ocito su joj prioriteti negdje drugdje, i muce ju ta dva zuba gornja ;) al mislim da je i u nama problem, stvarno smo nekoncentrirani zadnjih dana. rado bih sve ispocetka odkomunicirala s njom ;)
Printable View
evo samo da javim da smo opet skinuli i po noci pelenu. super nam ide jer ona ne piski nocu ;) ugl. samo zbog onih kuknjava, sad nam sve opet ide dobro cak je pocela i relativno jasno javljati kakanje...
jupi!! Naš piški nekoliko puta do ponoći, jednom usred noći i ujutro par puta prije nego se skroz razbudi.
e pa da, kao sto je mikka zakljucila bolje bilosto rec nego da si shvatio njihov ritam ;) nocas - tri pisanja u krevet. dajte pliz neke savjete ja po noci s njom nist ne mogu komunicirat jer spava onako cvrsto uopce ne kuzim kako se sjeti da bi cicala svaka dva sata ;) jer cim obavi svoje utone u san trenutno. ja ostanem sama u mraku sa svojim piss pisss :)
a sta ti ona zaspe u pozi? pa se popisa kad ju spustis? kako to izgleda kod vas?
k. bi zaspivala nakon sisanja ali bi se ubrzo budila ako joj se pisalo, pa bi ju ponovo stavila da pisa. ako joj se ne bi pisalo, zaspala bi normalno na dulje. tako sam ja kuzila da joj je sila. nekad bi joj sapnula na uho "ajde piski sada pa spavaj", onda bi skuzila da moze, da joj je "wc" ispod guzice.
a nije imala situaciju da ti posisa zaspe i onda se popisa u krevet? a mozda je n. bila malo prehladjena jer nocas je pisala u tutu normalno.... ajd malo cu jos promatrat sta to ona radi...
Moram pohvaliti svojeg malog miša.... Evo nas točno 14mj, pratimo eliminaciju od 10 tjedna i već neko vrijeme smo potpuno suhi. Doma, kod drugih, na potpuno nepoznatim mjestima, tuđim wc-ima. I dalje ne govori verbalno kad mu je sila, ali zna doći do mene ili mm-a, uzeti nas za ruku i dovesti nas do kahlice. Ili uzme kahlicu u ruku i nosi je pokazati meni i mm-u... :) Jednostavno se rastapam od nježnosti i ponosa na svoje malo zlato. Po noći još ima kojiput nezgoda, ali sve rjeđe...
Wow, Tincha, super!!! :-)
stvarno super!!
Mi smo sa 14 mjeseci imali super fazu - bio je potpuno suh cijela dva tjedna, cak i na putu od 1000 km.
Sa 16 mjeseci je prohodao i sad se upisa nekoliko puta dnevno.
Ne javlja svaki put kad mu je sila. Nudimo mu svakih sat vremena popodne i svakih pola sata ujutro.
Po noci piski 3 ili 4 puta.
Kukica doji li tvoj sin još uvijek. Definitivno je čudno da se nakon dugog staža od dva tjedna nepišanja odjednom upišava. Što se promjenilo još kod vas? kako je sa zubima?
Da, doji.
Zubi su ga neko vrijeme mucili - bio je nervozan, ali je proslo.
Ta dva tjedna nismo bili doma i jos nije hodao. Nudili smo mi wc redovito, sam nije trazio. Cini mi se da je piskio manje.
Sad ponekad trazi sam. Zali se kad mu je sila ili kad vec obavi. Nekad mu malo pobjegne u gace, pa ceka da ga odnesemo na wc da se popisa do kraja.
Dobra stvar je da se svaki put potrudi popisat kad mu ponudimo.
Ako je tek prohodao, pada li puno? Onda se isto upišavaju.
Dojiš li po noći više puta?
uopce ne pada. cini se da smo opet ok - tri dana bez nezgoda
Sad si mi dala ideju za novi podtopik kojeg svi poznaju o štrajku. Ovaj podtopik je nekako slijepa ulica...nemislim to zbog pitanja nego o gomili podtema koje se ovdije otvaraju i postaje definitivno nepregledan. Tema bi bila nešto u smislu "Štrajk - što nam govori pojačano upišavanje znak bolesti ili emocionalnog stresa kod bezpelenaških beba" pa to još gledano kroz razvojna razdoblja do 1,5 - 2 godine života dok se ne postigne definitivni stabilitet bez nezgoda.
Kukica ajde dobro da ne boramo dalje. Prati dobro kronologiju kad se što događalo jer je i to dobar izvor informacija a kasnije i nekog pametnpg rješenja.....kad su djeca mala život se brzo odvija pa nam puno toga promakne...
kukica meni se jednostavno čini da je on toliko zainteresiran za okolinu da uopće zaboravi da bi trebao pišati. Tak i moj malac, trči po dvorištu i samo u jednom trenutku stane i krene mlaz :) A prije toga sam mu nudila kahlicu. Mislim da oni to doživljavaju kao gubljenje vremena, ko i jesti, spavati, kad u okolini ima toliko toga za istražiti... No sad mu toliko poznamo navike da se ipak to rijetko dogodi. Jedino je kakanje jasno vidljivo, tu se potrudi stvarno da da do znanja da treba ići.
Evo, valjda sad spadamo u ovu grupu. David ima sad već 7 mj. i guramo nekako. Ima i suhih i mokrih dana, ali još nema period da je barem 24 sata 100% suh. Valjda je još prerano?
Nakon navršenog 6. mj. krenuo je ubrzani motorički razvoj (posjedanje, puzanje, ustajanje), a i uvođenje dohrane pa je jako dinamično. Sa početkom dohrane je bilo par kakanaca u gaće, ali to se sad stabiliziralo. Bile su jake vrućine pa je rijetko piškio, a sada je ovo ludo promijenjivo vrijeme i uopće se ne kužimo. I još je počeo piti vodu. Ponekad se zna stresti kad mu je sila pa je ajde to nekakav znak. Kupili smo mu i tutu (do sada je obavljao iznad WC-a) koja je bila ok jedan dan, poslije 0 bodova.
A i mogu potpisati tinchu u gornjem postu od A do Ž. Toliko mu je sve zanimljivo da uopće ne javlja pišanje. A i kad mu ponudim, neće i onda se za minutu zapiša. Sve teže ga je zašprehat da se koncentrira.
@kljucic: i nina je u to vrijeme jako slabo javljala (cak ni to tresenje o kojem svi pricaju nije prakticirala). jel ima jos pisanja dok sjedi? cini mi se da krenu svi prije ili kasnije odustajati od tog sjedeckog pisanja (i pogotovu kakanja) sto djeca u pelenama uredno rade. mi smo se cak salili da je nasla mjesto za pisanje iza kauca, da moramo samo donijeti pijesak :) isto nije htjela na tutu jer joj je bilo dosadno sjedit, jedino uz crtice. cilj je bio opustit ju da sjedne (crtici, kljucevi, cetkice bilosta) i odmah bi krenulo. nekad smo se znali i vratiti na pocetno pisanje iznad lavaboa jer joj je to bilo zabavnije.
nego ja imam jedno pitanje za turbo-prestare bespelenase ;) mi smo na moru gdje imamo kupaonicu s veceom. nina (godina i 4 mj) bez problema piski i kaki (imamo 100%). ali me zanima kako to organizirati kad se vratimo doma gdje imamo jako mali wc a ona je navikla da se to tamo radi. jel se u to doba vec stavlja onaj dodatak na wc dasku?
Katepe, mi smo dodatak za wc dasku uveli tek sam 3 godine. Mislim da je Nina još premala za to (tj. njena mala guza :-)). Do 3 godine smo koristili samo tutu i travicu. Neka me netko ispravi ako griješim...
k j prihvatila adapter sa oko godinu i pol, ali nije uvijek htjela na njega. interesantno je da kad bi bili na putovanjima nije nikad radila problem oko toga da sjedne na wc bez adaptera. samo doma hoce iskljucivo s adapterom. u principu njoj to ni ne treba. u prvo vrijeme ju mozes ti pridrzavati a poslije nek se sama pridrzava s rukama. glavno da hoce ici na wc.
Ajde, to me tješi, da je to normalna pojava. I mislim da uglavnom stoji dok se zapišava. Promjena je i to što se gospodin počeo voziti u kolicima pa ga i vani manje kužim. To je jedino kad se zapiša sjedećki. O izbijanju 7 zuba u cca mjesec dana neću ni govoriti. Eto, još i to uz sve. I čim nešto žvače, zapiša se iako to nije neka velika količina i nije mu sila. Valjda se opusti pa ga potjera. I kad mu poslije dohrane nudim vodu, popiša se.
Ja se moram pohvaliti, pre neki dan smo bili suvi citav dan :-D. I mi imamo sedam meseci i sedam zuba :lol:. Mogu reci da nam je komunikacija sve bolja. Od kako je pocela dohrana malo nam se poremetio ritam kakanja ali pohvatamo se uglavnom tj ne secam se kad nam je pobeglo skorije. A vec neko vreme joj je fora da stoji dok piski :-), nosa nam nikako ne ide jer cim oseti tlo pod nogama ustaje, tako da je za kakanje i piskenje napolju drzim u pozi.
e da, da ih nosimo cini mi se da nikad ne bi bilo problema ;) to samo govori u prilog africkim plemenima i bespelenastvu hehe (mame su puno mladje i nemaju problema s nosenjem, hernijama diska i skoliozama). zvakanje i pisanje = opustanje, i sad se to nekad zna desit. ali uglavnom jer smo mi nekoncentrirani da ju stavimo prije jela na tutu.
anchi@ znaci adapter kako kome... a gdje ste onda stavljali tutu? nekako mi se ne da vise u dnevnom boravku ostavljat a wc nam je premali. kupaonica?
Mi smo imali po jednu tutu u svakoj sobi :-).
mi smo uvijek imali jednu, koja se seli iz kupaone do obe gdi treba, i cijelu noć je u sobi gdi dete spava. Moji veliki su i pišaju na kahlicu do najmanje 4-5 godina, imaju čvrsto tlo pod nogama.
malac piša i kenja u pozi iznad kade, ili u otvorenu pelenu ako baš jede. inače ima pelene, ali se zna zaderati baš jako da mu se piša, pa se tad i popiša, inače se ne nosi, nego pretežno leži i u kolicima je. Meni je tak lakše, po noći baš nam nije tak uspješno nego je bolje prek dana, ali ipak ima platnene, zlu ne trebalo. Inače pred jutro od cca 4-8 je uvijek suh, i tad se baš najviše dere ak mu se piša i kenja. nadam sse da bumo i mi brzo bez pelena.
Ovak, prisiljena sam uzimati sumamed zbog svoje infekcije, a kak još pomalo dojimo, naravno da i malecki pokupi nešto od antibiotika. S obzirom da se naše dojenje svodi na par gutljaja prije spavanja, nisam radila veliku frku oko toga, koliko se prenese lijeka u mlijeko, i koliko on malo popije.... Ali, maleni se potpuno izblesirao. Nijedna noć nam nije suha - kad ga dignemo na pišanje, neće nego poslije zapiša krevet, po danu i do tri puta piša u gaće... Već smo imali 100% uspjeh sa pišanjem/kakanjem i ovo nas je potpuno zblesiralo. Sad kak sam odradila svoju turu vraća se polako na staro, ali što je antibiotik napravio, stvarno koma. Maleni nije nikad bio bolestan, tak da ni ne znam kak bi se onda ponašao, no ovo...
Ja se već duže vremena premišljam da nešto napišem jer smo se skroz pogubili zadnjih mjesec dana što se tiče pišanja. A sad ovo zahlađenje neću ni komentirat - katastrofa. Čak me par puta popišao u slingu! Isto se zapišava 5 minuta nakon što mu ponudim pa odbije. Inače, kad ide kakanje, obično obavi u tutu (iako moram nabavit neku na koju je lako sjest, imate kakve preporuke?). Ali moram ga turbo zabavljat jer mu je to valjda gubljenje vremena. Nema šanse da mirno sam sjedi.
Dolaze hladni dani i već mu sad moram obući gaće, hlače i čarape i onda sve to moram mijenjat kad se zapiša, grrrrrr. Pomogne kad mu stavim uložak. Vidim da se popišao, ali bar ne moram sve presvlačit. Jel uopće moram reći da ne može biti 5 min na miru da se presvuče? Koje je vaše riješenje za zimu? Vani (nosiljka, kolica), doma (imamo hladan pod)?
Ako imam gust raspored, bez grižnje savjesti mu stavim platnenu (bez covera) jer lagano me neki puta to presvlačenje (čitaj: navlačenje) zamara. Možda čudno zvuči, ali najlakše mi je vani i po noći.
Recite mi da nema smisla odustati nakon osmomjesečnog bespelenašenja od rođenja :mrgreen:
Što mislite, da li bi on spavao cijelu noć/ne bi dojio da ima pelenu? Čisto onako teoretski gledano. On se meškolji jer mu se piša. Onda ga ja odnesem, ali za uspavljivanje ponovno ide cica koja opet prouzroči pišanje i tako u krug (2-3 puta po noći, ali svejedno).
Ja verujem da ne bi spavao celu noc a ti bi imala pelenu da peres :-).
Inace smo i mi u skoro istoj fazi kako opisujes, ne bas svakodnevno ali nesto vise bojkota u zadnje vreme. A pisanje stojeci :roll:. Cini mi se da je malo nervoznija zbpg zubica a i otkriva nove nacine kretanja pa nema bas vremena za pishanje :lol:
mislim da se bude i tako i onako za dojenje, ponekad ima ali uglavnom nema veze s pisanjem. nina skoro nikad nije pisala po noci a dojila sam je.
Meni je ovo nevjerojatno jer moj ispisa ogromne kolicine po noci! Barem tri puta piski sad kad je zahladilo.
Hm, pitam zato jer mi se čini da se možda uopće ne bi toliko budio za dojenje. Noćas se zapišao da ja nisam skužila i on se nije probudio (neki puta ga uopće ne smeta da je mokar, a neki puta baš traži da ga presvučem). Kad sam skužila, presvukla sam ga i to ga je malo probudilo (nije otvorio oči) pa sam mu morala dat cicu da se ponovno uspava. Ne vuče, nije gladan, ali čim ju malo čmrlji po ustima, krene let down i on pojede, a šta će?
I definitivno se zapišava ako ima samo hlačice, a na podu je. Hladno mu je. Stavljam mu uložak.
U ime znanosti, noćas ću mu stavit platnenu :mrgreen:.
I dajte malo i o drugim temama iz mog posta, pliiiiz.
Mi smo kad je bilo hladno, a nije jos hodao, koristili vunene hlacice s kineskim hlacicama ili gacama ispod. Ulosci su super i ja sam dala nasiti na njih drukere, pa sam ih kopcala na gace ili na stramplice. Nismo to dugo radili jer nam je bilo jednostavnije skidat ga kad nije imao ulozak.
Ako stavis pelenu da ti bude lakse ne znaci da si odustala!
mi smo polu bespelenasi. u poslednje vreme vise ne zeli da bude u pozi. piski iskljucivo stojeci a jos ne hoda i ne stoji samostalno.
zapiski uvek kad stane uz nesto i ako sam pre toga nudila vise puta da piski.. tacno ceka da ga pustim i onda se ispiski stojeci gde god se nadje i obavezno gaca nogama po toj barici..
sada ga spustam u kadu i onda se ispiski, ali nam je problem sto obozava da se kupa i onda krene plakanje jer bi se svaki put kad se ispiski u kadi usput i malo kupao.
i tako..
kukica kakve su to kineske hlačice/gaće? One sa rupom/proprezom među nogama?
I ovo što katepe priča je i meni SF. Nikad nije pišala po noći? Ni prvih 6 mj.? Valjda dečki više pišaju.
Ja ću sutra (već sam pripremila) našiti lagano uloške na gaće (da se kasnije, kad nam više neće trebat, mogu lako oparat). Da, užasno je nespretno skidat ih sa uloškom koji stalno mrda ili klizi i sl. Uh, baš ne volim zimu. Baš nam je bilo super po ljeti.
Iskreno, uopće mi nije lakše s pelenom jer ju uopće nije lagano skidat. A ne mogu zaboravit, tj. ne obraćat pažnju na eliminaciju. Sad sam se već navukla :mrgreen:
Ma, problem je bio to što mi se fakat nije dalo: presvlačit gaće, hlače, čarape, brisat pod zbog jednog zapišavanja. A bilo ih je više. U kratkom vremenu. Jer je zahladilo. Mislim da će ovi ulošci riješit stvar, da barem "spase" pod i čarape (nemam baš beskonačno puno čarapa sa abs-om, a i ovo vrijeme nije baš pogodno za brzinsko sušenje veša tak da moram "štedit" jer ne mogu oprat i osušit od danas do sutra). Tj. već jesu. A već sam si u glavi zamislila i kombinaciju sa cipelama, ajoj! Ovako uložak dosta upije, a hlače se smoče tek toliko da ja skužim (iako skužim i bez toga jer se iz aviona vidi da je "u poslu") da se popišao.
da, to su one hlače kojima lijeva i desna strana nisu spojene. Super su nam i sad po noći. Imaš nekoga tko šiva? Mi imamo samo jedne koje smo prerasli, u sve ostale još stane.
Imam. Tj., šivam ja, al u zadnje vrijeme baš nemam vremena. Mislim da na nekom od starih topika ima link na kroj, ali molila bih te ako imaš da ga tu zalijepiš.