Najbolje bi bilo da kad se sretnu pušač i nepušač da se istodobno počnu micati jedan od drugog... :mrgreen:
Šalu na stranu, mislim da je ovdje ključno samo jedno - uzajamna tolerancija.
Printable View
Najbolje bi bilo da kad se sretnu pušač i nepušač da se istodobno počnu micati jedan od drugog... :mrgreen:
Šalu na stranu, mislim da je ovdje ključno samo jedno - uzajamna tolerancija.
potpisujem sreČu tashunicu, sreČu magriŽ ...i cvijetu iz milja
ostale (ne)sreće neću ni čitat :mrgreen:
A da mi okrenemo ovo s prepucavanja pušači-nepušači u pravom smjeru? Zabrana pušenja je samo još jedan način punjenja proračuna tj. harač. Ja to podržavam, ali u osnovi, čini mi se da je upravo ovo debeli razlog...
Naravno, harač je i kad plavci krenu u pola 1 u noći ostavljat čestitke od 500 kn po autima, a kad ih zoveš onda tebe prvo izmaltretiraju i dok tebe ispitaju , ono zbog čega si ih zvao već završi ( buka i tučnjava u birtiji )
Država je licemjerna ,da mi kutija cigareta košta 70 kn, ne bih pušila ni ove 2, 3, na balkonu.
Kad završe sa pušačima, krent će na pretile , i onda ....a ? tko će im ostati XD
o bože ti mora da si ljepak za pusače. meni se to možda dogodilo par puta u životu i lijepo sam se sklonila. i jednom je jedna žena zapalila u frizerskom dok sam bila trudna pa sam ju zamolila da ugasi jer ne mogu izaći van sa mokrom kosom i nedovršena.
možda si ti malo preosjetljiva ili se stvarno oko tebe sakuplja cijeli pušački šljam.
...i nešto ju ubode, a mislila je da je žar:mrgreen:Citiraj:
evo izbacujem tebe ubacujem cvijetu, ja sjedim na livadi i pušim nailazi cvijeta i zasmeta joj dim, sve dalje je povijest...
Meni se to događa gotovo svakodnevno. Možda se ti ne voziš javnim prijevozom?
Ja na posao idem vlakom, na stanici postoje stolice, ja sjednem, kraj mene sjedne netko i zapali cigaretu, i to se vrlo često događa.
e onda je to. skužajte. ja se ne vozim javnim prijevozom. a što da kažem? ja nekako instinktivno to ne bih napravila, sjela pored nekog i zapalila, a da ne pitam jel smeta. očito da se onda mora probuditi ta svijest kod ljudi. pa ove zabrane će sigurno bar malo pridonijeti. nekako mislim da se ljudi najbolje "uče" kulturi kad ih se udari po džepu. na žalost.
ja sjedim sama na stanici i dođe mama/tata s prekonekoliko djece koja skaču i poprilično glasno pričaju. i ta buka ide drito u moje uši i ne mogu biti na miru. nerviram se izluđuje me. i JA sam ta koja se mora maknuti ili staviti čepiće u uši???
ja ne kažem da su velike familije šljam, ali smatram da je jako puno njih nekulturno i ne razmišlja baš o ljudima oko sebe...
sad umjesto djece stavi živinu. recimo pse, recimo penziće koji se nadvikuju jer su nagluhi, ili tinejđere koji slušaju glasnu muziku...
cure drage, kulturnih ima i pušača i nepušača, ali koliko je ovdje mržnje izašlo prema pušačima, nisam dugo vidila. ja ih ne volim, ali ovo je previše čak i za mene
ana.m, sorry, ali stvarno pretjerujes.
ja pušačima ne bih zabranila pušenje po kafićima.
no zato bih voljela da se ne puši u restoranima, jer mi se ne guta nečiji dim. birtije i kafiće lako zaobiđem, no restorani su druga priča...
i ono što bih da se mene pita (a na sreću pušaća me se ne pita) je da bi opalila cijenu cigara.
odnosno znatno bi povisila pdv na cigare. pa da kutija bude minimalno 60 kn.
jer samo u državi apsurda kao što je naša, dječja oprema, pelene i otrov koji vrti pare (cigare) imaju isti pdv.
