Imam još.
Printable View
Imam još.
Imam, raste polako, čim bude za dijeljenje javit ću ti se :). Još sam dužna jednoj forumašici, bit će to brzo :).
Drage kefir pravilice, molim vas, i ja se predbilježavam za kefir zrnca kad budete imale viška. Zagreb. Dolazim gdje treba :D
Hvalaaaa!
ja bi trebala isto kefirne gljivice - svekrva mi je bacila sve jer je mislila da je pokvareno mlijeko :-(
Ima li tko kulturu koja ne izgleda kao mini karfiolčići mlječne boje i gumasto tvrdi, već kao vrlo nježna galertasto ovijena malo veća od zrna riže mutnobijela zrnca, nikad nisu u grumenima, nego svatko za sebe zrno nalik riži, dakle jaaako različiti od obične krefit kulture.
Trebam!
Jer imam pravi rijetku kulturu Ginger Beer Plant kojeg je grupa entuzijasta "oživjela" iz arhivskog primjerka dobivenog iz njemačke banke mlječnih kultura, te bih željela usporediti da li je to to ili nešto sasvim drugo. To se lako ustanovi po okusu. A vidim da su se ovdje neki žalili da im previše gazira mlijeko, možda je to to što tražim za usporedne fermentacije.
Takodjer bih trebala kefir gljivice pa ako netko ima nek mi posalje poruku!
Davno sam izgubila zrnca pa bih zamolila nekog ako ima da mi ih da. u splitu sam. hvala
Željela bih kefirne gljivice, ako ste ih voljni proslijediti, molim Vas javite se.
ima li netko kefirna zrnca u Rijeci ili okolici please?
Ja ću ih imati viška početkom tjedna... samo za ZG...
Meni treba! Ubila sam ih u ljetnim selidbama.... pa ako može netko...
Bok drage moje! Prvi put se javljam, drago mi je da je to bas o kefiru :) Vidim da spominjete da bacate namnozena zrnca:-o jer uh nemate kome pokloniti :nope:
Ono sto preporucam i kako ja radim je da kad i ako vam se zrnca namnoze i nemate kud s njom NIKAKO ju ne bacajte nego zamrznite. Postupak je da visak zrnaca isperete pod vodom kao da cete raditi sljedeci kefir, a taj visak stavite u vrecicu za duboko zamrzavanje (bez mlijeka, samo nju) i stavite na led (u duboko zamrzavanje). Postati ce neke neon zelene boje. Kad se zazelite zrnaca ili ih pozelite nekome dati tretirajte ju kao da nije niti bila zaledena.
E da, ako putujete na neko krace vrijeme ili ne zelite svaki dan petljati s kefirom, mozete posudu sa zrncima koja su u mlijeku staviti u frizider pa ce se usporiti fermentacija a opet ce se raditi kefir. Nadam se da sam pomogla :-)
Ako tko ima kefirna zrnca za dati, pliz nek se javi na pp. Preferiram osobnu primopredaju (ZG)...
MŽ se unaprijed zahvaljuje. Ja ne znam ni što je to... :)
Ima netko viška? Baš zrnca.
ovdje naručiš i stignu poštom http://svetahrana.blogspot.com/2011/...a-i-kefir.html
Ima li tko kefirna zrnca?
Imat cu ja kroz koji dan. Ali nemam ideju kak da to iz mog sela dodje do tvog.
Stavis u plasticnu vrečicu i onda u onu mekanu kuvertu. Mislim da bi trebalo prezivjeti. Posta ionako dodje zacas.
samo ako je preporučeno ili prek hp expresa, samo pazi da ne šalješ u petak jer onda najduže putuje
Ako šalješ u Šibenik pomiri se s time da pošta putuje barem 4-5 dana. Tako je uvijek kad ja šaljem. Uvijek!
Morala bi provjeriti stanje svoje gljive... Moja tetka se vraća u Šibenik za par dana, pa ako hoćeš mogu ti poslati po njoj, a ti pokupiš.
enela, posalji naobicnije. u zadnje vrijeme posta mi stize iz zg drugi dan. znaci danas netko posalje, sutra ja primim, najkasnije prekosutra. treba samo izbjeci vikedn.
Ja imam kefirnih zrnca , razmnožavaju se kao ludi :-)
Tko treba nek se javi sa osječkog područja.
i ja bih trebala kefirna zrnca!
dajem čoksu u zamjenu za njih! :)
ja sam dobila neki dan, hvala Onoj koja nije pisala :love2:
dijelim čim se namnože, ako nekome odgovara preuzimanje u nzg za cca 10 dana, neka mi javi
ako mi se nitko do onda ne javi, ja se tebi javim!:mrgreen:
može, samo bez čokse, pliz ;)
Bucka, provjerit ću u kakvom je stanju moja gljiva. Hibernira u frižideru, pa ako nije krepala donijet ću ti.
bucka nisi dobila moj pp?
jesam. jesam, ali nisam uspjela odmah odgovorit
idem sad
Imam viška kefirnih zrnaca ako treba netko iz Varaždina i okolice :)
Ima li tko kefirnu gljivu u ZGB? Zainteresirana sam i za mliječnu i vodeni kefir.
Mliječna je bijela, u komadu, i naravno kako ime kaže stavlja se u mlijeko.
Vodeni kefir su kristalići prozirni, sitniji, izgledaju kao razbijeno staklo, stavlja se u vodu u kombinaciji sa šećerom i suhim voćem.
tnx zibba, sad sam pročitala da su to japanski vodeni kristali :)
ps
ja ću imati zrnca za podijeliti idućeg tjedna (mliječna). primopredaja moguća u nzg
Može, jedva čekam
Opet imam viska zrnaca. Hoce netko?