Nena-Jabuka, gle, ja sam na forumu jako dugo i isto to ne mogu shvatiti
Printable View
Nena-Jabuka, gle, ja sam na forumu jako dugo i isto to ne mogu shvatiti
Iskreno mi se ne da objašnjavati... isto kao kad netko ozbiljno shvati neki moju izjavu iza koje sam stavio smajlić :mrgreen: ...Citiraj:
Nena-Jabuka prvotno napisa
:P
Kužim, ja, kužim, samo zaboravim staviti te znakiće, evo sad ;) :saint: :*
Ja bih rekla da kad znaš da ispred monitora stoje stvarni ljudi, da ti ne može biti baš sasvim svejedno...Ovdje su 99% ljudi s djecom, dakle velikom većinom ne neki zahebanti, dakle, ljudi koji imaju neke važne odgovornosti u životu, i ozbiljni su.
Jedino ak sve ovo smatraš bzvz baljezganjem, onda te se sigurno neće dotikavle.
Ovim ne želim reći da shvaćam neka ekstremna pjenjenja, ali neke reakcije su mi sasvim jasne. (ja to sve u svoje ime pričam :mrgreen: )
Evo da ja odgovorim Neni :)
Neke forumašice poznajem i u RL, ali najprije smo se "skužile" ovdje na forumu, dakle, dovoljna mi je bila prepiska da poželim s njima popiti kavu (ili pifce, kako s kojom ;) :mrgreen: ). Priznajem da te cure "više doživljavam" nego ostale, što je uostalom razumljivo, zar ne?
Samo sam jednom doživjela troll, bila sam još friškija no ti sad, i to me je zaista bilo pogodilo, preko svake mjere. Ali, mislim da su ljudi koji stvarno forum doživljavaju s odmakom, rijetki. Upravo su te beskrajne rasprave i žučno branjenje svoga stava pred virtualnom publikom dokaz u prilog mojoj tvrdnji.
Kao i u RL, ovdje susrećem ljude koji su mi manje ili više simpatični, čijem mišljenju manje ili više vjerujem, odnosno čiji ću savjet ili iskustvo prigrliti kao svoje. Disclaimer-naravno, u to ne ubrajam medicinske savjete, koje ću ipak potražiti kod liječnika.
Ovo sve razumijem, kad su ti ljudi simpa, pretpostavljam da ne lažu na forumu i ne pretvaraju se da su nešto drugo, pa se s njima poželiš družiti i izvan foruma. Shvatljivo i prihvatljivo, štoviše, poželjno.Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
I oni izrazi podrške, sućuti, osobito za slične životne situacije, sve mi je to ok..
No, ovdje mi se učinilo da zna biti puno žuči, pa se pamte postovi, pa se jedva čeka idući topic da se fajtaju ljudi koji unaprijed znaju da će se posvađati...Pa šta ti nije Bog dao sreću da možeš izbjeći ljude koji ti ne pašu, bar se to ovdje može, zašto raspravljati o osobinama stvarnih ljudi s foruma koji tebi iz nekog razloga ne pašu.
Meni je to iskustvo s trolom bilo prestrašno, baš zato što je djelovalo tako osobno, satirala me ta osoba i na pp, nikako je se riješiti, zato sam
mislila otići bojeći se da ima još takvih ili da mene shvaćaju takvom pa rekoh, šta mi to treba u životu.
Srećom, oni na koje dalje nailazim nisu takvi, ovaj mi se topic učinio negdje na tom tragu, zato sam upitala...evo smile, da ne zaboravim izraz dobre volje... :)
Joj, sad trebam kopat po tvojim postovima da skužim o kom/čem pričaš :mrgreen:Citiraj:
Budi jaka :love:
Bez brige, to je prošlo, skužile su je moderatorice, na popisu je brisanihCitiraj:
Mercedes prvotno napisa
Ma i ovaj virtualni svijet je vrlo sličan stvarnom... I ako je netko osjetljiv, pogodit će ga i napad, odnosno, nekakva neprijateljska vibra na forumu... Pogotovo kad si ovdje dugo, jer tad misliš da poznaješ forumaše (mnoge, ne sve, naravno).
ja recimo imam nešto staža na forumu i svejedno potpisujem Nenu-Jabuku u beskrajnom čuđenju.
Meni je naprotiv forum mjesto na kojem me sukobljavanje mišljenja puno manje dira nego u rl. Ne mislim da je ok biti grub prema bilo kome, ali rasprave općenito su mi super kao vježba komunikacije i za stvarne situacije. Ako je netko bezobrazan ne shvaćem to kao svoj problem, već kao problem te osobe.
