-
Pozdrav svima!
Mi se na jesen spremamo u jaslice, Maro će imati 32 mjeseca. Naravno, imam sto pitanja koja me muče i grozno mi je jer se bojim da će to teško prihvatiti. Od 10 mjeseci ga čuvaju tete čuvalice - do sada smo ih promijenili četiri i sve su bile stvarno izvrsne.
Najprije me zanima da li Maro treba ići u jaslice ili u vrtić? Mogu li to birati i što je bolje za njega? Još ima pelene, ali se nadam da ćemo ih skinuti po ljeti. Je li bolje da bude najstariji u jaslicama ili najmlađi u vrtiću?
Druga stvar koja me muči je to što ima blagu narav, prava je mamina maza i bojim se da se neće znati izboriti za sebe. Prijateljica kojoj oba klinca idu u jaslice/vrtić uvjerava me da pretjerujem i da će mu biti super i da se kad-tad mora naučiti zauzeti za sebe.
Možda gledam na stvari negativno, jer je meni bilo u vrtiću bilo GROZNO (išla sam samo jednu godinu pred školu, od šeste do sedme) i bila sam najviša u vrtiću, ali puno sam puta dobila batine i sjećam se te godine kao nečeg užasnog. U školi mi je kasnije bilo super, jer se nitko nije tukao i mislim da uopće nisam trebala ići u vrtić.
-
E da, još sam htjela pitati ima li na forumu nekog kome djeca idu u vrtić Vidrice u Rijeci?