..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya. ;)
Printable View
..a jel se moze u vrhnje tako dodati gustin?nisam to jos probala,al dobra ideya. ;)
MOže :)Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
Tu sam foru otkrila kad sam radila krem-juhu od cvjetače i poriluka prema receptu s coolinarike.
Mi smo se danas uništili i baš je bilo fino!
Teleća juha, pečena teletina, šampinjoni na grilu, matovilac i grah na salatu sa bučinim uljem, matovilac salata.
Za desert kolač od jabuka, tijesto pa kuhane jabuke i gore krema od pudinga umiješanog u sok od kompota.
Sad sam na espressu i super mi je! 8)
MalaSirena puno hvala, isprobat cu to vec od ponedjeljka!
Mi cemo sutra grah sa rezancima i zelenu salatu
paradajz juha i musaka sa kobasama
ja bih veceras pravila lazanje, ako mi neko kaze, smijem li sve sastaviti veceras a onda peci sutra poslijepodne?
naravno da smiješ
Možda je sigurnije da sve pripremiš večeras, ali da sutra slažeš i pečeš (da ne bi tijesto upilo sastojke)!Citiraj:
njojza prvotno napisa
Danas sam ručala; piletinu lešo+salata+juha (znam-nije neka senzacija, na dijeti sam :( ), a za MM sam spremila; juha, pileći medaljoni u umaku od šampinjona i vrhnja, prilog; riža i salata.
Meni je uvijek je bolje složiti večer prije pa se sve fiiiiino smekša. :mljac:
pih, puna kuca gostiju....nemam kad veceras lazanje
ali imam ideju, samo mi pomozite
snicle od farisanog mesa sa bijelim lukom u besamel sosu?
ide li ti skupa? :mrgreen:
grah , kis.krstavci i moj domaći ražev kruh(za mene samo komadić) :)
Njojza meni uz fasirane snicle bolje ide paradajz sos ili od sos od kopra tako je to bar radila moja mama
gotovo :mrgreen:Citiraj:
knatkaj prvotno napisa
ja ih inace pravim u paradaiz sosu, no dosasilo mi sve pa moradoh promjeniti
uglavnom, u besamelu su izvrsne...a sta to meni nije izvrsno kad je hrana u pitanju :roll:
mi volimo faširane šnicle i krompir salatu :mljac:
danas paradajz juhica i noklice!
Za sutra dinstani kupus (kiseli),slani krumpir i debrecinke
Pilece roladice punjene vrganjima, krem spinat i francusku krumpirici.
Piletina i krumpiri,dosadna sam i sebi a i ukućanima ali mi se nešto ovih dana na kuha.Ali sutra se bacam na pravljenje rezanaca a ovih dana odem i do tetke koja ima peć na drva da pravimo mlince :mljac:
Citiraj:
apricot prvotno napisa
...tunu treba uzimati talijansku "RIOMARE"..imas onu s uljem ( plava) i ona bez ulja,u vodi ( bijela skatulica).....-i ja sam nalazila u trgovinama na tunu nasjeckanu na iks na entu komadića ali ta je naravno uvijek bila iz nekih tamo krajeva,kazu da sto je tuna sitnije nasjeckana u konzervama da je losija..-dakle Riomare.Mi uvijek imamo zalihe toga,iz toga se iz Trsta ne vraca!!! :mrgreen: A ima ih i tu ali su barem duplo skuplje.... :/
:love:
Čitajuć topic o faširancima, inspirirala sam se :mrgreen: pa danas radim faširance i grah-varivo. Ispalo mi je dosta smjese za faširance pa će ostaci biti sutra uz kelj-varivo.
pileće trakice sa šampinjonima u umaku od vrhnja i integralna riža
Mrkvica i krumpir na pari, uz to tuna u paradajz-umaku i zelena salata.
Jučer:gulaš od junećeg mesa i salata od svježeg kupusa
clafoute s bananama,breskvama :pohani piceki višnjama
Danas: juha od karfiola
pohani picek i rizi-bizi
Sutra:paradajz juha
đuveč riža s povrćem + miješana salata paradajz-krastavci
(baš smo ih se zaželili a u Lidlu jeftino)
Tjestenina s tunom a za Doru sa paradjz umakom.
:roll: :mrgreen:Citiraj:
irenas prvotno napisa
Danas varivo od smrznutog mix povrća i malo piletine.
Da vas vidim:
Kako da iskombiniram već skuhanu veću količinu tjestenine (šurlice) s još neskuhanim povrćem
(cvjetača, brokula, koraba, mrkva ili nešto drugo), a da to povrće ne završi u klasičnom umaku?
Napravi paradajz umak,sve izmješaj naribaj sira i zapeci:njamii :)
dinstaj povrce na luku
dodaj mrvu vode, istopi malo putera i dodaj alevu appriku pa preli preko povrca
u to umjesaj rezance
nama je to njam
doduse mi koristimo povrce (grasak, mrkva, paprika, kukuruz u ovom slucaju) pa ti mozda nisam pomogla
Danas oslic zapecen sa besamel sosom u koji sam dodala sitno sjeckana kuhana jaja,njam,ali to je samo za MM,jer sam ja danas klopala sa zaovom u kineskom restoranu :mljac:
povrće skuhaj .
kiselo vrhnje stavi u rajnglicu i miješaj na vatri dok ne nastanu mrvice.
pomiješaj sve zajedno sa tijestom.
okus je :mljac:
Jučer cous cous sa tunjevinom, a danas idem s frendicama na ćevape 8)
Indijski curry s korijanderom i paradajzom, Thai rice, mango chutney i grcki jogurt s mentom.
Anchi možda bi mogla i hladna salata prelivena sa majonezom i vrhnjem.
Sutra riža i krumpir pečeni u rolu,prilog zelena salata i tko hoće kranjsku kobasu :mrgreen:
Punjene lignje i zapeceni krumpirici, zelena salata ...
Riblja juha, frigani pišmolji i blitva s krumpirom.
kako spriječiti poriluk da se raspadne pri pohanju?
prije pohanja, kratko prokuhaš u vreloj vodi i onda ubaciš u hladnu vodu(najbolje s ledom), dakle blanširaš.
Tako barem ja radim ;)
frigani ŠTA???????????Citiraj:
Anvi prvotno napisa
pojeo se kod mene i bez blanširanja, sad ću znat za drugi put