Ja se osjećam kao i obično(5 dan ih koristim vaginalno).Ni napuhnutog trbuha,ni osjetljivih grudi,ništa...
Osim što sam,kao i Ameli,primjetila da imam malo tvrđu stolicu.
Printable View
Ja se osjećam kao i obično(5 dan ih koristim vaginalno).Ni napuhnutog trbuha,ni osjetljivih grudi,ništa...
Osim što sam,kao i Ameli,primjetila da imam malo tvrđu stolicu.
eh da, ja već nekoliko dana imam povremene grčeve, kao pred M
stolica čist fajn - jogurt dnevno (iako baš ne volim mliječne proizvode :/ )
Ja nikakve nuspojave nemam. Dnevno 1 do 2 bioaktiva. Jedem malo više i moram se suzdržavati ali to je više od dosade dok se čeka beta (i ne radi ništa) nego od terapije! Voljela bi da bar nekaj osjećam da mogu umišljati trudnoću... ali ništa! Ponekad malo zaboli jajnik i to onaj na kojem nije bila punkcija.... Ko da je ovulacija.
pitanjce - kako jako vas bole cike od utića?
mene ono :shock: rasturaju, al doslovce se ne smijem dotaknuti
pošto prvi put koristim utriće, zanima me jel to uobičajeno?
mm se nada da je to nuspojava nečeg drugog :) - vječiti optimista
Ginger - i mene su rasturale cike. na žalost bile je samo od utrića, ali tebi vibram da je ipak ono drugo ~~~~~~~~~ :* .
alec :* ma znam da je to od utrića, al ovaj moj...
tako je i mm bio prvi put, a sada on mene podsjeća da sam nna utrićima kad se zaboravim i počnem fantazirati.
ja sam imala klasične nuspojave:zatvor,bol u jajnicina .leđima ali desila mi se još jedna neobična stvar zadnj dan prije vađenja bete mi je bilo loše cijeli dan mučnina da bi na kraju pala u nesvjest (jadan MM u panici zvao i policiju i prvu pomoć),vrlo brzo sam došla sebi ali sam kasnije dušu ispovračala.To me sve navelo da posumnjam da je to to ali nažalost ništa beta je bila 0,100.
da nadopunim - u ovom psotupku (prirodnjak) sam od punkcije do transfera uzimala 3x1 oralno, a nakon transfera 3x2 vaginalno
ovaj put mi se uopće ne spava - pa čak ni u onom periodu dok sam ih uzimala oralno
cike mi nisu baš nešto narasle, tek malo u zadnjih par dana (danas mi je 7 dana od et-a), a nisu niti onako jako osjetljive (tek malo)
napadaje gladi nemam, čak jedem i manje nego prije - nekako mi ništa nije fino :/
malo sam napuhnuta, a zatvot me ubi - ne pomaže ni bioaktiv
kod vaginalnog korištenja mi se ne sviđa što svako malo prćkam i turkam tamo dolje i imam panični strah da tako ne pokupim nekakvu beštiju :/
ja osim nadutosti u trbuhu, hvala bogu nemam nikave simptome od svih ovih koje sam tu procitala da imate...jedino jos mozda ko Ginger smanjen apetit :)
Pa da se i ja uključim u vašu temu.Ja već više od dva tjedna uzimam utriće i moram priznati da osim istih simptoma kao i vi imam osječaj da mi nečeg fali mislim na hranu pa pojedem nekoliko voća i popijem do dvije litre prirodnih sokova (kad mi se više ne da jesti) a uz tv grickam bademe i neslani kikiriki -osječam se ko vjeverica :mrgreen: Doduše za vrijeme ručka ,kad je u pitanju prava hrana pojedem upola manje nego inače,na sreču.
