Maya83 moja šefica ide spavati oko 23.30h. Za sada dok ne ide u vrtić i ujutro može spavati do 9h ni ne forsiram neke promjene. Navečer smo svi najaktivniji pa je kod nas najživlje u 22h.
Printable View
Maya83 moja šefica ide spavati oko 23.30h. Za sada dok ne ide u vrtić i ujutro može spavati do 9h ni ne forsiram neke promjene. Navečer smo svi najaktivniji pa je kod nas najživlje u 22h.
noa prije 22 h nikada ne zaspi,a ujutro mora ustati do 8 zbog vrtića i onda počinje borba,ona bi još spavala,pa neće da se oblači,ja ju obučem dok se okrenem ona se već skida.......i tako svaki dan
Lola nema određeno vrijeme kada ide spavati: nekada je to 20, a nekada potegne i do ponoći. Ovo zadnje se dogodi jednom u dva mjeseca, najčešće zaspi oko 21i30-22. Ujutro se budi između 8 i 9.
Lola voli one drvene slagalice, ima brojeve, farmu, dvorac, kada ih slažemo pričamo priče i to joj je zanimljivo. Jučer mi je pomagala slagati ogrlice, držala je perlu kroz koju sam provlačila flaks, sva si je bila važna.
da baš su fora kad "pomažu", dobro kažeš, sve su si nekako važni.
noa kuha sa mnom, reže kapulu - to mu je glavno!
slatka je sad ova faza kad kuže toliko toga.
ja nažalost nemam previše vremena za njega pored ovog malenog, pa mi dođe nekako žao.
ovo potpisujem, ali maksimalno se trudim što više vremena provest s Rokom.Citiraj:
ra prvotno napisa
Roko isto nije imao neku rutinu što se tiče spavanja i to je bilo koma, ali prije tjedandana smo uveli obavezno popodnevno spavanje oko 13 (tako ide i u vrtiću) i navečer spavanac oko 20.30, 21. I puno bolje funkcionira.
Mi ne idemo u vrtic..ujutro svi spavamo do 10.30-11h, a nekad znamo i duze..grozni smo.. :oops:
A onda si mozete misliti kad idemo spavati.. :mrgreen:
Lola je tražila da joj pripremim njen krevet: "mama popspemi robu, tu ja pavam" ja sam ostala :shock: otkuda sad to, a od prekjučer nije tražila ciku... Lastane, da se zabrinem?
Salis se jelda? :raspa:
Ajme..kad ce se meni desit da prestane trazit svoju cici-mici..cekam, cekam..
:coffee:
Mi smo sto se spavanja tice prilicno uredni. U jutro se budi izmedju 7 i 8 (taman da se pomazimo prije odlaska na posao), onda je popodnevno spavanje oko 2 (budi se izmedju pola 5 i 5), navecer smo u krevetu oko 9 i 15 a zaspi izmedju pola 10 i 10.
Ali zato i dalje pijemo mlijeko na bocicu, uredno sve obavljamo u pelene...
Ja ne smijem ni čitati sve ovo što ste napisali!! :roll:
Kod nas je sve gore što se tiče spavanja, totalno je razigran, ne da se smiriti. Popodnevno spavanje je donedavano bilo od 13 do 15, ali se i to sve nešto odugovlači, tako da je jučer zaspao tek u 14.45 i spavao do 17.30. Ali i ako spava do 15 h, navečer je problem sa spavanjem. Nikad ne zaspi prije 22 h.
Puzzle ga ne zanimaju, ja sam nadobudno kupila jedne, ali ja slagala, a on mi razbacivao... :lol:
Obožava alat, kuhanje, plastelin, autiće, štapove...
Pelene? Ni ne pokušavamo se riješiti jer totalno odbija lonku i wc, samo kaže"idem se sakiti" i onda znamo da je kakanje na repertoaru.
Spava u svom krevetu, ali obavezno prijeđe k nama u noći. To mi je slatko, ne pokušavamo se toga riješiti.
Sanjam, i mi smo kasnili na skijanje! Andrej je opet dobio bronhitis, prilično teški oblik, nikako nije prestajalo škripanje, a pri tom je on bio malaksao, nikakav, samo mene tražio... nikako nije bio za put. Ali je na skijanju bilo super, obožava snijeg, vozili smo se gondolom pa je uživao...ali na bazene ne smijemo, klor mu smeta, odmah je počeo kašljati.
Frknuli smo par novih sličica,pa ako vas zanima...
http://public.fotki.com/mojeblago/mo...o/img2996.html
(pass:annie)[/url]
A možete i kupiti "Moje dijete" pa vidjeti Annie i njezinu obitelj u punom sjaju!! :mrgreen:
Annie, morala sam...hehehe...
