Kora prvotno napisa
Znam da izvlačim ovu temu iz naftalina, i da se puno toga izdogađalo u nekoliko godina. Ali stalno mi kroz glavu prolazi tisuću pitanja. Naime, trebam roditi drugo dijete za 2 tjedna, K. ima 4 godine i čini mi se da bi nam ovo mogla biti idealna razlika između dvoje djece. Ona je prekrasna djevojčica koja se jako veseli dolasku svog malog braceka, stalno mi ljubi trbuh i ispituje hoće li ga moć ljubiti i maziti kad se rodi. Međutim, kako sam ja nakon njezinog rođenja bila totalno izgubljena nekih par tjedana i teško se nosila s činjenicom da sam postala majka jednog malog stvorenja o kojem sam mislila da se neću znati dovoljno dobro brinuti i mislim da sam proživljavala baby blues, strah me kako će biti kad se rodi druga beba. Prvo kako ću se brinuti za njih oboje, iako nisam nesposobna hendlat sve u životu, ali ovo su ipak posebne situacije? Hoće li me isto prati hormoni kao poslije prvog poroda? Tada sam plakala deset puta dnevno barem, a sad ne bih željela da me moja kći vidi takvu? Hoći li se fizički moći posvetiti i jednom i drugom djetetu? Naime, prvi porod mi je bio strašno težak i nisam se dugo fizički oporavila od njega, a sad ću imati dvoje djece o kojima ću morati brinuti. Da sad sve ne ispadne precrno, imam divnog M koji doduše radi po cijele dane, ali tu je i mama i znam da neću morat kuhati, tako da ću imat logističku podršku, ali i dalje me brine kako ću se s tim nositi u početku. Ne znam da li me kužite, ne bih željela ispasti neka razmaženica, ali zanimaju me vaša iskustva i usporedbe nakon prvog i drugog poroda. Naime, ako mi je nakon prvog bilo tak teško, kako će biti sada kad ću imati i četverogodišnjakinju doma koja isto traži svoje vrijeme i pažnju?