pa i ja sam 2 sata hodala s pelenom med nagama..Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
2 dana ništa ne curi ,aleluja
Printable View
pa i ja sam 2 sata hodala s pelenom med nagama..Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
2 dana ništa ne curi ,aleluja
Mrva kako je? Ne curka više ništa?
A ja, kao i na vrhu ove stranice, vračam se na mjesto zločina sa par pitanja koja če vam se možda izgledat glupa, al please Look outside of the box :mrgreen:
Ja nemam nikakvo očito curenje, tipa bude mi namočen uložak i to. Al ono što me mući jesto to da od stalnog ležanja ja se valjda malo dole i uznojim, pa osjetim kao nekakvu vlagu u međunožju, nije mokro, al uložak kad ga u prvih par sekundi dirnem bude kao oznojan, osjeti se vlaga, kad ga naslonim na obraz nije baš vlažan, nego nešto između vlažnosti i suhoče, ispipam ga cijelog naravno. Nemam iscjedaka osim nakon stolice mlječno bijeli, al kad se ponekad brišem dole, znate ono "za provjeru", bude mi nekad lagano mokar toaletni papir, kao da su 3-4 kaplje nečega bile u rodnici, to je onako prozirno bjelkaste boje, i sjaji se, zeru kremasto na dodir, a nekad bude samo vlažno i sjajno. Ne bude toga puno, možda ostane trag 2-3 par cm-a na papiru.
Mene zanima dal se vi znojite dole, i ako nema onog nekog očitog curenja tipa namočen uložak i gačice, dal ovo moje svejedno može bit plodna voda? Znam da je iscjedak normalan u trudnoči, al ja ga stvarno nemam baš zadnjih mjeseci, pa kad se ovo pojavi lagano me sfrikira.
Molim one koje bi me najrađe poslale u neku stvar da to ne učine :mrgreen: :*
Ma, ja mislim da ti je to normalno. Ja sam u obje T šetala s ulošcima( ne dnevnim) jer sam svašta vidjela. Ok, imala sam oba puta hematome, pa me bilo frka. Uglavnom, osjećaj vlažnosti je bio stalan, malo od znoja, malo od iscjetka, malo od paranoje koja je normalna.
Ajde se ti malo opusti pa uživaj što si došla do kraja :heart: čuvaj živce trebat će ti kad se bebonja rodi :*
E....da se bar mogu opustit! Uh...ponekad se promislim: Da mi je imat surogat!!! :mrgreen:
Eeee, to onda ne bi bilo to :) (Inače mislim da razloga za brigu nema. Voda se osjeti kao kad pobjegne mokraća a i može se potencirati recimo kašljem).Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Drži se.
Roza, ne znam može li to biti plodna voda...ali meni je tako cijelu ovu trudnoću (u prvoj mi nije bilo). Dolje mi sve bude mokro i par puta sam se stvarno uplašila jer baš da mi i trenerka bude mokra :/ Ali evo, jučer sam bila na pregledu i kažu da plodna voda stoji. Dakle, voda kod mene nije sigurno.
I kod mene isto povremeno ovako. Ja sam si to protumačila da me beba nekad tako pristisne glavicom da izađe malo zaostale mokraće, a ponekad da je to malo jači iscjedak.Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Roza, još malo i glavna će ti briga biti pelene koje cure. :mrgreen:
A evo malo se skulirala "plodna voda paranoja" javim se u vezi toga opet valjda početkom sljedečeg tjedna :mrgreen:
Sad me strah što me mišek iznutra jako jako lupa, ustvari kao da me grebe laktima i rukama iznutra, na mahove bude jaaaaaaaaako bolno da zaista zajecam. Danas je jedno 5-6 puta baš navro tako se bolno komešat, ukenjala sam se u gače da nešto nije uredu. Ali onda čitam po netu dosta žena je imalo takve bebe koje su jednostavno nemilosrdne prema našim unutarnji organima. Nadam se da je dobro. Slušali smo mu srce na dopler, otkucaji između 120 i 140, to je valjda OK.
Otkucaji mu nisu OK, nego super! :heart: :love:
Što se tiče lupanja- pa buni se frajer jer mu ponestaje mjesta u trbuhu :mrgreen: Smirit će se on čim se navikne da je sad tako tijesno kako je i da tu ne može ništa ;)
Kod mene sve isto ak te to tješi :*. Samo kaj ja ne ležim, al kad mi je vruće se uznojim pa i na tom mjestu.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
cure, roza, sve ok ne curi plodna.
često sam dole vlažna, što od iscjetka, što od znoja, što mi malo urina pobjegne...to je sve normalno :heart:
Mrva super da je sve ok :D
ja u prvoj T pred sam kraj imala takav iscjedak, otišla naHitnu i ništa..sve super
sad sam imala isti takav 3 dana (uzimala vaginalete)..čim sam prestala sa vaginaletama prestaoi iscjeadk
najbolje za utvrđivanje toga da li se radi o plodnoj vodi ili mokraći je mjerenje ph vrijednosti.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
već sam jednom ovdje na forumu spominjala plastične rukavice koje sam dobila ovdje u de sa mjeračem ph vrijednosti na kažiprstu za mjerenje ph vrijednosti rodnice. koristi se prije svega da bi se izbjegao prerani porod uslijed infekcija koje kod mnogih žena u trudnoći prođu posve nezapažano, a kad se dođe na kontrolu kod ginekologa već može biti ponešto kasno, pogotovo ukoliko još k tome ginekolog ne provjeri ph rodnice.
druga im je svrha mjerenje, odnosno provjera radi li se o plodnoj vodi ili mokraći kada žena nije sigurna, a nalazi se kod kuće.
ph 3,8 (naračasta boja) = mokraća
ph > 5 (zeleno-plavo) = plodna voda
najsigurniji i najtočniji način za provjeru curi li nam ili ne plodna voda.
ne kužim čemu se ovako mučiti...osim toga kod nekih trudnica (ne svih naravno!) curenje plodne vode može biti opasno, a kada nismo sigurne radi li se o plodnoj vodi.Citiraj:
Mrva prvotno napisa
zbog čega jednostavno ne pitate te svoje ginekologe da vam daju mjerače ph vrijednosti. jednostavno, brzo i pouzdano. osim toga oni bi se sami to po ps-u trebali sjetiti i dati to trudnicama posebno pred kraj trudnoće, ako ne već radi infekcija, onda barem radi plodne vode...
ovo za pelene među nogama čujem prvi puta...
Možda stoga što to ovdje nije uobičajena praksa a samim time niti jednostavno. Meni su upravo na taj način ustanovili i "povjerovali" da je to zaista plodna voda, ali to nije uobičajeni postupak. Tako je čovjek koji ga je radio pozvan s drugog odjela tek nakon višednevnog natezanja.Citiraj:
moia prvotno napisa
da točno, žao mi je, uvijek zaboravim da su kod nas vrlo često i najjednostavnije stvari i najjeftiniji postupci nešto extra....Citiraj:
grom prvotno napisa
Seka je jutros primljena na patologiju trudnoće zbog puknutog vodenjaka. Potpuno je zatvorena, i ima samo sporadične lagane menstrualne bolove. Plodna voda curka sasvim polako, kad se podigne iz ležećeg/sjedećeg položaja. Pošto je kod nje nekakva komplikacija sa izračunom očekivanog termina (imala je jedno kratkotrajno lagano krvarenje u vrijeme menstruacije, i tek je slijedeće izostalo; na prvom ultrazvuku beba je umjesto 5. sedmice po mjerama već bila 8. sedmica stara, tako da ona predpostavlja da je beba začeta prije, i da krvarenje koje je imala nije bilo menstrualno) tako da ljekari smatraju da je prerano za porod, i ostavili su je na leženju. Ako je neko imao iskustva, kakve su procedure? Koliko su radi pustiti da curka prije nego počnu nešto raditi? Da li je praksa da se sačekaju prirodni trudovi, ili oni ipak poslije nekog roka induciraju? Uključili su joj antibiotike, a nisu joj savjetovali nikakve posebne mjere (tipa mirovanja ...).
Evo me opet. Ako neko ima iskustva ili poznaje lično neki slučaj, jako bi mi značilo. Hvala
Hej Strobery, i ja za sestru da pitam, a možda ti odgovorim. Ona je isto u bolnici sa smunjom da curi plodna voda, dobiva antibiotike, mjere joj temperaturu i mora strogo ležati. Međutim ona je tek 24. tj. :-( koliko dugo može tako curkati voda, koliko još može izvući vremena? zna li netko?
Pošto sam se ja kao luda raspitivala na sve strane (definitivno je lakše roditi sam nego očekivati da ti se neko drag porodi, još ako se nešto zakomplikuje ...) doznala sam da je sestra moje dobre prijateljice (šta je ovim sestrama, samo nas sekiraju :mrgreen:) imala isti slučaj sa visokom rupturom vodenjaka u 6. mjesecu trudnoće (ne znam koja je tačno sedmica bila) i da su je držali na antibioticima i terapiji do termina, i beba se sasvim normalno i prirodno rodila.
Moja seka je na antibioticima, rekli su joj da je beba OK, da je plodne vode još uvijek dovoljno, i dalje čekaju spontani razvoj situacije. Procjenili su da je beba 37/38 sedmicu, posteljica dovoljno zrela, tako da nas nije strah od prijevremenog poroda. Nadamo se najboljem.
Ja sam isto tako jednom pitala slicno za prijateljicu. Njoj je naime vodenak pukao u 18 sedmici, na spavanju, probudilo je i bilo je otislo dosta vode. Primili su je u bolnicu i citav taj dan i noc nisu poduzimali nista, vec se ujutro iscudjavali kako jos nije abortirala i kako to da nit krvari nit ima bolova. Onda je dosla druga dr i ukljucila joj infuziju i neku terapiju (ne sjeca se koju, bila je sva u soku, a vjerovatno antibiotike). Bebaca je rodila u terminu, sve pet. Istina, beba je bila nesto sitnija, ali nista zabrinjavajuce...
uf, ovo su dobra iskustva. pročitala sam ja na nekom njemačkom forumu da se kao često dogodi da beba malo pokida vodenjak, al da se to samo ponovo zatvori, da se ni ne skuži. ??? to mi je potpuno novo. isto tako sam pročitala da se voda nanovo stvara i da se može izgurati s ležanjem, ali su problem moguće infekcije.
a mojoj sestri izgleda ipak ne curi voda. hvala dragom bogu! ali toliko su joj različitih stvari rekli na raznim pregledima, da više ne znam šta da mislim - i to u Njemi... Slažem se Strobery, radije sam se brinula za sebe nego za nju.