podižem topic,
zanima me naime je li u međuvremenu koja od vas saznala koliko su uspješni na citu,da li neka ostala trudna?
Printable View
podižem topic,
zanima me naime je li u međuvremenu koja od vas saznala koliko su uspješni na citu,da li neka ostala trudna?
marijana, ja sam jučer imala punkciju, izvadili 8 JS, oplodilo se 7 (Hura za dr. Romca) i ovo ću reći tiho jer mi je dr. Poljak rekao da ne želi publicitet niti se hvaliti ali prekjučer se rodila prva beba poliklinike Cito. Svi su bili presretni i vidilo se da im je stvarno stalo :D
Jupi :D !
Garfy, jel' bio ICSI ili IVF? Brojka je super :love: .
Šogorica od moje sestre je nakon nekoliko pokušaja u ZG-u iz prve ostala trudna na Citu,suze su mi krenule zbog prve Cito bebice :heart:
na citu je razlika izmedju prirodnog i stimuliranog 2000 kn...ni prirodni nije bas jeftinCitiraj:
wonderwoman prvotno napisa
by the way, bila sam na HSG-u u cita, i imam saaaaaaamo rijeci pohvale za dr. sparca i cijelu ekipu. stvarno su super.
by the way nalazi su mi uredni :D
sad cekamo da mm otkrije zasto ima povisene leukocite u spermi (a bakterioloski nalazi urina ok) pa cemo na inseminaciju u cita ;)
Ne zelim nikog obeshrabriti nego samo spominjem kako je u mene tekao postupak..
U Cita .sve pohvaljujem , uređaje, prostor, interijer.. al nikako se ne mogu načuditi činjenici da ekipa iz Cita pri IVF nije zatražila apsolutno nijedan nalaz prije postupka.. za razliku od dr. LUčingera koji ima puno više pacijentica al ne skraćuje proceduru već traži sve nalaze..jer je i sam postupak besmislen ako uvatis kakve bakterije ili stagod slično..
Dobila sam dojam da se u Cita sve radi nabrzinu, ne ide se u detalje... i to me prilično zasmetalo..(ne odlučuješ se svaki dan na postupak)..pa kad uvidis razliku izmedju pristupa u Vuk Vrhovec( zanemari guzvu) i brzinu što rezultira površnosti u Cita.------eh..
:/ ....mozda je kod nekog bilo drugačije al svoj prvi odlazak tamo ne pamtim po velikom trudu doktora..
Soraya... a propos bakterija npr. ni u Mariboru ne traže briseve, 'pače, mene skoro pa izgrdilo kad sam ih radila na svoju ruku jer to "ne treba"... A niti na VV-u to dr. ne traži svaki put prije postupka, nego samo onaj prvi put kad mu dođeš... ja sam tamo od 2002.-ge, i ja preporučam ipak da žena to svaki put napravi ipak sama, ali da sam ja dobila neku preporuku od dr.-a - nisam. Ne znam kakav je splitski protokol, ali na VV-u recimo svi odmah dobiju neke vaginalete i hiramicin antibiotik prije stimuliranog IVF-a, bez obzira na briseve. U Mariboru se to ne dobiva... Znači - ipak svi rade drugačije i imaju neku svoju logiku, ali od "viška glava ne boli". A taj "višak" ćeš saznat na Rodi :love:, a ne od dr.-a (u pravilu).
IVF draga, nama je spermogram super.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Sada čekamo transfer.
Impresionirana sam! To ti je odličan "fertilization rate", nama je spermiogram OK, moje jajne očito OK, ali se iz nekog idiopatskog razloga ne plode same, tj. pola ili većina ih se ne oplodi.
I ja sam na Citu. Jucer imala transfer jedne oplodjene stanice (od dvije aspirirane). Za 13 dana cu javiti rezultat.
Sretno svima i na CITU i vibram za male Dalmatince i Dalmatinke :heart:
Cvita, Cvita, cvite naš!
Za mali cvitić i veliku betu :heart: :heart:
iva_luca :*
Pitanje za Splicanke - zna li netko u kojem terminu se vadi krv za betu na Firulama i koliko se ceka nalaz?
Cvita... apropos tvoga komentara na brzinu i ne traženje nalaza. Prošla sam VV, napravili smo puste nalaze a npr. nije mi nitko tražio hormone... a sve briseve je. U mariboru traže hormone, a ne briseve.... sto klinika sto principa. A jedini princip je velika gužva pa neka se cure zabavljaju dok čekaju.... jedino to mi se činilo mjerodavnim.Citiraj:
soraya prvotno napisa
U cito, onako kako se meni čini, očekuju da sve nalaze imaš. Kada sam prvi put došla na konzultacije doktor je samo pružio ruku uzet i pogledat sve moje nalaze. Malo ga je zanimalo osim ako informacija da zna šta može očekivat, odnosno što je uzrok naše posjete. Mislim da im je to dovoljno.
Isto je skračene naše nalaze unio u kompač, u stilu.... ona ok nalazi, on ima ali malo....
Beta na Firulama ti se vadi kroz jutro, mislim od 7, neznam točno jer ja uvijek idem u Analize popodne. Nalaz se čeka par dana.
Mi smo početkom ovog mjeseca bili na Citu. Dr. Poljak je preporučio inseminaciju do tri pokušaja, ako ne uspije na jesen IVF. Danas mi je 2 dan komifena 2x1, početkom travnja idemo :D . Želim svima nama vesele i zdrave bebice :heart:
Vjera dobrodošla na ovaj podforum :*
Nadam se da će nam se dogodine kikići upoznati kad dođemo kod bake u Zadar!
