Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 51 to 100 of 218

Thread: kefirna zrnca, molim

  1. #51
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by mašenka
    Quote Originally Posted by iridana2666
    evo i ja se biljezim, s postovanjem pa ako je netko voljan poslati u Rijeku, bila bih i vise nego zahvalna
    iridana, ja sutra idem za Rijeku (Opatiju) i nosim ribici tini pa javi na pp gdje bi ti mogla donijeti/ostaviti...
    mašenka
    kada ces biti u Ri? I gdje? Ja cu se ravnati po tebi.

  2. #52

    Default

    iridana tvoje je kod mene,pa bum malo razmnožila....ima baš mrvica,ali rastu!!!jeee



    nego,ja trebam još za dvoje dobrih prijatelja ako netko ima koji komadić.....hvala puno!!!

  3. #53

    Default

    mašenka jesi ti ziher da su ovo mliječne gljivice za kefir,a ne one za vodu???
    meni nekak ovo previše gazirano i pjeni,a imala sam mliječne i nikada nije ovako.... :/
    možda sam luda...

  4. #54
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Vodene i mliječne "gljivice" su ista stvar, jedino što su vodene prozirne (jer nisu rasle u mlijeku)
    Sasvim je normalno da se kefir pjeni. To mu je osobina. Do pjenjenja dolazi radi alkoholnog vrenja uslijed probiotskih gljivica. Isto je tako normalno da u kefiru bude oko 1% alkohola. To je kefir - uzmi ili ostavi.

  5. #55
    di_zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    370

    Default

    imam jedan "paket" zrnca viška, pa koja je prva spremna doći na preuzimanje ovaj tjedan u razdoblju od 8-16 h doći u heinzelovu ispred pet centra neka se javi za detalje

  6. #56
    prima's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,142

    Default

    Quote Originally Posted by ribica tina
    mašenka jesi ti ziher da su ovo mliječne gljivice za kefir,a ne one za vodu???
    meni nekak ovo previše gazirano i pjeni,a imala sam mliječne i nikada nije ovako.... :/
    možda sam luda...
    navodno: manje se pjeni ako je poklopac za vrijeme fermentacije samo labavo stavljen - plinovi izlaze vani

  7. #57

    Default

    kažem da sam imala kefirne gljivice oko 2,5 godine skoro 3 i nikada, ali nikada nije pjenilo i šumilo kada miješam :shock: :shock:
    i okus mi je drugačiji,rijetko a jako kiselo,a onaj moj je bio fini kremast i gust...
    probala sam pustit 2-3 dana i dobila još gore...
    :/

    ne znam u čem je fora...
    šta je moguće da postoje više vrtsa kefir gljivica??
    potpuno isto su izgledale,ali ne rade isti kefir

  8. #58

    Default

    krepavaju....
    od početka se nisu ponašale "normalno"....
    ne kužim....
    bile su konstantno u mrvicama i sada su u mrvicama,a one stare koje sam imala su bile ko cvjetača,krupne i čvrste i rasle,pa se otkine koji komad i raste i tako...ove nisu veće od zrna riže(do vel graška) i potpuno su mekane i iz dana u dan sve gore....ko da se tope....




    tražim dakle opet kefir gljivice....plačam poštarinu!!!

  9. #59

    Default

    ja sam jedna od onih koja je dobila zrnca za kefir

    na žalost niti jednom nismo imali ništa slično kefiru

    probali smo svakako:
    u hladno mlijeko
    u toplo mlijeko
    držali na sobnoj temperaturi
    držali u hladnjaku
    koristili punomasno mlijeko
    koristili obrano mlijeko
    koristili pasterizirano mlojeko
    koristili svježe mlijeko
    koristili prokuhano pa ohlađeno mlijeko

    ni jedan postupak nije dao željene rezultate

    (pronašli smo i niz savjeta i postupaka na internetu)

    nakon 1-2 dana mlijeko bi imalo nekakav nedefiniran okus
    ako bi stajalo dulje od toga ostalo bi tekuće ali nekako neukusno kiselo
    kad bi se konačno ugustilo bilo je toliko kiselo da je nejestivo

    ne znam u čemu je problem

    što se tiče gljivica razmnožavale su se i rasle uredno, zadržale su bujelu boju sve dok nismo odustali
    sad vjerojatno plivaju dravom i dunavom prema crnom moru

    u svakom slučaju zahvaljujemo na pošiljci i ni u jednom trenutku nismo pomislili da je pošiljatelj imao neku lošu namjeru

    naprosto nismo imali sreće

  10. #60
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Teorecki se kefir radi tako da se zrnca frknu u toplo skuhano mlijeko temperature od oko 37°C i pusti se da se ohladi na sobnu temperaturu, a postupak traje ~24 sata. Očekuje se da posuda u kojoj se događa fermentacija ne bude metalna. Decit.

