Cure, hvala vam na receptima :love: , sad samo još da odlučim šta ću...
Printable View
Cure, hvala vam na receptima :love: , sad samo još da odlučim šta ću...
Jučer smo imali musaku od poriluka.
Danas, vjerojatno, tuna-umak i nešto (tijesto, riža, krumpir).
ja danas marelicinu sarenu rizu i nekakvo zelenje (kelj najvjerojatnije).
Ja danas kuhala kozice na bijelo uz špagete.
Fabijanu oslić s malo krumpira i maslinovog ulja.
Opaska uz mareličinog (stvarno jako finog) oslića s krumpirom - TRESTI RAJNGLU, ne miješati. Eh, da mi je to prije par godina netko rekao...
Danas za rucak bili pohovani patlidzani i tikvice, sa pecenom teletinom i späetzle, te salata od paradajiza i paprika.
Bila sam vrijedna domacica jer smo imali goste :mrgreen:
A ti dobila kašu?!Citiraj:
SUNCE prvotno napisa
Mnogi to tako i rade - dodaju paradajz i izmiksaju. Onda se to zove nekako drugačije.
Kopam već pola sata i nikako da nađem recept za kolač Medeno srce.Dajte pliz mi ga opet napišite ili nađite ako neka od vas zna gdje je. :love:
ivancice, eno ga na (tvom ;) ) topicu 'bozicni kolacici', pri sredini prve strane, pod nazivom 'mekani bozicni kolacici' :D
(bas se spremam povadit s tog topica sve recepte i lijepo ih isprintat, pa mi nije bilo tesko naci :D )
A to su znači ti, baš sam smotana. :mrgreen: Thanks Wildflower! Ja sam ih već sve isprintala, pa čak sam i jedan primjerak za moju mamu. Već smo i podijelile šta koja peče s te liste.
danas (i sutra i prekosutra, 'ko bog da) imamo fazol.
danas sa kranjskom kobasom, sutra s kupusom, ako ostane za prekosutra - s pastom...
yes da mi se stan jos uvijek zraci od tog smrada, ali ako bude vako kako sam planirala - isplatit ce se... 8)
Mi sami pa ne kuham danas, sutra spremam piletinu u umaku od pršuta i bukovača. Recept je ful jednostavan, našla ga u nekom Storyju pa idem probat na kaj liči.
Mi smo jucer imali zapecene pilece batake sa krompirom i sampinjonima, sve zaliveno vrhnjem za kuhanje i salatu od cvekle. Njami.
A sta je fazol? Kupus?Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Apricot je opet sa prevodjenjem zakazala :roll:
kakav crni kupus? :roll:Citiraj:
snorki prvotno napisa
fazol je grah! :lol: :lol:
pa kazes da ti se osjeti cijeli stan. ja odam pomislila na kiseli kupus :roll:
Obozavam te vase dalmatinske nazive. ;)
P.S kazem "dalmatinske" jer je cijela Jadranska obala Dalmacija.
valjda zato stu uvijek u Dalmaciji ljetujem :roll:
Mislim meni je.... :lol:Citiraj:
snorki prvotno napisa
neka draga, nema veze.... nekima je Hrvatska do Zemuna, pa nikom nista.... :lol: :lol: :lol:Citiraj:
snorki prvotno napisa
Nemoj da me ko pogresno shvati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Fažol je i slovenski = grah!
I na talijanskom!
fazol je uspio, bit ce ga i za danas (i za sutra, ali muz to jos ne zna), a imam plan ovih dana pronjuskat malo po onim "bozicnim kolacima" - svi na jednom mjestu i donijet definitivne odluke.
iako, ne planiram se razbacat oko kolaca, samo par vrsta, tek toliko radi dekoracije na tanjuru. naravno, zna se sto ide obavezno ;)
Ja danas ne kuham....MM će ručati juhu, pohanu puretinu od jučer i kiseli kupus na salatu...Niko i ja smo u vrtiću, imamo radionicu do 19h...
Ja sam bila napravila kiflice i napolitanke i zamrzla ih da prežive do Božića.....naravno da nisu bile te sreće, planule sve!!! Iako je bila dupla doza... :D :D ....bile su dooooooobre, za 10. Recept od Apricot drage.. :* :love:
Nani, jesi li mislila na slatke ili slane kiflice.
kako bih sad mogla one slane napunjene sirom. Onako vruce, sir se razvlaci, ja zderem.
