A sta nije Pegaz samo terapijsko jahanje? Ja sam se raspitivala tamo, pa su rekli da nemogu primat djecu koja nisu ukljucena u terapijsko jahanje....Mozda se nesto promijenilo, bas cu se raspitat. Hvala.
Sent from my iPad using Tapatalk
Printable View
A sta nije Pegaz samo terapijsko jahanje? Ja sam se raspitivala tamo, pa su rekli da nemogu primat djecu koja nisu ukljucena u terapijsko jahanje....Mozda se nesto promijenilo, bas cu se raspitat. Hvala.
Sent from my iPad using Tapatalk
O Bože Lee Loo.... Pa naravno da se podrazumijeva da se na jahanje "utroši" 45 minuta na jahanje, i naravno da se podrazumijeva samostalno pripremanje i raspremanje konja, timarenje i drugo. Moj provodi velik dio slobodnog vremena u klubu, radi što treba, često često dolazi "samo" pogledati svoje prijatelje :) i pomoći što treba...Citiraj:
a znam da je djeci lijepo jahati... a vama da je lijepse kad su vam djeca sretna... ali bit jahanja nije samo jahanje... u to treba biti ukljucena i briga oko konja.. timarenje.. sedlanje..uzdanje.. odlazak na pasu..
U našem klubu su rijetki roditelji koji rade to što si ti napisala, da samo ostave i poslije pokupe djecu u minutu. To je možda na početku škole jahanja, iako je moj oduvijek dolazio sat i više prije sata i odlazio po dva sata nakon jahanja... i dan danas tako radi :)
za početak, ni 10, ni 20 sati nije dovoljno za dobro jahanje
u tih 10 sati se nauče osnove, a u 20 se prođu svi koraci konja
tek nakon toga počinje pravo učenje
netko tko je prošao 10-20 sati nije sposoban doći u bilo koji klub, sjesti na kojeg god konja i odjahati
ali, to ne znači da nakon odrađenih 20 sati u komadu ne možete dolaziti 1 tjedno i ne napredovati
samo to niti će biti neki tempo napretka, niti će biti za sport, nego za rekreaciju
u svakom slučaju bih to preporučla svakome tko može
Ja vam vise necu nis reci.. hocu vam pomoci a vi idete okolo tuzakat..
tko je koga kome tuzakao?
Ajde ne pravi se da ne znaš :roll:
ja zbilja ne znam o čemu se sad radi?
i bez veze su mi ovakvi postovi gdje se ne zna o čemu se radi
ili nek se napiše sve, ili ništa
Ajoj ne znam niti ja, naravno, zezala sam svoju najbolju prijateljicu bucku.
mislim da cemo mima i ja upisat nase curke u istu skolu jahanja i svaki put ugodno cakulati dok cekamo da im skola zavrsi
Ja predlažem da se i mi upišemo pa jašemo i ćakulamo, kao prave grofice.
ne vi ćete im pomagati oko čišćenja konja i zauzdavanja. nećete moći tamo samo besposleno sjediti
ustvari. ja isto blesava, zakaj se zamaram, sve informacije koje sam podjelila s vama javne su na internetu :coffee:
ako netko treba jahače hlače, odnosno rajterice ili bilo koju drugu opremu.... preporučam kraemer isto tako.. stranica je na njemačkom.. dučan u blizini graz-a
jesu skuplji ali nađe se..
http://www.kraemer-pferdesport.de/Ki...port&ci=247364
svakako preporučam hlače koje imaju pojačanje na guzici i koljenima, bolje prijanjaju sedlu ;) to su većinom ove u dvije boje
mi smo opremu kupili ovdje
http://www.zwerlin.at/pages/reitsport-outlet.php
na sniženju ali još uvijek poskupo,
uklavnom sada preferiran rabljeno
zwerlin stvarno je skup.. dobro je kad se naleti na rasprodaju.. onda su cjene prihvatljive..
zato sam nabrojala onih par dučana kod nas.. tu di ja kupujem ima jahačih hlača od 100 nešto kuna.. obične.. meni su super... neznam kolko opčenito dojde oprema za djecu s obzirom da mi ne treba :D
prvo moram ponija nekakvog nabaviti... onda dalje...
ako niš drugo sad bar imam izgovor za sve one pinki stvari za konja :sing: x ih imam.. x ih bude...
samo da vam kažem.. imam svoj sjenik (di je sjeno, hrana, i stvari za konja) i unutra su 3 ormara... sva 3 su puna s raznom opremom :mrgreen: a još imam stvari i po ormaru i u onim kutijama za spremanje stvari... a ove za turnir su mi doma 8-)
baby jahače hlače.. :zaljubljen: bolje da nisam išla gledat
http://www.harryshorse.com/en/catalo...code.26000279/
a ovo nećeš podijeliti s nama 8-)??Citiraj:
tu di ja kupujem ima jahačih hlača od 100 nešto kuna..
Napisala sam vec.
Ducan se zove HORSESHOP. Mogu poslati kontakt broj telefona kome treba :)
može meni :)
Imate li neku preporuku za Osijek? Možda nešto zgodno preko ljeta?