Zaboravili ste sabaletu i njenog Domagoja 8) 8) 8)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Printable View
Zaboravili ste sabaletu i njenog Domagoja 8) 8) 8)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Sabaleta WHO? Tko je ta?
Tak nam se rijetko javlja da smo je već skoro i zaboravile!
kad čitam malu i Oli - sve si mislim kako bi bilo lijepo opet biti trudna, ali... u stvari, mislim da bih voljela vrtiti malo vrijeme za ispraviti neke stvari... ne mislim da su bile pogrešne, nego kako ljepše provesti trudnoću, kako se bolje pripremiti za porod, kako se bolje organizirati prve dane s bebom...
no... baš vas zato s guštom čitam...
sutra idemo kod sveki, a u ponedjeljak i utrak sam doma i vodim F na adaptaciju - krećemo opet u jaslice. ovaj put državne (lani ih nismo dobili, pa smo završili u privatnima zbog kojih mi se kosa diže na glavi)...
na F se tako vidi iz dana u dan kako napreduje - super reagira na djecu (pogotovo curice od 4-5 godina, po mogućnosti dugokose :mrgreen: )
na vršnjake nekako ne reagira, kao da ih ne primjećuje...
s odraslima je na distanci, ali ne bježi... šalje puse i maše kad odlazimo...
danas u liftu u shop.centru - izlazimo, a iza nas idu dvije babe s kolicima - F se okrene prema njima i mahne ručicom i viče boog ;)
ceki - vidimo se?
svima lijep vikend :*
Samo da prijavim da je Marin dobio peraje i da ih ne skida. Na početku ljeta je dobio masku i sve je bila zafrkancija, ali naučio je kako zadržati dah i kako disati kad imaš masku na glavi. Moj tata je cijelo ljeto tražio male peraje i jutros mu ih je uručio. Koje oduševljenje i sreća. I kod jednog i kod drugog :roll: . Nije ih htio skinuti niti u autu. A u moru? Pobjegao je mužu da ga je jedva stigao, čak se okrenuo i na leđa i plivao unazad :shock: . Naravno i rukavići su bili tu.
I da, večeras sam dobila još jedan biser na temu dojenja i to od muža moje tete pedijatrice Moraš ga što prije odviknuti od dojenja, istraživanja su pokazala da "takva" djeca prije dobiju karijes..
Cijepljenje-sve obavili,iduće tek sa 4 godine.
Zubi-već ooodaaavnooo ih imamo sve(nisam sigurna za dva zadnja ali se ne usuđujem staviti prst :mrgreen: )
Krevet/soba- P ima svoj krevetić a beba će dobiti svoj kad se rodi.Ovaj kojeg P ima se može transformirati u pravi krevet ali toga me frka obzirom da se on baca na sve strane dok zaspe a i kada spava.
Nažalost, dječju sobu nemamo i ne mislimo je još praviti jer još u nama,(čitaj:meni ) nije umrla nada da ćemo kupiti vlastiti stan a tu više neću ulagati,dosta je bilo.
Mi smo se danas družili sa Franom i tetom Magriž :sing: :sing: :sing: :heart:
i bilo nam je baš super klikajte na nextCitiraj:
cekana prvotno napisa
Evo malo s mamama - 4 slikice ;)
Mi nismo ni D. ni L. imali u svom krevetu, bili su u kindaču, a onda u veliki. U jednom razdoblu, kad smo naručili krevete na kat, D. je spavala gore, a Luku smo ubacili zajedno s kinderbetom dolje, tako da smo izvadili podnicu i madrac i bio je samo okvir kreveta. Eh, kad se sjetim tog razdoblja, bilo im je ludo :love: :heart: kako su se samo znali dovikivati i mahati si. Eto, možda neka ideja za vas.