    Isto tako se očekuje punomasno mlijeko, iako su famozni "kristali" isto tako kefirna zrnca kojima je sasvim lijepo u pošećerenoj vodi.

  11. #61
    Verona

    Default

    Bok vidim da se razumijete u te gljivice, da li trudnice smiju konzumirati taj kefir?
    hvala

  12. #62
    Buss

    Default

    Pozdrav svima,

    da li netko ima za udijeliti ovih gljiva na području ZG-a. Dođem po njih. Prije jedno dvije godine sam ih izgubio prilikom selidbe. Puno hvala..

  13. #63

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    Lijepo bih molila ukoliko netko ima za pokloniti kefirna zrnca ili tibetansku gljivu da mi se javi
    Zahvaljujem unaprijed

  14. #64
    Dodirko's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,405

    Default

    Imam za 2 udomitelja Tibetansku gljivu.

    Molim vas samo da ste iz Zagreba jer neznam kako bi transferirala izvan Zagreba "čudovište iz mlijeka" kako ga od milja zovem.

  15. #65
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Joj i ja bi kefirna zrnca ako ima neko u VŽ ili okolici?

  16. #66
    Dodirko's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,405

    Default

    nitko ne treba gljivu?

  17. #67
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    ja bi pokoje kefirno zrnce, ako netko ima viška

  18. #68
    Lucija Ellen's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,476

    Default

    I ja stajem u red. Znate li gdje se to moze kupiti?

  19. #69
    Marsupilami's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,253

    Default

    I ja stajem u red za kefirna zrnca na podrucju ZG-a

  20. #70
    SunčicaVŽ's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Varaždin
    Posts
    649

    Default

    Zar ih nitko nema?

  21. #71
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    Ja jučer bacila sigurno punu teglu od nutele te gljive, jer mi se razmnožila ko luda. Pijemo je svi četvero i dnevno ulivam litru mlika. Znači za kojih tjedan-dva imat ću opet za bacat!!!

  22. #72
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    Quote Originally Posted by Dodirko View Post
    nitko ne treba gljivu?
    dodirko ja bi gljivu

  23. #73
    Marsupilami's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,253

    Default

    Quote Originally Posted by MariolaST View Post
    Ja jučer bacila sigurno punu teglu od nutele te gljive, jer mi se razmnožila ko luda. Pijemo je svi četvero i dnevno ulivam litru mlika. Znači za kojih tjedan-dva imat ću opet za bacat!!!
    Mariola, mislis na kefirna zrnca ili tibetansku gljivu?

  24. #74

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    39

    Default

    Biljezim se za kefirna zrnca,ako neko ima viska.

  25. #75
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Hoće netko tibetansku gljivu?
    Preuzimanje u Zagrebu ili eventualno Osijeku preko vikenda.

  26. #76
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    Quote Originally Posted by Marsupilami View Post
    Mariola, mislis na kefirna zrnca ili tibetansku gljivu?
    Mislim na 'ono nešto bijelo' što izgleda kao spužvica u većim i manjim komadima, čak kao veće krpice, stavlja se u mlijeko i ima okus kao gazirani jogurt!!!

  27. #77
    Dodirko's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,405

    Default

    Koja je razlika između Tibetanske gljive i kefirnih zrnaca?

  28. #78
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Ima li netko iz Zg (Novi zg- V. Gorica) zrnaca za prosljedit?

  29. #79
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Vidim da su otprilike istodobno plivale dvije teme o kefiru.
    Nudim gljivu ako nekome treba.

  30. #80
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Ja bih gljivu ako ju još nisi udomila!

  31. #81
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Imam još.

  32. #82

    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp View Post
    Imam još.
    Bok anchi pp
    Dali imaš višak koje gljivice, ne treba mi puno?
    iz Zagreba sam mogu doći bilo gdje.