Je li ko zna tacan recept slanih kiflica sa sirom. Davano sam pravila, pa me pamcenje izdalo. Ne znam je li u njih ide margarin, puter ili sta li vec. Maslinovo ne dolazi u obzir. To znam 100% :mrgreen:
Danas supa, i ne znam sta jos. :? Cekam da se Editin rucak skuha. U medjuvremenu haram ovim stranicama ne bi li se javila kakva brzinska ideja. :mrgreen:
Snorki, slatke kiflice... sa božićnih kolača...jako fine!!!!!
Ja sam sada poručala pizzu...finaaaaa!
Evo vam jedan jednostavan brzinski recept. Ja ga danas pravila. ĆUFTE. Pomiješati mljeveno meso s malo riže, jednim jajetom, pola glavice luka, posoliti, malo bibera i praviti kuglice. Ukuhati u kipuću mješavinu soka od rajčice i vode(pošećerene i posoljene).Kuhati dok riža ne omekša. Uz to skuhati pire krompir.
skoro mjesec dana nakon posljednjeg komentara na ovom, nekad izuzetno aktivnom topicu, podizem ga i pisem: danas kokosja juhica i neki laganini prilog.
gdje ste sve? ili se mozda otvorio neki novi kulinarski topic koji sam preskocila....? :?
Pa gdje si ti Sandra sa ono F? Dok tebe nema, svi se preselili na "Domaci kruh? (Citaj i pogace, posto ne razumiju razliku :P )
Ja danas imam goste, pa su najvjerovatnije tortilje za rucak :mrgreen:
a neka, neka... necu vam se tamo ni pokusat pridruzit... ja od kruha znam napraviti samo - pizzu i neka na tome i ostane.Citiraj:
snorki prvotno napisa
vi uzivajte!
Curke, ajmo malo osvježiti ideje i recepte .... naravno, ne laje pas radi sela...:-)....radila bi danas neko varivo, a ponestaje mi ideja... :D ;)
Poriliu - meni nema boljega.
Sa suhim mesom ili s faširanim.
S krumpirom ili rižom.
Kuhani (na žlicu) ili zapečeni (ko musaka).
Ja od poriluka obožavam u pečnici...nije baš kao musaka ali slično....narežem ga, krompir na fete, kobase ili pancete, sira, jaja, vrahnje...sve skupa pomiješam i bacim u pleh....kako ti radiš?
ja sam jucer pravila grasak, ali mi nesto nije ispao kako valja. Ostala je puna serpa danas za rucak. A nesto mi se ne jede.
Stavila sam grasak, mrkva, luk, meso, te na kraju pomijesala u jednu solju brasno i vodu, te to dodala u grasak da bude malo gusce (mamin savjet). Ali, meni se to brasno diglo po povrsini, tako da nisam dobila pravi smek. A MM-u sam jucer pravila krompir na pole, pecen u rerni sa sirom i bilo je mljac mljac. Vise sam se toga najela nego graska. :roll:
Izdinstam (na vodi) mljeveno meso i začinim, posebno skuham poriluk, uzmem vatrostalnu i slažem red jednoga, red drugoga...
Poslije prelijem jajetom i vrhnjem ( i ne mora) i zapečem.
Dakle, prava musaka....mislia sam da ide nekako drugacije... :)
Prava, pravcata.
Mljac!
Apricot, kako izdinstas na vodi? :? :? :?
Ja ću danas raditi grah,imam neke svježe kobasice koja mi dugo stoji u friđu pa da se ne pokvari. Bit će to pravi lovački grah. I imat ćemo ga za dva dana. A možda napravim i gravče na tavče, sad sam se to sjetila, nisam sto godina.
Nani, kakvo bi ti varivo pravila, šta imaš od namirnica?
Ivančice, kupila sam već poriluk, raidti ću u pećnici s krumpirom i kobasama....
Kako se radi gravče na tavče...to mi je mljac fino!!!
I mene zanima kako se radi gravče na tavče?! Please.... :mrgreen:Citiraj:
Nani prvotno napisa