i naše su bijele :D :D
Printable View
i naše su bijele :D :D
Nema više flekica lalalala :P
Izmislila žena topic na kojem ćemo lamentirat samo tako :lol:
Nego, zgužvani pišulinci, nije to niš strašno iako ni ja to više ne vidim jer se mladi gospodin odmah potrudi "izravnat" zgužvano i malo se poigrat.
Čuvanje, u vodi, na suho votever. Nijw vam to niš jako velika razlika. Ja sam češće imala u vodi pelene pa ih iperem na večer i stavim frišku vodu, pa su zapravo do pranja prilično isprane. Na suho kad stoje, onda na pranju stavim dodatno ispiranje.
Flekica nemamo jer koristimo FB, HH i neke moje i hm fittedice koje su u bojama iznutra a i ja odmah isperem kakač pa ne ostanu fleke. ;)
Ja ću još malo o fluflama - nemogu vjerovati da je ta pelena mekana i pufasta i kad se ne suši u sušilici :shock:
paula imaš slikicu da ne tražim okolo?
Eh šta ti je moderna sintetika :mrgreen:Citiraj:
Ja ću još malo o fluflama - nemogu vjerovati da je ta pelena mekana i pufasta i kad se ne suši u sušilici
mi imamo kokicu i nije zgužvana, samo možda malo crvenija nakon nekoliko sati u mokroj
peleni,ali prođe.
stavila sam pelene u vodu sa octom,ali nekako mi se to ne čini kao dobro rješenje jer imam
malu kantu,a i mislim da ću smočiti cijelo kupatila kad ih budem vadila iz kante.
ja i kad idem odmah ispirati pelene, svejedno ostanu flekice. :-(
moram se pohvaliti da je danas mm po prvi puta namjestio cover na pelenu, uz riječi: ''ajde
da vidim hoće li meni procuriti'' :-)
Pa kad je bebica još mala. Kad krene dohrana, onda će i kakica biti čvršća, pa će se lakše ukloniti (bar se nadam, ubijaju me u pojam tekuće kakice).Citiraj:
may prvotno napisa
i ja držim pelene na suho, mene ko Diu mrzi preturati mokre, natopljene pelene po rukama.....a flekice, to samo daje 'štih' pelenama pa izgledaju ko 'domaće' :lol:
i prijavljujemo zgužvanog pišu, ja kad skinem jutarnju pelenu, puhnem mu u guzu da rastjeram miomirise :lol: i to nam je kao nekakav ritual jer D to škaklje pa se cerekamo da se razbudimo :heart:
ja se držim cekanine magične - za noć fitted i cover i nikakva izmišljanja.
cover me ili popolini i nema brige hoće neće curit.
Ne mojte me zezati da je ovo zubato sunce izblijedilo fleke :shock: :? ne vjerujem!!!
Ima nas jos takvih. Ja se nekad zabrinem kad vidim kako ga rastegne k'o zvakacu gumu, a on zadovoljan i bezbrizan. :lol:Citiraj:
cekana prvotno napisa
Hm, moj to još nije otkrio.
Možda mu ipak nebi trebala stavljati Jagodicu Bobicu i sl. curkaste pelene :mrgreen:
Ajmo opet malo o flekicama :mrgreen:
Zanima me kad zapoćnem s dohranom hoće li se flekice jednako lagano skinuti s pelene?
:nono:Citiraj:
Zanima me kad zapoćnem s dohranom hoće li se flekice jednako lagano skinuti s pelene?
nije više tako tekuće pa se teže skida
pošto je ovo svaštarski topic...
Cocci suuuuper ti je avatar
A meni se jako sviđa avatar od momtobe!!! :heart:
i meniCitiraj:
Snowflake prvotno napisa
Hvala!Citiraj:
Dia prvotno napisa
To je fotka sa http://www.annegeddes.com/
Nekima je to kič, a meni se baš sviđaju slikice...