Želim ti da inseminacija uspije iz prve,u dobrim si rukama.
Slobodno se javi ako mogu pomoći sa kakvim savjetom.
Cvita:
Evo 100% sigurno. Krv se vadi od 8:00-10:00. Nalaz za betu isti dan oko 14:00 (kažu da beta može isti dan, ostali nalazi tek sutra). Ja bi dolazila ujutro oko 6:30, da budem u prvoj grupi za vađenje da ne kasnim prevše na posao, iako se to odvija dosta brzo jer po 5-6 pacijenata ulazi unutra. A možda bi čak bila bolja opcija doći iza 9 (treba provjeriti).Citiraj:
Pitanje za Splicanke - zna li netko u kojem terminu se vadi krv za betu na Firulama i koliko se ceka nalaz?
I ono najbitnije, Firule su mi donijele osmijeh na lice u 3 zadnja vađenja bete :D .
Sretno!
U prvom IVF-u sam imala 12 JS, a oplodilo se 6. A sada (protokol isti) 8 JS oplodilo se 6 i to 4 ocjenjene sa odličnim,a 2 malo lošije ali još uvijek dobre. Eto, u 2 pokušaja nije bilo jednako dobro.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
U svakom slučaju, vratili smo 3 osmostanična embrija. Dr. Romac je meni prepustio odluku hoćemo li čekat blastice ili ovako i ja sam ipak ovako odlučila. Bilo mi je žao izgubiti iti jednog kada su ovako dobri, pa sam ih radije zamrznula, a 3 vratila mami i sada se nadam :heart: :heart: najmanje 8)
Bravo, Garfy, vibram od sveg srca! Evo ću i ja u donje krajeve, zakazala laparo za krajem 4.-ga kod Šparca pa se možda vidimo, tad ću biti varicella-free absolutely :love: .
lucky, hvala na odgovoru. Znas li moze li se to obaviti i subotom? Imam uputnicu za Firule, ali sam se bojala da se nalaz ceka vise dana, u tom slucaju bih isla u Analize.
perkice, i meni bi zbog posla vise odgovoralo popodne, ali krv za betu je bolje vaditi ujutro (kao i raditi kucni test s mokracom). Tada je najveca koncentracija.
Cvita:
Mislim da ne, ali nisam sigurna.Citiraj:
Znas li moze li se to obaviti i subotom?
Ali im svakako napomeni (sestri u lab) da ti nalaz treba isti dan.
Naravno da se vidimo :D Jedva čekam :love:Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Garfy, Cvita :heart: , držim fige :heart:
ina33 :love2:, ajde rješi se tih cjepiva i dođi nam šta prije.
Hvala, Suncem.m.
Tek mi je sesti dan od ET, nikad mi vrijeme nije sporije prolazilo!
Vjerujem ti, i meni se nekad čini da mi je vrijeme najgori neprijatelj.Citiraj:
Cvita prvotno napisa
Uvijek tako strašno leti, a kad čekaš :cekam: , nikako proć.
Ali brzo će doći tvoj sretan datum ;).
:heart:Citiraj:
Nek rekne ko me čekao nije taj je imao sreće
Ko čekati ne zna taj neće shvatiti, niti će znati drugi
Da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu
Naprosto ti si čekati znala kao niko na svijetu
autora stihova bi navela kad bi znala :oops:
Garfy, Cvita ~~~~~~~~~~~~~~ :love:.
Suncem.m :heart:.
Garfy, Cvita ~~~~~~~~~~~~~~~ od :heart: !
Autor: Konstantin Simonov, a recitira: Rade Šerbedžija u najpopularnijoj izvedbi.Citiraj:
suncem.m. prvotno napisa
Garfy i Cvita, sretno :heart: ! A kako se ovdje odbrojava Cito, evo javljam vam da je danas 9dc, bila na folikulometriji i imamo jednog livo od 14mm i jednog istog takvog s desne strane, Splićanke pripremite crveni tepih, stižemo uskoro :mrgreen:
Vjera, sretno na inseminaciji!
Pozdrav svim curama sa Cita i naravno da vam želim svu sreću ovoga svijeta u postupcima i barem po jednu malenu bebicu. :heart:
Prije skoro tri godine upravo tu je začet moj mali anđeo (26 mjeseci) nakon prvog postupka AIH. Prije dva mjeseca bila sam do Poljaka na redovitoj godišnjoj (hm dvogodišnjoj :oops: ) kontroli, dogovorili se nać krajem godine i poradit na još jednoj bebici, kad ono grom iz vedra neba, prirodno ostala trudna :shock:
Idući tjedan idem na kontrolu i definitivno vjerujem u dobre vibracije na Citu. :heart:
Puno, puno sreće svakoj od vas :heart:
Rekli su mi u Citu da im je rođena prva njihova bebica prije par dana! :D
To je prva IVF beba. Ima puno rođenih beba drugim metodama npr. AIHCitiraj:
Noa prvotno napisa
A ma na to sam i mislila!Oni na inseminaciji sigurno nisu toliko očajni kao mi na IVF-u :/ , tako da sam mislila na IVF. Meni je Poljak odmah rekao da je insem. u mom slučaju gubljenje vremena...
Yaka 2003 :* . Nadam se da ćemo i mi nastaviti tako.
Dr. Poljak mi je rekao da smo mi slučaj za inseminaciju da ne idemo na IVF odmah jer, rekao je: "Nećemo odmah u miša pucati puškom, probajmo nešto jednostavnije!" :lol:
Vjera sretno! vibram~~~~~~~~~
Vjera, čvrsto držim fige :heart:
Hvala curke, upravo sam primila štopericu, u ponedjeljak sam u ST :D