ok sad mi se pije kava :lol:
Printable View
ok sad mi se pije kava :lol:
i meni
biću karakter, izdržat ću do ujutro
:* thanksCitiraj:
puntica prvotno napisa
(oko podne sam posumnjala ...)
ja imam doma i na institutu onu espresso masinu (sifra g. clooney - what else) i kava je stvarno odlicna.
no na moj uzas tek sam naknadno skuzila da pripada odredenom koncernu :shock: kojeg ne podrzavam . znam da se to iz imena lako skuzi, ali ja eto nisam.
u nekoj buducnosti zamjenit cu je sa onom prekrasnom francis-francis od illy-a
Zamišljam Maju kako spava prištekana na infuziju, gdje umjesto vrećice s fiziološkom krklja aparat za kavu :lol:
Dobar dan. Ja sam Saša i ja sam ovisnica o kavi 8)
Ja ju mogu piti umjesto vode. Smanjila sam na četiri velike dnevno. Uglavnom uspjevam :roll:
Volim instant, sada pijem iz Lidla jaku arabicu ili Jacobsov monarch.
Tursku volim, a pijem i iz aladina kojeg sam u neznanju zvala "ona druga đezva". Doduše moj je zepterov i izgleda prilično vulgaris, nimalo nalik aladinu.
Turska mi je tkđ. fina Jacobsova, ali nisam sigurna kako se zove.
Trenutno je kod mene aktualna Jacobs intense.
Volim i onučijeimesenespominje.
Turska nikako.
Mama mi je jednom prilikom dovukla iz Austrije zalihu ove koju ne spominjemo, ali sa oznakom mild i ta mi se nikako nije svidjela. Uopće nema okus na kavu. Mjesecima ju nisam uspjela potrošit.
Seni, evo link pa pročitaj više:Citiraj:
seni prvotno napisa
http://www.turizaminfo.hr/article.as...88&ma=14&no=26
pijem samo tursku, malo mlijeka, bez šećera.
ne priznajem 2 u 1, 3 u 1 i slično...
Pijem Nescaffe kapučino od vanilije. Bila sam kavomanijak duuuugo godina, ni u trudnoći se nisam odricala bar dvije, tri šalice turske. Dok nisam dobila tahikardiju. Pa sam se prebacila na ovu blagu varijantu
Ana nemaš pojima kako mi je sad žao kaj nisam jučer pila kavu kod tebe :( .Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Ginem za dobrom kavom....
Ja nisam neki kavopija, mogu sa, mogu bez, nemam istančan okus po tom pitanju pa kod mene prolazi sve, zapravo mi je svejedno ali kada sam probala tu Illy kavu, baš mi je bila fiiina, nekako aromatična.Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
Sjećam se, iz djetinjstva, mirisa mljevene kave kroz kuću, mmmmm...
Drugi put će to nama moj mužić skuhati ;)Citiraj:
iki prvotno napisa
i ja pijem isto ovu Jacobs i Francovu biancu...ovu Seku sam htjela probati ali mi se činilo da mi takav mix ne bi bio fin. a sad ju moram kupiti i probatiCitiraj:
marijanada prvotno napisa
turska kava je meni prejaka
dajte mi savjet gdje kupiti u Zagrebu kavu prženu u zrnu, al da je rinfuzo
hvala.Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
svidaju mi se ljudi predani tome sto rade.
a to sto se ne pusi je jos + vise. bas cu probati kad budem u zg-u.
Slažem se, Eliscaffe mješavina zakon!
U ilici,birc Eliscaffe,nema bolje :)Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
Ozbiljno? Ja to uopce nisam skontala.. :?Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Meni bas draga ta frankova popularna ciglica, a vidim da nije bas omiljena medu pukom.
Doduse u nedostatku cigle mjesam je s lavazzom i kaj imam doma. Ali turska mora bit..
ujutro obavezno onucijeseimenespominje sa mlijekom i jednom zlicicom rapadure! :oops:
ja kupila prije par dana kad sam se išla doma u zg u duty-ću u istanbulu davidoff instant kavu(6 eura 100g) rekoh ajd da probam i fenomenalna mi je :shock:
Prvi put cujem da se to zove Aladin :shock: . Mi iz toga pijemo kavu cijeli zivot, ali mo to zovemo 'espresso cafetiera'. Imamo je i na poslu, odoh sad pristaviti jednu :) . Nema bolje kave nego ove sto iz toga prizadje, samo ptreba paziti da ju se sa vatre skine na vrijeme jer onda zasmrdi ona gumica iznutra pa kava ima bas bljak okus.Citiraj:
iki prvotno napisa
Nescaffe, i Franckovu ali skuhanu u malom espresnom lončiću
joj sorry seni, ali nasmijala si mee :oops: :mrgreen:Citiraj:
seni prvotno napisa
moram priznati da svaki dan popijem barem jednu kavu iako mislim da nisam neki ljubitelj. najviše volim lavazzzu iz kafića :mrgreen: :mrgreen:
doma pijem Nes instant s mlijekom,iako sad kad čitam vaše postove dođe mi želja za mokom. Na poslu pijem onu iz aparata ali samo jednu znam da je grozna al nemam volje kuhati.
Ujutro kad otpratim E, s drugim mamama odemo na espresso.
U toku dana ako negdje odemo popijem Nescaffe cappuccino od vanilije, ili cappuccino bez kofeina.
Vikendom MM ujutro napravi moka kavu (tko zeli originalni nacin pripreme, slijedeci put kad ste u Italiji uzmite si loncic La Moka, iliti Caffetiera Bialetti). Dodam mlijeko, jer mi bude prejaka.
Dugo, dugo vremena nisam pila kavu, a tlak mi je bio nizak, pa sam se ponovo vratila na jednu 'pravu' kavu dnevno.
Ujutro kad otpratim E, s drugim mamama odemo na espresso.
U toku dana ako negdje odemo popijem Nescaffe cappuccino od vanilije, ili cappuccino bez kofeina.
Vikendom MM ujutro napravi moka kavu (tko zeli originalni nacin pripreme, slijedeci put kad ste u Italiji uzmite si loncic La Moka, iliti Caffettiera Bialetti). Dodam mlijeko, jer mi bude prejaka.
Dugo, dugo vremena nisam pila kavu, a tlak mi je bio nizak, pa sam se ponovo vratila na jednu 'pravu' kavu dnevno.