..e da...ne moraš imati vremena GOOGLATI možeš i do knjižnice :love:
Printable View
..e da...ne moraš imati vremena GOOGLATI možeš i do knjižnice :love:
imam veliku molbu za administratorice/moderatorice: molim vas promijenite naziv ovog topica, jer me svaki put štrecne i zaboli želudac kad isti taj naslov pročitam. i svaki put idem iznova provjeravati radi li se o riječkim vrtićima. hvala puno!
a mamama vrtićaraca Malešnice :love:
Slažem se, onda?
dobro da sam te pročitala. jer vidim da su svi fini i pristojni, što je za pohvalu, no taj stav lažne socijalne osjetljivosti mi molim te nemoj naturati na nos.Citiraj:
_kekec_ prvotno napisa
pravo da ti kažem, dosta mi je onih koji ne mogu, ne smiju, nemaju kome...
zato što zbog takvih pati moje dijete. a meni je moje dijete najvažnije, daleko ispred žaljenja neke mame koja ne može na bolovanje.
ne, ne ide mi dijete u vrtić na Malešnici, ali kao i da ide. jer se ovakve stvari ponavljaju svugdje. i ne mora biti u pitanju meningokok, može i streptokok.
ali je činjenica da su neki roditelji neodgovorni prvenstveno prema svojoj djeci, pa onda samim time i prema mojoj. i ne želim sagledavati iz njihove perspektive, jer se uvije, ali baš uvijek s bolesnim djetetom može ostati doma.
Što se tiče dovođenja djece koja su šmrkava i napola bolesna u vrtić to mi je nepojmljivo...moj I. ode u vrtić, nakon dva tjedna( to nam je rekord) zaradi bakterijsku infekciju bilo uha ili grla konstantno...nije to viroza to je uvijek antibiotik :evil: zaključujem da u grupi imamo klicoonošu i da to ne može biti stalno tako..zahtjevam od tete da upozori medicinsku sestru da se djeci urade brisevi i vidi tko je kliconoša ...još uvijek ništa od toga :evil:
eto, ko da sam sama pisala.Citiraj:
ewa prvotno napisa
a da ne počnem o djeci koja u vrtić dolaze za vrijeme pijenja antibiotika, o djeci kojima roditelji ujutro daju paracetamol da im snize temperaturu i ostave ih onako jadne u vrtiću...
da, zaista ne želim pogled kroz tu perspektivu koliki god minimalac bio ili koliki god gazda kreten bio.
da al u svemu tome najmanje su krive tete i med. sestre u vrtiću
mislim da tu veliku odgovoronost imaju roditelji!
evo, pa u tom vrtiću gdje se odvija sve to sa menikoknom sepsom i gdje sestra završi u bolnici, drugu uredno RODITELJI pošalju u vrtić :shock:
o tome se već puno pisalo, al eto ima roditelja koji ne da ne misle na svoje dijete, a kamoli na tuđe!
Zbog takvih roditelja moje dijete ni ne ide trenutno u vrtić...ali kako to spriječiti?
Ta djeca i izgledaju bolesna...kašalj, zeleni šmrklji, ali teta kaže pa nema temperaturu :lol: i šta onda pa nije samo temperatura pokazatelj bolesti..
Nikak, bar u našem vrtiću.
Teta nas obavještava da ima temperaturu 38,2 (uvijek baš tu) i da kašlje.
Dijete naravno nema temperaturu, malo kašljuca. Ostavljam ga doma odlazimo dr. radimo krvnu sliku za svaki slučaj. Dobjamo potvrdu da je zdrav slijedeći dan u vrtić. I kaj sad ja 1 dan ostala doma zato što teta zna da moji ne idu u vrtič kad su bolesni dok hrpa djece sa zelenim šmrkljima koji se doslovno guše od kašlja cijeli tjedan hodaju u vrtić.
A kad sam to spomenula odmah počela filozofija.
Sad sam pametnija. Kopiram potvrdu napišem opasku tete i spremam. Još jedan takav eksces ja idem na razgovor kod ravnatelja i med. sestre. To sam teti i rekla.
moj mali ide tamo na sport 2x tjedno i sad zbog opće paranoje i oni moraju dobiti profilaksu. ne znam jesam li :D ili :evil: zbog toga
nije li sad kasno za to?