Joj,babo jedna! Btw,na CD-u mi ima lijepših slikica od onih koje su izašle u časopisu! :P
Meni su i dalje potpuno različiti a Dominik je premedeni, baš je lijepa beba :heart:
Citiraj:
Annie prvotno napisa
E da. al za otvornu fotku treba barem netko gledati u kameru,a s dvoje djece je to SF, znam, znam... ;)
E, a kakvi su vaši klinci što se tiče motorike? MM je iz zezancije uveo Roku "sat tjelenog" prije tjedan dana i "vježba" s njim. Jučer sam ih gledala - Roko SAM napravi kolut naprijed i to totalno savršeno!
A neki dan su bili u fitnessu, Roko je otišao u dvoranu i MM dolazi nakon 5 min po njega i nema ga. I nije mu jasno,jer nema kud otići iz dvorane i zove ga, a majstor se javi sa švedskih ljestava, s najviše prečke baca medicinku od 2 kg!!! :shock:
roko je uvijek bio.... roko ;)
mi nemamo tjelesni, ali čini mi se prilično spretan.
kako smo sve u principu kasnili - većina je propuzala i prohodala prije nas, mislim da je sve brzo nadoknadio. tako je sad i spretniji i brži od većine klinaca te dobi s kojima se druži.
david zato ide njegovim stopama, 7 mjeseci, ne puže.
ups, danas je 7 mjeseci. kako to vrijeme leti.
Davide, sretnih ti 7 malih mjeseci! Ra,pa kad prije, kao da si jučer rodila... Daj neku slikicu malih fakina da ih vidimo!
danas sam pala u komu kako ću za 5 mjeseci morati na posao.
pola je prošlo.... :(
nikako do tih slikica, ali budem valjda uskoro :)
Ra :shock: 7 mjeseci... kad prije...
Annie, Roko je definitivno ispred svoje generacije po spretnosti! Uvijek bio!
Andrej je dosta spretan, penje se posvuda, ne boji se ničega. Jedino me živcira što ne gleda kud hoda pa zato često pada preko stvari... Ali, da kucnem, nema nekih većih ozljeda.
Opet smo završili na bocki :( Jadničak moj, toliko reve da ga je strašno slušati...
e sad ni ja ne mogu izdržat - kolutamo se i mi , i radimo svijeću i špagu 8)
Wow, Kejt,svaka čast!
Odra,pa kaj je bilo opet?
Što se motorike tiče: skače, trči, penje se svuda, radi svijeću, kolut ne baš savršeno.
Zadnjih par dan me zovi po imenu, to mi je baš fora.
Već par dana spava u svom krevetiću, ujutro se prešalta k meni, mazi me, ljubi, zavuče se ispod prekrivača i nastavljamo spavati. Po noći mi fali, svako malo gledam dali je pokrivena, dali spava, a ona ni da bi spava cijelu noć, da spava, hrče.
Ra, stvarno, kad je brže prošlo 7 mjeseci, kao da si jučer imala zvončicu u potpisu :heart:.
Mbee, kako je šefica? Jel ima pomaka? Gdje ste s pregledima?
Malo mi je bolno čitati napredak vaših :saint: pa se baš i ne javljam :(
Napretka nema, u veljači još moramo obaviti neurologa i evocirane slušne potencijale da isključimo fizičke uzroke. Još uvijek nitko ne zna razlog negovora, nema termina pa nas na vježbe ubace par puta mjesečno ako i toliko i to je to.
Još uvijek sisa za uspavljivanje i nekad po noći, i dalje grli i ljubi koga god dohvati, razmažena je i tvrdoglava...
Ma daj, MBee, vidiš da svi mogu sve i, ako i ne mogu, nauče par mjeseci kasnije. Je l se sjećaš kad je tko propuzao/prohodao/prosjedio? Ja ne. Znam jedino da su svi puzali i da svi hodaju, tako će svi i pričati. Drž' se, ljubi nam Evu :love:
potpisujemCitiraj:
Kejt prvotno napisa
Annie :heart: prekrasni ste svi odreda.
MBee ako te mogu i malo utjesiti i Filip prica vecinom nekim svojim jezikom.
sto se motorike tice F je neumoran,ima ga doslovno svuda po stanu :roll: trenutno mu je in penjati se na gornji dio od kreveta na kat u djecijoj sobi,jedino jos nije prokuzio i da sidje sa te visine kao i sto se popne pa me ponekad strah da nebi slucajno pao ako ga neskuzim da je kibnuo gore.
odra ~~~~~~~~~~~~ da Andrej sto prije ozdravi
frida, i mene noa već cca. dva tjedna zove po imenu.
u početku mi je bilo fora, a sad više i nije. fali mi "mama".
mbee, kejt ti je fino rekla, sve će to šefica savladati :love:
kejt, špaga, svijeća :shock: :klap:
Mbee, javljaj nam se, ja vjerujem da će sve biti u redu. :love:
MBee, sigurno ce biti sve u redu. Sve u svoje vrijeme. :*
Odra, koje injekcije mu dajete? Opet bronhopstrukcija?
~~~~~~~~~~~~~~~~ da prodje sto prije. :heart:
Mene stresla gripa, Zach samo kurio 3 dana i sada je ok. Opet smo u parku svaki dan. Jedino sto me sada zabrinjava je sto je poceo hrkati. I to hrce tako da mu ponestane zraka. Ja sam sada zabrijala da ima uvecan treci krajnik tj. adenoide i da ce morati na operaciju. :/
nikad kraja... no, provjerit cu sa pedijatrom.
Hoce mene netko prosvijetlit, zakaj nam je forum plavi? Jel haluciniram il kaj??? :?
Odra, za Andrejceka ~~~~~~~~~ :heart:
retha meni je stalno zeleni, namjesti si u profilu pod stil, vjerojatno ti je silver.
Danas popodne mi je promijenio sve boje..od roze, marelice..plave..nicim izazvano i uopce ne kuzim zakaj.
Idem vidit sad u tom profilu sta imam.. :roll:
Taman sam htjela reći da je meni roza, ko i uvijek, i logiram se, kad ono - plavi je i meni :?
Momze, je, opet bronhopstrukcija. Opet dexa. muka mi je, ljudi, svaka 2-3 tjedna je bolestan, svaka viroza je njegova, al ne završi na tome, nego već znamo, čim nosić počne curiti, za dva dana kreće nezaustavljivi kašalj i nakon toga škripavo disanje... i, u najboljem slučaju, samo jedna boca, ako stignemo na vrijeme. užas! Ne mogu pojmiti da mora biti tako! Okrećem se alternativi.
MBee, dobro je da sve provjerite, ali ja također mislim da će sve doći na svoje. Znam jako puno djece koja su kasno progovorila.I mi šaljemo pusu!
Wow, kolutovi, špage, svijeće, majko mila... dobro, mi to nismo ništa još ni probali...
Ne znam jesam li već napisala, ali mi smo se napokon ošišali, nakon godinu dana! :dancingfever: Bio je dogovor, poslije malo suza, a onda mirno sjedenje meni u krilu i sve super! Sad mi je dečko, nije više beba.
MBee i Odra :love:
Curke ne javljam se, V je opet bolesna, a ja jurim od dnevnog bedinanja preko sređivanja stvari za bebu (počela me lagano panika hvatati) i večernjih predavanja... Padam se nogu.
Na špage, kolutove i sl. mogu smao reći :shock: jer mi to nikad nije palo na pamet (vjerojatno s obzirom na moje stanje :lol: ) al budemo probali pa vam javim.
Annie slatki su ti dečki u MD
Shiny sad je red na alternativnu temu :mrgreen:
Joj, Odra, baš mi je žao kaj je kod vas takva situacija, šaljem puo ~~~~~~ da što prije prestane takvo stanje. Najgore je kad su bolesni...
Meni je forum uvijek plav (po postavkama),pa nisam ni primjetila razliku
Bubimira, predavanja?
radimo nesto na forumu, a to ti i ovisi o tvojim postavkama. :)Citiraj:
Hoce mene netko prosvijetlit, zakaj nam je forum plavi? Jel haluciniram il kaj?
Odra, mi smo krenuli i sa homeopatijom i vidjet cemo kako ce biti. Zach nije tako cesto bolestan, no on ne ide u vrtic, pa ti to dodje na isto u smislu ucestalosti i izlozenosti virusima.
Momze, daj malo više nekaj o tome kak funkcionira homeopatija s tim imunitetom i virusima,ja bi morala za Roka nekaj skemijat...
Annie, javi se za kontakt homeopata ako želiš!
Kolut naprijed, špaga, svijeća..hahaha..ništa od toga! Nisam ni ja baš neka gimnastičarka...a ni MM..
Htjedoh pitati verbaliziraju li vaši klinci osjećaje?
Jan već nekoliko mjeseci, kaže mi kad je ljut ili tužan (okej, nekada i glumi da je npr tužan) ali recimo kada klepne tatu (to se u zadnje vrijeme cesto događa pa to pokušavamo iskorijeniti) MM se povuče a Jan ga onda pita "Jesi ljut"?
I poziva nas na razgovor, svaki dan nam kaže "Mama ili tata, stanite tu, ajmo razgovarati" i onda priča o svemu i svačemu, doduše pola toga ne kužim...
I trenutno je u fazi "mama, mamax100" i onda mi kaže "mama, dođi ovamo da te nešto pitam"...a ja riknem od smijeha...
Shiny, šalji!