ja sam nedavno u toj vjecnoj dekoncentriranosti bacila eure u smece.
Printable View
ja sam nedavno u toj vjecnoj dekoncentriranosti bacila eure u smece.
joj da znam gdje ti je kanta .....
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
eno kante tamo.
eure sad treba opet zaraditi.
nadam se samo da nije puno.... :love:
otprilike trecina moje place. hbg.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:( uf
ja nemam neku veliku plaću ( na državnim sam jaslama ) ,ali da ostanem bez trećine cca 1667 kn bilo bi mi jako teško izgurati mjesec....
a nisi išla tražiti ? ili je uzalud ?
joj, sve zlo i u tome -što bi rekla moja pokojna baba
:love:
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
prekasno sam skuzila. meni je to bio novac stavljen sa strane za stednju, tako da nije neka drama, al svejedno - osjecas se ko kreten...
i stvarno - kad skuzis da ga stvarno nema - sjetis se da nije nitko umro, onda si kao cool.
Citiraj:
kahna prvotno napisa
jesi se sjetila? :mrgreen:
neki dan idem peglat, ulijevam vodu u spremnik, ali ulijem previse, sve curi van iz spremnika. obrisem vodu, i hocu obrisati ispod pegle, ali zaboravim staviti cep na spremnik i izlijem vodu iz pegle :mrgreen:
Ooooo da, našla sam ju u frižideru :oops: , problem je bio što nije bila u vrećici kao inače, neg sam si ju zamotala u onaj kuhinjski papir (i to naravno zaboravila).
Kao, sutra ću ju potrošiti pa ne mora u vrećicu.
vodim danas V u vrtić i s vrata vičem mami da mi doda mobitel koji je na kauču
i idemo mi do vrtića, ja sve vrijeme nosim mobitel u ruci, dođemo u vrtić, još mi teta pogleda u ruke, ali ja ne reagiram, krenem doma, hoću nazvati i vidim da sve vrijeme u ruci nosim daljinski od TV
i sretnem na putu doma mamu, i pokažem joj "mobitel" koji mi je dala, a ona pita:
- a s čim sam onda ja ugasila televizor? :lol:
tako da znate da je mamnezija kronična neizlječiva bolest, moju mamu drži već skoro 40 godina, a i mene dobrano drma
:lol:
ja kad nešto pospremim,ni sama ne znam naći...a znam da sam baš "tu" stavila da mogu naći...
Definitivno ste me utješile što se tiče mojeg stanja, imala sam ozbiljnu namjeru dr. nagovoriti da me pošalje na detaljne pretrage. Inače imam problema s migrenom i bila sam uvjerena da je to s time povezano io da imam neku tumorčinu veču od glave.
primjer: Sjedim s MM za večerom i pita me: Si bila ovaj mjesec na zavodu, ja odgovaram naravno i vadim knjižicu da dokažem, pa bila sam još 3.02., a on meni: Je draga, ali sada ti je 16.03. Ma u zemlju propasti, izgubila sam negdje skoro cijeli mjesec.
Također zaboravljam sve sitnice, ne znam više rođendane, godišnjice i sl. dogovor ako odmah ne zapišem na bar tri mjesta zaboravim. Pita me susjeda gdje sam kupila majicu, a ja ne znam što sam ručala prije sat vremena.
Trenutno sam u panici jer nisam zapisala kada sam dobila zadnju M i kada treba doći sljedeća, ma znam da je tu negdje ovih dana, ali već me hvata panika.
Pospremanje u tipu "da znam gdje je" su za stvari koje više nikada neću trebati jer ih je kasnije nemoguće naći ililti popapala mica maca.
U zadnje vrijeme imam jedan izgovor za sve što zaboravim, ne mogu se sjetiti isl. Pa daj se sredi, ne očekuješ valjda od mene da se toga sjetim pa ja sam ti na porodiljnom 8) . Brat me samo zbunjeno gledao.
uh, i ja patim od toga, ali bome i mm... izgleda da je prerevno pratio trudnocu i valjda previse sudjeluje u svemmu oko male...
i meni fali rijeci, stajem u pola recenice, SVE mi pise u mobu, sto ne pise, nista od toga... bojim se jednog dana vratit na posao... mislit ce da sam prosvikala :lol:
Uf, sto volim forum :mrgreen:
Mislila sam da sam jedina kojoj taj "mamurluk" tako dugo traje :/
Najgore mi je sto mi je koncentracija slabija, pa to sve vuce ostalo za sobom.
A ovo mi se stalno dogadja:
Mrzim sigurna mjesta i uvijek kad ih smislim, znajuci za ovaj svoj nedostatak, pomislim: sad ih moram zapamtit. Naravno da ih ne zapamtim. A stvari koje sam tamo spremila nadjem sasvim slucajno onda kada mi vise ne trebaju :roll:Citiraj:
marta prvotno napisa
pridružujem se klubu. Sve zaboravljam, i riječi i stvari..Sad sam u razmišljanju di mi je nestalo 200 kn što je stajalo na stolu..već 2 tjedna razmišljam o tome i jednostavno ne znam...To je samo jedan primjer, ima tog puno puno više. Groznooo, ne znam je li smiješno ili tragično :lol:
Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
Marta - :lol: :lol:
Pred pola sata vidim da mi faks na poslu prikazuje da nema papira i umjesto da papir stavim u ladicu od faksa, ja ga stavila u nagornju ladicu od ormarića (ispod faksa) pa se isčuđavala zašto pak sad ne printa?! :roll: :lol:
Sreća da sam sama u uredu :mrgreen: .
Jučer je MM vozio mlađu u vrtić i ja se u jednom momentu, na cesti (jer moram proći ispred vrtića) uspaničim jer sam htjela skrenuti, ali gdje mi je dijete :? :? :lol: !
ja sam od jučer malo u komi
kao da sam totalno zblokana
inače zaboravljam, ali ovo jučer je katastrofa
najprije sam iz 4. pokušaja uspjela utipkati pin na bankomatu, dobro da mi nije zadržalo karticu
a onda sam išla upaliti mobitel, kojeg imam godinama, i svaki dan ukucavam isti pin i jučer ga se nisam mogla sjetiti, i nakon 2 kriva pina mi je tražilo puk, kojeg ja naravno ne znam i naravno da nemam blage veze gdje bi mogao biti
onda V gleda navečer crtić, Zov divljine, i ja kažem kako je to kopija crtića s lavom Alexom, zebrom, žirafom i nilskom konjicom, ali ne bi se sjetila kako se zove, a gledala sam ga 10x (Madagaskar)
jesam zaboravna, ali ovo je previše :(
Napokon saznah kako se definira moje stanje MAMNEZIJA, amnezija, mnezija ma nešto sa završetkom zija. :D
mene su na poslu pitali zakaj sve saljem mailom i zakaj uvijek hodam s tekicom pod rukom (postala mi je zastitni znak), da se mozemo sjesti i porazgovarati. e, onda sam ja njima strucno objasnila kaj je to mamnezija (mislim da su ostali :? ). na nekim sastancima sam cak znala lijepo i smisleno razgovarati, i odjednom bi me nekaj strefilo (usred recenice), tak da nisam vise imala pojma zasto je uopce taj sastanak sazvan i kaj ja tu radim...
sva sreca, sad sam opet na porodiljnom, tako da ce samo MM morati trpjeti moje napade mamnezije :)
O, a kak se onda zove ta "bolest" ak si ju već imal prije rođenja djeteta? :roll: 8)
Ma ti si več dugo rodila, tko to više zna kaj je bilo prije, a kaj poslije. :lol:
ne, patila sam ja već prije od takve bolesti :lol:Citiraj:
Anemona prvotno napisa
i ja se priključujem ovom klubu.
jučer zovem jednu klijenticu, mamu kojab se friško vratila s porodiljnog i obajšnjavam ja njoj nešto , pa ona meni i odjednom samo stanem i počnem mucat, više ne znam o čem sam joj pričala, ali zato skužim da ona postavlja pitanje na koje sam joj odgovorila prije pol minute, a ja ne znam odgovor. lude, zbunjene, nema normalnih. i onda mi se šef čudi kad ne napravim plan taj mjesec. :roll:
ja sam prije poroda u naletu ludila čišćenja kuće, negdje pohranila nešto para za nekoliko rata osiguranja (pripremila sam ih unaprijed 8) ) i jučer pošla da ih uzmem tamo di sam mislila da sam ih stavila...kad ono :shock: nema ih! sve sam izvrnila i nisam ih našla. ovo je samo jedan od primjera što mi se dešava. vidite da mi je bolest počela i prije rođenja djeteta :(
potpisujemCitiraj:
smajlić prvotno napisa
I mene ovo zanima? :mrgreen:Citiraj:
Lutka prvotno napisa
:lol: :lol:Citiraj:
pa ona meni i odjednom samo stanem i počnem mucat, više ne znam o čem sam joj pričala, ali zato skužim da ona postavlja pitanje na koje sam joj odgovorila prije pol minute, a ja ne znam odgovor
možda premamnezija??? 8)Citiraj:
Lutka prvotno napisa
ma ja mislim da se mamnezjia pojavljuje cim zena ostane trudna...sto definitvno ukljucuje vrijeme prije rodjenja djeteta...ili... vise ni sama nisam sigurna...o cemu ono pricamo :?
i traje do kraja života.
u jednoj fazi postane babnezija
meni nije smijesno, mene moja mamnezija rastuzuje. vec se 8 godina pitam hoce li to ikada doci na staro... a stanje samo sve gore... pitam se kako ce biti nakon treceg ili eventualno cetvrtog djeteta :mrgreen:
e baš ovu temu tražim pa da ju malo podignem.
ne znam je li mamnezija, il nešto treće al sam luda od sebe više, prije sam tako lijepo znala sve gdje mi je, kad mi , je šta mi je, a sad nešto stavim negdje i kažem aha to sam stavila tu, i onda poslije kopaj po mogućim mjestima :( .
Smutim se u danima, jednom sam došla na ispit i sva ljuta čekala, čekala, čekala i onda odjednom shvatila da je ispit bio jučer :evil: :lol: :lol: .
i jednoim ležim u krevetu i mislim kako super što se ne moram još dignut jer ustra ujutro idem kod zubara i pogodite ....DA sutra sam skužila da sam trebala jučer bit kod zubara...uf
Prije kad mi je netko rekao bilo kamo usred grada, na cesti, preko telefona, neku sitnicu da treba napravit ili reć uvijek nema problema, a sad sam se sto put ulovila kako se sjetim tek za par dana, ili se sjetim kad me nešto podsjeti, a jednom sam čak uvjeravala frendicu da mi to niej ni rekla :lol: , dok mi u pamćenje nije počela navirat poznata situacija.
od svih čuda, ljekovitih, vitamina i sl. ima li koji koji pomaže kod zaboravljivosti??
Ja sam mislila da to traje dok su bebe, ali meni se bas oduzilo...
Juce cekamo lift. Ulazi zena sa bebom u kolicima, nema mesta za nas sa biciklom. Nema veze, ljubazno kazem zeni da ide, mi cemo cekati da se lift vrati. I sta uradim...tek sto su se vrata zatvorila, ne sacekah da lift ode vec ga odmah zovem. Vrata se otvaraju, ista zena sa istim detetom, gleda me i smeje se. Izvinim se, a ona sva srecna: "nema veze, drago mi je da znam da nisam jedina kojoj se takve stvari dogadjaju".
Tockalica, postoje biljke za bolju koncentraciju i sl. ali mislm da kod mamnezije nema pomoci.
ne patim, ja uživam, blaženo bilo stanje kad ništa nebitno ne opterećuje moju glavetinu :mrgreen:
Jedva čekam ovu dijagnozu!!! :lol:
Za sad su hormoni u trudnoći "krivci" za moje prekrasno bezbrižno stanje! Tak je dobro kad ne moraš misliti! A uskoro bum imala mamneziju! :mrgreen:
a ne, ne ja stalno razmišljam jesam li što zaboravila, samo se u razlici s prošlim razmišljanjem osjećam tupasto,nesigurno jesam li što zaboravila a kad dođeš na ispit sljedeći dan i nije baš fora :mrgreen: !!!Citiraj:
sandra-zvrk prvotno napisa
Ista stvar i kod mene.Malo mi je lakše jer sam mislila da sam luda :D
Zaboravljam gdje sam šta stavila , pa čak i u koliko sati se beba probudila ili kada je zadnji put jela ...moram si zapisivati na papir puno toga !
Citiraj:
migoh prvotno napisa
da tako si i ja pomislim, aha to je bilo u 9 i onda u 3 više ne znam kad je bilo.
Također sad sam morala pit duphasotne 10 dana i kažem si počela sam ??. 06. :? :? . naravno da sam zaboravila kad, samo je isparilo. sreća da sam prebrojala dane na tableticama pa sam zapamtila kad popijem jednu onu tablu onda još jedan dan i gotovo. Možda sam fulala dan-gore dolje ali tu je negdje. :/
morat ću si počet zapisivat :evil:
nakon prvog poroda mi je mamnezija bila užasna. sve sam zaboravljala, ali budalaštine nikako. to sam pamtila ko slon :mrgreen:
jednom sam 5 dana odlazila kupit mliko i svaki bi ga put zaboravila. vrhunac je bio kad me mm navečer sjeo u auto da idemo isključivo po to mliko, a ja (dok sam oblačila cipele) na teraci ostavila novce na stolu i došla u dućan ko crkveni miš, nigdi novaca. :oops:
u ponediljak sam otišla u bolnicu kod svoje dr. otvorit porodiljni i upisat L. za jedan pregled. naravno, sve u istoj bolnici. i naravno, obavim šta imam za sebe, ali nju zaboravim zapisat za pregled.
ostale svakodnevne stvari koje zaboravljam više ni ne pamtim :lol:
ako mi je mamnezija bila izražena ovakvim intenzitetom s prvim ditetom šta će tek bit kad rodim drugo??? možda zaboravim i da sam udata i da sam majka pa se pritvorim u curetak. :mrgreen:
Iako sam znala da je vezano uz trudnoću, porod, odsutnost s posla, sad mi je puuuuuuuuuuuuuno lakše! Kad sam prvi radni dan nakon porodiljnog, ušla u razred i trebala održati uvodni sat, sva sam se preznojavala i jedva sam uspjela. A prije porodiljnog sam mogla lajat 45 min bez prestanka i nisam sve rekla! :lol: Od tada su prošle dvije školske godine a ja još uvijek nisam u normali, tek se vraćam! Ponekad imam osjećaj da ispred mog znanja stoji zid i tu nema ništa, a iza zida je sve što znam samo nemam malj da srušim zid!