Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: Škola jahanja

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    I danas izadje na Kolektivi ovo: http://www.kolektiva.hr/mala-skola-j...maksimira.html
    :D

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

pony expres škola jahanja, je dobra škola jahanja!

upravo to što je netko napisao... djete može pasti i sa bicikla... pa i kad hoda ako se popikne, realno...

konji koji su za školu jahanja moraju biti mirni i staloženi u glavi, inače nebi bili za školu jahanja, moraju biti psihički smireni i tolerantni jer vjerujte nije baš ugodno kad neki početnik skače konju... nit njemu nit vama.....

a straha se možete riješiti tako da uz djete kad se konj sprema dajete konju kruh, jabuke, mrkve, šećer nije dobar za konje! kockica dvije eventualno!
    isto tako čišćenjem konja.. ili dovoljno samo maženjem... tako se povezujete s konjem.. a swtrah bi trebali prebroditi čim prije jer konji kako služe za terapijsko osjećaju našu nervozu i strah pa se nekad i oni počnu ponašati tako jer ne shvačaju koji je razlog vaše nervoze i misli da je u opasnosti...

inače lakše je galopirati nego kasati jer je galop udoban i duži je korak od kasa... samo što je brže od kasa pa izgleda svakome ko nezna koma

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

almina potkovica kao ni zelingrad nisu registrirani pri Hrvatskom konjičkom savezu, što znači da vode školu jahanja bez licenciranog voditelja!

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

novo je pravilo u konjičkom savezu ocjenjivanje škole jahanja po njihovim kriterijima (dodjeljuju se takozvane potkove za određene stupnjeve opremljenosti (oprema, sanitarni čvorovi, hala itd..))

ovo su za sad ocjenjeni konjički klubovi na području zg-a

Purgerski konjički klub - 5 od 5 potkova
    Radoslava Zimermana 5 Zagreb

Konjički klub Pony Express - 5 od 5 potkova

Konjički klub Hiperion - 3 od 5 potkova
    Fakultetsko dobro 7/2 Zagreb

Konjički klub Sokol Dupci - 3 od 5 potkova
    Stari dvor 35 Zagreb

3 POTKOVE
    Licencirani trener ili voditelj jahanja sa licencom HKS-a, 3 ili više školskih konja sa pripadajućom opremom (sedlo, uzda, lonža ), zaštitne kacige i prsluci za polaznike, ograđeni manjež 20x60m sa slovnim oznakama ili dva manježa od kojih je jedan min. 20x40m sa slovnim oznakama, sedlarnik

5 POTKOVA
    Trener jahanja sa licencom HKS-a, 3 ili više školskih konja sa pripadajućom opremom (sedlo, uzda,
    lonža ), zaštitne kacige i prsluci za polaznike, Minimalno manježa na otvorenom od kojih je jedan
    ograđeni manjež 20x60m sa slovnim oznakama i jedan manjež min.2000m2 minimalne širine 25m,
    natktrivena jahaona veća od 800m2 prostora za jahanje(mjereno sa unutarnje strane ograde),
    rasvjeta jahačeg terena, sedlarnik, garderoba za jahače sa tuš kabinom. Jahači osigurani od posljedica
    nesretnog slučaja

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Purgerski je na Hipodromu?

Lee Loo, kad si ti počela jahati, i jesi li imala težih padova?
    Posljednje uređivanje od techna : 14.05.2014. at 13:36

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pazi nje, jedva čeka da se vrati nakon trudnoće, a njemu ne da :lol

nema još 10 godina, isto su godište, vidim
    jao, sad si me još i ti isprepadala

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    pazi nje, jedva čeka da se vrati nakon trudnoće, a njemu ne da :lol

nema još 10 godina, isto su godište, vidim
    jao, sad si me još i ti isprepadala

nemoj da te bude još više strah
    ovaj moj je izuzetno trapav i očekuje da konj stane ako je on to samo pomislio

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Lee Loo prvotno napisa Vidi poruku
    almina potkovica kao ni zelingrad nisu registrirani pri Hrvatskom konjičkom savezu, što znači da vode školu jahanja bez licenciranog voditelja!
    zato i jesu na kolektivi
    (sorry, morala sam komentirati)

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj techna prvotno napisa Vidi poruku
    Purgerski je na Hipodromu?

Lee Loo, kad si ti počela jahati, i jesi li imala težih padova?

da, neznam koja točno štala ali od glavnog ulaza tamo na potezu onih par za redom...

ja sam počela jahati sa svojih 10.. imala sam naravno... neču nikoga prestrašiti ali padovi su dio svakog sporta... (dobro u plivanju nemaš kam pasti ) to je proces koji svaki jahač mora savladati jer svakim padom nauči nešto novo i način kako da se održi sljedeći puta na konju u takvoj situaciji.. ili sličnoj...

ja sam u fazi kad konj može raditi doslovno sve pod menom a ja se znam održati na njemu ko da se ništ ne dešava..

najbitnije je da se nakon pada djete ili vi opet popnete na konja inače teško da ćete ikad više sjesti na konja.. zbog straha...

pa i ja jedva čekam da se vratim treninzima i turnirima... sad je sezona a ja samo mogu stajati iza objektiva fotoaparata

i nemojte misliti da ako npr škola traje 20 sati a djete u tih 20 sati ne odradi sve što bi trebalo... to samo znači da se s njim radi polakše i sigurnije jer još nije savladao neke stvari...

inače jahati učite cijeli život... i još uvijek neznate sve stvari

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je stvarno uživala. I ja gledajući je. I žao mi je da nismo mogli nastaviti - možda se nešto okrene, pa se vrati, ali mi to sada ne izgleda baš moguće.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nano. hebemu miša, i meni žao kad te čitam. skupite nekako a šta kad se uđe u ta njihova sportska natjecanja, isto toliko moraš plaćati il je onda manje?

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

za sport se obično iznajmi konj, neznam kako je na hipodromu... ali za sport treba i oprema (baš jahač) i treba položiti prije toga jahaću dozvolu te onda licencu za sport....i to košta... a vjerojatno se uzima trener koji onda radi s tom djecom i priprema ih za natjecanje.... tak je bar kod nas

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

nije sigurno manje.. jer se to računa kao stepenica više.... (prošli ste školu, spremni ste za fax)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma kažem ti, išla je sve češće i to treba plaćati. nije ona došla do natjecanja. Ali ispalo bi možda 500 kn mjesečno, a uz ostale aktivnosti, to je previše. Guštala je godinu dana i onda smo prestali. Možda opet jednom. Jer jahati se stvarno može cijeli život.
    čak niti ona ne traži više - okupirali smo ju nekim drugim stvarima. Možda bi mogli napraviti tako da svake godine platmo 10 sati - ali ne znam koliko to ima smisla

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa može li ona otići tu i tamo na jahanje - mislim, to je ono što ja ne kužim u vezi sa jahanjem, OK, prođeš školu, ali kako se to onda dalje nastavlja, zašto ona ne bi mogla doći jahati, ne znam, dva puta mjesečno?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moraš održavati i formu
    Teško ti je nakon par tjedana opet biti 45 min na konju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, o tome se radi. mala pauza, i već joj treba malo dulje kako bi se ponovno ufurala. Možda bi mogli isfinancirati dva sata jahanja mjesečno, ali fakat ne znam može li se napraviti takva kombinacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može, naravno, trebalo bi jednom tjedno jahat redovno da se ostane u jahaćoj kondiciji, ali ako dolaziš i triput mjesečno je ok, naročito ako ti dobro ide

dolaziti jednom mjesečno nema puno smisla osim gušta.

Ako je prošla školu (i savladala sve osnove), dovoljna su joj dva tri sata da se vrati

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    može, naravno, trebalo bi jednom tjedno jahat redovno da se ostane u jahaćoj kondiciji, ali ako dolaziš i triput mjesečno je ok, naročito ako ti dobro ide
    jednom tjedno NIJE dovoljno da se ostane u jahaćoj kondiciji! nebi vjerovali koliko toga se zaboravi u tih tjedan dana što ste prethodni tjedan naučili... i uvijek se ponovo radi i to onda baš i nema smisla. pogotovo ako ste početnik

nema smisla plačati dva treninga mjesečno jer joj neće biti od koristi, samo će biti isfrustrirana ako taj dan neće odraditi nešto što je odradila kada je išla redovno... radije platite tu i tamo šetnju krug dva na konju... duplo manje nego satovi škole a i to je nešto

