Nikad nisam cula da se grah mora namocit preko noci :cry:
A gotov je i nije los. Samo sam ja ogladnilaaaaaaaaa. Necu ga zadugo kuhat :lol:
Printable View
Nikad nisam cula da se grah mora namocit preko noci :cry:
A gotov je i nije los. Samo sam ja ogladnilaaaaaaaaa. Necu ga zadugo kuhat :lol:
A i malo je hrskav, zar ne?Citiraj:
snorki prvotno napisa
Nije 8) Samo sam ga na gusto skuhala jer je MM tako narucio, a posto on slabo sta voli, ja jedva docekala da pojedem grah jer ga nisam jela godinu dana.Citiraj:
dille prvotno napisa
Ovo je onaj tamni. Nije los :D
:pljes: :pljes: :pljes:!
Ja kuham onaj iz konzerve :oops:
A ja se lijepo potrudila i napisala ti kak se kuha grah,ati nisi ni pročitala. :PCitiraj:
snorki prvotno napisa
kod nas dolje se kaze "kuke i sparoge".Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
kuke su slicne, samo tanje i zavijenije. ja volim i njih.
sparoge su skupe jer moras cijeli dan traziti po trnju da bi ih nabrao strucak. a gdje je bilo rata nije ni pametno ih ici brati :( . zato su nam ove na zumberku otkrice, u sat-dva skupili dva tri kila.
Ima li ko prijedlog za ispec pilece filete. Nesto bez jaja, jer sam ih jutros zaboravila kupit :roll:
Ko nema u glavi ima na Forumu :lol:
:lol:Citiraj:
dolega prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Ko nema u glavi ima na Forumu
ako imaš vrhnja, sira i šunke ili pečenice (a to ja uvijek imam u kući ko prvu pomoć) onda evo recept:Citiraj:
snorki prvotno napisa
dobro (po svom guštu) začiniš filete, okreneš na tavi, pa kad porumene složiš u vatrostalnu, naribaš sir i složiš fete pečenice, preko proliješ sa vrhnjem za kuhanje, malo parmezana i zapečeš dok vrh ne dobije koricu i porumeni. Serviraš uz salatu po svom izboru...mljac :D
Ovaj recept bi se meni svidio, ali MM-u ne bi :cry: Tezak tip :mrgreen:Citiraj:
MajaMajica prvotno napisa
Fala ti Bože na MM-u! Moš' mu ispeć jaje i salatu, sve o.k.Citiraj:
snorki prvotno napisa
Treba mi recept paprika punjenih krompirom. Wewaaaaaaa, pomocccc.
Gledala sam na pretrazniku, ali se ne mogu snaci.
Znam sve sta ide u nihz, ali mi nije jasno hocu li rizu prvo proprzit ili cu je odmah filovat sa krompirima?
I je li mogu one crvene debele paprike. Mislim da su to babure :mrgreen:
snorki, šta će ti riža u paprikama s krumpirom?
Crvene babure nisu najbolja varijanta - najbolje su one seljačke paprike tanke kore, ali ako nema - nema!
Naribaj krumpir, začini i puni. Naulji tepsiju, poslaži, ispeci i na kraju zalij kiselim vrhnjem.
Evo, napisah ovo i sad me opet neće biti neko vrijeme.
Cure, pazite što radite, budite dobre, nemojte se svađati, ne stavljajte milijune smajlića, kada dođete do treće stranice, otvarajte novi topic... Tako da vam uopće ne treba moderator...
Šmrc!
Citiraj:
snorki prvotno napisa
Ne valjaju velike crvene. Apri je dobro rekla.
U fil naribaj krompir i crveni luk. Dodaj so i biber.
Drugo nista ti ne treba. Okolo mozes sloziti neko drugo povrce tipa tikvice, pomidore ili sta ja znam ali i ne moras.
Riza ti definitivno ne treba.
Apricot se javila :D
Crvene paprike mi neki dan na pijaci uz jabuke dao prodavac. Nekakve su specijalne iz Sjeverne Italije (mi blizu stanujemo), navodno zdrave da zdravije ne mogu bit.
Ja stavila rizu, jer sam to vidjela od svekrve, a mislim da je i moja baka nekako tako pravila.
Napunila sam i tri zelene, tanke paprike, te ostatak fila rasula po tepsiji. Onda sam umutila dvoje jaja i povlaku, te sve to prelila i ostavila da se zapece. Jedino me strah da mi nece riza ostat "ziva", jer nisam strucnjak za rizu iz rerne. :/
I jos se moram pohvalit da postajem haos kuharica. Pa i bio je red poslije 2,5 godine braka ;)
Hej zene, kod nas u Bosni stavljaju rizu. :angel:Citiraj:
Lilly prvotno napisa
A sto ne valjaju crvene paprike?
Pa i ja sam Bosanka. Kod nas ne stavljaju. :D
Debele crvene paprike imaju debelu ljusku koja poslije davi (doduse ja svaku papriku gulim pa mi to ne bi trebao biti razlog) ali crvene ne bih koristila za to i zbog toga sto bas i nemaju neki ukus u poredenju sa tankim zutim. Fali im miris.
Taj miris paprika ja ne osjecam od kada sam otisla iz domovine.Citiraj:
Lilly prvotno napisa
A otkud vam sad zute paprike? Ja sam nasla one zelenkaste, duge, tanke...Nisu nesto. A ove crvene babure kao sto napisah umjesto sice kusura dao mi prodavac.
Lilly, pogledaj u svako dolmljenje ide riza. ne znam iz kojeg si kraja, ali ja sam iz sred sredine. Znaci SA i okolina od 50 km. :D MM je iz Krajine i isto se paprike filuju sa rizom i krompirima.
Dolma- punjenje krompirom, mesom i rizom. ;)
Hvala! A vec sam zaustila...Citiraj:
snorki prvotno napisa
Citiraj:
snorki prvotno napisa
Ja sam sa sjevernog dijela. :) I punjenje ne zovemo dolma. Mozda zato sto nema rize u njemu? :mrgreen:
Zutih paprika kod mene nema nikad. Nekad kupim tanke zelene ali te mi opet iz drugih razloga nisu tako fine kao zute. Tek tu i tamo mama sa svoje pijace donese zute i tada uzivamo ali inace ih nikad nema.
I kako je ispalo? Riza dobra?
Dolme su sve vrste punjenja. Luka, paprika, paradajza...Turska rijec.
Isto kao sto je musaka sve sto se slaze, reda. 8)
A paprike su bile haos. Cak ih je Edita smazala, a vec deset dana nece domace hrane. :angel:
Sve se valjda razlikuje od kraja do kraja. Pogledam na stranici Bosanskog kuhara je li se paprike sa krompirom u originalu recepta pune i sa rizom, pa javim 8)
Hajde a kad si tako vrijedna, otvoris mozda i novi topic? Tako da ovaj lagano zaokruzimo. :) :-X
Gornji smajlic je greska. Trebao je biti pusa.