@
mim: odlicno, napokon smo se slozili u nekim stvarima. i da, zbilja se slazem da ako neko gradivo ide teze, da se profesor treba dodatno potruditi. tome uostalom (pa dobro, barem donekle) sluzi na godisnjem planu i programu stavka "planirano sati" za svaku pojedinu jedinicu. pa da, i onda treba bolje zagrijati stolac - i ucitelj da planira kako to sto bezbolnije obaviti, ali i ucenik.
@
profesorica sladjanaf: izvrsno, kolegice profesorice, molit cu na PP skolu u kojoj predajete jer bih zbilja volio svoje dijete jednog dana poslati k vama u skolu! (ovo NIJE sala) iz svega sto pisete zakljucujem da vasi ucenici nemaju nikakvog problema sa gradivom, i svi imaju izvrsne ocjene!
ali ipak, nesto me muci:
Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
i naravno da ću s njom sjediti i pisati zadaće i ispitivati ju pred test - zato što je to nužda hrvatskog obrazovnog sustava.
dakle, priznajete li ovime da postoji neki ucenik u vasem razredu koji ce ipak trebati dodatnu pomoc sa strane od roditelja ili na instrukcijama? jer takav je sustav, a vi ste dio tog sustava. ne razumijem. odlucite se: jeste li savrseni nastavnik ili niste? ako niste - onda zapravo potvrdjujete sve sto sam rekao, a to je da je prosto nemoguce, pa da se i na trepavice postavimo, zainteresirati svu djecu na jednaki nacin. a time na kraju potvrdjujete sadrzaj clanka da je uspjeh u skoli vazna i majka. od toga je sve krenulo, zar ne?
a ako jeste - pa svaka Vam cast! zbilja je rijetkost u tom nasem uzasnom, surovom sustavu naci jednog profesora koji moze u 45 minuta ispredavati gradivo na nekoliko nacina, jer nisu svi u razredu isti i ne reagiraju na motivacijski dio sata i zadatke svi isto. puta broj razreda kojima predajete. (koliko vam samo onda treba za pripremiti nastavu? imate li ista vremena za svoje ukucane?) zbilja se divim ukoliko stvarno uspijete to napraviti! dakle, vasi ucenici nakon vaseg sata nemaju nikakvih potreba zamoliti nekoga za dodatnu pomoc? bas NIJEDAN ucenik? woooow. lijepo bi vas molio da me poducite toj vasoj univerzalnoj motivaciji za cijeli razred!
e da, ja sam bio stvarno solidan ucenik. imao jesam svoje neke crne dane, ali niposto to nije bila krivnja nastavnika. moze se reci da sam cak bio jedan od onih wunderkidova. moji roditelji su stvarno rijetko kad morali kontrolirati moje radne navike i ucenje. ali je sa mojim bratom bila jedna posve druga prica. namucili smo se i sjedili i sjedili sa njim dok nije naucio kako treba. a imao je stvarno jednu krasnu uciteljicu koja je vrlo veliku vecinu razreda uspjela zainteresirati, ali uvijek je bilo nekoliko njih sa kojima to nije uspjela, bez obzira na sav trud koji je ulozila. shame on her, shame on us.