pileća juha, pohana pil. krilca i pire krumpir
Printable View
pileća juha, pohana pil. krilca i pire krumpir
Danas paradajz juha, bečki (svinja), pire krumpir i dinstani grašak.
Jučer hrga telećeg buta pečena u rajngli, uz to dinstala šampinjone pa ubila sa senfom i malo abc sira da dobiju teksturu umaka, zelena salata.
Prekjučer je bilo super - kupila gotove tortilje, prepekla kockice svinje s paprikom, lukom, u zdjelice naribali sira, zelene salate na rezance, mazali tortilje šalšom od paradajza i eto meksičkog ručka/večere.
Za sutra sam na luku i s malo paradajza zdinstala pileća prsa na kockice, sutra na to ubacujem zaleđenu mješavinu povrća, zalijem vodom i začinima i glumim ručak sa žlicom.
domace tijesto sa janjecim gulasom, salata: pomidori iz vrta
Pileća juha od pola domaćeg piceka s domaćim rezancima i povrćem, svinjsko pečenje i krumpiri iz rola (s tim da smo pojeli kuhano meso, a pečenje ostaje za sutra), miješana salata, a za desert torta od ananasa i oraha.
Za sutra imamo juhe, pečenja i torte,možda uz pečenje bude francuska salata.
Jučer pohana svinjetina sa pireom, juha sa gris knedlima.
Danas punjena paprika.
Samo da se pohvalim da sam u subotu skihala 4 ručka u isto vrijeme:
- ćušpajz poriluk s buncekom :mljac:
- ćufte
- faširano za bolonjez
- krmiće u umaku od vrhnja i šampinjona
Poriluk je planuo u subotu, a s ostalim sam riješila dobar dio ovog tjedna. Uopće se nisam nešto pretjerano namučila. Sve sam paralelno pripremala, sjeckala i kuhala na 4 ringa i za nekih sat i pol sam bila gotova sa svime.
:lol:Citiraj:
Linda prvotno napisa
danas kelj i pečene svinjske šnicle
sutra lazanje i zelena salata a za juhicu ću još smisliti, ili paradajz ili krem od karfiola
mi smo jucer grah s kobasicama,a danas je pica :mljac:
Linda,ja isto tako ponekad radim vise ruckova odjednom(uglavnom nedjeljom predvecer),tako mi ostane vise vremena za djecu kad smo sami.
i stvarno,uopce ne uzme puno vise vremena od,recimo,jednog rucka.
MM gulas
ja krumpire sa blitvom
Kristijan kasno doruckovao pa preskocio rucak
juha od povrća sa noklicama
piletina sa sirom i vrhnjem a uz to prokulice
moze recept? ovo mi se svidja kako zvuci...Citiraj:
Romina prvotno napisa
mi smo danas imali grašak
Ja i mala danas rucale riblju juhu i musune pecene s kumpirima...za prste polizat...
Sutra cemo paštu s bijelim šugom od šampinjona i pancete...
cekam recept :cekam:Citiraj:
Romina prvotno napisa
pecem DOMACI KRUH za sutra a s cim cemo ga jesti to cu do sutra smisliti
nadam se da ce dobro ispasti :mrgreen:
i da ga necemo cijelog pojesti za dorucak 8)
Haribo, hvala na receptu :*
Ja radim pohane juneće šnicle u vinu.
Evo da ti ja dam jedan svoj,ali je jako kaloričan :)Citiraj:
malena beba prvotno napisa
Pileća prsa spoham na pariški,onak sa smjesom za palačinke,koja je mrvicu gušća.Tak spohane složim na protvan,zalijem s cca pola litre vrhnja za kuhanje,i naribam po tome sir.Mljac,mljac... meso bude super mekano i ukusno.
Citiraj:
stella prvotno napisa
Ja imam varijaciju na temu, ali sa svinjetinom.