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, do tog zaključka smo i mi došli - i prešli na drugu aktivnost - i nabavili kućnog ljubimca, iako to nije konj

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

http://bib.ge/img_animal/74031849Falabella.jpg

zato postoje ovi poniji.. manji su od bernardinca :D.. za stan idealno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neću joj to pokazati

baš je sladak

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dakle, hoćete reći da nema smisla da dijete upišem u školu, ono ju završi, i onda ponekad, rekreativno ode jahati konja.
    To i je ono što me cijelo vrijeme muči u vezi jahanja, što kad jednom završi školu.
    Ja sam to zamišljala tako da nakon što nauči neke osnove može tu i tamo jahati. (ili šetati na konju).
    Bolje nam je onda da se niti ne upuštamo u to jer neću niti ja moći financirati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to moraš sama odlučiti. Mi smo krenuli jer je ona htjela, iako sam ja znala da nećemo to dugo moći financirati. i nije mi žao - uživala je tu godinu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa ne znam,
    mi idemo u sokol dupce,

prošli smo školu i sada ide 3 do 4 puta mjesečno,
    i to nam je za sada i vremenski i financijski ok,

ne vidim da nazaduje ili zaboravlja naučeno,

a uživa na zraku i druženju sa životinjama,
    osim toga domi i ekipa su nam postali dragi prijatelji,

ima "svog" konja o kojem brine,
    povremeno dođemo samo u obilazak sa jabukom,

ne bi je odvajala od toga,
    i moram priznati da mi nije ni slično šetnji na konju dva kruga

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, hoćete reći da nema smisla da dijete upišem u školu, ono ju završi, i onda ponekad, rekreativno ode jahati konja.
    To i je ono što me cijelo vrijeme muči u vezi jahanja, što kad jednom završi školu.
    Ja sam to zamišljala tako da nakon što nauči neke osnove može tu i tamo jahati. (ili šetati na konju).
    Bolje nam je onda da se niti ne upuštamo u to jer neću niti ja moći financirati.
    Ako klub nudi mogucnost jahanja nakon zavrsene skole.. a trebao bi... znaci vise kao rekreativno... i to nece biti cesto kao kad se ide u skolu (jer onda mora biti neki kontinuirani rad) treba i vama i djetetu biti jasno da ce biti puno teze nego u skoli.. bas zbog toga sto su satovi rijedi.. gledam kod nas kada netko dolazi jednom na tjedan i neko ko dolazi vise puta kolika je razlika medu njima... onome ko dolazi jednom tjedno treba prvo neko vrijeme na treningu da se prisjeti sto je naucio prosli put i sve sto je zaboravio u tih tjedan dana... a nekad to prisjecanje traje i cjeli sat jahanja i jos nije dovoljno...

Ako ste se ikad rolali.. i rolali ste konstantno jedan duzi period.. nakon nekog vremena ste bili sigurniji na njima i mozda radili neke jednostavne trikove... a kad ste opet obuli role tipa nakon par mjeseci ili godina niste sigurno bili sigurni i slobodni na njima ko kad je to bilo redovito...

Ako me shvacate sto vam zelim reci...

Ja znam da je djeci lijepo jahati... a vama da je lijepse kad su vam djeca sretna... ali bit jahanja nije samo jahanje... u to treba biti ukljucena i briga oko konja.. timarenje.. sedlanje..uzdanje.. odlazak na pasu....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, baš i nije tako, moje dijete ne rola po cijelu godinu pa onda stane na role i rola. Nije da zna neka čuda od trikova, ali rola, rekreira se. Ovaj zadnji odlomak ne razumijem baš do kraja ali mi zvuči kao nekakvo osuđivanje, a ne shvaćam čemu to.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

novo je pravilo u konjičkom savezu ocjenjivanje škole jahanja po njihovim kriterijima (dodjeljuju se takozvane potkove za određene stupnjeve opremljenosti (oprema, sanitarni čvorovi, hala itd..))

ovo su za sad ocjenjeni konjički klubovi na području zg-a

Purgerski konjički klub - 5 od 5 potkova

Konjički klub Pony Express - 5 od 5 potkova

Konjički klub Hiperion - 3 od 5 potkova
    Fakultetsko dobro 7/2 Zagreb

Konjički klub Sokol Dupci - 3 od 5 potkova
    Stari dvor 35 Zagreb

3 POTKOVE
    Licencirani trener ili voditelj jahanja sa licencom HKS-a, 3 ili više školskih konja sa pripadajućom opremom (sedlo, uzda, lonža ), zaštitne kacige i prsluci za polaznike, ograđeni manjež 20x60m sa slovnim oznakama ili dva manježa od kojih je jedan min. 20x40m sa slovnim oznakama, sedlarnik

5 POTKOVA
    Trener jahanja sa licencom HKS-a, 3 ili više školskih konja sa pripadajućom opremom (sedlo, uzda,
    lonža ), zaštitne kacige i prsluci za polaznike, Minimalno manježa na otvorenom od kojih je jedan
    ograđeni manjež 20x60m sa slovnim oznakama i jedan manjež min.2000m2 minimalne širine 25m,
    natktrivena jahaona veća od 800m2 prostora za jahanje(mjereno sa unutarnje strane ograde),
    rasvjeta jahačeg terena, sedlarnik, garderoba za jahače sa tuš kabinom. Jahači osigurani od posljedica
    nesretnog slučaja
    Zna mozda netko za Rijeku i okolicu ( istocni dio, Grobnik, Drazice, itd)?

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

nije osuđivanje ali većina samo ostavi djecu i dođe po njih točno na sekundu kad trener kaže da će biti gotovi... x njih ni djece ni roditelja konja ni ne pogledaju kamoli pa nekaj drugo... mene srce boli kad vidim tak nekaj... ko da je konj nekakva mašina...

In love - ima u Rovinju farma Haber, nisu licencirani ali su ljudi iz njemačke pa znaju vrlo dobro odraditi svoj posao.. s obzirom da njemačka i naša škola nisu slične...
    Konjički klub "Epona" Zadar
    Konjički klub istra (manjadvorci)
    Pegasus kod Šibenika
    Mutinić kraj Pule, Ližnjan.
    Umag - KK Katoro
    Sv.Petar- KK Hipos

Konjički klub 'Forza Fiume'- Rijeka
    Konjički Klub Vodičajna okolica Rijeke
    pegaz rijeka- http://www.pegaz-rijeka.hr/kdj-pegaz/
    Konjički klub Linčetovo

imam popis ljudi, ali neznam iz kojih su klubova.. ali mislim da ovi na moru nisu licencirani...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Zna mozda netko za Rijeku i okolicu ( istocni dio, Grobnik, Drazice, itd)?
    ne znam za te licence, al udruga pegaz mi je frend na fejsu pa vidim da stalno imaju škole jahanja. imaju i terapijsko jahanje pa valjda nisu bzvz.

mene nekako strah konja. a vidim da ni ova moja dva nisu daleko, gledaju ih onako s rispektom
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.05.2014. at 20:38

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A sta nije Pegaz samo terapijsko jahanje? Ja sam se raspitivala tamo, pa su rekli da nemogu primat djecu koja nisu ukljucena u terapijsko jahanje....Mozda se nesto promijenilo, bas cu se raspitat. Hvala.

Sent from my iPad using Tapatalk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nije osuđivanje ali većina samo ostavi djecu i dođe po njih točno na sekundu kad trener kaže da će biti gotovi... x njih ni djece ni roditelja konja ni ne pogledaju kamoli pa nekaj drugo... mene srce boli kad vidim tak nekaj... ko da je konj nekakva mašina...

OK razumijem, no ne vidim vezu između ovakvog načina ponašanja i broja sati koje dijete mjesečno jaše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a znam da je djeci lijepo jahati... a vama da je lijepse kad su vam djeca sretna... ali bit jahanja nije samo jahanje... u to treba biti ukljucena i briga oko konja.. timarenje.. sedlanje..uzdanje.. odlazak na pasu..
    O Bože Lee Loo.... Pa naravno da se podrazumijeva da se na jahanje "utroši" 45 minuta na jahanje, i naravno da se podrazumijeva samostalno pripremanje i raspremanje konja, timarenje i drugo. Moj provodi velik dio slobodnog vremena u klubu, radi što treba, često često dolazi "samo" pogledati svoje prijatelje i pomoći što treba...

U našem klubu su rijetki roditelji koji rade to što si ti napisala, da samo ostave i poslije pokupe djecu u minutu. To je možda na početku škole jahanja, iako je moj oduvijek dolazio sat i više prije sata i odlazio po dva sata nakon jahanja... i dan danas tako radi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za početak, ni 10, ni 20 sati nije dovoljno za dobro jahanje
    u tih 10 sati se nauče osnove, a u 20 se prođu svi koraci konja
    tek nakon toga počinje pravo učenje
    netko tko je prošao 10-20 sati nije sposoban doći u bilo koji klub, sjesti na kojeg god konja i odjahati
    ali, to ne znači da nakon odrađenih 20 sati u komadu ne možete dolaziti 1 tjedno i ne napredovati
    samo to niti će biti neki tempo napretka, niti će biti za sport, nego za rekreaciju
    u svakom slučaju bih to preporučla svakome tko može

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Ja vam vise necu nis reci.. hocu vam pomoci a vi idete okolo tuzakat..

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tko je koga kome tuzakao?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajde ne pravi se da ne znaš

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja zbilja ne znam o čemu se sad radi?

i bez veze su mi ovakvi postovi gdje se ne zna o čemu se radi
    ili nek se napiše sve, ili ništa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajoj ne znam niti ja, naravno, zezala sam svoju najbolju prijateljicu bucku.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da cemo mima i ja upisat nase curke u istu skolu jahanja i svaki put ugodno cakulati dok cekamo da im skola zavrsi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja predlažem da se i mi upišemo pa jašemo i ćakulamo, kao prave grofice.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vi ćete im pomagati oko čišćenja konja i zauzdavanja. nećete moći tamo samo besposleno sjediti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ajoj ne znam niti ja, naravno, zezala sam svoju najbolju prijateljicu bucku.
    ajd, dobro, taj dio mi je sad jasan,

ali i dalje mi nije jasna Lee Loo

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

ustvari. ja isto blesava, zakaj se zamaram, sve informacije koje sam podjelila s vama javne su na internetu

ako netko treba jahače hlače, odnosno rajterice ili bilo koju drugu opremu.... preporučam kraemer isto tako.. stranica je na njemačkom.. dučan u blizini graz-a
    jesu skuplji ali nađe se..
    http://www.kraemer-pferdesport.de/Ki...port&ci=247364

svakako preporučam hlače koje imaju pojačanje na guzici i koljenima, bolje prijanjaju sedlu to su većinom ove u dvije boje
    Posljednje uređivanje od Lee Loo : 16.05.2014. at 11:50

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi smo opremu kupili ovdje
    http://www.zwerlin.at/pages/reitsport-outlet.php
    na sniženju ali još uvijek poskupo,
    uklavnom sada preferiran rabljeno

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo opremu kupili ovdje
    http://www.zwerlin.at/pages/reitsport-outlet.php
    na sniženju ali još uvijek poskupo,
    uklavnom sada preferiran rabljeno

zwerlin stvarno je skup.. dobro je kad se naleti na rasprodaju.. onda su cjene prihvatljive..

zato sam nabrojala onih par dučana kod nas.. tu di ja kupujem ima jahačih hlača od 100 nešto kuna.. obične.. meni su super... neznam kolko opčenito dojde oprema za djecu s obzirom da mi ne treba :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

s obzirom da mi ne treba :D
    još

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

prvo moram ponija nekakvog nabaviti... onda dalje...

ako niš drugo sad bar imam izgovor za sve one pinki stvari za konja x ih imam.. x ih bude...
    samo da vam kažem.. imam svoj sjenik (di je sjeno, hrana, i stvari za konja) i unutra su 3 ormara... sva 3 su puna s raznom opremom a još imam stvari i po ormaru i u onim kutijama za spremanje stvari... a ove za turnir su mi doma

baby jahače hlače.. bolje da nisam išla gledat
    http://www.harryshorse.com/en/catalo...code.26000279/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu di ja kupujem ima jahačih hlača od 100 nešto kuna..
    a ovo nećeš podijeliti s nama ??

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Napisala sam vec.
    Ducan se zove HORSESHOP. Mogu poslati kontakt broj telefona kome treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •