Čitam Vas i nikako da probam napraviti te zarazne kolačiće.
Još se dvoumim koji kalup da uzmem.
Morat ću što prije kupiti neki jer mi svaki put kada Vas čitam rastu zazubice..
Printable View
Čitam Vas i nikako da probam napraviti te zarazne kolačiće.
Još se dvoumim koji kalup da uzmem.
Morat ću što prije kupiti neki jer mi svaki put kada Vas čitam rastu zazubice..
Malo više od 15 dag :mrgreen:Citiraj:
Pa koliko si čokolade ubacila??
Stvarno ne znam u čemu je fora da mi nije bilo smjese nego samo rastopljena čokolada.... :/
majko sanko, ja sam zadnja dva puta sve ubacivala odokativno i super je ispalo. Jedino sto mi se prva dva puta smjesa ljepila za kalup. Onda sam kupila papirice da ne rizikujem i super su ispali.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Sad razmisljam da krenem isprobat neke druge... Koji su najbolji?
meni su super oni hiperčokoladni od apricot,a MM- se najviše sviđaju oni po doleginom receptu, a Isa najviše voli ove od mamme san :)
ja sam sinoc ponovo pravila ove od mame san, s tim da sam u smjesu ubacila i kompot od kupina, pa je bilo malo socnije. :D
Sad su na redu neki drugi... mozda ovi od Apricot???
navukle ste me fino na kolace. :mrgreen:
Engleski čajni kolačić ( MUFFIN )
O,5kg brašna –tip 850
150-170g maslaca
pola plavog vrhnja
1 pp + 1 v.š
200g grožđica ( natopiti u vodi sa malo soli, kad omeksaju ocijediti)
1 čaša oraha ( čaša od joghurta ) grubo samljevenih- može se dodati i više po želji, ali ovo je dovoljno
240g šećera
korica 1 naranče + sok od pola naranče( može zamjena i sa limunom )
kardamom mljeveni ( kolicina po zelji, ali kardamoma manje jer je jak )
klinčić mljeveni ( klincica stavim vise od kardamoma)
cimet mljeveni ( cimeta najvise)
smjesa ima boju tamno smedje i sasvim lagano se lijepi za ruke
- maslac umijesiti u brasno, i sve zajedno zamijesiti i staviti u kalupe.
200 C na 15-tak min
o mamice
bila ja u ikei i vidjela
knjižurinu s receptima
o njihovom veličanstvu
ajme slika
ajme recepata
ajme kad bih još razumjela njemački
ajme ko će kupiti i prevoditi nam?
ja cu je dobit za poklon :PCitiraj:
Mamita prvotno napisa
Sanja :mrgreen:Citiraj:
Mamita prvotno napisa
Vjerojatno ti je bila prerijetka smjesa. Mora biti otprilike kao tijesto za pizzu ali manje kompaktna. Meni se još nije desila prerijetka smjesa za muffine, ali kod kolača koji su od lijevanog tijesta tipa biskviti dodatke stavim na vrh tijesta, onda potonu taman do sredine kako se tijesto napuhava.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
ah, meni se danas desila rijetka smjesa ( muffini od sira i spinata ), prvo se napuhnulo, pa sve potonulo, izvana se speklo savrseno a unutra ajme meni. Sve sam pojela jer je fino bilo, ali ne kuzim koliko mora biti gusta smjesa :/ .
Toliko, da ako je zguraš u jedan dio zdjele u kojoj je miješaš, tamo i ostane. Ja uvijek stavljam zobene, pa mi je onako malo čupava.
Joj thx!
Stavila sam zobene i toliko su se stvrdnuli tj zapekli da sam morala polako papati jer su bili ko neki kamencici, valjda ih treba prije lagano namociti.
A i svaki recept moram mijenjati tj prilagodjavati jer ne konzumiram jaja.
A kalupi koje sam si kupila su super, fakat se nis ne zaljepi.
I vise volim slane, slani muffini, jooooooooj super!!!!
[quote=ms. ivy]kombinacija je ubitačna, vidjeti ćeš!
TEMELJNI RODINI MAFINI
by Ančica (kojoj zahvaljujemo što je uvela mafine u naš život)
narančasto/brusnična varijacija by ivy
Sastojci:
1 šalica zobenih pahuljica
1
Imam jogurta...??
Može i jogurt, ja stavim i acidofilno mlijeko i bioaktiv....
ako je čvrsti možeš ga malo razrijediti mlijekom (ili vodom).
Zobene je dobro namočiti u kiselom mlijeku/vrhnju/mlijeku, ovisi kaj se stavlja u smjesu.Citiraj:
smile8 prvotno napisa
Napravila ja muffine po temeljnom i malo su mi spljošteni. Zapravo nisu niti izvirili iz kalupa. Nisam stavila sodu bikarbonu. Jel to možda zato?
ovo su moji maffini...moj recept...doradila sam prijateljicin
http://[img]http://pic.piczo.com/img....jpg[/img]
3 jaja
150gr šećera
150 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 cimet
1 žlica kraš ekspresa
150 gr maslaca ili margarina za kreme
1 vanili šćer
200 gr čokolade (po mogućnosti 3 vrste)
1 naranča ili 0,5 tegle višanja
korica pola limuna i sok pola limuna
hopla ili bilo koje slatko vrhnje
umuti odvojeno žumanjak i bjeljanjak
u umućeni bjelanjak dodaj šećer a u žumanjak maslac
umuti i sve skupa pomiješaj
u tu smjesu dodaj brašno, prašak za pecivo, cimet, žlicu kraša i vanili šećer - sve dobro
umutiti
u tu smjesu dodaj naranču ili 0,5 tegle višanja (koru limuna naribaj i od 1/2 limuna dodaj sok)
umuti sve dobro
dodaj čokoladu sitno nasjeckanu na komadiće
preljev
na pari otopi 100gr čokolade za kuhanje
stavi nek zakuha vrhnje za kuhanje
kad je vrhnje zakuhalo njime prelij čokoladu i mješaj na pari sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu
gotove maffine uranjaj u čokoladu i vuola...
dobar tek
edit: za slatko vrhnje, ja sam uzela pola litra i bilo mi je previše čokolade tako da preporučam manje pakovanje, jedino ako radite troduplu dozu (36 maffina) možda bi moglo biti dosta...
ispričavam se na slici, stavila sam URL i nije mi jasno kak oje ispala slika
Si stavila prašak za pecivo?Citiraj:
roko006 prvotno napisa
Ja sodu bikarbonu nikad ne stavljam jer je nemam doma i ne sjetim se kupiti i budu ok.
Ma jesam. Morat ću probati sutra opet. BTW, svejedno su ostala još samo dva spljoštenaCitiraj:
MalaSirena prvotno napisa
molim recept za čokoladne muffine sa borovnicama bez zob.pahuljica!
Ja bih onak laički rekla - izbaci zobene, dodaj malo brašna umjesto njih, radi po receptu za čokoladne muffine i umiješaj na kraju borovnice :mrgreen:Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Iako ne znam jel ovaj recept već objavljen u bibliji Muffina ne mogu ga ne podijeliti sa vama jer me on uveo u Muffin carstvo i nakon više isprobanih ostala sam mu vjerna :mrgreen:
Mjere su u šalicama cca 2,5 dcl
1 i 1/2 šalice polubijelog brašna
1/2 šalice smeđeg šećera
2 i 1/2 čajne žličice praška za pecivo
1/2 čajne žličice soli
2 jaja
1/3 šalice ulja
3/4 šalice mlijeka
malo limunove korice
žličica začina za medenjake (ili cimet i začini po želji)
1/2 staklenke višanja iz kompota (ili borovnice)
100 g mliječne čokolade (izrezati na manje komadiće...cca svaku kockicu na 3-4 komada)
pola šalice narezanih badema (ili u listićima) ili narezanih lješnjaka
Postupak je klasičan...odvojeno pomješati suhe i mokre sastojke i onda ih umješati zajedno. Ja onda dodajem čokoladu i punim kalupe do pola pa u svaki stavim oko 4 višnje i napunim do vrha. Na vrh svakog upiknem kockicu čokse za ukras. Peku se na 180 oko 20-25 minuta.