...a baš mi nekad dođe da zapalim...:mrgreen:
ja sam spomenula da mi je to ružno. ne kužim zašto se netko tome čudi. meni je to ružno, što ja znam, isto kao kad vidim da netko poteže pivsku bocu.
jednostavno mi je ružno. nisam rekla da tog nekog treba nabit na zid srama, niti da treba zakonom zabranit nego da mi se to ne sviđa.
tebi se ne sviđa kad netko jede. ok, može izgledat nezgodno, pa nekome, čak, i ružno.
isto mi je ružno kad vidim da netko puši u autu-i na taj način, često, ugrožava promet. i da, bilo bi poželjno to kažnjavat, ne zbog trovanja, već sigurnosti prometa.
Apsolutno podržavam zabranu pušenja na javnim mjestima, ali mi se ne sviđaju napadi na pušače. Samo sam komentirala da ne vidim nešto ružno ili nepristojno u osobi koja puši dok hoda ulicom. Naravno da je tvoje pravo da ti se to ne sviđa, kao što je moje da mi je potpuno svejedno vidjeti takav prizor.
Pušača ima kulturnih i nekulturnih. Općenito ima kulturnih i nekulturnih. Kulturne pušače ostavimo na miru, a od nekulturnih se maknimo ili (bezuspješno) tjerajmo s njima pravdu, kako nas volja.
Ja se maknem kad mi smeta dim. I s tim nemam problema. Kao što se moja kći makne iz sobe kad joj se ne sluša moje sviranje Bachovih Goldberg varijacija.
ja nisam nikoga, od pušaća, NIKAD napala, samo komentirala da je MENI to ružno. ne vidim napad u tome.
vjerujem da ni tebi nije baš lijepo, jel tak? nije neka divota od prizora, kao npr, gledat vodopad na Plitivcama.
Kužim da nisi napala pušače, ali kužim i da pušači mogu takvu izjavu doživjeti kao napad.
Što se prizora tiče, vidjela sam i gorih. Fakat mi je skroz svejedno kad netko puši na ulici.
nije da volim pušenje po ulici, ali doživljaj ljepote je osobna stvar tako da mi je taj ulet bez veze.
meni je strašno ružno kad mi jutrom oko zgrade psi ispuste svoje mine a vlasnici kraj njih i onda moj sin barem tri puta u to ugazi i na kraju ispadne da ja čistim tuđa govna :zbljuv:
ružno mi je kad čovjek upicanjen u odijelcu, pun sebe, pa hračne zelembać velik ko kesten.
ružno mi je kada djeca, kao jučer u garden mallu, skuže kako se zaustavljaju ona kružna ulazna vrata pa ih namjerno zaustavljaju dok moje dijete panično urliče unutra.
i koga je briga što je meni ovo sve ružno, nekome je to možda napeto čim se događa.
pa dobro, zar se na ovom forumu više ne smije izreći mišljenje???
i to, pazi, niti sam koga vrijeđala niti koga prozivala za isto.
ali, eto, mišljenje ne smijem izreć.
i, Tashunica, ako smatraš da nikoga ne bi trebalo biti briga što je tebi nešto ružno, onda ti moj ulet ne bi trebao biti bezveze i baš bi te trebalo biti briga za njega.
možda sam ovo malo oštro rekla, ali poanta je bila u tome da je svakom čovjeku nešto drugo ružno i da to ne bi trebalo niti je relevantno da to netko drugi ipak napravi.
ma živcira me zapravo što oni koji govore protiv pušenja i pušača generaliziraju i neće reći neki rade to i to, nego ispada da su svi pušači neodgovorna i bezobrazna rulja koja u stvari puši samo zato da zagorča život nepušačima.
Meni ni pušenje ni pušači nisu ružni. Meni smeta dim.
I zbog toga podržavam zabranu pušenja na svim javnim mjestima.
Točno, mogu se maknuti. I mičem se. Ali ako ga zabrane neću se morati micati.
Ne vidim tko bi se tu na što imao uvrijediti.
Val, naravno da možeš reći svoje mišljenje. Ne znam zašto misliš da ne možeš?
Komentirala si moj post, ja sam ti odgovorila, objasnila sam svoj stav najbolje što sam mogla, ti isto tako. I ako ne dijelim tvoje mišljenje, ne znači da ga ne poštujem.
Kako bi izgledao forum na kojem bi svi dijelili iste stavove?
pa ima toga ovdje, pdf podrške npr.
( samo opserviram, ne kritiziram )
moj zadnji post nije se odnosio na tvoj komentar. tvoje mišljenje mi je ok/prihvatljivo...
i meni ne smeta što to tebi nije ružno, dapače, ali mi smeta što je, očito, neobično što se meni (ili bilo kome drugome) to ne sviđa,
i što, eto, to nije poželjno reći i smatra se napadom na pušače?
Meni smeta puno toga što drugi rade. A sigurna sam da i drugim ljudima smetaju neke stvari koje ja radim. Pa šta?
Dok god je nešto unutar "razumnih" okvira i u granicama pristojnog, ja toleriram i očekujem da se mene tolerira.
I da...ružno mi je vidjeti puno stvari i blesavo mi je puno toga što pročitam - točno tim riječima :politički_nekorektna: No ne vidim razloga da to brine ikoga osim mene. A jedino rješenje za to je da ne izlazim nigdje i ne čitam ništa.
tebi se ne sviđa, meni je ružno.
tvoje mišljenje je politički korektno, moje, očito, nije, iako nema baš velike razlike.
i moje je, očito, podložno kritici. no, svakom njegovo.
a, jučer je jedna djevojka, zabavljena svojom cigaretom, nesvjesno zakoračila pred naš auto.
i tako bi joj bilo svjedno jel se meni njeno ponašenje ne sviđa ili bih ga okarakterizirala ružnim da je danas, a srećom nije, u gipsu.
val, uz svo duzno postovanje, cisto sumnjam da je ta cura bila zabavljena svojom cigaretom. prije ce biti da je bila zabavljena svojim mislima... takve situacije se dogadjaju svima, i pusacima i nepusacima.
normalno da si ti to, u zaru ove rasprave pripisala cigareti. ali razmisli jesi li ti kao nepusac ikada nesvjesno hodala ulicom?
ako nisi, skidam ti kapu. totalno smo drugaciji ljudi...
ja se setam ulicom u oblacima, sve su mi cipele razderane na vrhovima jer zapnem za svaku izbocinu na cesti. ne setam sa cigarom, nisam zabavljena cigarom vec svojim mislima. 2 puta su me povukli na pjesackom da ne zakoracim direkt ispred jureceg auta. takva sam. hodam po oblacima...
a meni je najnajveći gušt bio u doba kad sam kupovala u trstu, izaći iz dućana i zapalit cigaretu, držeći u ruci vrećicu s uspješnom kupovinom hlača koje su mi baš trebale i koje su mi savršeno stajale, kupljene na saldima.
pa onako slavodobitno, iskoraknut iz dućana, pogledat na koju ću stranu, krenut, zapalit cigaretu i ovlaš gledati izloge, znajući da nema više panike jer najvažniju stvar imam u spomenutoj vrećici, a sviostali ulovi, nakon ovog, su bonus. :mrgreen:
talijanske su sve pušile na cesti, kod nas mi je to bilo nekako neugodno.
ja pušim
ali i meni je nekako ružno vidjeti nekog da ide po cesti i puši
pogotovo ženu, kao što mi je ružnije vidjeti pijanu ženu nego muškarca
ne pušim puno, nekad ni jednu, nekad nekoliko dnevno
gušt mi je sjest u kafić, uzet kavu i podimiti jednu
mislim da šetnja s cigaretom nema taj gušt
u vezi s tim jedna priča kad sam bila studentica
počela sam pušiti, i mama je to znala
nije joj bilo drago, ali kao pušač je znala da mi ne može braniti
i trebale smo se naći u gradu, ja sam je čekala na autobusnoj stanici
i čekajući sam zapalila cigaretu
ona je došla i napala me na pasja kola
radi tog pušenja na cesti
rekla je da idemo na kavu, tamo ćemo zapaliti, ali da neka to na cesti ne radim
i nekako sam do tada to prihvatila
(jedino nekad kada dugo čekam tramvaj zapalim, ne radi gušta, nego po nekom pravilu čim zapalim cigaretu tramvaj dođe, pa moram gasiti tek upaljenu cigaretu
onda zapalim da tramvaj brže dođe :roll:)
:lol:
ja sam hodajući cestom pušila u drugom srednjem, ali zato što sam bila prekul i što je to trebao vidjeti cijeli svijet :roll::mrgreen:
i zato mi danas ovi kokodakavci prvi/drugi srednje tako idu na živce s cigaretom na cesti, tako su zeleni i ta cigareta im stoji ko piletu sise, posebno dečkima.
A zašto ti misliš da pretjerujem???
Da li znaš koliko mi dim smeta? Da li znaš da sam alegrična na svašta nešto, da imam problema sa sinusima, da ionako dosta teško dišem i da mi je zlo od dima i da mi se od njega vrti u glavi, pa znaš da pretjerujem???
N epričam tu o nekome tko je prošao pored mene u sekundi, to mi ne smeta, nisma baš takva picajzla, pričam o ovima koji se natakare pored mene.
Pa da, draga, zamisli, dobro si zapazila još jedan primjer licemjernog odnosa države prema građanima (uz npr. zakone o 0 promila koji su sada povučeni) ipak se radi o profitu. Jer država ne ubire dosta poreza od prometa duhanskih i alkoholnih proizvoda nego treba imati mehanizme i za ubiranje kazni.
Btw. jednom sam na e-mail dobila skeniran cjenik iz birtije: Coca cola... toliko i toliko, kava toliko i toliko.... na zadnjem mjestu bilo je "Pepeljara: 20.000 kn" pa tko voli nek izvoli. Vlasnik bu platil kaznu, a onaj koji puši unatoč zabrani može i pepeljaru ponijeti doma.
Kako god bilo, meni je drago da se ne dozvoljava pušenje u birtiji, ovo o proračunu bila je samo uzgredna opaska, koja nažalost zakonodavcima nije na zadnjem mjestu prioriteta, nego vjerojatno na prvom. Tja, bit će da svaka država ima vlast kakvu zaslužuje, ali to je već za neki drugi topic.
Htjela sam još reći ovo. Nekad se govorilo "Gdje prestaje logika, tu počinje vojska". Danas bi bolje pasalo reći "Gdje prestaje logika, počinje politika i zakonodavstvo". Čemu tražiti logiku tamo gdje je smišljeno nema?
Da se mene pita, postoji jednostavno rješenje (ili bi se dalo osmisliti) - jasno označiti kafiće "ZA PUŠAČE" i "ZA NEPUŠAČE" da čovjek odmah zna koje će zaobilaziti (bili mi pušači ili ne...). I razrezati im drugačiji porez. Ali kod nas sve mora biti mutno i nedorečeno, valjda smo tak'i uglavu... Inače, kad sam prije skoro 25 godina počela raditi, pušilo se u uredima i to je bilo strašno. I pila se kava na hektolitre a bome i konjak. Srećom, to je CRKLO i danas kod mene u firmi nema pušenja osim na terasi. Spasili smo se... mnogi. Mogu nabrojiti dvoje-troje zakletih pušača (od 100 ljudi to je onda postotak) i još toliko povremenih. A pamtim vremena kad je bilo obrnuto. Sva sreća da su prošla.
prevelika kolicina parfema...mene, recimo, tjera na povracanje. zaista. ponekad moram napustiti tramvaj ili lift. eto, da nije samo buka. ili zivina.
mene užasno nerviraju oni koji voze i pričaju na mobitel
jer me direktno životno ugrožavaju
i oni koji jedu i oni koji se sminkaju i oni koji gledaju zenske na ulici i frajere i oni koji dodaju djeci igracku ili maramicu....uskoro ce ovaj topic postati "smeta me..." a cini mi se da svima treba neka ventilana :)
ja sam svjesna da sigurno radim nesto sto nekog smeta i zivcira. pokusavam u svemu tome naci ravnotezu uvazavajuci obje strane koliko mogu. ne mozes nikad svima udovoljit u potpunosti.