Rosa, jesi sigurna da je utopljavanje dobro? Ja sam.to godinama radila, na kraju odustala jer postoje one neke teorijr fa se na.upalu ne ide toplim plus tu opet imam toplo-hladno izazove - kad maknem topli oblog i hodam po stanu.
Printable View
Rosa, jesi sigurna da je utopljavanje dobro? Ja sam.to godinama radila, na kraju odustala jer postoje one neke teorijr fa se na.upalu ne ide toplim plus tu opet imam toplo-hladno izazove - kad maknem topli oblog i hodam po stanu.
I dobro ti je sto znas koji ti je trigger pa mozes to izbjegavat. Ja ne znam...:/
Kad ti se upali jedan krak trigem mebi se cini da se onda to siri, meni je kad je zub bio aktivan bilo zdrijelo, lice, oko, do vrha lubanje, iza po lubanji, prema vratu, nepce. Nisam vise mogla razgranicit koji fio zivca jee je sijevalo posvukud, brijala sam da imam multiplu itd jer tako sig ne moze bit samo od zuba. Been there, done that. Grlim. Strpljenja i probaj ne dizat paniku sama sebi.
Hvala Ina. Ne mozes zamislit koliko mi puno znaci ovo: Proci ce. Jer to mi rijetko tko kaze...Ljudi u okolini me samo tuzno gledaju, a ja kukam da vise nikad necu dozivjet dan bez boli. Kada mi ljudi koji su isto prosli kazu proci ce to mi je sve i to me jedino jos i drzi na zivotu iskreno...
Kako ste vi spavale? Ja ne znam jel mi po noci streca..Kad se legnem zna strecnut ali onda popijem lavandu, nekako se opustim i uspavam i zaspem. Problem je sto se probudim jakoooo rano i onda vise ne mogu zaspat jer mi krece navala misli i briga.
A da ne kazem da sam izguglala anatomiju svih licnih zivaca i svaki od njih me stresirao kao potencijalni izvor sijevajucih uboda nozem po licu svakih 10 sec, kako mi je kad mi je naejgore. Tad sam stvarno u komi, u tunelu beznadja, samo normabel tad pomaze jer nema sanse da te sluzi iko, ma koliko rmpatican i tebi blizak bio, ko nije bas isto proso. Owvanut ce sretniji dani, sigurna sam. Ko sto sam sigurna da cu se i ja doc ovde ventilirat kod sljedeceg napada...sve je to za ljude
I ja cu se isto opskrbit normabelima sada kad odem u Hrvatsku. vidim da si ti psihicki dosta jaka. Ja ne znam kako da si predocim zivot sad znajuci da me moze bilo kad uhvatiti. Imam osjecaj da cu stalno biti u strahu i panici...:/
Ne smijem nista jace od dexomena jer mi zeludac odreagira. Ja u losim fazama ljetnima s propusima znam bit i pola mjeseca na analgeticima, ako jw los mjesec-sto zbog menge, sto neuralgije, pa.su godine toga, plus genetska sklonost (i zbog toga se probaj prestat zivcirat i upast u vrcenne whqt if scenarija-znam koliko je to tesko), izazvali gastritis.
Mislim da koliko god grozno bilo imas srece sto ti djeluju analgetici jer po iskustvima drugih vrlo rijetko djeluju...
Jel itko od vas prosao trudnocu s ovim? Tj. jeste imali u trudnoci napadaje i kako se s tim nositi?
Cuvaj se prometala - buseva itd. Ja odmah zatvorim.sve izvore puhanja po glavi, ako se ne daju zalijepim flaster preko.toga. Prekooceanski let je bio ozazov jer je to 11 h heavy vemtiliranja. Pola leta sam provela s crnom.kapuljacom kao darth wader. Bilo je jos takvih jadnika, a i ovih kojima je vruce pa.umiru od zagusljivosti. Svako svoju muku ima. Meni ppmaze i crni.humor.
Pa ja sam bila trudna. Mislim da nisam imala napade, da jesam, pila bih analgetike koji se smiju, nijeto bas tako rijetko. A cesto se npr autimuni probl u trudnoci primire, mozda se i ovo tako ponasa, ne znam.
Da negdje sam citala da neuralgija cesto udje u remisiju u trudnoci. Daj Boze. Ja sam planirala trudnocu prije ovog, ali sad mi se to cini neki drugi svijet. Ne zelim da mi ovakva bol unisti tako jedno lijepo razdoblje zivota kao sto su trudnoca i rodjenje djeteta. :(
Jel vi pijete alkohol? Mislim u fazama mira? I kakav to ima utjecaj?
Ja ne pijem zbog gastritisa zadnjih par god, osim pive. Dok se krkam lijekovima za neuralgijj, ne pijem alkohol, mislim dok sam na rezimu 10 dana svakih 8 h lijek jacune voltarena ne uzimam alkohol. Inace, mislim da alkohol nema nikakve veze s tim tj da nikome nije triger, osim kad te boli gutat pa bi i voda i pljuvacka triger bile.
A piva jos ima.i b vitamin :).
Ja sam sutra na Oktoberfestu vjerojatno na antiepilepticima i bez piva. :roll:
Osim antiepileptika, jesu li ti predložili akupunkturu?
Druga mogućnost je TENS uređaj (terapija pomoću niskofrekventnih struja). Evo, tu imaš više o tome https://hrcak.srce.hr/file/154782
Jeste osjecali i kao neke trnce u jeziku?
Nije mi neurologica spominjala nista od toga. Ali ja sam surfala dosta o alternativi. Akupunktura kosta dosta, ali mislila sam probat.
Da. Ali ja sam dobro reagirala na ibuprofen (šumeći u granulama - ovaj https://www.krenizdravo.rtl.hr/koris...uputa-o-lijeku).
Kod mene su bili problem začepljeni zubni kanali kod dva susjedna zuba. Stomatologinja je to sredila, ali liječenje je dugo trajalo, tjednima - možda i mjesecfima. Nakon toga nisu mi se više ponavljali napadi boli. Zube još imam - nije ih trebalo vaditi.
I od zuba si bas imala neuralgijska sijevanja? Eto meni je jedan zub saniran, a sestica jos ne, ali probat cu uvjeriti zubara da i nju otvori radi tog zatamljenja na korijenu. Zelim biti sigurna da su svi zubi u redu jer me i to opterecuje. Tebi se zacepljenje kanala bas vidilo na RTG-u? Jedini analgetik koji mi je pomagao u najgorim fazama je Novalgin 2 tablete ali sam se jako znojila od njega. Ne znam dal da probam sa tim sumecim ibuprofenom, ipak je blazi za zeludac...
E da, Ibuprofen 200 mi nije djelovao...
To mi se čini preslabo. Ovaj koji sam ja uzimala je vrećica s granulama, 600 mg - 2x dnevno. Maksimalna doza je 3x dnevno. Uz to obavezno treba uzimati neku zaštitu za želudac (Peptoran ili slično) jer je to jako agresivno.
Ne mogu reći da je korijen zuba bio jedini uzrok, imam ja problema i sa paradontitisom (kronično) i labavim zglobom čeljusti (još od mladosti), a kad se sve skupa zbroji - dobije se vrlo bolan i neugodan rezultat.
Ne znam ni sama majkemi sta je gore, agresivna doza analgetika ili niza doza antiepileptika. A sad dal da cekam da probam s akupunkturom iduci tjedan je opet zavlacenje, a ne mora ni pomoci...
Ah da, nemam ni kad sad na akupunkturu jer u utorak idem za Zagreb. Baj baj aparatic...:/
Evo, znala sam.da ce te ukrast tabor non-evidenced based medicine :). Akupuntura u to spada. Al sto god da mislis da ti pomaze - do it, svw se to sad prodajw i u okviru bolnica jer trziste trazi. Ja bih vjer samo iscekala... il ne pila antiepil, nego dexomen u granulama najjacu dozu, zastitunzeluca i b vit. Al kad me zasarafi bi prodala dusu vragu, a kamoli ne se bockala-moj ke osjecaj da ako me nesto drugo boli onda mozak skrene senzacije s osnovne boli pa mislis da te manje boli.
E, nemoj samo.da ti prodaju biorezonancu, leaky gut, ubode pcelama itd. - sto sve spada u dijapazpn ponude za svako mutno.i.komplicirano zdarv stanje. Radje pij pivu :).
E, ima i jos jedan usual.suspect quaqrwyja - sve je to od lajmske birelioze il od nekih gljivica.
I meni je to cijelo vrijeme u glavi: cekaj i proc ce. Ali nekako nece i nece. Izmjenjivanje boljih i gorih faza, ali bestija je tu u zasjedi i bocka..Imam osjecaj ko me opsjeo vrag da prostis. :o Zato i jesam sad u fazi antiepileptika jer to kao najvise pomaze a ja jos nisam probala. Jesam Gabapentin 2 dana...ali me onda zub zabolio. Kaze meni bivsi koji studira medicinu da antiepileptici u ovoj dozi djeluju isto ko tablete protiv bolova. On ne vidi nikakvo zlo u tome a ja se tresem. :/ Da probala sam i pivu neki dan i ni ona ne zatomi streckanje. E kad je tako onda znam da nije dobro..
Ako ti je bivsi zavrseni dr medicine (normalne, ne alter), poslusaj onda njega, a ne nas foeumske laike. Plus te on vidi u zivo, a ovdje mi (ja) nabezakenzi letimo preko postova.
Eh, tako ti je to... Moja mama je zdravstveni radnik, visa med.sestra (vec dugo u mirovini) i ima uzasne bolove zbog spondilolisteze (uklijestila joj se ledjna mozdina zbog degenerativnih promjena na kostima, reumatoidni artritis itd - sto cuda). Ona je pila analgetike, antireumatike, antiepileptike, prosla jednu operaciju u Draskovicevoj (klinika za traumatologiju), a na drugu ne smije zbog stanja srca...
DakleM - zena koja je cijeli radni vijek vjerovala u klasicnu medicinu na kraju je nasla olaksanje u bioenergiji. Kako ti kazes - covjek bi prodao dusu vragu u takvoj situaciji. Isto kao sto je meni homeopatija pomogla kod paradontitisa, ali ne sama za sebe, nego kao nadopuna klasicnom lijecenju.
Meni pomogne mjuza kad mi je koma, kretanje i da plesem il da se culjam. Pomogne mi.i empatija i da meneko mazi i drzi za ruku i da nisam sama. Dvije rijeci imam - anegdotalni dokazi su sve ovo sto mi pisemo.
Moj je problem sto ja imam panican strah od lijekova i njihovih nuspojava, pogotovo tih jacih. Ja kad popijem takvo nesto tresem se i imam napadaje panike ne od njih nego od psihe. Jedno vrijeme sam pila antidepresive radi nesanice i to me isto ubijalo tako da sam nakon toga rekla nikad vise. I evo me sad opet u toj situaciji, a ne zelim :gaah:
Nisam sama hvala Bogu i meni pase blizina iako u trenucima ne mogu podnijet samu sebe. Samo se bojim da ce me taj netko uskoro odjebat jer smo svjeze u vezi, a vec se mora nositi s bolesnom ludjakinjom...:o
Joj ljudi hvala vam na caskanju, to mi puno znaci. Nemam vise snage kukat nikome tko ne zna o cemu pricam jer jednostavno fali razumijevanja...Ne osudjujem ih: ne bi ni ja vjerojatno imala razumijevanja da nikad nisam osjetila ovakvo nesto. Sad mi je zao sto sam tati koji je kronicni bolesnik drugih boljki uvijek govorila da umislja bol i da prestane...:/
Btw, ja imam i ditektno iskuwtvons travarom i bioenrgeticarem, kojima me u teen godinama vodila mama zbpg bolova u kuku (reumatska upala). Kako odivijek imam.averziju prema ciri biri ekipi, cajevi su napravili 0, a od bioenergeticara me ne samo jace bolila desna noga, nego su poceli i bolovi u lijevoj. On je bio neki razvikani indobronamjerni tip, na kraju je cak i manje chargao i razmahao se svojski oko mene, a meni sve gore, dok sam rekla da ne bi kod njega - plasio me i iso mi na zivce. Toliko o bioenergiji iz mog iskustva :). Negativni placebo, znaci.
Bivsi nije jos zavrsio faks, ali skoro..