ako znaš engleski, možeš malo čituckati na books.google.
inače, kud svi turci... naručila i ja. direktno od planetopije, 98kn.
Printable View
ako znaš engleski, možeš malo čituckati na books.google.
inače, kud svi turci... naručila i ja. direktno od planetopije, 98kn.
hehe ja se onda bilježim za posudbu kod one koja prva pročita :mrgreen:
:heart:
Izgleda da sam ja jeda JAKO VELIKA SRETNICA - nazovem , savim slučajno , nakon blagdana , redakciju časopisa ' Moja 4 zida ' , jer su oni poklanjali knjigu i žena mi kaže da je OSTALA JOŠ JEDNA i sad ju čekam , a ne mogu je dočekati ... !!! :cekam:
Puse !!! :heart:
ako neko ima - moze i meni, please... :)Citiraj:
MarikaPika prvotno napisa
Sve pohvale knjizi "Budizam za majke"! Toplo je preporučam svakome.
bas sam prosvrljala ocekujuci samo stranicu dvije ali ima dosta... evo i direkt linka:Citiraj:
ra prvotno napisa
Isjecci iz knjige : BUDDHIZAM ZA MAJKE
To je fakat sreća.Citiraj:
graskic prvotno napisa
Knjiga je prekrasna, sad sam negdje na polovici...
Stigla knjigaaaaaa!!!!!!!! :D :D :D
Mm bio na sluzbenom putu u Zg i kupio!!!!!!Srce moje!!!
Jedva cekam da on i njegova princezica zavrse kupanje,pa da je nakacim na siku i bacim se na knjigu!
konačno sam počela čitati... ajmeeee, to je upravo ono što mi treba otkad ne prakticiram jogu! :D
Moj primjerak je sad dograbila moja mama (počela čitati jedan dan dok je M kojeg je čuvala spavao i svidjelo joj se). Čini se da pali za sve generacije :P
...ovo dijete koje sretno brblja i usredotočeno žvače kljun svoje gumene patkice - jednog će dana nestati baš kao i mjehurići pjene u kadi u kojoj se zajedno kupamo. Još jučer, dok sam plivala u jezeru okupana toplim srpanjskim suncem, bio je grudica u mojem trbuhu povremeno se javljao ritanjem; već sutra bit će sredovječan muškarac koji u suzama rasipa moj pepeo po planinskom jezeru...."
predivna knjiga....
čitam je opet...kad god imam vremena pročitam opet makar jedan dio :)
ajme, na ovo sam se rasplakala :heart:Citiraj:
kuku.tree prvotno napisa
jedva čekam svoj primjerak, kupila je tu na burzi :heart:
pročitala sam i Mame - strogo povjeriljivo, žali Bože novca i vremena :(
Mozda si imala prevelika ocekivanja.
Meni je knjiga odlicna za vecernje opustanje.
Da, vjerojatno jesam. Očekivala sam više osjećaja, nekako mi je hladna, s obzirom da se radi ipak o majkama.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
stigla i moja knjižica :D
svaku večer dva tri reda! gušt!
meni je knjiga isto super, premda vjerujem da je to knjiga za majke koje imaju problema. naime meni su recimo problemi poceli tek kad smo dobili drugo dijete. do tada, nikakav "budizam", niti nikakva pomoc mi nije bila potrebna. bila sam u super odnosu sa svojom kceri, uvjerena u svoju kompetenciju i mislim da bi mi takva knjiga bila bezveze.
a sada...ovako neispavana i u klincu izmedju tantruma jednogodisnjaka i "puberteta" troipogodisnjakinje...knjiga mi je pravi melem.
cak i da ne primijenim nista iz nje, samo citanje iskustava drugih majki kojima isto nije lako, sama potvrda da su svi ti pomijesani osjecaji i gubici kontrole normalni i da nas ima jos. bas mi je knjiga dosla u pravo vrijeme!
baš tako. i meni se čini da je ko naručena, u trenutku kad dotičem dno dna.
Ja se s time ne slazem.Citiraj:
vjerujem da je to knjiga za majke koje imaju problema
Rekla bih da je knjiga svakako super i za majke koje imaju problema, ali i za sve ostale koje vole citati o majcinstvu.
Ja osobno ovu knjigu nisam dozivjela takvom (kao nekakav self-help).
više kao podsjetnik na stvari koje si možda smetnula s uma ili su pale u drugi plan.
tocno
ali to jest self-help literatura.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
vjerujem da je knjiga interesantna svima ali ima jako puno iskustava zena koje su "dotakle dno" u majcinstvu. u tom smislu mislim da ne bih razumjela ili mi ne bi bila interesantna knjiga dok nisam i sama iskusila slicno. moguce da bi me odredjeni ulomci cak i iritirali...
da si ovo ranije napisala, ja je ne bih kupila. :mrgreen: mrzim self-help instant rješenja.Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
sve što sam dosad pročitala vezano za majčinstvo i podizanje djece nije služilo "prosvjetljivanju" ili kao kuharica. ono što sam pročitala bilo je već u meni ali mi je dobro došao dodatni podsjetnik, uobličavanje misli, razjašnjavanje i potkrepljivanje nečega što sam instinktivno osjećala i prakticirala.
no dobro, osim "no-cry" ali ona nam ionako nije pomogla. :lol:
no, imaš pravo - svakako je moguće da neke majke knjigu doživljavaju tako.
Skroz potpisujem ms. ivy :)
a koja majka nema problema? prije ili kasnije?
nije stvar u tome da je neke majke dozivljavaju tako nego je i sama autorica zamislila knjigu kao self-help. cesto u tekstu to naglasava, procitaj predgovor, pogovor, ono sto je istaknuto na naslovnici, nazive pojedinih poglavlja - sve u njoj je zamisljeno kao self-help odnosno tako da pomogne majkama "sa dna", cak i onima koje uopce nemaju vremena za citanje, a kamoli za proucavanje budizma, sve je osmisljeno tako da majke mogu sto lakse primijeniti saznanja budizma, dakle moglo bi se cak reci da se radi i o instant rjesenjima.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
self-help nisu samo glupe americke knjige sa jos glupljim naslovima i naslovnicama - to je predrasuda.
ne znam, ja mislim da pročitano neće pomoći ako već sama nisi na putu do rješenja, ono je već u tebi ali ti još treba dodatni poticaj u obliku savjeta ili tuđeg iskustva.
ako ne možeš sama doći do rješenja, pametnije je potražiti pomoć stručnjaka (a i on će ti pomoći da sama nađeš put iz problema).
ali i dalje ne kužim na koga si mislila s "majke koje imaju problema". stvarno, kome uvijek sve teče glatko? koja ih majka nema, pa makar se ne radilo o nečem ozbiljnom?
ne razumijem sto zelis reci? pa naravno da ti knjiga nece promijeniti zivot, kao niti jedna druga self-help ili bilo kakva druga knjiga.
moj komentar je isao anime koja je rekla da joj je knjiga totalno bezveze. pomislila sam zasto bi to moglo biti i palo mi na pamet da zena mozda nema problema pa joj je zato knjiga tako bezveze. a mozda prakticira budizam od prije pa joj je zato bezveze jer joj prepovrsna.
nema potrebe da se vrijedjas na ovo "majke koje imaju problema". ja sam samo iznjela svoje osobno iskustvo. ne radi se o tome da "nekome uvijke tece glatko", nego da nemaju sve mame iste probleme.
ja npr. pola knjige uopce ne bih shvatila da sam je citala prije godinu, dvije dok je moja cura bila jos sasvim mala, dok nismo imali vecih problema od neodspavane noci ili dojenackih grceva. to je smisao onoga sto sam htjela reci.
i da se vratimo self-help-u, to nije uvreda za ovu knjigu, ona naprosto spada u tu vrstu literature.
cure, anima nije pričala o knjizi "Budizam za majke" nego o "Mame-strogo povjerljivo" ;)
ma kakvo vrijeđanje ;) , nesporazum je nastao oko definicije problema i je li ih potrebno imati da bi pročitala knjigu.
A iz cega zakljucujes da to nismo skuzile? ;)Citiraj:
kailash prvotno napisa
a joj...eto kad ja uvijek povrsno citam...Citiraj:
kailash prvotno napisa
ms. ivy, ne znam zasto me tako doslovno shvacas...naravno da knjiga nije samo za majke "sa problemima" ali pretpostavljam da ce biti zanimljivija tim majkama jer knjiga naprosto prsti od namjene majkama sa problemima.
pogledaj samo korice knjige : "Parenting can be a time of a great inner turmoil...became a calmer and happier mother...calmly and with the minimum of anger...emotional support..." onda sadrzaj knjige: "finding calm", "dealing with anger"...
Uh, naslucujem da nesuglasice proizlaze iz bazicno razlicitog shvacanja ovoga:
Za mene ovo navedeno nisu problemi! Ovo je interni svijet svake majke i realnost, osobito danas kad igramo puno uloga odjednom, a ne samo onu majcinsku (koja nam je najvaznija).Citiraj:
a time of a great inner turmoil...became a calmer and happier mother...calmly and with the minimum of anger...emotional support..." onda sadrzaj knjige: "finding calm", "dealing with anger"...
BusyBee, vjerovatno si u pravu...
ali iz moje perspektive ovo jesu problemi. jer sam donedavno bila mama bez tih svih problema.
nisam mislila na probleme koji se rjesavaju kod strucnjaka nego na one svakodnevne probleme, upravo ono o cemu autorica uglavnom pise.
i ja smatram da je sve to normalno pa cak i neizbjezno, ali za mene su to jos uvijek problemi. ja to tako nazivam.
BusyBee eto vidiš ;)Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
A vidim.. i sutim. :roll:
zapravo sad više ne kužim raspravu, jer sve mi se čini da su neki pisali o "Budizmu...." a drugi o "Mame...."
niti ja :? nekak se sve pomješalo...Citiraj:
kailash prvotno napisa
ja sam pričala o Mame - strogo povjerljivo, Budizam ću tek pročitati..
Ova prva knjiga mi je bezveze zato što mi je prehladna, definitivno mi se nije učinilo kao self helping - nitko nije iznio nikakvo riješenje, samo se pričalo o majčinstvu i takvim problemima, nekako mi je bez duše...to je samo moj dojam, i mislim da se ne radi o tome da mi nije došla u pravo vrijeme, kao majka ću vjerojatno doći u sve te faze, i to mogu razumjeti, ali niti me je utješila, niti raznježila, niti sam pročitala nešto što već nisam znala, dakle, nula :)
Pa ja sam skuzila da anima komentira Mame - strogo povjerljivo, koja uopce nije nikakva self-help ili slicna knjiga nego izmisljena prica o frendicama koje se nadju na zajednickom druzenju kod jedne od njih, a likovi su dijelom izgradjeni i na temelju autoricinih frendica. (meni je knjiga ok, ali je neusporediva s Budizmom... to su dvije razlicite stvari)
Ali sam skuzila da 33 komentira Budizam za majke, znam da ga ms. ivy i ja komentiramo pa ne znam sto ste zbunjene vas dvije (kailash i anima). :)
sad tek ništa ne kužim :lol:
vratit ću se kasnije