U petak smo naručili police za D. sobu (crvene sa žutim rubom i super su) onda sam dobila inspiraciju, pa uzela još jedan crveno-plavi ormarić za njihove crtiće. Planiram još nešto plavo-crveno-žuto (jer su im takvi zidovi u sobi) samo mi treba neka slikica i ideja. Joj nisam Vam ni pokazala boje zidova :oops: hoću, hoću, obećavaaaaaaaaaaaaam
Ja sam se sinoc sva tuzna vratila ali moja Eminatorica je fenomenalno. Plivali smo, kupali se i druzili i bilo je super. Ja sam vec neko vrijeme jako psiholoski osvjesteno odradivala ove rastanke. I u principu do jucer je uvijek bilo barem malo suza. Jucer sam skuzila koliko je moja mala bebica odrasla. Kada sam kretala doma pozvala sam ju k sebi. Dosla je i ja sam joj objasnila da mama ide raditi i da cu brzo doci. Ona je digla prstice i pitala "Dan?" I ja sam skuzila da me pita za koliko dana cu doci. Slozila sam joj prstice i izbrojala 5. Ona je rekla "Dobjo. Pusa mama, pusa tata. Huggie, huggie" Onda smo se izljubila i zagrlile. I nakon toga je moje dijete meni reklo "Bye, Bye" mahnula i cekala da ja odem. A ja sam onak zbunjeno gledala i nakon par sekundi otisla. U autu sam od Karlobaga do Gospica plakala ali sam se polako i ja smirila.
Jesam li grozna sto mi ipak malo fali da Ema plače za mnom. Znam da je ovak bolje ali meni je teško. :cry:
Jutro!
Fran i Karlo su mi medeni zajedno! :*
Svizac - ne znam što da ti kažem. Gab me jutros zagrlio i plače: "mama, mama" i ne pušta, k'o da idem nekud na mjesec dana... I meni onda pukne srce i za tih 8 sati što se nećmo vidjeti... :/
Svizac, još par dana pa ćete ti i Ema biti zajedno. :heart:
Djeca se "lako" naviknu na nove situacije, pa tako i na to da mama preko tjedna radi u Zg, dok su oni na moru. Ja ne mogu zamisliti da Keti tako ostavim - možda sam presebična, ali mislim da je premala i da joj je mjesto uz mene.
Krajem mjeseca idem poslovno u Budimpeštu, i ne znam kako ću tih par dana bez nje. MM i ja smo dogovorili da će njih dvoje doći u petak navečer. Meni je u subotu seminar do 12h, pa bi ostali do nedjelje svi tamo i uživali.
Svizac, a ja opet mislim kako sam grozna mama jer mi nije uopće teško ostaviti Ivora kod bake i dede :? U neki ruku te razumijem jer ne znam kako bi meni bilo da I. ostavljam na 7 dana, ovo kod nas je ipak sve na dnevnoj bazi. Ali recimo, za 2tj MM i ja idemo u Dubrovnik na 3 dana i prvi put ćemo ostaviti Ivora kod bake na prespava 3 noći. Ja se nekako veselim što idemo, malo se brinem kako će to ispasti s bakom i dedom ali ne toliko da odustanem od puta.. pa si ja sad mislim jesam li ja loša mama zbog toga :/
Ne znam, možda je to zato što on stvarno voli ići s njima, znam da mu je čak i bolje trenutno s njima nego sa mnom jer su puno vani i baš se lijepo s njim bave. Dok je meni sada već teško ići s njim van jer on kad se umori bi se nosio, meni je to teško i tak...
Ja sam si već jaaaako željna malo solo vremena s MMom, bez stalnog prekidanja: "mama, tata", da napokon vodimo ljubav u našem krevetu (potpisujem i tuđi samo da je s MMom i da je krevet dobar), da odemo k'o ljudi na večericu, i jednostavno da budemo malo PAR (pogotovo prije dolaska brace)... No, ne znam kako bih mogla ostaviti Gaba?! Naravno, nije pitanje bake (to sve savršeno štima) već moje glave...
Ja razmišljam isto kao i Olivija (možda zato što znamo što nas čeka za koji mjesec ;) ), s tom razlikom što meni nije bad ostaviti Ivora :? Ali stvarno ne mislim da ga zato manje volim , nego jednostavno znam da mi je puno draži i imaš više energije za njega kada ga tako ostavim i onda opet dođem k njemu...
Ne znam, nikad ga nismo ostavljali dulje od jedne noći tako da će i meni to za koji tj kad odemo na 3 dana biti novo iskustvo i vidjet ću kako ću to izdržati.
