obećali mi danas dovesti novu mašinu :mrgreen: :D
Printable View
obećali mi danas dovesti novu mašinu :mrgreen: :D
ja ju smontirala... stavila prvi veš... ajme, sva se tresem :lol: :lol: ...
baš me zanima kaj će izaći van...
Nadam se nešto suho i mirisno.
znam da je ovo davno pisano, ali kako je završilo prvo pranje?!Citiraj:
sorciere prvotno napisa
sve super :D ! sad ju već nariktavam da mi opere pred jutro, pa mogu objesiti veš da se suši.
jedino me smeta da si sama ne mogu stopirati i ubrzavati programe :lol:
imam odvojeno perilica aeg - super, sušilica gorenje - tako....tako....
I sad baš mislim da je ja ne upotrebljavam baš kako treba, jer nakon sušenja robe, iako odmah izvadim i posložim, ja definitivno SVE moram peglati. Istina nije kao da ga je krava žvakala, ali nije niti ravno, onako da mogu staviti u ormar i nositi.
Tetra pelene se posebno zgužvaju, onako stisnu se i nema šanse da ih upotrijebim prije peglanja.
Mislim nije mi problem peglati, i znam da sam malo perfekcionista, ali roba je definitivno previše zgužvana da bi se to moglo nositi.
Jedina prednost sušilice, roba je stvarno mekana i lakše se pegla...puno lakše. :/
nevera, meni je sve zgužvano strašno kad pustim da se osuši do kraja, ali kad stavim napr. na 60min sušilicu, topli veš raširim još na sat dva da se dosuši, peglam možda samo 10% od toga, nekad ni toliko
Hvala cekana !
Probati ću kroz koji dan, pa se javim.
:heart:
nevera, ja ti isto imam gorenjevu sušilicu i mogu reći da sam zadovoljna. ne znam koju imaš, moja je sa programima. uglavnom sušim na 'skoro pa suho' simbol je sunce na pola. ako odmah ili malo posije složim veš on je ok i ne treba ga peglati. naime, veš je onako rahli i izgleda zgužvano, ali kad ga slažem, zategnem ga i ostavim stajati na hrpi. pod težinom jedno drugog se zaravnaju.
nedavno sam pripremala za novu bebicu i osušila tetra pelene na skroz suho. bile su kao zgužvane ali nakon slaganja i nekog vremena stajanja one su meni skroz ok ravne.
jedino što je sav veš rahliji pa nije onako sljepljeno ravan kao nakon peglanja (to mi se sviđa)
Probati cu i tako....bit će da je ipak problem u meni, ja sam od onih koja voli crtu na robi.... :oops:
Ali svakako vam javim...pusa
Inesica koju točno imaš?
Ja, naravno, još nisam riješila svoj problem.
Počela razmišljati o odvojenoj perilici i sušili ali sad kojoj?
Ništa posebno (čitaj:što jeftinije) a da je dobro.
Nisam ni ja riješila perilicu/sušilicu.
Za sad sam na Candyci.
Premišljam se.
Za sada sušim veš u sobi uz otvoren prozor. :roll:
Kupili Candycu Alise.
Ne punim ju do kraja, uvijek ima lufta.
Smrdila je samo prvi put.
Dalje je sve ok.
Jedino što sam primijetila je kad narihtam na automatsko i pranje i sušenje (odmah jedno za drugim) da mi se veš ne osuši do kraja. Još ga moram malo raširiti.
Ako nakon pranja posebno uključim sušenje, sav veš se osuši, za spremit u ormar. I gužvanje uopće nije strašno, meni je to sasvim ok jer ja sve peglam.
Matilda, koliko ste je platili? koliko watt?
I nasa. Cak su i tu negdje stare.Citiraj:
Ja imam Končar 1200 inox perilica/sušilica i do sada (cca1,5g) se pokazala izuzetno dobrom
5360 kn
2150 W
Evo, i ja danas kupila Candy 5+5, za sada mi se čini super. Mali info koji sam našla na drugom forumu, a meni je super došao.