Spoham svinjske šnicle, poslažem u tepsiju i zalijem umakom od šampinjona dinstanih na luku s malo bijelog vina u kojeg na kraju dodam vrhnje i začine (peršin, biber, sol, vegetu, po želji) i kratko zapečem u rolu.
stella jel se to onda i zapece ili se jede tako?
krumpiruša je danas na jelovniku
blago ti se, ja to mogu samo kod mame jesti jer MM to ne voli pa mi se neda praviti samo za sebe :(Citiraj:
pirica prvotno napisa
zato ce meni sestra veceras donjeti - necu se namucit a najest cu se :mrgreen:
mi smo danas jeli punjene paprike, sutra neznan, mozda ribu ako je bude a mozda nesto smuckam od ovog mlivenog sto je ostalo
Da,zapeče se dok se sir ne rastopi ;)Citiraj:
Evo,mi danas to imamo za ručak,jer nam dolaze gosti. A morat ću probat i onu kombinaciju sa svinjetinom po receptu od MaleSirene.
Linda u čemu smrzavaš?Citiraj:
Linda prvotno napisa
Krmiće u vrhnju si isto smrznula?
jel to nitko vise nista ne kuha :?
morala sam ovu temu podici pa nastavite ako sto kuhate :*
mi smo danas lovacki i smisljam sta bi mogla sutra kuhati
cekam ideje
:cekam:
Citiraj:
:mrgreen: evo me
pileći file se na malo ulja prepeće na tavi onak skoro pa da je gotovo
prepečeni se filei poslože po protvanu i onda se na njih slažu šnite sira(može uz sir šunka,pršut)
na kraju ih se prelije sa kiselim vrhnjem(onak pošteno) i zapeće cca 20ak min
danas smo imali torteline a sutra razmišljam o mahunama
jucer: naribala na krupno 1 crveni luk (kapulu), 2-3 mrkve, dodala malo soli i masl. ulja i stavila dinstat, nakon par min. dodala pilece zabatke i sve skupa jos dinstala i kad je meso zdinstano dodala 1 svjezu papriku raspolovljenu na pola, dolila vode i jos stavila 1 salicu (cca 2dcl) rize i sve poklopila i to se tako krckalo na srednje jakoj vatri cca 20min. .. probala meso jel' gotovo, dodala jos malo soli i eto rucak za 5+ !! :mrgreen:
i jos salata od mlade rige (rikule) zacinjena sa masl. uljem, malo soka od limuna i malo soli ... super!
a, danas nemam pojma... cekam inspiraciju :mrgreen:
PAPRIKE PUNJENE PLAVIM PATLIDZANOM I RIZOM I HOLA KOLAC
ja bih neki recept za paprike punjene sirom koje se onda zapeku
JA znam za tikvice. Oljuste se, obare kratko u vreloj vodi i pune filom od sira, jaja i vrhnja, Preko se nariba tvrdi sir i zapece. Verovatno teko mogu i paprike samo bih ja iste zatvorila paradajzom i zapecala u paradajz soku
prekjučer: pileća juhica, piletina s rižom, zelena salata
jučer: pečeni brancin, domaća blitva s krumpirom
danas :? imam mahune domaće.....trebala bi neki ćušpajz...idem malo potražit ideju
ima li mi ne3tko dat recept za juhu od telece koljenice za bebu od 6 ipo miseci? šta sve stavit u nju? da li ide u juhu i rižine pahuljice?
jutros pekla kruh :roll: (kisa vani pa da mi prodje vrijeme :mrgreen:)
a za rucak sirnica
Danas špinat,pire krumpir i pečena jaja!
FIŠ!!!!! :D
Citiraj:
ivananeda prvotno napisa
joj pa to je to....ljubim te :*
Nije sa sirom, ali evo ideje. Ovako to pravi moja svekrva i meni je super: na ulju se malo prodinsta krompir, narendan ili narezan na sitne kockice. Posoli se i popapri.Citiraj:
Romina prvotno napisa
Tim se krompirom pune izdubljene paprike i stavljaju u uljem podmazanu posudu. Stave se peci, ne zaboravi ih okrenuti negdje nakon 15tak minuta. Ako hoces, mozes ih posluziti s vrhnjem.
Ako bas hoces sir, mozda napravis neku varijaciju na temu pa pospes sirom pred sami kraj pecenja?