (onu čvrstu, plastičnu, koja je također sigurna u autu i pričvršćena pojasevima)? Košara ima potpuno ravan položaj, pa mi se to čini bolje za novorođenće... Jer kažu ne smije biti u AS duže oc cca 2 sata.
Mislim da je to sve! Hvala![]()
![]()
nema na cemu, samo pitajIsabel prvotno napisa
![]()
Felix hvala ti!!
Super, sad sve znam, nemam dileme oko AS i toga. Pauza mi se čini odlična, jer se nikamo ne žurimo, a ionako će vjerojatno biti pauza radi dojenja i prematanja!! Tako da nije problem ako će biti u AS suže od 2 sata, ako imamo pauze. :D
Sigurno će biti još pitanja, a kod Monike planiramo oko 5-6 mj. Pišem vam opet kad se nečeg sjetim!
![]()
![]()
Predivna priča i prekrasan porod
Čestitam a malom zeki velika
![]()
Mame koje ste rodile kod Monike, biste mogle dati par detalja u vezi prijave djeteta za prelazak granice? Da li se treba ići u Beč u konzulat RH po potvrdu?
imas o tome na nekom od topica o moniki... procackaj malo, bile smo sve detaljno napisale.
da, tata treba ici u bec.
Draga Felix, BRAVO za hrabrost i pracenje sopstvene intuiicije!!! Suze su mi tekle dok sam citala tvoju prekrasnu pricu. veoma sam zainteresovana za kuću za porode u Grazu, mogu li ti pisati na pp? ili ako ti je lakse, da kontaktiras ti mene na milena.jojic@yahoo.com