Cijene te perilice (candy CLD135) variraju po dučanima, čak sam našla cijenu od 5.900. Mi smo ju kupili u firmi Deak Tehna (sv.nedjelja), oni imaju najpovoljnije cijene bijele tehnike (mislim da je caka u direknom uvozu ili tak nekaj). Platili ju 4.890,00, jučer naručili (telefonski) i danas prije podne nam ju je striček dostavio. Svaka čast! :)
jel netko zna dali postoji masina 2 u 1 (dakle, perilica i susilica) sa gornjim punjenjem.
jer htjela bi kupiti 2 u 1 a imam maximalno 55 cm prostora gdje je mogu staviti. ili dali postoji neka i sa donjim punjenjem ali da nije sira od 55 cm.
ja sam videla takvu ardo ali kazu da nije mnogo kvalitetna.
muce sa odece, kad se susi, uvrte se oko necega, sto se navodono kod ove obicne ne moze dogoditi.
nije ogroman kvar, ali povremeno treba ocistiti to a nije lak pristup...
i ja sam tražila tu kombinaciju, perilica i sušilica s gornjim punjenjem ali odvojene, no kod nas ih uopće nema. Vani se može naći, konkretno i u Austriji i u Belgiji je to posve ok, ali nisam se raspitivala kad tako nešto kupiš npr. u Grazu kolika je carina, uvoz ... :/
Na kraju ćemo ipak kupiti obe u jednom stroju.
talia hvala, a dali znas dali je minimalna duzina 60 cm ili mozda postoje neke uze perilice i susilice u kompletu (2u1)?
mi smo pred neka 2 tjedna kupili ariston aml 125 ex per/suš...
dojmovi :
a) ZA : centrifuga od 1200 okretaja je prava stvar (pogotovo kad se usporedi s našom starom pretpotopnom od 400 okretaja), jednostavna je za rukovanje, ima odgodu početka pranja i super koristan dnevni program koji nas je oduševio, veš nakon sušenja izgleda totalno pahuljasto
b) PROTIV : pogriješit ću ako kažem da je glasna jer je totalno glasna (proizvodi zvuk sličan iritantnom zviždanju) - zvali smo servisera jer smo bili uvjereni da je riječ o kvaru (međutim nije, u pitanju su četkice motora kako nam je objasnio, i to moramo trpjeti)
zaključno, mi smo njome zadovoljni, čak i kad se uzme u obzir buka koju proizvodi, jer ipak ima više + nego -, a svima koji kupuju (ili će kupovati per/suš) ipak preporučujem da obrate pažnju na deklariranu buku uređaja...
Citiraj:
hrvoje prvotno napisa
Da ne otvaram novi topic.....
Kupili sušilicu Gorenje 63225.
Ona je predviđena i za sušenje tenisica ili ne?
Jeste li dobili košaru za sušenje uz tu sušilicu?
Ja bila uvjerena da je to uz sušilicu. Ili je to dodatna oprema?
eto mene nakon 3god ali mozda netko ima koje novo iskustvo
od posljednjeg pisanja je izaslo milion modela... mozda ce netko imati koje iskustvo vise
mm je zapeo za ariston pere , 6 susi 4a ja nekako za candy pere 7 susi 5 :roll:
nemamo (prostornu) mogucnost kupovine 2 aparata
uzela sam ariston , pere 8 suši 6 i odlična je
Imamo Boschovu klasičnu (5+2,5kg) već skoro punih 6 godina bez kvara.
Mi smo kupili ovu Candy-icu:
http://www.candy.hr/default.aspx?id=134
zanima me, ako je ima netko od vas, kako postići da sušilica ne gužva robu???
stavim program na onaj znakić vješalice, ne utrpam previše robe i svejedno mi je roba k'o da ju je krava žvakala :x
za toliko novaca koliko košta bila sam sigurna da roba izlazi skoro pa opeglana :mrgreen:
Ja sam neki dan kupila Whirlpool 2u1 (pere 8 ,suši 5) te pošto je za novi stan nisam je probala.
Trenutno imam te aparate odvojeno i ja ugasim sušilicu prije nego počne hladiti veš jer u suprotnom ga ne mogu lijepo složiti,bude zgužvan :)
ja sam u potrazi za novom sušilicom.
ova ariston kombinirana per/suš mi se popela na vrh glave
prošlu zimu, ja trudna, treba pripremiti sve za bebu, a ona se pokvarila i na popravak smo čekali, vjerovali il ne, 2ipo mjeseca :evil:
da samo znate što sam sve izgovorila ovlaštenom serviseru i uvozniku dijelova :roll:
na kraju čovjek došao, a mašina proradila iako dio nije promijenio, valjda jer se "odmorila"
što reći nego da je ne mogu smisliti :x
i tako, sad se opet pokvarila i to na način da pere, al programi su joj se pobrčkali pa ona pere i pere i pere, sve dok je ne prekinem, pa onda upali botun za ispiranje, pa kad ispere centrifugu...
u ž a s
uglavcnom, odlučila sam kupiti novu sušilicu i staviti je u kuhinju :/
kad ovo sr.nje totalno crkne, kupit ću i novu perilicu.
sve sam bliže odluci da oboje bude Miele
Citiraj:
vitekova mamuška prvotno napisa
kod mene ista stvar,
čak i kad stavim na program da se roba samo prosuši (na 30minuta) svejedno je ugužvano,
izvadim odmah kad program završi....
Jel radim krivo??? :? :? :?
Ja imam Candy GO DV 38 odvodnu za 8kg vesa,skoro pa najprostiji model.
Kad izvadim odmah,bar pola stvari ne moram peglati(peskire,trenerke,dukseve..)ali kosulje i sve platnene stvari ipak moram :/
No,i ovo je olaksanje....
malo da podignem i rakapituliram prije nego se upustim u kupnju
nije bilo dovoljno šta nam je crka frižider nego sam i mašina (ubit ću se lagano, čekam šta je treće)
nama isto dolazi u obzir samo 2 u 1, i nakon iščitanih more stranica moj zaključak je sljedeći
- ako želim izbjeći peglanje sušiti samo pola mašine robe i odmah vaditi van i slagati
- paziti na deklaracije na odjeći da nešto ne bi izašlo 4 broja manje
još nešto?
gledam neku najjeftiniju Candy W 264 D - http://www.candy.hr/default.aspx?id=262
meni se to čini ok, ali dosad nisam imala sušilicu pa ne znam nedostaje li ovoj nešto bitno
mi smo nedavno kupili neku Beko, ništa posebno i super je, dobro osuši, ne moram peglati ništa osim košulja
a ionako ću je koristiti samo kad vani nije za sušenje, inače ću štedjeti struju
mi ti imamo isto tu samo model GO W 465 i prezadovoljna sam. godinu i pol dana evo koristim je skoro pa svakodnevno. sve si živo mogu podesiti kako mi paše to mi je velika prednost, pogotovo kad moram oprati samo dvije majce hitno ili osušit samo jedan komadić robe, ima sušenje i od samo 30 min koji se pak može prekinut već nakon 5 minuta kada mi se radi o nekoj laganoj stvarčici koja je vrže suha od 30 min, ma odlična je.
ovo gore što se tiče sušenja samo pola mašine da bi se izbjeglo peglanje takva iskustva nemam niti sa jednom sušilicom bilo ona samo klasična samostojeća sušlica ili ova integrirana u mašinu za pranje. svaka roba je nakon sušenja zgužvana, neka više, neka manje ovisno od materijala, samo oni materijeli koji se uopće ionako ne gužvaju ostaju i dalje nezgužvani, ali da baš ne bi morala peglati, posebno pamuk nakon sušilice to bi trebala biti bome neka čarobna mašina koja valjda dok suši pegla i ja bi takvu bome, ali ne postoji na tržištu, bar ne još. nakon pranja i sušenja i samo 1 majčice u mašini naravno da je zgužvana. nije roba skvrčena to ne, ali zgužvana je, ne mogu je baš obuči na sebe zua po vani, za doma ajde ok, ali za van ne baš.
mislim ručnike ne peglam niti ja nakon sušenja i stvari kao što su trenirke od polyamida i slično, ali sve ostalno naravno da moram ako neću da hodamo zgužvani po vani
pa ne znam, tek sam ju počela koristit, ali ne prenatrpam ju, možda je u tome fora