Olivija, skroz potpisujem.. (osim nove bebe, of kors)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Nekad sam rastrgana između potrebe da budem s Keti svo slobodno vrijeme i "održavanja" veze s MMom. Krpam, krpam.. i sve mi izgleda ad će negdje jaaaako puknuti.
Skroz zaboravila!
Vikend prije te Budimpešte imam team building s firmom u Istri, i sve razmišljam ići ili ne (za sad mislim da idem, ali.. :roll: )..
Keti mi od jučer ima začepljen nosić i lagano kuri, i samo mene traži da sam s njom.. jedva sam se odvukla na posao i rekla teti čuvalici da ako joj bude loše, ja dolazim za max 20min. A kad pomislim da je ona bolesna, ja 300km daleko, a ona zove da je zagrlim, pomazim, ljuljam..
A vidim da i ja njemu nedostajem...
jooj ni ja nisam od odvajanja...mi se nismo odvojile još nikad ni na jednu noć. sad već vidim da bi joj s bakom bilo skroz OK i vjerujem da bi prošlo bez velike drame. malo mi je žao što osoba broj 2 nije mm nego baka ali tako je. ipak ju baka cijeli dan čuva, mm ipak često putuje pa ga nema po 10 dana :( eto, baš se jučer vratio!!! :D
a zamislite, moja frendica ima dečkića od 17 mjeseci koji je već od 1.7. s bakom i dedom u Lici, i vjerojatno ostaje do 1.10. - po priči izgleda da je sve OK ali ja to nikako nikako ne bih mogla! pa oni sad toliko toliko napreduju i svaki dan smisli i izvede tolko toga novoga da ne bi to propustila ni za što na svijetu! a i njoj sigurno puna znači moja potvrda i prisustvo i interes. ne optužujme tu svoju frendicu jer jedini pravi kriterij je da su svi sretni i zadovoljni, stvar je čisto osobna.
što se tiče veze s mm-om...ah, i mi mislimo da bi nam izvrsno došlo dva dana negdje sami ali KAKO da žrtvujemo vikend kad napokon imamo neograničeno vremena za Milu :? :heart:
puse svima!!!
fran&karlo :love:
Curke, ja sam vas sve pročitala, nemam sad vremena komentirati, samo vam šaljem :love: i puse ohrabrilici i idem pogodite gdje? - Prvi dan u školu, upoznati novu dječicu i moj novi prostor :D
cekana :D :D :D javi se s dojmovima!!!!!
kod nas je ludnica, u biti napokon su otišli...14amerikanaca je noćilo u hotelu, brod im je bio vezan pa je počeo tonut......skoro su mene potopili :roll:
Ajme Cekana... držim fige da ti bude ugodan prvi dan :D
Nakon koliko se ti to vračaš među pkolske klupe? :mrgreen:
cekana - kako je bilo? jesi našla tetu čuvalicu?
mi smo prvi dan iz jaslica (opet!) - malo je plakao kad smo ulazili, pa se smirio i zaigrao na sat vremena, ali me nije puštao od sebe...
vrtiće je ok, neusporediv s onim proljetnim... tete su OK... došla je i med. sestra pa smo dogovorile prehranu... a sa platnenima se tete oduševila... kad sam rekla da ga previjam u platnene, rekle su ok i očekivale tetra i švedsku... malo su ostale šokirane, pa je jedna teta uzela pelenu i hodala okolo oduševljeno pokazivati... ;)
sutra idemo na duže - trebala bih ga ostaviti samog... do petka mora ostati cijeli dan (od 8-17 :( )
cekani franu puse ohrabrilice za prvi dan u vrtiću/školi ;)
zg cure - mi smo u srijedu i petak u Rodinom gnijezdu... tko stiže?
Mi u srijedu (ako Keti ne bude prebolesna)..Citiraj:
magriz prvotno napisa
Ceki :*
Cure vi ste mene skroz krivo skuzile. Naravno da mi je tesko. Nego se osjecam krivom kaj si ponekad zelim da Ema ostane beba i ovisna samo o meni. Majcinska sebicnost. :heart:
Ja u petak ne mogu (idemo na neku svadbu), a što je u srijedu? Platnene?Citiraj:
magriz prvotno napisa
Ja sam htjela ići danas (prirodan porod 8) to mi sad treba) ali ne mogu jer moram po Ivora, a onda mi se ne da vraćati....
Svizac-ma skužila sam ja tebe, i meni to koji put dođe, ali kako sad dolazi uskoro nova beba, možda mi je to pomalo i drago jer ću imati nju koja će opet biti potpuno ovisna o meni :saint:
Svizac - sve je jasno! Možda smo mi koje se još ne odvajamo od našim mališana i sebičnije (čitaj posesivnije) od tebe!? I potpuno nam je jasno da ne bi Emu ostavljala da ona to tako dobro ne podnosi... E, da... rastu...
Ja volim misliti da sam ja Petri nezamjenjiva ;) i draža od mora i morskih radosti. Meni je bilo teško ostaviti kod bake, pa nisam, a super podnosi odvajanje kad treba u jaslice pa bi valjda ostala i kod bake..
Možda to nije dobro, ali ne znam kako bih provela dan a kamoli tjedan bez nje.. bez da vidim svaku njenu promjenu u razvoju i napredak.. meni je to nezamislivo, ali ne mora značit da je to loše!
Evo me ;)
Imam lijepu sobu, ali ne bi se trebala udomaćivati jer za mjesec dana selimo u drugu zgradu. U ovoj će se raditi dvorana i adaptirati kompletna škola. Klinci su slatkiiiii i baš se veselim. Vraćam se nakon pune dvije godine.
Svizac - normalno je normalno. Mi smo sve majčice sebične na takav jedan srcedrapateljni način. Da vidiš kak sam ja bila "uvrijeđena" kad se D. nije javila s eksurzije 2 dana ili kad su u društvu, pa me ne skuže.... a njima super...
Magriz - ništa od prave tete .... još... ali imamo vremena cijeli mjesec, dok se sve uhoda u nastavi i rasporedima, tata i seka će biti u pomoći. E, kako mi drago za platnene. Držim fige da se F. sutra zaigra odmah i da bude bez suzica
Imamo novu cika-foru: stisne s obje ruke i kaže spic(špric) i onda čeka dok se stvori kapljica mlijeka, pa joj se nasmije i njam-njama
:)
Naslov: Što se zove odgovornost?! :saint:
Jučer ja uzmem Luku na krilo i kažem mu. Počela je šk. god. Seka je krenula u školu, mama počinje raditi i dogodit će se koji puta da tata bude morao otići dok se mama ne vrati, a seka bude u školi... ali ti si sad već veliki dječak i možeš pripaziti na bracu dok budete vas dvojica sami. Bio si u vrtiću, nagodinu ćeš u školu, znači da si već odgovoran i odrastao, nisi više bebač kao Karlo... i tako ja njemu pričam bla bla... on me gleda, malo se meškolji i ode...
Zove baka... a on ko iz topa "znaš, tko će čuvati Karla dok mama i seka budu u školi? - JA!" Čovječe koji ponos... - sjeva iz okica.
Jutros ja stižem kući i taman Neven odlazi, pitam jesu dečki budni, veli on, da, ali još su u pidžamama i ostanem ja još koju minuticu dolje, a onda se šuljam uz stepenice, kad čuješ spiku: "znaš Kajo, ti ci još mali bebač, a Juka je veeeeeeeeeiki ... ja cu tebe cuvati dok mama ne dođe. Ne moj biti tužan, mama će brzo doći... mi ćemo gledati medu i igrati se ton-ton.... "...priča čovjek.... ja sam se upišala od smijeha, kako se on uživio. Pokucam, ulazim u boravak, a oni na dvosjedu zagrljeni, s podočnjacima, pospani, gledaju Mozarta (baby einstein) i Luka tumači što je što.... a mali.... boli ga briga ko je s njim, glavno da je kruha i igara :lol:
Zakon! 8)
ceki, premedeni su ti! :heart:
(i onda se još ljudi pitaju zašto želim još djece :roll: :* )
ajme ceki, preeeeslatki su ti dečki :love: :heart:
jutros probudim se ja, muža nigdje, jakov ciki (kad se prikopčao??? :mrgreen:) , a na mm-ovom mjestu Laura. ok, izbacila tatu iz kreveta u toku noći :roll:
gledam ja sisavca, a on kao da je skužio da ga gledam, otvorio okice, nasmiješio mi se, cika mu ispala iz usta, kleknuo je, osvrnuo se oko sebe, ugledao Lauru, dignuo joj pidžamu, poljubio je u leđa, ona proškiljila, okrenula se, a onda joj se on bacio u zagrljaj. a seka? umjesto "dobro jutro" nježno izjavila "kako ja obožavam ovog malog" :heart: ja se rastopila. a onda joj je napenalio guzu na facu, glavicu naslonio njoj u krilo, rukama pokrio okice i počeo se igrati "ku-kuuu lalija! ku-ku lalija!"