Da malo podignem topic..
Unezvijerila sam se vidjevši ove divote :mljac:
http://www.muffin.it/rez/8/kat.htm
Prekrasne slike!!!!!........ a sve na njemackom!!!! :/
Ak vas neki zainteresira, prevedem ;)
recepti su fenomenalni :*
evo već sam zapikirala onaj sa fetom i maslinama :mrgreen:
ja pecem samo jedne cokoladno zobene jer su nam tako fini da ans drugi jos uvijek uopce ne zanimaju.
Citiraj:
marta prvotno napisa
DAAAAJ RECEPT! Ja stalno pravim ove temeljne Rodine zobene, ali mm stalno gnjavi da bi on neke takve ali čokoladne!
Zaboravila sam lijepo zamoliti. Pliiiz... :mrgreen:
Cokoladno zobeni:
Namoci se 100g zobenih pahuljica u 300ml mlijeka.
Dok se to moci pripremiti:
1 jaje
120ml ulja
125g mljevenih badema, ljesnjaka ili oraha
125g cokolade u mrvicama ili u prahu(najbolje pomijesano)
2-3 zlice kakao praha
150g brasna
1zlicica praska za pecivo
1/2 zlicica soli
Kad sve odvagnes i priredis, ukljuci rernu na 180 i kreni dodavati radom kako pise, u zobene pahuljice.
Peku se cca 20-30min.
radila sam temeljne rodine.....smjesa mi je premala za 12 kalupa, pa sam ih punila manje od pola da bi mogla cijelu tacnu napuniti.Zobene sam namocila ali ocito ne dovoljno dugo jer su opet ispale tvrde izvana.1 casa grozdica je previse.I bilo je malo bljutavo kao da fali limunova ili narancina korica...
radila sam i mirisljave muffine ( anek, ivory ), ispali su fini ali pregnjecavi iznutra, ili su 2 case mrkve previse, ili su jabuke presocne....uglavnom mislim da tak mekani ne bi trebali biti. Ne kuzim ak radim sve kak pise, zasto ne ispadne, nego moram nesto svoje kemijati da bi ispali. Nisam bas neznalica u kuhinji, i imam svoje recepte za muffine i ako radim po njima sve je super, ali kad uzmem bilo koji sa rode ispadne koma. :(
smile8, nisi jedina.
ja radim muffine po jednom receptu sa drugog portala i uvijek mi ispadnu super i bude ih i za vise od 12 komada.
neki dan sam radila one od apricot (hipercokoladne) i isto mi je bilo premalo smjese a i ispali su mi mljecavi.
mozda nisam dobre mjere uzela :?
ja radim inace po ovom receptu
http://www.kolaci.net/muffins/mafini_s_cokoladom-9.html
hvala, sejvala sam si stranicu, ima cak i super slikica postupaka!!!!
Ak mi dva puta ne uspije... nije da bas imam vremena, pa ono malo sta imam iskoristim da probam novi recept ( vec isproban od cura sa foruma ), a kad ono :/ , ma nema veze, vec cu si naci pokoji,ali tak mi je entuzijazam splasnuo.
Teflonsku tacnu sa rupama u opce ne moram mastiti i brasniti, nis se ne zaljepi, samo krpom prebrisem i punim ponovo, bez pranja. ;)
Da li ste probale Švarcvaldske muffine? Meni uvijek ispadnu super, točno po receptu :/
Za one koji ne znaju Svarcvaldi su u maniji 3, 4.stranica. Probat cu danas.
Gotovi su! Fiiiiiiini su, slikala sam ih.Hihihi. Mjere sam napravila u casama jogurta ( jer ne volim vagati grame...i sl, a i brze je ), pa kome treba, posaljem.