Zato zbilja teško shvaćam te "odlaske", a još manje priče "na ovom forumu svi..."
XCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
premda sam u RL puno spremnija za raspravu nego ovdje
iako zbilja volim čitati iste koje su onako konstruktivne
osobito kad se ne svode na osobne razine, nego se logicira i argumentira, a bez provokacija
iako, svatko se može naći isprovociran, osobito zato što radi o pisanoj riječi a nema dovoljno raznolikih smajlića koji bi potkrijepili misao
evo ja sad ne znam kojeg bi stavila...
al evo ove idijote nisam nikad upotrijebila :tele:
XCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
Premda, ipak više iščitavam forum nego "komuniciram"s forumašima.
Ono -->dva uha, jedna usta i bla bla
e još i ovo da komentiram! svatko se može naći isprovociran ali neki kao da se malo češće daju isprovocirati. Što se ja nikad ne isprovociram???Citiraj:
betty blue prvotno napisa
ne znam. govorila sam iz pozicije osobe čije napisane riječi možda mogu nekoga isprovocirati, jednom mi se to dogodilo, da sam bila shvaćena kao provokator.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
iskreno ni ja se ne nađem isprovocirana, al doduše, za mene kažu da ću sa svojim živcima sto godina živjeti
također mislim da se neki isprovociraju lakše nego drugi
zbilja dok čitam forumaše, mogu im točno tonalitet zamisliti, neki govore jednoličnim, rezignirano-ciničnim glasom, drugi malo puno krešte i vrište, treći zvuče ko narator u nekom dokumentarcu, četvrti kao vođa studentskih demonstracija.... :)
Citiraj:
Molim te reci kako ja "zvučim" please :love:
možda najviše kao ona prva kategorija, ali nisi mi nikakav ekstrem pa ne tako ne bih nigdje posebno svrstala, što nipošto nije loše, uglavnom, zvučiš "mirno" :love:Citiraj:
nanuška prvotno napisa
loool ja isto tako zamislim kakvim tonom netko piše.
i za par forumašica sam pomislila da su kuckaste ( :mrgreen: ) i prije nego su na nekoj desetoj teme same rekle da ih u rl tako doživljavaju (iako je tema bila skroz neutralna, nikakvo žustra rasprava).
a neke forumašice su mi baš kao meka, roza, šećerna vata :medo:
kao npr. ti :mrgreen:Citiraj:
melange prvotno napisa
Citiraj:
:mrgreen: :love: :*
Ovo je prva liga opis! :naklon:Citiraj:
A mislim da si bila shvaćena ko provokator u klinču s istim trolom kad i ja, samo sam se ja malo žešće pokefala, šta ćeš... energičan nastup, a onda kasnije, u wc-u, potoci suza... :cry: :oops:
e a nije to tad bilo, taj naš zajednički juriš na vjetrenjače mi je bio super, baš mi je žao što te je to uzrujalo :love:Citiraj:
nešto ranije, nebitno uostalom, bila je u pitanju neka moja čudna logika koja je samo meni valjda imala smisla :) malo me je bilo uzdrmalo, osobito zato što nisam nedokazana što bi se reklo, ako mi se dobro argumentira, mogla bih u gotovo sve povjerovat :mrgreen:
ali sam kasnije mislila - pa kad bi oni samo znali kako sam ja divna osoba, ne bi nikad pomislili da sam nešto loše mislila :mrgreen: ah, ne zamjeram, jer me ne poznaju :love: šala mala
ali također, uvijek imam taj primjer na pameti kad se netko nespretno izrazi, ne treba odmah skakat, nakon par postova se tek vidi s kim se ima posla
a propos teme, da citiram svog omiljenog Oscara: "Odolijevam svemu osim iskušenju" tako da sam već milijun puta bila na dijeti, prestajala pušit (uspjela tek trudna), upisala sam sto i jednu teretanu i nebrojeno puta rekla da za idući ispit počinjem učiti dva mjeseca ranije a ne tjedan dana kao inače - šta da vam kažem, karakter sam nikakav, sad se furam na hedonizam :mrgreen:
Nisu te suze bile zbog trola, to sam mislila kako inače u životu teško podnosim sukobe, nisam konfrontirajući tip, kažem svoje mišljenje, ali nastojim izbjeći sukob jer to niti me hrani niti uživam, više me iscrpi.Citiraj:
Da sam se rodila ranije, točno bih se mogla zamisliti među hipicima negdje na cvjetnim travnjacima '68.. :love: .
