pčelice, ja ti ne znam - naime, andrej od jučer OPET kiše i curi mu nos. :(
treći dan u vrtiću and counting...
Printable View
pčelice, ja ti ne znam - naime, andrej od jučer OPET kiše i curi mu nos. :(
treći dan u vrtiću and counting...
marko još ne ide u vrtić
zdrav je ......
pitsnje je što će biti na jesen :/
Pusa Andrejčeku. :*
Sjećam se da je prošle godine Nika bila stalno bolesna. Tipa, ponedjeljak, utorak i srijeda ide u vrtić, četvrtak i narednih 10 dana je bolesna, paq tako u krug.
Prošli tjedan sam se hvalila kako smo duuuuugo bili zdravi.
Znala sam da ću nas zacoprati. :mrgreen:
pčelice, samo hrabro - sezona boleština je valjda uskoro gotova!
nego... dođem jučer po moje dečke na krešić i zateknem andreja kako se igra s lovrom cvrčkom. a što se igraju? od nekog dečkića su posudili igračke... a koje?
lovro ima nekakve robote, action-manove, što li, maše njima i viče: ja sam strašni robot!
a andrej se oduševio pištoljem koji svijetli i ispušta zvukove kad opali, i puca li ga puca.
ja :shock: , kažem: hmm... idemo sad, ajde vrati dečku pištolj. i on pristojno pruži dečku pištolj i kaže "hvaja".
dakle, i do toga smo došli. :/ andrej doma ima mač i glumi viteza, tjera zmajeve - osim kopiranja kraljevske puse i mulan, vidim da mu to služi ventiliranju neke agresivnosti koju osjeća. ali za pištolje i puške koje viđa kod starije djece sam objasnila zašto ih smatram lošima i zašto je to ružna igra.
(je l' uopće moram spominjati da kod dede i bake ima robota koji hoda, puca i viče "fire! fire!" :shock: pištolj sam maknula, ali andrej se /očekivano/ oduševio hodajućim i svijetlećim robotom.)
pčelice, sanja, pinokijice, vi uživajte što možete preskočiti ovu temu. ostale, da vas čujem.
Dobro, ajvica, mi preskačemo ovu temu, ali samo da kažem kako je Pia jučer pljunula tati u uho...vrtičke fore....grrrrr
ajme :lol:
Lovri je tako bilo. Opće stanje super. Mala temperatura....i crveno grlo. Grlo trenutno je svjetlije i temperatura malo niža...nadam se da idemo boljem...Citiraj:
pcelica prvotno napisa
Ja na tvojem mjestu bih je ostavila doma 2-3 dana...pa makar i nemala temperaturu. :)
Tko zna što je to "vatrogasni pauk"?
Ajde malo razmislite i naškrabajte...vrlo je jednostavno... :mrgreen:
Evo malo i mene k vama - mučio nas je adsl i t-com, a zapravo nas još uvijek muči, jer je loš i nepouzdan. :/
Velike puse-ozdravilice idu svima kojima su potrebne, a Fabiju i puno rođendanskih pusa-čestitalica! :love:
Nadam se da ste sad već bolje. I nas su poharale boleštine, najprije Fionu, pa Floru koja je još uvijek bolesna, a na kraju i mm-a koji si na žalost ne može dozvoliti da bude bolestan, pa redovno ide na posao, a danas i na službeni put u inozemstvo. Zapravo je gotovo svaki tjedan par dana negdje, pa smo mi curke solo.
Otkako je lijepo vrijeme trudimo se biti što više vani. Floru stavim u kolica, pješke odem do vrtića (trošim kalorije i živim u iluziji da mi se topi špek na guzici), pokupimo Fionu i onda zajedno šetamo gradom. Ona je jako ponosna, obavezno drži kolica i pomaže mi voziti bebu.
Imamo i dosta bogat društveni život, pogledale smo "Ljepoticu i zvijer", a slave se i dječji rođendani. Rekla bih da je Fionin društveni život bogatiji od moga. :lol:
Mala je sva u nekim filozofskim spikama, cijelo vrijeme mudruje, priča, zaključuje, a nađe se i dosta bisera, pri čemu se obavezno sjetim naše Anekice i kako ih ona pedantno zapisuje. Pa si obećam da ću ga zapamtiti i zapisati, ali dok stignemo do kuće mala mudrica već provali nekoliko novih i oni stari odu u ropotarnicu moje memorije.
Sjetim se obavezno i mamme san i njezine priče o zelenim zmijama koje su Lovreku izletile iz nose prilikom kihanja, jerbo se ista stvar zadnjih dana događa Flori: a-pćiha! i eto zmijetina. Užas.
Snorki, držim fige da Edita upadne u vrtić. Povlaštena cijena od 250 eura koju bi tm dobio mi se iz moje bivše perspektive ekstraskupog Beča čini kao sitnica - bolje da ti ne kažem koliko u Beču koštaju privatni vrtići, boli glava. S druge strane, gradski bismo vrtić platili jednako toliko, jer smo zbog prihoda spadali u najvišu kategoriju, tj. one koji plaćaju najvišu cijenu, pa nam je bilo svejedno ide li u gradski ili u privatni (i ne, nismo nikakvi bogataši, nego je ta granica za najvišu cijenu relativno niska, dovoljno je da samo jedan član obitelji radi i da ima plaću od gradskog prosjeka na više). Osnovna razlika između gradskog i privatnog vrtića je u tome što u gradskima kronično nema mjesta (roditelji prijavljuju djecu čak i prije rođenja), a razliku u kvaliteti mislim da ne moram objašnjavati. Koliko bi vas koštao gradski (državni) vrtić? (Ako nije indiskretno.)
mamma, ovaj tjedan ja kod bake. Uživa.
Samo sam zbunjena, stalno čekam da procuri nos.
Ivy, mi ne preskačemo temu, :mrgreen: i mi volimo pum-pum (kako Nika kaže). Kaže Nika da dečki u vrtiću uzmu pum-pum, a kad pitam šta onda vi curice radite, ona kaže "Pa vrištimo". Tipično ženski.
Sanja, pusi cure i javi se kad stigneš. :heart:
spooky, i mi smo imali fazu pljuvanja. više me ništa ne čudi.
Kako, ne znaš - pa to ti je pauk koji odnosi vatrogasce i njihova auta. :mrgreen:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Hheehehehe, ne. :)Citiraj:
pcelica prvotno napisa
"vatrogasni pauk" = spiderman
(imamo kartonsku masku spiderman-a...Jučer govori: Mama daj mi dodaj vatrogasnog pauka!!!" :mrgreen: A ja blenula...pa mi je dijete pokazalo)...
Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
:lol: A. nije dečko, ali je nedavno kod Dille dograbila pištolj (prvi put vidjela 100%) i ODMAH je ušao u upotrebu i to vrlo pravilno i uz popratne zvukove :/ . Naravno da je vrištala kad smo išli doma jer se od njega nije htjela odvojiti...
Nova faza nam je i "glupačo!" (čula u nekom crtiću, jedan jedini put, ali je odmah zatefterila u svoj hard-disk). Da ne kažem kako se didi lako omakne psovka (ne pomažu molbe da se kontrolira, jer ga dnevno-politička situacija stalno uzrujava, a ovisan je o vijestima i novinama, pa čim vidi nekog političkog glavonju skače mu tlak...) , a malena ko papiga ponavlja... :evil:
znači ove rođendanske sezone smo trebali poklanjati pancirke i automate :roll:
andrej bar nije pucao u nekoga, držao je pištolj prema podu i divio se svjetlosnim efektima. ali uopće ne sumnjam da će brzo skužiti.
[quote="ms. ivy"]znači ove rođendanske sezone smo trebali poklanjati pancirke i automate :roll:
Mi doma nemamo pistolje niti slicna oruzja i na srecu u vrticu nisu dozvoljeni, ali Lovro je odusevljen i cima ga neki klinac dopelja u park odmah zica i zna ga koristiti. Pucacine doma ne gleda i kaze da su to ruzni crtici ali negdje je naucio kako se to igra. Neke stvari ne mozes promjeniti. Isto tako obozava ninda kornjace i cak zna kako se one bore ali nikad i stvarno nikad nije gledao crtic. U par navrata smo nabasali na crtic i sam je trazio fifi ili nesto slicno jer ovaj je ruzan. Vrticarci svasta pokupe i na to sam se morala naviknuti. Price tipa ruzno je pucati u nekoga ili nemoj se tako igrati je neefikasno kad ovaj s kojim se igra s odusevljenjem prihvati igru! :?
evo mene zabrinute...
Pia jutros nije htjela u vrtić jer ju djeca tuku ( tako mi je rekla )...
danas je MM razgovarao s tetom i ona je rekla da sigurno nije zbog toga...ja nekak ne vjerujem u to.
Malo ćemo se mi detaljnije razgovarati kada mama dođe po svoju curicu
baš se grozno osjećam
spooky :(
ma nije valjda da je tuku, to ne želim vjerovati. :( možda ju je netko jednom udario ili gurnuo? možda je zaista nitko nije udario ali je došlo do nekog drugog sukoba? možda čak nije sudjelovala u sukobu ali je pod dojmom? a možda jednostavno želi biti doma? sigurno ćeš skužiti kad popričate.
ja znam da andrejevo "pjakao sam zbog tebe" kad me nema ne mora značiti da je zaista plakao, možda me se samo sjetio, pitao baku kad ću doći i veselo nastavio dalje. njemu je to svejedno "pjakanje".
cure, sretan vam naš dan! :heart:
Prvo jedan veliki pozdrav Lovri Cvrčku i njegovoj mami - njih često ne "viđamo" tu.
spooky, mi smo prije Božića imali tu fazu, nikada stvarno nisam saznala šta se desilo. U to vrijeme je bila jako plačljiva, i u vrtiću i doma. Stalno sam ispitivala tete, ali ništa posebno nisam saznala. Bilo je gurkanja i sl., ali toga na žalost uvijek ima.
Kod nas temperatura i dalje traje. :(
Lovro je opet jučer imao temperaturu....ali mu ne vidim više crveno grlo...
Spooky, grozno. :( Nadam se da nije nešto strašno u pitanju i da je riječ samo o dječjem nesporazumu. Meni su ove tete isto malo preoptimistične, uvijek je sve odlično i divno i krasno, a jedini problem je je li ili nije pojela ručak. Mislim... Pa ja zbog toga cijelo vrijeme ponavljam Fioni da mi mora reći sve što joj se događa, ako ju netko lupi, ako ju netko šikanira, sve. Pusa Pii i tebi. :*
Pčelica i mamma san, nadam se da će čovjekići što prije ozdraviti. :love:
Nisam vam ispričala kako Fiona u zadnje vrijeme šokira ljude. Ona, naime, već dugo obožava pikati po kompjutoru, a budući da kod kuće imam jedan stari, dajem joj da "piše". Ona je još od vremena podnih puzzla zainteresirana za slova i svakom je slovu pridodala neko ime ili stvar po kojem ga je zapamtila ("F kao Fiona, m kao mama" i sl.). Uglavnom, obično me traži da "piše na komputoru" i tada joj otvorm word, povećam font, stavim caps lock i ona si tipka. U zadnje vrijeme, međutim, na ekranu nalazimo sljedeće: FIONA MAMA TATA BAKA DIDA i slične kratke riječi. Kad smo to ispričali mojima, nisu ništa rekli, ali su nas gledali u stilu "ah, ponosni roditelji su se zanijeli pa pretjeruju" - mm je lijepo dao svoj mobitel Fioni, otvorio joj word i mala se čak i na toj tipkovnici odlično snašla i lijepo istipkala pet-šest riječi, a baka i dida su ostali dugoročno bez teksta. :lol:
Rukom zna napisati samo "Fiona", "mama" i "tata", na kompu joj ide bolje. :mrgreen:
Pametnica mala :love:
spooky :(
ja mislim da u vrtićima ima dosta lemanja među djecom, neka se djeca lakše "snađu" u tome, neka teže..ma koma. tete ne mogu imati istodobno na oku 20 klinaca, to je jednostavno tako, i ne mogu sve kontrolirati. možda je bilo neko naguravanje, ali djetetu koje nije naviklo na tako nešto /a i zašto bi/ to je "tučnjava".
moraš ju naučiti kako da se postavi u takvim situacijama, ali ti to i sama znaš :heart:
sanja, fiona je prava genijalka, ne mogu vjerovati!!
mislim, mogu - ali doma imam potpunu suprotnost; baš sam mu jučer rekla da bi se mogli malo igrati/učiti/pisati sa slovima i brojkama /kao da prekinemo malo monotoniju glumatanja sa likovima/, a on me samo blijedo pogledao i iskomentirao: "mama...meni ti je to tak bezveze!"
vid stvarno živi u nekom svom paralelnom svijetu iz mašte, npr. kako mi prepričava neki događaj - išao je s tatom do dućana po pecivo, i kad su došli doma kaže on meni: "sreo sam na cesti jednog gusara koji me napao, i ovak mi je na ruku stavio neku prašinu.."
ja: ?! ahaa.../mislim si - fantazira dijete/
a onda dođe MM i kaže da su sreli na cesti susjeda koji je malo popričao s njima i primio vida za ruku.
još jedna provala:
jučer sjedim na kauču i počnem se češati po nogama ko luđakinja /jer sam se dan prije izdepilirala :mrgreen:/, a vid da bi pomagao me također počne češati po jednoj nozi uz komentar:
"mama, pa ti moraš ići kod doktora, da ti to malo podmaže!"
fiona :shock:
andrej ne pokazuje amabašnikakav interes za slova.
on radije postavlja pločice :lol:
..i naravno velika pusa svim malim bolesnicima, da stvarno što prije ozdrave, i da ih dosadna temperatura pusti na miru :* :heart: :*
joj, videkova maštovita glavica! :*
istina je da se malci, pogotovo ovi manji, znaju poslužiti prečicom da dođu do igračke i sl.
nisu to tučnjave, ali jedan drugom otme igračku umjesto da čeka red i tako to.
naše tete (bar koliko sam vidjela dok sam boravila s njima) obavezno i isti čas reagiraju s porukom "prijatelje ne tučemo" i uče ih kako da podijele stvari, pitaju i sl, ali se ne postavljaju u poziciju suca nego ih potiču da se sami dogovore.
sad, onaj tko je "jači" (glasniji i sl) tu zna nepravedno pobijediti ali na nama je da vidimo trebamo li dijete učiti da se jače nameće ili pak da kontrolira svoju volju.
evo, andrej je u ponedjeljak gurnuo curicu :( jer je bio nervozan prvi dan, rekao mi je da je teta rekla "ne!" (i sigurno još nešto), ispričali su mi to kad sam došla i nas dvoje smo kasnije o tome popričali. u svakom slučaju, teta je reagirala.
..niti prijatelje, niti nikoga ;)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ma super ako su tete takve, i kako andrej sve u detalje ispriča što se dogodilo. meni je to između ostalog još jedan od argumenata zašto je bolje da dijete krene malo kasnije u vrtić - da ti može ispričati sve što se događalo, što ga muči, što ga veseli tamo :)
ma da, on još nije u fazi da će sve ispričati jer se nije adaptirao, a i to što ispriča nije baš pouzdano (gore opisani slučaj s plakanjem), ali u ovih mjesec dana skužila sam kako je dobro što smo ga naučili da prepoznaje svoje osjećaje i priča o njima.
a ne znam bi li on meni ispričao što se desilo, teta mi je rekla kad sam došla po njega. dakle ne toleriraju takvo ponašanje, iako znaju i kuže zašto je do njega došlo.
ajoj, znači krenulo je s testosteronskim igrama. hm, moram priznati da se potiho bojim te faze jer je lada možda od mene naslijedila sklonost takvim igrama. cure, kaj se vi niste igrale partizana? ja jesam sve u 16 :lol:
tako da nemojte mene olako isključiti iz ove diskusije.
svima bezbroj ozdravilica i onih preventivnih :love:
Mislim da su i naše tete tako dobre jer uvijek reagiraju kada netko nekog tuče...ali malo me muči pomisao kakve su kada ih ne gledamo...jesu li stvarno tako dobre kako nam izgledaju?Citiraj:
anek prvotno napisa
Sve je OK. Pia je opet sretna i vesela.
Razgovarala sam s tetama i mislim da nema nikakvih problema. Tu i tamo se netko posvađa, ali to je normalno... :roll:
svim vrtićarcima i njihovim zaposlenim mamama čestitam petak :love:
a slavljeniku i ovdje šaljem pusetinu! :*
Hvala! :*
Kao što sam napisala na čestitarskom topicu: Lovro je jučer skinio pelenu. Danas se je upiškio od sreće kad je vidio bajk. :love:
Jučer smo bili kod doktorice. Leukociti i krvna slika je ok..ali leukociti su na gornjoj granici 12. Sve ostale vrijednosti su u granicama, ali na granicama. ...neka (bakterijska) beštija je ludovala...ali sad se smiruje... :)
:* evo i tu jedna rođendanska!
:heart: :*Citiraj:
mamma san prvotno napisa
i ovdje šaljem veliku pusu za rođendan našem dragom frendu :D
tweety, javi seeee s izvještajeo o franu !!
NAIME;
jučer je fran zakurio 40, i još uz to i dobio u oko od nekog klinca u vrtiću-završio s povezom na oku kao i ja nedavno /pogodilo ga u rožnicu/, a na oftalmogiji na rebru ga je pregledavala neka totalna mlada aždaja koja je urlala na njega "zašto se dereš" i sl.:evil:...ma ne znam detalje jer je tweety bila u komi pa mi nije niti mogla ispričati sve.
uglavnom, vibram za našeg dragog frenda - da temperatura spadne, a okeco što prije ozdravi :*
fran ~~~~~~~~~
fiona svaka čast! :naklon:
...čekam i ja priču od Tweety....i pusa malom hrabrom gusaru. :*
Pusa Lovri i ovdje :* !
Puno vibrica za - Frana!
fran i tweety, drž'te se! :love:
Najprije ooogromna rođendanska pusa Lovreku! :love:
I jednako velike puse, ozdravilica za Frana i tješilica za Tweety. :love:
Spooky, drago mi je da je vrtićka priča dobro završila.
Pinocchio, odvalila sam :lol: , vidi se tko je najstariji na topicu. Nijemci i partizani, kako ne. Jedino kaj smo mi cure obično morale biti bolničarke. :roll:
U mojoj glavi je zvučalo drugačije nego što izgleda napisano. :oops:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Htjedoh reći da smo tu-negdje, spetljala sam se. :oops:
:*