To sam čula danas i stvarno ostala :? ..mislim da će se zbog opće paranoje tražiti i profilaxa za sve iz Španskog i Malešnice :mrgreen:
to mu je prvi antibiotik u životu i baš mi je :/ pogotovo jer mislim da mu ne treba, ali nemam muda odbit. ni zbog bebe u kući :(
I ja mislim da je nepotrebno....ali svatko odlučuje za sebe :)
i jučer je bio na treninigu u tom vrtiću..ne prenosi se to zrakom. al onda su mi uvalili to rješenje i zapravo me frka da nije prenosioc zbog male
bah. cijeli dan sam :( zbog toga. osjećam se ko da sam ga izdala. glupo, znam, al tak je. u 4,5 godine nije pio ta s..anja i evo sad bezveze
Ma ništa strašno...koliko sam upoznata pije se dva dana ali pazite da popije pravilno i do kraja (neki su znali i bljucnuti) i to je to...ne brini neće se ništa desiti :)
još nisu gotovi brisevi
ako koga zanima
ma užas,koliko im treba vremenaCitiraj:
**mial** prvotno napisa
Ne ovisi to od liječnika..brisevi su uzeti u utorak i inače treba čekati par dana jer je to bakteriološka pretraga kao i kod uzimanja stolica, ne može biti odmah gotovo...ne trebamo se ljutiti jednostavno čim nalazi budu gotovi znat će se...stoga strpljenjaCitiraj:
la11 prvotno napisa
ma to su brisevi od prekjučer, ne mogu biti brže gotovi
ma ja se neljutim ako ste možda tako shvatile moj post.
ja sam ih zvala, a i pitala dal bi mogla u petak nazvati da provjerim, jer smo trebali sutra slaviti sinu rođendan, a već smo ga jedan vikend odgodili.
radi smirenosti mojih i gostujućih živaca odgodili smo opet rođendan.
( u biti dobro mi došlo jer sam si opet ostavila puno posla za zadnji dan :oops: :mrgreen: )
Čitam vas i samo da vam kažem da se danas proširila panika u DV Vrapče.
Dečkić iz F-ove grupe je završio u Zaraznoj sa dijagnozom virusnog meningitisa,
ali roditelji u panici nisu slušali tete očigledno zbog DV Malešnice i odmah proširili vijest da se radi o meningokoknoj sepsi.
Upozoravam paničare iz Vrapča po naputku našeg pedijatra sa kojim sam malo prije razgovarala,
to su dvije različite bolesti jednu uzrokuje virus a drugu bakterija.
Svi se mi bojimo za našu djecu ali nemojte širiti paniku igrajuči se pokvarenog telefona!
Uvijek prvo provjerite informaciju kod nadležnog liječnika jer oni su upućeni, bolnica im javlja.
A mišekima iz DV Malešnica želim da što prije ozdrave i neponovilo se više! :love:
Svi brisevi u DV Malešnica očekivano negativni. :D Valjda će se sad stišati panika i djeca se vratiti u grupe.
Baš mi je drago :D
Kod nas su se prepolovile grupe, ljudi se očigledno boje zbog DV Malešnica :/
Baš mi je drago :D
Kod nas su se prepolovile grupe, ljudi se očigledno boje zbog DV Malešnica :/
:D :D :D
super!
moja curka nije išla jer kod njeu grupi dolazilo samo 2, a kako je kod njih raspon od 1,5 g do 3 , baš su ovo dvoje bili najmlađi pa nije htjela ostati s "malenima".
a i već sam rekla da smo i rođendan odgodili zbog straha sa druženjem s nama.
sad OT jesu dežurstva ovaj tjedan u vrtićima?
Smirit će se situacija i kod vas. Prije ili kasnije.
Ma sigurna sam da će se smiriti, ali me ljuti kad roditelji šire bezpotrebnu paniku a nisu upućeni da te dvije "beštije" nisu isto.
:D super vijest!Citiraj:
Freja prvotno napisa
Sad još nisu, pa ne očekujem ni sutra. Ali za petak još nisu ništa "službeno" objavili, tj. dali popularnu anketu na potpisivanje, ali sam 99% sigurna da će biti dežurstva. Poslovično. Vidjet ćemo danas poslijepodne.Citiraj:
**mial** prvotno napisa
Inače, ritmika je jučer još uvijek bila prazna, sportska malo popunjenija. :/
danas u "novom listu"-sumnja na bakt.meningitis u vrtiću "mavrica"-Kastav.
LINK
Čekaj, zar nije virusni meningitis jaaako zarazan, dobiva se ako si u samoj blizini oboljelog?Citiraj:
anne prvotno napisa
Ili sam nekaj pomješala?
zar se ova bolest javlaj uglavnom u proljeće?
Ne, nema veze sa godišnjim dobom