neku večer mi je rekla: "znaš mama, ja ne mogu ni zamisliti da imam nekog drugog bracu... ili seku... jednostavno mislim da nikog ne bih mogla tako voljeti... on je jednostavno savršen :heart: "
jučer nam je bio poseban dan. veliko dijete mi je krenulo u školu, malo u nove jaslice, ali od dojmova ne znam što bih izdvojila i prepričala, pa za sad neću ništa ;)
Ceki, mrak! Jedva čekam da tako Ivor s svojim bracom počne raspravljati. Dobro, možda će biti mala razilka ali ipak će on biti stariji brat.
Džez :love:
Ceki, kaj oni to gledaju onog mozarta što sam ti još davno poslala? :heart: Ivoru taj više nije interesantan.. zakon mu je neki crtić Tonko Bonko koji smo kupili na kiosku. Čim se probudi, ručicom pokazuje prema TV-u, i govori "Bonko!" :roll:Citiraj:
cekana prvotno napisa
K. niš ne gleda na TVu. Dugo ga nismo palili pred njom, i sad kad i bude upaljen niti ne svrne pogled. Povremeno nešto pogleda (izkomentira), i ode dalje.. Ali crtići su - nula bodova..
Htjela bi joj nabaviti one "stare" crtiće - Tom & Jerry i sl. Mislim da bi joj to bilo fora.
sad ću i ja ko Laura džezina umjesto dobro jutro svima (mada vidim da je već kasno jutro neko...) reći "kako ja obožavam ovaj naš forum" :heart:
dakleee, ove vaše pričice ceki i džez, jedva čekam da i mila dobije nekog malog bracu ili seku :love: mada ima ona velikog "bacu", kako ga zove, ali on živi 1000 km daleko...
mila je sad u fazi pčelice maje (isto s kioska). telku ne gleda ali te dvd-e nekad...prođu dani da ne traži a nekad dođe do dvd-a, uzme si kaj hoće i kaže "stavi maju", "stavi fifi" ili "stavi pingu" a ponekad i mumine. i onda si pogleda i to je to. moram s njom pogledati da znam o čemu priča jer ih zna poslije prepričavati. sanja, od starih je preslatki stari disney (isto ih j ebilo tak na kiosku) a i pčelica maja je stari crtić. tom i jerrya nisam još nigdje vidjela za kupiti...sad je otkrila pipi dugu čarapu! donio tata iz danske neku lutkicu pipi pa sad moramo o njoj puno pričati!
Samo kratki pozdrav ekipo :love:
Mi smo sada na 10 zubica. 4 gore 4 dole i kutnjaci na obje strane.
Sa spavanjem smo kako kada u jutro, nekada buđenje bude u 6:30, a nekada odrapimo i do 9.
Kada uhvatim malo vise vremena navratit cu, bas mi fali cakulanje s vama ;)
I Keti je Pipi "mrak". :)Citiraj:
Koko prvotno napisa
Imamo knjigu Naopake bajke - u njoj su "klasične" bajke ispričane u stihovima na smješan način; naopako i cinično.. Ima i Pipi i stoji naglavačke, i to joj je super, pa povremeno traži da je pridržim dok dubi na glavi. :heart:
I ti nama fališ. :heart:Citiraj:
emanuel prvotno napisa
Pogotovo kad po ostalim temama nađem tvoj post i vidim koliko tvoj E. i moja K. "sliče".