Zato sam se čudila gđi s kojom smo se verbalno sučelile jer je ona mene nastavila pratiti po ostalim temama, valjda je gledala u profil gdje sam i evo ti nje ponovno s direktnim provokacijama. I poruke na pp uz to mi slala :shock: .
Srećom, iskusne moderatorice su to sredile.
Nisam mogla vjerovati da je netko sposoban pratiti nečije aktivnosti na forumu i biti opsjednut toliko drugim ljudima.
Ok, ako ti je netko simpa, super da se slažete, zezate, sve pet kad je pozitivno, ali obrnuto, jednostavno se makneš i to je to.
Zato sam reagirala na ovu temu jer sam shvatila da su se neki forumaši ranije, negdje, s nekim, u vezi nečeg sukobili, pa je netko teatralno otišao, a ovaj mu drugi zamjera što se opet usudio javiti.
Jedno je verbalno prepucavanje, a drugo je zla krv, šta to kome treba!
Ove teatralne izjave u stvarnom životu mogu shvatiti, ne baš one krajnosti gdje je netko previše kolebljiv i nepouzdan kao osoba u kompletu, ali tu i tamo kakvi jezičavi izleti, to se događa.
Kad me moji najbliži ocjenjuju, uvijek su tu neke odlike tipa "stabilnost, razum, vedrina, tolerancija, pozitiva...", dakle, to je isječak iz rubrike "Hvalite me usta moja!", ali da prijeđemo mi na drugu rubriku, a to je "Nedosljedni sam idiot" jer me i tu ima.
U njoj bi pisalo da bih dosad bila zdrava ko dren, građena ko top-model i govorila šest svjetskih jezika da u ičemu mogu ustrajati i disciplinirano nešto provoditi duže vrijeme, radilo se tu o hrani, vježbi, bilo čemu.
Tu se nalazim s tobom, bb, pa i u onom da svašta prihvaćam, vjerujem, da me se na svašta da nagovoriti (ne baš sad nenormalnosti), dobro mi je i ovo i ono. :D
Ove izjave "nikad ovo ili nikad ono" baš ne koristim jer već znam da nisu za me, ali ima drugih, evo primjer:
MM i ja se u globalu dobro slažemo, ali da mi netko u trenutku kad 8 947. put naiđem na podu na njegove smrdljive čarape, i to na jednu u dnevnoj sobi, a na drugu na drugom kraju svijeta, :x isti tren bih potpisala papir da je naš brak taj dana skončan. :evil:
Kako bih se sutra osjećala , to je druga priča, ali ja bih taj tren ili u sličnim trenucima kad me nešto duboko povrijedi, zaista potpisala.
Super da nema takvih bianco papira o razvodima!
Toliko o dosljednosti, ali kako reče pjesnik "na svijetu stalna samo mijena jest" .
Nena, iznenadila bi se...Citiraj:
Toliko lijepoga koliko se može doživjeti od ljudi s Foruma, od ljudi koje vidiš jednom ili nijednom... moglo bi se u više života rasporediti.
:love:
ja se slazem, upoznala sam mnogo divnih cura, sta u RL sta samo forumskim dopisivanjem :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Potpis.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Kod mene su to naoko male stvari, ali koje su nam u jednom trenutku užasno puno značile. Kad god sam imala problem, bilo je dovoljno postaviti pitanje na forumu :heart:
XCitiraj:
apricot prvotno napisa
I... još jedan X
Većina ljudi koje sam s foruma upoznala u RL ispadoše bolji prijatelji u nevolji od onih koji godinama žive oko mene.
Apri, :love:
i jos jedan ogroman X :heart:
:lol:Citiraj:
Zanimljivo! :mrgreen:
Nena-Jabuka, bio je jedan topic od Sramežljive koji je bio naslovljen Jeste li forumske skrivalice ili otrkivalice, tako nekako. Pritom se iskristaliziralo da postoje, uvjetno rečeno, dvije grupe žena - jedne koje su više zatvorenije pri kontaktima, druge koje se upoznavaju, kafenišu, stvaraju se prijateljstva prava - ljudi se upoznaju itd. Nema to veze, po meni, je li RL ili VL (virtual life) - osobe su tu, stvarne su, bez obzira skriva ih li nick. Za neke znaš (ma sto posto znaš) da nemate ništa zajedničko, da ste paralelni svjetovi, za neke skužiš odmah da ste slični senzibiliteti, prepoznate se, vežu vas slične životne situacije itd. Evo, kao odgovor na pitanje - meni su neki VL kontakti postale dobrim dijelom pravi RL prijatelji, družimo se, čujemo se i mimo foruma. A da ti ne kažem koliko su mi puta te žene pomogle, ali ono totalno altruistički i to bez pitanja tj. samo na to što sam napisala neku svoju muku. Puno ćeš takvih primjera naći na pdf-u Potpomognuta, Posvojenje, vjerojatno i na brojnim drugima, uvijek kad ti netko pomogne u tvojoj muci ili neinformiranosti. I ja se trudim tako. Zašto bi to bilo drugačije u odnosu na išta drugo, nema čovjek fiksiranu količinu prijatelja i odnosa koji traju cijeli život, a način upoznavanja je (samo) način upoznavanja, pa ako su se prije prijateljstva sklapala... ne znam... tipa na ulici, sad počinju na netu, koji put, zašto isključiti to kao način komunikacije...