:? , nisam dobila tvoj ppCitiraj:
CoccI prvotno napisa
Možda bi ovo bilo više za ono "što koristite za noć", ali ovdje se okuplja najviše iskusnih :naklon: pa ću zato tupriupitati: da li je neka od vas probala koristiti onu staru, klasičnu kombinaciju: deblja tetra između nogu i tanka u trokut oko guze i između nogu da drži ovu deblju pa gore neki cover? Isprobala sam svakakve kombinacije i svaka nam nakon 12 sati malo promoči (nije da ne traži papati u tih 12 sati, ali se ne razbudi dovoljno da bi ju premotala). Već sam se pomirila s tim da svaku noć ima drugu piđamu i plahticu :(
koji cover koristite? nama jedino ME i popolino drže, i to na čičak.
stavljam fitted HM od debljeg flanela ili neku od frotira tipa sb, me ili kissalvuss, sa svojim uloškom + tetra. ipak je više slojeva nego u tako složenim tetrama.
mada mi se ovi coveri čine da bi izdržali sve.
Bili smo danas kod pedijatra, u Hot pink Fazibanzici- dok. se oduševila i tražila info za svoje unuke :D Baš sam bila ponosna...
Večeras prvi put stavljamo noćnu platnenu pelenu- zelenog racmana. Javim kako je prošlo!!!
Inače, ovaj topic je suuuuuuuuper
snoopygirl, smibov. Stavljala sam i zelenog racmana s dva noćna uloška, pa s jednim noćnim i jednim mibovim, pa jedna noćni i jedan krojen za žutog racmana, pa smibova neva s različitim kombinacijama duplih uložaka, prošlu noća sam probala popolinijevu ultra fit s njihovim uloškom i još smibov uložak. Više nisam pametna. Vidjet ću kad stigne ME cover...
12 sati je jako dugo. Ako beba često papa za to vrijeme, teško koja pelena može tako dugo izdržati. Mislim da bi i jednokratna procurila. Ja sam svog malca u prva 2 mjeseca presvlačila oko 4-5 ujutro, s tim da je zaspao oko 21.30- 22.00. Tada smo koristili jednokratne.
Kasnije kad sam prestala prematati ga noću, u jednom periodu gotovo svaku noć bi se propiškio, mislim da je to bilo negdje s 3,5 do 5 mjeseci. Također su bile jednokratne pelene. Puno je cikio po noći i puno piškio.
Možda da ga ipak presvučeš :/ .
Ja koristim HM pelenu krojenu poput kamarisovih, samo sam je napravila nešto deblju, izvana je pamuk, unutra flanel, dodam još samo jedan uložak, većinom frotirasti, a preko toga cover koji sam kupila pd Anite i zaboravila koje je vrste, ali je jako velik, na čičak i savršeno nam odgovara. Niti jednu noć do sada nije procurilo, a bude u tome barem 10-11 sati (od 20h do 6-7h ujutro).
Sječam se (nije bilo tako davno) da sam ga nekoliko noći za redom prematala i po 4 puta, kompletno s bodijem i piđamom, dok je bio u jednokratnim i dok sam čekala da pupak otpadne i nabavim dobar cover. Od tada nemam problema, a i on jede tokom noći, ponekad puno puta, a ponekad samo tri, još je mali pa nema pravila.
OT: Eto, da se pohvalimo kad se već pružila prilika- danas smo na kontroli vagani i mjereni- imamo 6 kg i 60 cm! (2,6kg više nego pri rođenju i 9 cm više u dužinu!)
Ma nije meni nju problem presvući, radila sam i ja to dok još nije potpuno uhvatila noćni ritam pa se bez problema razbudila i ponovo zaspala. Sad je problem u tome da se ne razbudi dok traži jesti (samo cmolji) i ako ju onda idem presvlačiti skroz se rasplače jer ne zna što se događa s njom, a kad skuži, onda je već tak rasplakana da ju teško smirim. Žao mi je kaj je mokra, a opet mi je žao kad tak neutješno plače :(
Da, naravno da i jednokratna procuri.