Joj ja vec mislila da nesto nije u redu jer od svih simptoma koje ste gore spomenule i ja imam: kosa mi se masti da ju mogu prati svaki dr.dan, koza mi se brze masti, trbuh tvrd, napuhnut i ogroman, zatvor po 2-3 dana, non stop piskanje i ponekad grcevi u trbuhu, ali to stvarno mislim da je od zatvora, e da i spava mi se da bi mogla non stop spavati. Inace utrice stavljam od 28.02. 3x2 kom, vec sam i svog ginica pitala jel to normalno kaze on da je, a sad vidim i kod vas takve simptome i malo mi lakse.
17.03. cekam betu pa cemo vidjeti
Ajde da pitam ovdje..
Kako sigurno staviti utrogestan a da na unesemo gljivice ili bakterije?
Prsti nam sigurno nisu sterilni.... :/
e da, ja mislim da sam ih dobila (mislim gljivice) :/ , sad ih se hitno moram rješit, a čim sam počela pit utrogestan a ne ga stavljat osjetila sam da se malo stanje popraviloCitiraj:
Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
Dodirko, ja prvo ruke dobro operem antibakterijskim sapunom, a onda na blazinicu stavim alkohol i istrljam prste (naročito onaj s kojim guram tabletice)
sačekam da se malo posuše, jer me inače peče i to je to...
ne znam kako bih drugačije
pirica, možda je i iritacija u pitanju?
A sterilne rukavice?
a ne znam :/Citiraj:
Citiraj:
Ginger prvotno napisa
kad ih stavljam 10 dana onda me tamo 8-9 dan počme peckat, ali čim ih prestanem stavljat prestane peckanje, a sad mi baš i ne prestaje
a ne znam... jesu pakirane svaka za sebe?
ako ne, kako onda znati da se nije nešto na njih prikeljilo?
i kako se uopće manifestiraju gljivice?
inače, mislim da ja nisam ništa pokupila, a fakat utriće koristim duuuugo
hm, ne znam draga... možda najbolje da pitaš ginića...Citiraj:
pirica prvotno napisa
meni se gljivice manifestiraju sa peckanjem, svrbežom i sirastim iscjetkom.
a idem u sri kod ginićkeCitiraj:
Citiraj:
Ginger prvotno napisa
iscjedak je vodenast, svrbeža nema, ali ima peckanja
i kupila sam canesten
kada sam poslje prvog postupka koristila utrogestan dobro bi oprala ruke i još dodatno sa četkicom oribala nokte .Dolje bi se obrisala vlažnom maramicom i svejedno me cijelu iziritiralo.Sada više nokte ne ribam i stvarno mi za sada ništa ne smeta.
U apoteci su me znali čudno gledat kada bi pitala da mi daju nekakvu mast jer me utrogestan iritira.Jedna mi čak rekla neka radim briseve na klamidiju.
To mi je bilo glupo jer sam prije postupka napravila sve briseve i znala sam da nije to u pitanju.
pirica,mislim da je i meni moj doktor govorio za taj canesten.samo ja sam zaboravila kako se zove dočim sam izašla iz ordinacije.sad sam se sjetila kada si ti rekla.
Nije ni čudo kad 3x dnevno guramo prste da nešto i poberemo. Treba jako paziti da se dobro operu ruke, nokti i uklone tragovi sapuna ali nekada niti to nije dovoljno.
Meni je mog ginić samoinicijativno sugerirao da si kupim rukavice za jednokratnu upotrebu (kirurške) i da ih svaki put kad stavljam utriće koristim. Tako sam i napravila. Imaš ih u apoteci za kupiti - čini mi se da su bile oko 35 kn - 100 kom.Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
ja ću poludit :(
trebala sam sutra kod ginićke, ali počelo mi neko mrljanje
je li moguće da ako je to peckanje od utrića da prođe s M
pirica - ako je peckanje od utrića, proći će sa m.
Podižem sa pomalo blentavim pitanjem. Kako znat eda je utrić "dovoljno duboko"? naime ja nemam pojma što to znači dovoljno. nekome je problem umetnuti i tampon..meni osobno nije ali znam da mi utrić dalje od 2/3 prsta ne ide (oprostite na izrazu). Imam tu neki džep u koji mu upadnu i uza sav trud ni makac dalje. MM se ne želi baviti tim problemima.Probala sam s aplikatorom za vaginalnu kremu i iako se ini praktično (i sterilno u nekoj mjeri) strah me da se ne ozlijedim jer je plastika aplikatora prilično tvrda i neugodna a gurati je svaki dan 2-3 puta...
Od nuspojava tvrd trbuh i zatvor do bola!
ini praktično = čini praktično :oops:
Kupi si 100 komada kirurških rukavica u apoteci - bolja opcija nego bez, a čudne su te naše unutrašnjosti i meni nekada zastrane i izgube se u krivinama. Uglavnom uspijem ugurati prst do kraja.
A za zatvor draga skuhaj suhe šljive kao kompot i proradit će sve. ;)
Kupite si Canesten tablete sa aplikatorom. Mozete ga ocistiti alkoholom nakon svake upotrebe. Na vrh aplikatora stavite tabletu, gurnete sto dublje mozete u rodnicu i pritiskom na vrh aplikatora, tabletica izleti van.
Tak je super a i ode dosta duboko kako i treba. A Canesten se obicno iskoristi nakon utrica. Evo, ovaj put sam i ja gljivice dobila od njih.
E da...i cijena je 21kn ;)
Ja sam u Njemackoj uzimala neki progesteronski gel koji je bio u nekoj plastičnoj cjevcici, nalik kemijskoj olovci, koja je na kraju imala kao neku pumpicu i svaki put se nova raspakiravala, stavila dolje i stisnula se pumpica, a "alat" u kantu za smece, tako da je rizik infekcije bio zbilja minimiran. Zaboravila sam nazalost kako se zvao taj lijek. Cijene lijekova u Nj. su u pravilu podjednake kao kod nas, cesto i nize. Taj aplikator sto Tikica_69 preporuca bi trebao biti OK.
Sad 11 dana uzimam utrice 3x2 vaginalno od punkcije i spava mi se stalno i kosa i cicke i stolica i trbuh, ali nisam zbog toga lose volje, naprotiv bas sam dobre volje. Jedino mi je bed na poslu si ih stavljati.
Pa na poslu ih probaj popiti. Jedino ako te previše ošamute onda nemoj. I to je ok da si dobre volje. Pozitiva se traži.
mummy _s,ja ti utriče stavljam na stoječki i jednu nogu stavim na povišeno.(mislim da je tako najsigurnije da ne love krivinu)sa srednjim prstom ih gurneš dokle god ide pa još malo poguraš.Nikada još nisu otišli toliko duboko da ih više nisam osjetila,ali mislim da je i to dovoljno.
bila sam jučer kod soc.gin. nije me mogao pogledat zbog krvarenja, ali je rekao da nije nikakvo čudo to šta me pecka jer nakon toliko utrića da je to sasvim normalna iritacija, najgore šta može bit su gljivice mada on ne vjeruje u to i kaže da će se smirit, rekao mi je da na kraju M stavim 1 canesten vaginaletu i da će sve bit 5, a ako se nastavi da dođem. ja već 3 dana pijem lactogyn i to 2 dnevno i moram se pohvalit peckanja više nema.
mummy ja utrić gurnem onoliko koliko mi je prst dug :)
Ja od prekjučer pijem 3x2 nakon punkcije i totalno se osjećam pospano, malaksalo i vrti mi se :shock:
Danas sam skoro cijeli dan u krevetu, pa neznam je li to od utrića ili posljedica punkcije (bilo je s anestezijom i krvarila)
željka,to ti je od utriča.Idruge cure su to spominjale,a i pročitala sam na uputama za takve reakcije kada se uzimaju oralno.
može li se to kupiti bez recepta i treba li naglasiti "s aplikatorom"?Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa