Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 115 od 115

Tema: Ekspresni mali zeko u kući za porode u Grazu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E Felix prekrasno, to vrijedi svih novaca ovog svijeta.
    Iako mislim da sam već čitala tvoju priču, rastopila sam se ponovo, samo za mijenjanje mojih reflektora za onaj polumrak bih dala puno toga. Intimna atmosfera spram hladnoće bolnice, ah ...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako ijednu priču s poroda znam napamet onda je to ova

A ovo:
    Citiraj Felix prvotno napisa
    buduci da nista nije savrseno, imam i prigovora. naime, iako nam je puno pomogla pri dojenju (od polozaja, prihvata bradavice, do problema sa zastojem mlijeka), smatra da su nezasecereni caj i topla voda kao dodaci izmedju podoja sasvim ok, a od treceg dana forsira razmake od barem 2 sata izmedju podoja, uz iznimku skokova u razvoju. priznajem, drugu noc kad mi jos nije nadoslo mlijeko a mali zeko je bio gladan i plakao cijelu noc zajedno sa mnom, oboje smo bili na rubu zivaca, dobro mi je doslo to sto mu je dala malo caja s bachovim kapima. spavali smo cijelu noc oboje (odnosno svo troje), i u iduci dan smo usli osvjezeni i odmorni, mlijeko je nadoslo i sve je bilo bolje...

stvar je u tome sto je po njoj najvaznija mama, kako u porodu tako i nakon njega. ako se u porodu mama osjeca dobro, psihicki je ok i dobro se nosi s trudovima, najvjerojatnije je i beba dobro i dobro podnosi porod. nakon poroda, da bi mama imala dovoljno mlijeka i bila psihicki i fizicki u stanju baviti se djetetom, mora kvalitetno i redovno jesti i kvalitetno i redovno spavati. ako ce se mama osjecati dobro, dobro ce se i brinuti o djetetu, koje sve to osjeca, pa ce i dijete onda biti smireno, dobro jesti i napredovati, sto pak opet utjece na majcino samopouzdanje i osjecaj uspjeha, pa se jos bolje brine o bebi i tako dalje... sa tim svim se i vise nego slazem, osim sto to - po njoj - povlaci i potrebu da podoji ne budu precesti i iscrpljujuci za majku.

ali naravno, roditelji su ti koji odlucuju i ona to postuje. nasa beba je ionako jela taman svaka dva sata.
    ...je meni bio najgori dio boravka u kući. Bila sam strašno iscrpljena. Prva dva dana i noći nakon poroda nisam uopće spavala a bome ni BE, padala sam s nogu. Monika je iz strašne zabrinutosti za mene stalno nudila taj čaj i predlagala mi da uzme B na sat dva da se ja odmorim. Znam da je željela sve najbolje, čak sam ju u toj brizi, od umora doživjela preagresivno; meni je to u tom trenutku bio atack na mene u smislu što sam bila "alergična" na bočicu a na čaj da i ne govorim, zbog svih predrasuda koje nosim iz naše bolnice. Nisam nikako mogla pristati na to, iako priznajem možda bi bilo pametnije jer sam stvarno bila preumorna i iscrpljena. Još sam taj dan bila sama jer je MM otišao obaviti papirologiju.

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Šmrc, šmrc, predivna priča...moram se skulirat prije nego mi netko dodje u optiku i vidi me u suzama
    iskrene čestitke

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam par pitanja za curke s iskustvom na temu rođenja u inozemstvu.

1. Ako rodimo u inozemstvu (Grazu kod Monike Felber) da li svejedno imam pravo i dobijem jednokratnu novčanu pomoć (to je ona za prvo dijete od 3.000 kn za Grad Zagreb)
    2. Koliko puta prije poroda ste bile kod Monike u Kući?
    3. Kad ste prvi puta išli na dogovor odn. kontaktirale ju? (koliko prije samog poroda)
    4. Kako je beba nakon poroda podnijela putovanje od cca 2-3 sata u autu?
    5. Je li beba bila čitavo to vrijeme u AS?
    6. Da li je preporučljivo i moguće nakon granica prebaciti bebu u košaru (onu čvrstu, plastičnu, koja je također sigurna u autu i pričvršćena pojasevima)? Košara ima potpuno ravan položaj, pa mi se to čini bolje za novorođenće... Jer kažu ne smije biti u AS duže oc cca 2 sata.

Mislim da je to sve! Hvala

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Imam par pitanja za curke s iskustvom na temu rođenja u inozemstvu.

1. Ako rodimo u inozemstvu (Grazu kod Monike Felber) da li svejedno imam pravo i dobijem jednokratnu novčanu pomoć (to je ona za prvo dijete od 3.000 kn za Grad Zagreb)

da, naravno, ako ispunjavas uvjete u vezi prebivalista i boravista roditelja. naknada ne ovisi o mjestu i drzavi rodjenja djeteta nego o prebivalistu roditelja

2. Koliko puta prije poroda ste bile kod Monike u Kući?

jednom u 10. tjednu (streberica ), pa u 32. tjednu i 38. tjednu. da nisam rodila, dosla bih opet sa 39 ili 40 tjedana. uglavnom, ucestalost dolazaka sama odredis, kako se osjecas.

3. Kad ste prvi puta išli na dogovor odn. kontaktirale ju? (koliko prije samog poroda)

ja sam bila prva koja ju je otkrila pa sam isla dosta rano. ali dovoljno je prvi put otici u 7-8. mjesecu trudnoce.

4. Kako je beba nakon poroda podnijela putovanje od cca 2-3 sata u autu?

bez problema, prespavao je cijeli put. jednom smo stali za dojenje i prematanje.

5. Je li beba bila čitavo to vrijeme u AS?

NARAVNO. ne postoji druga opcija!

6. Da li je preporučljivo i moguće nakon granica prebaciti bebu u košaru (onu čvrstu, plastičnu, koja je također sigurna u autu i pričvršćena pojasevima)? Košara ima potpuno ravan položaj, pa mi se to čini bolje za novorođenće... Jer kažu ne smije biti u AS duže oc cca 2 sata.

NIKAKO NE! ne smije biti vise od 2 sata u komadu, ali zato napravis pauzu od 15 minuta ili dulje!

puno je opasnije izlagati dijete riziku ako se ne vozi u autosjedalici (koja je jedina ispravna za prijevoz djeteta, nijedna kosara nije sigurna).

Mislim da je to sve! Hvala
    nema na cemu, samo pitaj

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Felix hvala ti !!

Super, sad sve znam, nemam dileme oko AS i toga. Pauza mi se čini odlična, jer se nikamo ne žurimo, a ionako će vjerojatno biti pauza radi dojenja i prematanja!! Tako da nije problem ako će biti u AS suže od 2 sata, ako imamo pauze. :D
    Sigurno će biti još pitanja, a kod Monike planiramo oko 5-6 mj. Pišem vam opet kad se nečeg sjetim!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo ti daj

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Predivna priča i prekrasan porod
    Čestitam a malom zeki velika

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    svima nama što više takvih prekrasnih poroda
    potpisujem čestitam

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mame koje ste rodile kod Monike, biste mogle dati par detalja u vezi prijave djeteta za prelazak granice? Da li se treba ići u Beč u konzulat RH po potvrdu?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas o tome na nekom od topica o moniki... procackaj malo, bile smo sve detaljno napisale.
    da, tata treba ici u bec.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Draga Felix, BRAVO za hrabrost i pracenje sopstvene intuiicije!!! Suze su mi tekle dok sam citala tvoju prekrasnu pricu. veoma sam zainteresovana za kuću za porode u Grazu, mogu li ti pisati na pp? ili ako ti je lakse, da kontaktiras ti mene na milena.jojic@yahoo.com

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes mi se javiti na pp?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    mozes mi se javiti na pp?
    ne može. korisnici za pp moraju skupiti određeni broj postova.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaa!
    ok, onda se javim na mail.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove