molim vas, moze li netko napisati gdje tocno skrenuti, ja vec trazila al nije bilo uspjesno :roll:
Printable View
molim vas, moze li netko napisati gdje tocno skrenuti, ja vec trazila al nije bilo uspjesno :roll:
Odmah nakon krematorija skrene se lijevo u ulicu koja ide uzbrdo (zove se Remetski kamenjak), vozi se tom ulicom i nakon sto novih sivih zgrada ponovno se skrene u malu usku ulicu lijevo (ovaj put nizbrdo, zove se Majcenov put), nakon 100tinjak metara ponovno skrenuti lijevo u jednu strmu ulicu i to je to (spustiti se do dna te ulice i onda ima putokaz par metara prije kuce).
Starka baš sam se pitala gdje ste nestali, ti si bila i pokrenula priču o Poppinsu :)
Uglavnom do kraja ovog mjeseca imaju dramsku, punom parom pripremaju predstavu koja će biti početkom 10.mjeseca. Dramsku radionicu će zamijeniti glazbena radionica , mislim da će im ista teta drž ati (zove se Petra, ima jako puno energije, super je). Francuski je jako fora, teta koja ih podučava dolazi na nastavu s plišanom patkom Lulu koja klince „uči“ francuski.
Tema ovog tjedna su boje pa se bave bojama na sve moguće načine.
Leni je prošli tjedan došla doma s lutkom Đurđom koju je (s tetom) napravila od tikve i kuhače, odjevenu u neku stolnjak haljinu koju joj je sašila :mrgreen:
Evo i mene s dojmovima. Nuša uživa, najdraže joj je što idu u šumu. Mi smo bili neugodno iznenađeni prilazom (još ja imam i friško strganu nogu), no navikli smo se :mrgreen:. Uostalom, nije se loše ni malo prošetati kojiput! Najvažnije je da su klinci zadovoljni. Što jesu. Zaista su kao mala obitelj. Navodno je i klopa fina, ali to (još) nisam uspjela isprobati. Veselim se nastavku :heart:
Može molim vas par odgovora:
- koliko sada ima ukupno djece na dvije tete?
- jeste li i dalje zadovoljni kao u početku?
- izlaze li djeca vani i sada kada je zahladnilo?
- ima li grupa koja uči engleski jezik?
mi razmišljamo da vam se priključimo... :heart:
Sad ih ima negdje 12-13, za sada je to jedna grupa i to francuska. Rade dvije tete+vlasnica koja tamo svaki dan provodi dosta vremena i cesto odradi ulogu tete. I dalje izlaze svaki dan vani, vidjet cemo kako ce biti kada jace zahladi. Mi smo i dalje zadovoljni.....
hvala :heart:
da malo osvjezim ovaj topic,
clanak o nasem vrticu :
http://www.jutarnji.hr/kod-nas-ne-po...riteti/316708/
i da napomenem, mi ne cijepimo dijete protiv krpelja, svaku vecer nakon kupanja ,duz masaze djetetu pregledam tijelo i ako ima koji krpelj, strucno ga i jednostavno izvadim pincetom van. nije mi to neki big deal jer odmalena sam se po sumi igrala i naskupljala krpelja koje sam vecinom sama jednostavno skinula pa mi otud ta vjestina :)
osjecam se kao prava glupaca sto sam jutros stavila ovaj link na temu vrtica, no eto, pogrijesih..
nemam rijeci za sve sto je vlasnica ovog vrtica nam od pocetka ,kada smo saznali za nju i njezin poppins ,napravila i sto i dalje radi .
necu nista vise reci osim da bas nikomu ne bih preporucila ovaj vrtic, ali obzirom da mnogi citaju ovaj forum, ne mogu u detalje jer bi moje dijete moglo ostati bez i ovog ,kvazi vrtica.
samo sam htjela napisati kako mi je zao kao psu sto sam stavila ovaj link na clanak u jutarnjem i jos jednu reklamu priustila vlasnici , a koja nije ni u jednom pogledu zadovoljila uvjete koje vrtic treba ispuniti ,koja roditelje tretira kao navece budale i koristi djecu za svoju reklamu.
mogla bih svasta napisati ali eto, toliko
sta se dogodilo?
aj ispricaj, moze i na pp ako neces ovdje.
mah da ne bi :)
zaboravi
pitam zato jer je i f. krenuo u poppins.
ako neces, neces, ne bum te silila :mrgreen:
postoji veza između vrtića poppins i pikulica?? :?
Ne! Žurba, greška, oprostite svi. Ova rečenica je potaknula sljedeći tok misli - pa nije poppins jedini privatni vrtić, zašto bi trpili neku groznu situaciju ima i drugih vrtića, pa tu je naša pikulica, hajde da pomognem sundrops, ali sam u žurbi i nisam htjela službenu webstr. da ne reklamiram,a tema je tu pa eto. Nadam se da nije više štete nego koristi.Citiraj:
sundrops prvotno napisa
Sori.
mah, znani su mi vrtici koje imam na izbor ,hvala.
moj post je moguce zazvucao malo ocajnicki, u smislu da nemam drugog izbora a ,uvijek ga ima.
nama poppins odgovara jer je ondje djetetova stara druzina ,iz prijasnjeg vrtica i s njegove strane vidim da mu nista ne nedostaje .meni osobno podosta toga ne odgovara i stoga sam s te pedagoske strane izjavila da nikomu novom ne bih preporucila ini no, to je na odluci roditeljima, svakom ponaosob.
nije mi drago da onako izvana se cini zadovoljavajuca situacija, vezano za vrtic, pogotovu nakon tog famoznog clanka u jutarnjem jer dosta toga u spomenutom se kosi sa realnoscu tj. radi se o neistinitim tvrdnjama a koje su napisane radi reklame jer sama novinarka je nepristrano usla u pisanje tog clanka(jer radi reportaze o vrticima grada zagreba) i sve neistinitosti su dosle iz usta vlasnice koja, zasto je rekla odredjene stvari , nije na meni da o tomu razmisljam.
teta koja od otvorenja poppinsa radi u vrticu je odlicna, svestrana, odgovorna , i dok je ona ondje , moje dijete je sigurno i nemam nikakvih primjedbi u tom smislu, rada s djecom .
teta koja je pred nekoliko dana pocela raditi je isto na visini zadatka i taj dio price uopce nije upitan te smo i dalje u toj prici .
kakogod, hvala na prijedlogu.
Članak je demantiran od strane osnivačice, ja jučer čitala na jutarnji.hr. Ne mogu ga sad naći, no demantirano je mnogo toga, od naziva, ustrojstva, pa cak i godine same vlasnice su krivo napisali :/ hm...jel novinarka s nekim razlogom to namjerno napravila, jel bila jako stresena, tko zna... :roll: ali napisati neke osnovne stvari krivo, mi se zaista ne cini ok. Ako nađem demanti, stavim link...no, pisalo je da članak nije prošao autorizaciju niti je vlasnici bilo ponuđena autorizacija (što me šokiralo obzirom da se radi o zaista velikom članku), te su demantirane mnoge izjave i citati...također je Jutarnji iskoristio (ukratko pokrao :evil: ) njihove slike za članak koji nema veze s Poppinsom. Prepoznala sam jednu curicu...mislim da je to bilo u srijedu u novinama...ni od toga nemam link...
Eto...pa tko tu sad koga?? Sundrops, činiš mi se jako nezadovoljna i neodlučna što se Poppinsa tice...pa ispišite maloga onda! Da sam ja tako nezadovoljna i neodlučna, odmah bi ispisala dijete...
Mi dolazimo u Zg idući tjedan, pa čemo vas posjetiti :heart: :heart: al samo na kratko...moramo opet ići..
starka, obzirom da me citiras i obracas mi se, odgovoriti cu.Citiraj:
starka prvotno napisa
stvari nikada nisu crno bijele ni u cemu, pa ni u ovoj situaciji..
necu razglabati o spomenutom clanku ,dovoljno sam toga saznala iz prve ruke i svoje spoznaje i misljenja cu zadrzati za sebe .
ipak, rezervirano primam tvoje vidjenje situacije i osudjivanje spomenutih dnevnih novina za kako kazes, kradju; kada budem imala vise informacija o tomu ,mozemo preko privatnih poruka to prodiskutirati.
koliko zakljucujem ,clanak je dobio nastavak od strane vlasnice poppinsa koja se je ,vjerujem ,javila kako bi spasila vlastitu kozu jer stvari ondje napisane su joj vjerujem donijele vise problema nego ponosa ,tj. toliko je toga napisano da je se komotno sutra moze tuziti ,poslati joj inspekciju i po brzom postupku zatvoriti vrtic, tj. "centar".
e sad, osvrt na ovo sto te citiram...
nisam neodlucna sto se poppinsa tice. od samog pocetka vazem situaciju i znam gdje vodim dijete, znam za sve pozitivnosti i s druge strane nedostatke . dijete mi je dovoljno veliko da ga mogu ostaviti u takvim uvjetima, da ima 1,5 godinu, ne bi tamo proveo ni tjedan dana no ovako ipak ima smisla. druzenje, rad s djecom od strane teta, sve mi je to od vece vaznosti od samog izgleda vrtica, sigurnosti koju sam prostor i vanjska mjesta za igranje pruzaju .
ne znam po cemu si naposlijetku zakljucila da sam neodlucna o poppinsu?
iz toga sto cvrsto stojim na zemlji i realno sagledavam situaciju mjesto da lelujam u sladunjavim rijecima i obecanjima, hraneci se pozitivnim sagledavanjem da ce sve poci na bolje ,da je vlasnica kompetentna i sposobna voditi tako nesto izuzetno odgovorno i slozeno kao sto je vrtic tj. mesto gdje roditelji ostavljaju svoju djecu a onda ih vlasnica vodi po sumi i dozvoljava im jesti svakojake bobice iz sume, sa rijecima da djeca sve trebaju probati ,pa makar se radilo o konzumiranju redom otrovnih bobica koje mogu katastrofalno zavrsiti po djecu .
zbog svega sto mi je znano mi je pomalo iritantan ton kojim se obracas i voda koju drzis te mi se isto tako ne da razglabati o ovoj temi uopce.
i naposlijetku, pitam se uopce jesi li ti majka kojeg djeteta iz vrtica ili netko drugi.
dakle, za one koji jos nisu shvatili..
"mama" koja je zapocela ovu temu-starka, nije nitko drugi nego sama vlasnica poppinsa.
sada, kada je to znano, tj. kada se zna tko stoji iza nicka starka, bilo bi zgodno iznova procitati citav ovaj topic na temu poppinsa i javljanja same vlasnice.
da nije tako jadno, bilo bi smjesno.
srecom, mi vise nismo u ovoj prici, koja je sinonim za same lazi.
trebalo mi je neko vrijeme da povezem neke stvari no sada je sve ocigledno i jasno..
ufffff...
mi smo prije par godina bili dio ružne priče sa privatnim vrtićem žirafa! :/
:shock:Citiraj:
sundrops prvotno napisa
ja svako malo bacim pogled na ovu temu jer sam naišla na njihovu stranicu kada sam tražila agenciju za tete čuvalice pa mi je izbacilo međuostalim i njih, a onda odjednom to je sam nestalo sa stranice, pa sam si pak mislila, jer mi se sviđa ta summerhill pedagogija, kako bi malog voljela upisati u takav vrtić kad bude u toj dobi ali sad sam baš iznenađena...
jest besplatna reklama, al temu je mogao otvoriti bilo tko, ne znam zasto bi sad to bio problem
nije mi ok bas ovakvo javno optuzivanje :/
A laganje, tj varanje ti je OK? Ovo nije neka sitna laž već prevara s predumišljajem i u nastavcima. Da li se i to uklapa u Summerhill pedagogiju?
:shock: zbljuv!
ne kazem da je super i da je ok s moralnog stanovista, al ovo je anonimni forum i stvarno ne vidim kako bi se moglo dokazati sa sigurnoscu da je to vlasnica pisala. pa cak ni da se registrirala pod svojim imenom i prezimenom
sundrops, kako možeš biti sigurna da se radi baš o vlasnici vrtića?
Ako je to istina, onda stvarno nije u redu :roll:
ako nije istina, ja cu se posuti pepelom no imam razloga vjerovati da se radi upravo o vlasnici inog vrtica.
ako moderatorice smatraju da su moje "optuzbe" neutemeljene, neka izbrisu postove vezane za spominjanje vlasnice poppinsa u ulozi starke,
ali otkako sam upoznala vlasnicu i kako mi laze od samog pocetka poznanstva u lice i posredno,putem ovakvog komuniciranja, imam razloga vjerovati u ovo sto i sada pisem.
molila bih da moderatorice prosude treba li ovo u brisanje ici ili ne.
meni nije problem se ispricati ako se pokaze potreba za time, dapace..samo pod uvjetom da se necu ispricavati vlasnici vec upravo mami starki, ako se javi..
Starka, javi se...ovo se pretvara u sapunicu :mrgreen:
Ma ovo je sramota Sundrops, ne moraš se ti nikome ispričavati, posebno ne meni.Citiraj:
sundrops prvotno napisa
Ovo su zadnje moje riječi. Ne želim uopće komunicirati s ljudima poput tebe.
Ostalim mamama :*
starka, čemu tako nagli rezovi i prekidi komunikacije :? . Vjerujem da bi se svi nesporazumi mogli razjasniti jednom kavicom sa sundrops na kojoj bi vas dvije osobno iz roditeljskog kuta izmjenile iskustva o poppinsu s obzirom da vam objema djeca pohađaju isti vrtić :)Citiraj:
starka prvotno napisa
Meni je to smiješno, kao da su jedna drugoj tak važne u životu da bi , nekakve nesuglasice s foruma, rješavale kavama. Tko danas ima vremena za to? :)Citiraj:
no@ prvotno napisa
Mislim, zamisli kak bi to izgledalo po kafićima, s obzirom na nesuglasice, bili bi krcati.
je u pravu si! ali u ovom konkretnom slučaju radi se o vrtiću koji pohađa 12 - 15 djece. što ima prirodnije nego da dvije mame iz tako malog vrtića odu na kavu ako su se pogrešno razumjele na forumu oko (barem jednoj) očito prevažne teme dječjeg vrtića?!Citiraj:
petraa prvotno napisa
naravno ako se zaista radi o dvije mame :lol: . u tom slučaju ne vidim razloga zašto bi starka odbijala daljnju komunikaciju sa sundrops.
ti možda vidiš?
A neznam, možda joj ide na živce pa ne želi. Valjda ima razloga a ima i pravo na to, sama odlučiti s kim će komunicirati a s kim ne. Izgleda mi kao da ih želimo prisilit na nešto. Možda žena jednostavno nije raspoložena za komunikaciju, posebno na ovaj način.
Nije mi jasno niti ovo ludo oduševljenje vrtićem pa već slijedeći post teška drama od pljuvanja po istom a nigdje ne vidjeh argumente ni za jedno ni za drugo.
Osim toga, ako sam dobro shvatila, od starke dijete je povremeno tamo, ili ne? Nije bas da ga pohađa.
U svakom slučaju, nek su curke ne uvrijede, čudna mi je njihova komunikacija, osobno ne bi pila kavu ni sa jednom. :mrgreen:
ma ne pokušavam ja na silu zlinkati sundrops i starku.Citiraj:
petraa prvotno napisa
prijedlog za kavicu je sitna provokacija, zapravo ;)
naime, mrvicu mi je bila pretjerana sundropsina reakcija na starkine optužbe (ne ulazim uopće u utemeljenost opstužbi) ukoliko se ona zaista vjerodostojno predstavlja ovdje.
:lol: ;)Citiraj:
no@ prvotno napisa
Kužim, u tom slučaju sam i ja za kavu. Mi možemo negdje sa strane škicat. :D 8)
Za kave se možete dogovarati na pp ;)
i ja imam razloga vjerovati da je starka The osoba, jer nije ovo prvi forum sa takvim nickom, i ako je tome tako to je iznimno perfidan način manipuliranja roditeljima kojima je sreća njihove djece nešto oko čega se ne pregovara.
Ali ne moramo se zato svi uvlačiti u tu tešku i mučnu situaciju zvanu prepucavanje.
Svi vi koji ste zadovoljni postupanjem sa vlastitom djecom, ne dajte se smesti, ipak je njihova sreća najvažnija.
super savjet! ali ne mogu ne primjetiti da je tebi povod za registraciju na rodinom forumu bila upravo The situacijaCitiraj:
jantara prvotno napisa
da,upravo mi je to bio povod, zato što što ne mogu vjerovati da na ovom forumu gdje ljudi imaju potrebu savjetovati se oko dobrobiti svoje djece, neki drugi imaju potrebu za samopromocijom.
ali opet naglašavam ako su neki ljudi sretni sa odabirom vrtića za svoje dijete jer im je dijete tamo sretno, onda su naša prepucavanja bespredmetna.
Meni je rodin forum puno pomogao, ja svoje dijete dojim samo zahvaljujući Ovom forumu, a 33 mjeseca su joj, i to mislim da bi trebala biti jedina svrha ovog foruma, pomoć i dobar savjet