ina33, lijepo napisano. :)
Taman htjela potpisati inu :)
Posebno u dijelu u kojem govori da se danas često upravo tako stvore prijateljstva.
Sjećam se da se na početku ere Iskrice i sličnih online servisa često maltene na naslovnicama novina objavljivalo priče o parovima koji su se upoznali online i sklopili brak, adanas se o tome više uopće ne piše, to je postalo sasvim normalno. Eto, upravo ja kuma jednom takvom paru :)
Pa kako se onda ne bi i prijatelji upoznavali na sličan način?
još jedan potpis.Citiraj:
apricot prvotno napisa
neke cure koje sam upoznala na ovom forumu su postale dio mog života, svaki dan komuniciramo, s nekima se viđam, čujemo se telefonom.
a neke su se pokazale kao velike osobe iako se nikada u životu nismo vidjele.
baš se ovih dana jedna pokazala kao velika drugarčina iako ne znam ni kako izgleda. i šaljem joj :* iako znam da ona ne voli ove forumske smajliće i izljeve nježnosti.
Izvanredno, cure, da sad ne citiram jednu po jednu, nego sve zajedno, nevjerojatno ste me ugodno iznenadile.
Nisam znala da je to tako jer stvarno do ove godine (zbog niza okolnosti koje sad neću nabrajati) nisam kročila ni na jedan forum.
MM je išao ranije samo na neke stručne pravničke i nikad nisam stekla dojam da su ljudi spremni ići imalo dalje od distanciranog savjetovanja pa je i MM meni dosta zamjerio što ja pišem baš sve otvoreno,
kaže - trkeljam sasvim osobne i intimne stvari (doduše, takav sam tip da to i inače ne krijem pa ne vidim razloga zašto bih sad) jer da to ljudi inače ne rade, da se kriju iza nicka i to ne ide dalje.
Ovo mi je baš drago čuti što ste napisale, dakle, kao i dosad na ovom forumu, moji se prethodni stavovi korigiraju, mijenjaju...na bolje... :love: :*
A sad za ozbiljno - treba mi jamac za kredit (već sam napisala da sam pouzdana, valjda ste zapamtili, je l da?!!!) , a i bubreg me nešto štreca u zadnje vrijeme, pa ...nikad se ne zna.
Šalim se, naravno ;) , pozdrav svima, sto pusa šaljem! :*
Eee, ne ide ti to tako, moramo se prvo upoznati, em malo više postova, em meeting u RL-u. Šalim se i ja :love:.Citiraj:
A sad za ozbiljno, za one koji još nisu shvatili da sam neozbiljna - ne treba mi jamac za kredit, šta se diglo, diglo se...sad je vrijeme patnje i vraćanja, a sad idem potražiti taj topic o kojem si pričala, da vidim koje su to otvaralice pa da dogovorim kafenisanje :mrgreen: 8) .Citiraj:
ina33 prvotno napisa
ovo je polujoke, mislim, načelno je ok, samo valjda moram proći test kroz postove da se vidi da nisam psiho, jelte, hmm, džaba mi ono prethodno hvalisanje kako sam cool, mrak, ludilo, ne pali to, ha ? :lol: :oops:
Kamo s ovim pojeo skrivalice i otkrivalice.... mislim.
Čokolada!!!!! Javi se!
Šta je MC stvarno otišla??? A baš mi fale njeni iskreni, zdravoseljački, bosanski komentari!!! (Bez uvrede Bosanci, i ja sam ta)
Nekad bi je bila razbila, ali svejedno mi fali! ;)
A što se gaženja tiče...gazim. trudim se da ne gazim, ali gazim.
Help, uopće ne mogu pronaći to o čemu pričate, ni skrivalici ni otkrivalice, Kamo s ovim priča o nekim desetim temama, di je taj topic, tražilica mi ne nađe?Citiraj:
Kaae prvotno napisa