Nama je zasada najpouzdanija kombinacija
Honeyboy
http://public.fotki.com/FiliPal/nae-.../honeyboy.html
a zaštitne
WackyWrap
http://public.fotki.com/FiliPal/nae-...rsprijeda.html
jos mi nitko nije odgovorio na moje pitanje o etericnom ulju :?
meni cajevac smrdi, ali mozda tebi nece. mozes upotrijebiti i lavandu.
znaci 20 kapi u spricalicu ili u kantu vode. kako god ti pase.
ako ti se gadi premetat po rukama mokre pelene, zasto ne stavis gumene rukavice?
mi nocu koristimo vunene gace iz vlastite proizvodnje i bilo koju pelenu s uloskom. vrlo rijetko ako je bas losa noc s puno budjenja i nacicavanja, onda hlacice budu vlazne. al bas vlazne, onako ko da se nisu osusile do kraja, nikad mokre.
a po danu, ako uopce ima pelene, najcesce nema zastitne uopce.
hvala marta, ma nije da mi se toliko gadi dirati nego mi uzasno smrde
jutros sam se skoro ispovracala
probala sam i sistem da ih drzim u mrezi pa u vodi i onda sam prebacim, pa mi nije islo
i nekak mi vise pelena stane u kantu kad su na suhom
dal tih 20 kapi pomjesam sa vodom u spricalici?
koliko je dovoljno da pospricam pelenu puta?
Dia, a da probas mijenjat vodu navecer, recimo? I ja bih ti prije preporucila lavandino ulje, jer ono ipak mirise, a cajevac nema tako privlacan miris.
Evo ja vec par dana ispirem i naspricam sve pelene prije nego ih ubacim u kantu, na suho cuvanje. I ne smrdi vise u mjeri u kojoj je smrdilo
Htjela sam se nadovezati: ja sam relativno kasno prebacila Gabrijala u platnene pelene i još neko vrijeme koristila vlažne maramice - k'o pa ne da mi se još sad i to. Međutim, znalo se pojaviti nekoliko točkica koje nisam uspjela skužiti kada se pojavljuju i kada nestaju. U međuvremenu sam prešla na krpice i home-made otopinu (1/8 maslinovog ulja, 1/8 baby šampona, 8 kapi lavande, 4 kapi čajevca i 2 šalice vode). I skužim ja: kada se dogodi da smo duže vremena vani/u gostima, onda si uzmem vlažne maramice i obavezno se pojave crvene točkice do kraja dana! Kad smo po doma i čistim guzu tako da našpricam otopinu na krpicu i prebrišem - sve 5!Citiraj:
Dia prvotno napisa
ja sam eto prestala sa maramicama...i sve je bilo jedno vrijeme ok
i jucer predvecer se pokakao i sad mu je sve crveno i guza isto i jajceka, ma uzas
nisam skuzila da se pokakao, al nije bio u peleni vise od 2,5h
kad mi se ponoci pokaka...a to je najcesce...nikad mu nije bilo tako crveno :?
zaboravila sam reci, meni su najbolje zastitne vuneni cover loveybums. uopce ne propusta. totalni zakon.
Mi brišemo guzu dm-ovim blazinicama i običnom vodom. Ćemu služi maslinovo i lavanda? Kako brojite kapi?
Ulje služi kao "krema", a esencijalna ulja za antibakterijsko djelovanje, a možeš ih koristiti i kao aromaterapiju.
Kapi brojim - ono nagnem i prebrojim. Samo moraš lagano nagnuti inače ode previše... ;)
may, ni meni ne odgovaeraju baš kushies classic-široke oko nožica. ja dosad brisala sa me maramicama i vodom i super-piše da se koriste samo sa vodom ali ću isprobat i ovu smjesu sa masl uljem... ja pokakane tj sve pelene jer je u 99 posto slučajeva pokakana držim u kanti sa čajevcem i meni to baš miriši. je vaši toliko kakaju moj svaki put a i puno jede. i ja ću isprobat ocat. da li vašoj djeci bude koža zgužvana- meni nakon bum genious-i leđa i stomak
Što staviš u honeyboy? Meni procuri po danu za max. 2 sata?!Citiraj:
Paula prvotno napisa
Zanim me ova otopina: s njom brišeš guzu? Je li poslije ispereš vodom (s obzirom na šampon u otopini)? Koje (proizvođač) ulje lavande i čajevca koristiš?Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Hvala :* .