Molim informaciju - gdje se trenutno u Zagrebu mogu kupiti:
- narukvice protiv komaraca (1 gl.distributer kaže da će tek za 15tak dana poslati u apoteke, a do tada su tamo samo zalihe; meni je to kasno ...)
- zvučni aparatići protiv komaraca.
Hvala.
Printable View
Molim informaciju - gdje se trenutno u Zagrebu mogu kupiti:
- narukvice protiv komaraca (1 gl.distributer kaže da će tek za 15tak dana poslati u apoteke, a do tada su tamo samo zalihe; meni je to kasno ...)
- zvučni aparatići protiv komaraca.
Hvala.
Nama se ubodi komaraca dešavaju noću , iako imamo mrežice na prozorima i vratima... Navečer se vani našpricamo nekim sprejem i sve bude ok, ali problem je noć, ne možemo se i noću špricati time, a ono što se naveliko reklamira ( raznorazne kemije što se uštekaju i koje nas usput truju, kod nas ne djeluju, tako da: pomagajte ! Da problem bude veći , k meni nejdu ni blizu , samo napadaju D., a on spava blizu mene.:zbunj: Što se kod vas pokazalo najboljim noću uz krevet ?
Nikolina, mi smo prošle godine te odlične narukvice nakupovali u ljekarni (Dvoržak) .... probaj ih nazvati !!!
Jesu li baldahini opasni? Mislim na tipa one mrežice iz Ikee što se rašire oko kreveta ... Mene strah da ne padnu sa stropa ...
I gdje se to može kupiti u Zg?
Mi imamo taj baldahin iz Ikee,ali ga nikada nismo namontirali...
Otkako je otoplilo,komarci su se toliko namnozili da je nemoguce opstati i u sred dana u parku,o nocima da ne govorim.
Jutros oko 5 nam je zujao celi roj pri plafonu,zvucalo je kao Partizanska eskadrila:mrgreen:
A svi su uleteli kroz odskrinuta vrata jer je u susednoj sobi bio otvoren prozor da se ne pogusimo bas:roll:.Otvorila sam prozor i svi su slozno izleteli...
Medjutim malenu su toliko izujedali vani da ima ljubicaste podlive svuda.
Proslo leto smo u Grckoj kupili neku mazalicu,zove se M stop,na kojoj pise da moze i za sasvim malene bebe jer je sasvim biljna,i to deluje.
Ali,sta cemo s postojecim ubodima,uzasno izgledaju.Fenislil?Pomaze li to sad,ili je kasno?I nije li to hemija?
Za sebe i stariju decu koristim Autan sprej,naprskam pred spavanje i mir.
Kod nas je ove godine najezda komaraca i pikaju ko ludi, več od 17 sati dok još prži sunce. Užas.
Koji je zaključak, zašto neke ljude komarci više vole?
Nećaka vidim da vole, onda kad smo zajedno vani on ima 20 uboda, mi po jedan do dva.
mi smo imali gumenu narukvicu (u boji kao one fensi šmensi što su se nosile - sa oznakom podupirem to i to)
uglavnom , imala je neki isto tako gumeni dđepić napunjem citronelom valjda - i sva miriši na citronelu ali je fora kako taj miris hlapi tako ti bušiš rupice na narukvici i opušta se još 'toga'
beba je bila premala za to pa sam je ja nosila i dovoljno nas je štitila! po noći bi je stavila iznad krevetića (objesila na mobil) i dovolno je štitila a u šetnji sam je znala štipaljkom zakačiti na kolica - ma odlična stvar!
ove godine je još nismo nabavili i već smo obje izbodene - nas komarci vole i dobra smo zaštita za okolinu! :)
Anemona - ako nema narukvica ili spreja furaj nećaka za zaštitu - šala naravno!
mene izbodu full a sestru ni ne pogledaju! e tako mi je sad i kćer - povukla na mene!
prije trudnoće sam čak pila neke tabletice protiv alergije - pa su me i dalje pikali ali nije svrbilo :)
sada se nakon uboda mažem elocom kremom (kortikosteroid - nije za preporučiti čak me i teta u apoteci oprala da je opasan -ali meni samo to pomaže) bebu macnem sudokremom - glavno da ne češka!
Tako ustvari i radimo. :mrgreen:
Ma nije, ali tako ispada, ako su vani nećak i njegova mama, sve 5, nema šanse da na ikog od nas dođu, ali ipak bih kupila onu zujalicu kad nekud idemo bez nećaka. :mrgreen:
Tko proizvodi zujalice i gdje ih ima za kupiti i narukvice isto tako, gdje se kupe?
evo baš sad lovim kuma - nama ih je on lani kupio u velikoj gorici - a nemam pojma inače vidim da ih ima APOLONIA
http://www.apollonia.hr/index.php/en...mosquitoes.php
Ono kaj mene mući je - Da li beba smije staviti tu narukvicu u usta?
Gdje ima za kupiti onog gore spominjanjo M-stop u HR ili je to varijanta iz djutića?
Hitno nam je jer danas u 18h idemo u Maksimir na dječji ročkas, mislim da ćemo se nas troje večih umočiti u Autan family - a kaj da radim sa bebicom????
romi navodno je dobro lavandino ulje i ulje čajevca - malim bebama se samo namaže rub robice i trebalo bi štititi....nisam probala, ali budem sutra jer i mi slavimo ročkas, a kod nas komaraca ko u priči i grizu bez obzira na to koje je doba dana :-x
Ja sam taj M-free kupila u Grckoj u apoteci.
Sad sam gledala tubicu,sve pise na grckom,ocito je to njihov proizvod:)
Vise o tome na www.benefithellas.com
Ne znam sta ima za malene bebe,ja sam se spasila s ovim.Od vise mama sam cula da Chicco zujalica nicemu ne sluzi,kao ni cela linija Zanza-no...
kumić još nije stigao do narukvice - :( javim kad stigne!
narukvica - NE u usta! ni nama ni bebi, zato samje ja imala na sebi kad sam sa bebom ili na kolicima kad smo šetale - da joj je blizu ali ne na dohvat ruke
može se bilo kojim off čudom namazati kolica, rubove robice - samo da nije koža!
napomena: nisam stručnjak nego mi zdrav razum govori (a za rizike i nuspojave .... la la la )
Meni su se te citronela narukvice pokazale kao bacanje novaca. Lavandino ulje također nije pomoglo. Komarci u OSijeku su nesnosni. Muka me hvata kad zbog starijeg trebamo u park, a bebu mi izbodu samo tako. A ona je već prevelika pa ne tolerira mrežu preko kolica. Za poslije uboda se mažemo s Floceta gelom, ali nešto što ih tjera...ma ništa ne tjera ove naše krvopije. Uh!
Osječke komarce neću komentirati :evil:
Zanima me smijem li se ja dok dojim mazati kremama protiv komaraca?
Moram se na ovo nadovezati. Ni mene komarci nikada ne zaobiđu, a ljeto u Primoštenu prije cca 3 godine ću stvarno zapamtiti. MM, maleni i ja spavamo u istom krevetu, ujutro se budimo, njih dvojica bez ijednog uboda, a ja - samo na lijevoj ruci - 40 uboda! Bez imalo pretjerivanja. Kako znam - bila sam u takvom šoku od količine uboda da sam ih počela prebrojavati - označavajući ih kemijskom olovkom (tako da nisam dva puta mogla prebrojati jedan ubod:mrgreen:). Ne moram ni reći da sam si ruku skoro oderala. Tako da možete mene iznajmiti na koji dan - sigurna zaštita:mrgreen:.
tomita, ni nama te narukvice nisu pomogle, ni najmanje.
Freya, baš mi je žao da te tako pikaju... :love2:
I ja za koji dan putujem svojima u SLAvoniju, na bar dva tjedna. Brinu me katastrofične najave raznih komarcoexperata nakon ovih poplava :o
Mi za bebu i za sebe kupili onu mrežu u KIKI koja visi s plafona.
Ali pitanje je stvarno, smijemo li se mi mazati koječim dok dojimo? Ja sam prestala koristiti i losione za tijelo dok dojim.
Ja danas nisam smjela s malim iz kuće jer je na žalost naslijedio moju interesantnost komarcima. Po 5 ih ga je odjednom napadalo i ja ga na kraju zgrabila i bris unutra. Mene strašni ispikali, ogromne kvrgetine imam po leđima i nogama. _Osim što je kričao cijeli dan da hoće šetnja, postigla sam i to da se sad boji buba jer sam ja pokušavala ih otjerati od njega i sad se boji. Mrzim komarce.
Imam pitanje: smijem li ga namazati autanom???
Ja svoga uvijek našpricam po majici i hlačicama, nikad direktno na kožu. Mislim da je to ipak previše kemije za malu djecu.
A ako baš želiš mislim da je bolje onda nabaviti neki od 0+ mjeseci, poput chicco ili johnson baby protiv komaraca.
evo narukvice!!!
niš od kumića , mi kupili u apoteci u CC1 (city center one) - platnena je , kopča se na čičak i miriši na citronelu
traje nekoliko dana - košta 15tak kuna
piše da se može zakopčati na nogu, ruku ili rame - a ja dodajem može ziher i na kolica!
ja je nosim - niš me ne pika!
ali izgleda koma - žuto floroscentna - hihihih
kad ubode a nemate niš za namazat, na mjesto uboda se noktom treba utisnuti križić (X), i za par minuta ponoviti... ne znam objašnjenje, ali ja tak oduvijek radim (mama me tak naučila još ko klinku) i pomaže.
curke, netko je spomenuo aparatić koji imitira zujanje vilinoga konjica koji je komarcima prirodni neprijatelj.
Ja išla u ljekarnu i pitala za to i da ste samo vidjeli tipa za pultom - kako mu se na moje pitanje na faci izmjenjivali osjećaji od smjeha do sumnje da nisam baš pri zdravoj pameti pa sve do straha da ću skočiti na njega i pojesti ga živoga :lol:. A i ostali u redu iza mene su me jako pažljivo pregledali i odmaknuli se 8-).
Otišao je u prostoriju iza konzultirati se s kolegama i rekao da će mi se oni javiti kad to pronađu. I već dva tjedna ništa.
Jel netko zna di se to može naći?
Ja očajna, sutra putujemo u Slavoniju, a komarci oštre zube, čujem ih do Gajnica.
Nažalost teško da će ti išta od tih spravica pomoći kod nas.
Ja sam na kraju za curku nabavila dr Bezz. Na bazi citronele, smrdi užas jedan, ali jedino to pomaže da ne bude sva izbodena. Starijeg mažem Autan Juniorom. Nerado ih mažem, ali da to ne radim mogli bi cijeli dan biti u kući jer je ove godine stanje s komarcima nepodnošljivo!
Nešto novo što sam vidjela u DM-u su neki jastučići koji navodno štite u krugu jednog metra pa možeš zalijepiti na kolica ili krevetić. Traju 4-6 sati. Nisam probala, pa ako netko je nek da mišljenje. Preskupo mi je bilo da još i to isprobavam.
I ako je netko probao onu Raid lampu koja izgleda kao fenjer? Skupo je užasno, ispadne da te jedan boravak vani košta 12 kn, ali jednostavno se ne mogu pomiriti s time da ćemo pokraj dvorišta cijelo ljeto biti zarobljeni u kući :(
Nama pomaže mazanje lavandinim uljem koje sam kupila u DM-u i navečer stavljanje aparatića sa onom patronom protiv komaraca i mogu vam reći da djeluje,već dva dana nije imala novih uboda,a do tada bar 10-ak:evil:
mi imamo narukvice, aparatiće i uvjek se poneki provuče
meni veli mužić da bi ja onaj fenjer mogla nostiti oko vrata i svejedno bi me našli komarci :(
kako to sa lavandinim uljem radite - gdje se maže, koliko često, smije li na djecu?
ulje je kupljeno na Splitskoj tržnici! jel to onda prejako ili preslabo za komarce?
:tele:
znali su me izbosti i komarci i ostale letreće beštije i prije negoli bih se dokopala vrta, a onda neki dan kupila je u DMu Minzol tj. ulje od mente (veća flašica nego klasično eterično ulje) i namazala se njime.
Osim što su mi se pročistili sinusi i rashladilo me, na mene ni jedna buba nije krenula dok se nisam otuširala za spavanje - ne moram ni spominjat da su sve oko mene izboli do boli ;)
eh, to ti je to kad imaš auru ghghgh
e sad pitanja za medicinu i apotekare :)
ja se nakon uboda namažem kremicom ELOCOM - kortikosteroid
jako malo kremice direktno na ubod i onda svim komarcima opraštam ubode
prije sam je bez problema kupovala u apoteci a sada mi je više ne daju! da je to agresivan kortikosteroid koji uništava kožu?? i da ne može bez recepta! ok ići ću ja i po recept nije problem ali dokica na godišnjem!
i čemu onda služi ta krema ako je tako agresivna da ne može bez recepta!?
Raid lanterna - nama nije ništa koristila. Prošlo ljeto u Batini smo to koristili i najveća mi je fora bila što su komarci po tome uredno šetali i ni jedan nije pao omamljen, nego su letjetli dalje i grizli kao ludi, a mi na 5cm od toga.
Ali zato nam za unutra pomaže raid što ide u struju, neki noviji, piše na njemu protiv običnih i tigrastih komaraca http://www.svezakucuidom.com/image_b...030145401A.jpg.
Ujutro na podu u blizini toga, čudo mrtvih komaraca. A mi i djeca nismo izgriženi.
Ja danas zaredala po zagrebačkim DM-ovima i apotekama i nigdje nema više ni tih aparatića ni mrežice za kolica. I trgovkinje kažu da je ove godine prava ludara i da sve ode u roku keks.
I čak su mi u ljekarni u Westgateu rekli da se one narukvice od citronele više ne mogu ni naručiti jer je cijela godišnja proizvodnja planula.
Ja nebi koristila ništa od tih stvari koje se uključuju u struju jer je beba tek tri i pol mjeseca pa je štetno. Možda se predomislim nakon jedne noći :roll:.
Kupila onaj veliki baldahin/mrežu koja visi sa stropa (180 kn :-o). I to našla zadnji zadnjiciti, htjela kupit dva, dobro da nije bilo više od jednoga.
Mi imamo aparatic-zujalicu kupljenu u prenatalu. Ocekivala sam da aparatic bude necujan, ali ja jasno cujem pistanje. MM tvrdi da on ne cuje nista. Komaraca zasad nema.
Mi smo M. kupili Autan Junior. Iako nije preveliki mamac poput mene, namažem joj sasvim malo rukice i nogice ako su otkrivne i malo na obraze, čelo i nosić. Ne ugrize ju ni jedan, no lete oko samih šakica koje ne mažem jer se bojim da ih ne stavi u usta.
Moram priznati da sam htjela koristiti sasvim prirodne sastojke za zaštitu od komaraca, no ovdje u Osijeku ih ima nenormalno puno, a k tome živimo u dijelu grada koji je okružen drvećem, jezerom, grmljem, vrtovima...
Jučer sam bila u bašči i došla sam totalno, ali totalno izbodena. Plik do plika. I oduvijek je tako, kad nikog ne grizu, mene grizu.
Unutra ne koristimo ništa, imamo mreže na prozorima, a ako slučajno uđu, potamanim ih novinama. Isiina, zidovi su nam bojno polje, ali baš me briga... važno je da ih nema.
Mrzim, mrzim komarce!
ima li neko od vas onaj raidov night&day sta je s nekakvim pijeskom?ma mene bas i ne grizu al mali mi je(15 mj) ima dvi noci cili od tockica.ne znam sta da uzmem a da nije stetno za udisanje,a jos uz to sam ja trudna.da mu mazem nesto po tijelu trebala bi ga cilog izmazat jer ima i po licu i po rukama i nogama ubode.ajoj ovo je za poludit
Ja naveče prije spavanja sa usisavačem posisam komarce iz svih prostorija i mirno spavamo.
Ovi aparatići na struju sa tabletama mislim da su ipak štetni.
Na terasi palimo one spirale i upalimo ventilator koji ih otpiri :-D
Ali zato dvorište i bašča su legla rojeva komaraca, ima ih na tisuće
Da li je tko koristio one ultrazvučne aparatiće protiv komaraca? Vidim na netu i da ima za kupiti onih kao privjesaka koji imitiraju zvuk muškog komarca ili vilinskog konjica. Bilo bi savršeno da to funkcionira.
Kupila sam onu lampicu koja kao sprži komarce kad ih privuče plava svjetlost. Bezveze. Nisam skužila niti jednog da je došao do lampice. Ili ja možda nešto krivo radim?
I mi smo to kupili, ali funkcionira jedino u potpunoj tami i to u zatvorenom. Grrr. Bolje da sam tih 100kn pustila niz Dravu.
mene su opet pojeli - mazala sam se Dipterolom u sticku - i kao da sam ih dozvala! užasssss
piše da djeluje do 6h pa me svi zezaju da poslje 6h trebam nečim drugim namazati jer su me pojeli iza 6h popodne - od 7-9h navečer a tada dipterol ne radi!