    Obožavam kefir i moje glivice su uginule od vrućine (nosila sam ih na more) i od tada ne znam šta da jedem

    Nadam se da ćeš se javiti

  33. #83
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Imam, raste polako, čim bude za dijeljenje javit ću ti se . Još sam dužna jednoj forumašici, bit će to brzo .

  34. #84

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    2

    Default

    Drage kefir pravilice, molim vas, i ja se predbilježavam za kefir zrnca kad budete imale viška. Zagreb. Dolazim gdje treba :D
    Hvalaaaa!

  35. #85
    di_zg's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    370

    Default

    ja bi trebala isto kefirne gljivice - svekrva mi je bacila sve jer je mislila da je pokvareno mlijeko

  36. #86
    Nuktemeron's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    173

    Default

    Ima li tko kulturu koja ne izgleda kao mini karfiolčići mlječne boje i gumasto tvrdi, već kao vrlo nježna galertasto ovijena malo veća od zrna riže mutnobijela zrnca, nikad nisu u grumenima, nego svatko za sebe zrno nalik riži, dakle jaaako različiti od obične krefit kulture.
    Trebam!
    Jer imam pravi rijetku kulturu Ginger Beer Plant kojeg je grupa entuzijasta "oživjela" iz arhivskog primjerka dobivenog iz njemačke banke mlječnih kultura, te bih željela usporediti da li je to to ili nešto sasvim drugo. To se lako ustanovi po okusu. A vidim da su se ovdje neki žalili da im previše gazira mlijeko, možda je to to što tražim za usporedne fermentacije.

  37. #87

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2

    Default

    Takodjer bih trebala kefir gljivice pa ako netko ima nek mi posalje poruku!

  38. #88

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    ST, ZG
    Posts
    71

    Default

    Davno sam izgubila zrnca pa bih zamolila nekog ako ima da mi ih da. u splitu sam. hvala

  39. #89
    saška's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    1,051

    Default

    Željela bih kefirne gljivice, ako ste ih voljni proslijediti, molim Vas javite se.

  40. #90
    BP's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    863

    Default

    ima li netko kefirna zrnca u Rijeci ili okolici please?

  41. #91

    Default

    Ja ću ih imati viška početkom tjedna... samo za ZG...

  42. #92
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Meni treba! Ubila sam ih u ljetnim selidbama.... pa ako može netko...

  43. #93

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1

    Default

    Bok drage moje! Prvi put se javljam, drago mi je da je to bas o kefiru Vidim da spominjete da bacate namnozena zrnca jer uh nemate kome pokloniti
    Ono sto preporucam i kako ja radim je da kad i ako vam se zrnca namnoze i nemate kud s njom NIKAKO ju ne bacajte nego zamrznite. Postupak je da visak zrnaca isperete pod vodom kao da cete raditi sljedeci kefir, a taj visak stavite u vrecicu za duboko zamrzavanje (bez mlijeka, samo nju) i stavite na led (u duboko zamrzavanje). Postati ce neke neon zelene boje. Kad se zazelite zrnaca ili ih pozelite nekome dati tretirajte ju kao da nije niti bila zaledena.
    E da, ako putujete na neko krace vrijeme ili ne zelite svaki dan petljati s kefirom, mozete posudu sa zrncima koja su u mlijeku staviti u frizider pa ce se usporiti fermentacija a opet ce se raditi kefir. Nadam se da sam pomogla

  44. #94

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    ZG
    Posts
    1,652

    Default

    Ako tko ima kefirna zrnca za dati, pliz nek se javi na pp. Preferiram osobnu primopredaju (ZG)...

    MŽ se unaprijed zahvaljuje. Ja ne znam ni što je to...

  45. #95
    kljucic's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    početak Slavonije
    Posts
    2,137

    Default

    Ima netko viška? Baš zrnca.

  46. #96
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    Quote Originally Posted by kljucic View Post
    Ima netko viška? Baš zrnca.
    ovdje naručiš i stignu poštom http://svetahrana.blogspot.com/2011/...a-i-kefir.html

  47. #97
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ima li tko kefirna zrnca?

  48. #98
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Imat cu ja kroz koji dan. Ali nemam ideju kak da to iz mog sela dodje do tvog.

  49. #99
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Stavis u plasticnu vrečicu i onda u onu mekanu kuvertu. Mislim da bi trebalo prezivjeti. Posta ionako dodje zacas.

  50. #100
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,274

    Default

    samo ako je preporučeno ili prek hp expresa, samo pazi da ne šalješ u petak jer onda najduže putuje

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •