čekaj još nisi rodila već bi na uzv:mrgreen:
često ima akcija na kupi nešto pa gledaj možda te
Printable View
čekaj još nisi rodila već bi na uzv:mrgreen:
često ima akcija na kupi nešto pa gledaj možda te
Kod Markovca još uvijek 300 kn, mi smo bile prije 3 mjeseca.
pitanje - zasto idete privatno na uzv kukova? jel zbog termina ili bolje dijagnostike?
ja se narucila na salati, s prvim djetetom dosli na red za 20 dana, sad s drugim za 30.
nisam zvala nego mailala uputnicu: predbiljezbe.ort@kbc-zagreb.hr
jos nismo isli s drugim, on je prijavljen na hzzo sa 4 dana a od pedijatra smo trazili uputnicu 7.dan.
Meni se činilo dobro, sve po malo ispregleda, posnimi, objasni. Neke tri-cetiri vjezbice nam je pokazao jer malo frce jedno stopalo na unutra. On je sav smiren i pozitivan, djeluje mi da zna i voli raditi s djecom. Mi smo tamo isli prvenstveno zato jer mi se nije dalo trazit di da se narucimo i onda voziti preko pol grada i nacekivati po bolnici. Markovac mi je na 10 min pjesice od doma i kad sam nazvala, narucio nas je za par dana.
veli kolega da ide s svojim blizancima u srijedu na pregled u Klaićevu, deca su skoro mjesec i pol
Tu nitko ne ide rutinski na UZV kukova. I nema posasti iskrivljenih zbog toga. :unsure:
Kaae koliko se ja sjecam mi smo genetski malo uvrnuti pa zato ide rutinski. kod vas se sve izmijesalo pa vam poboljsalo racu.
Cathy i ja vec pomislila da si rodila. ajde sta se brines, vidis da nam je natalitet u padu. stignes i na uputnicu.
To stvarno, ili? Mislim, moji su onda pola uvrnuti, a pola imaju sansu za neidentificiranu distrofiju. (Ok, imali su neku sansu, a srecom su rodjeni bez.)
Ja sam pobozno pitala za UZV kukova kad sam rodila prvi put pa mi je pedijatar rekao da sve sto treba vidjeti vide redovnim pregledom, a ako nesto ispadne sumnjivo, tek onda salju dalje. I onda potezu i rastezu na svakom well child visitu i to je to.
tako mi obajsnio otac, koji je bio lijecnik. da se ne zezam. a ne znam da li je to medju njima bila urbana legenda. navodno kod zenskih osoba je to izrazenije.
Je kod ženskih je više vidljivo, nego moja klinka je nosila remencice i kad me pito doktor jel toga imamo u familiji rekla sam na prvu ne, posle se ispostavilo da su moje starije sestre isto to nosale
pa draga streberice, ajt ti prvo rodi, pa onda ce se i taj UZ nekako vec odraditi.
sjecam se kad sam ja rodila 2007. da su tad bile guzve za taj UZ i da je klaiceva radila i subotom za te preglede, da su pojacali salatu. dakle nesto su napravili. vjerujem da i danas to funkcionira. nisam primjetila kod kolegice koja je rodila prije godinu i pol da je nesto dugo cekala.
je i ja sam skoro tak, najstariji je to obavio s 5 tjedana jer je slučajno bio u bolnici, pa sam žicala da naprave kad već je tu po cijele dane, klinka u dobi od 2.5 mjeseca pa remenčići još 4 mjeseca, taman prije mora ih skinuli, klinac isto s 2i pol skoro, već pomišljali na Bračak i slične
Meni je ped rekla da se ide preventivno s 2, 3 mjeseca na uzv kukova. Ali ako imamo povijest bolesti u obitelji obavezno s mjesec dana. A kako smo ja i rodica imale s tim problema, mojoj je preporucila dakle nakon kontrole s mjesec dana da odemo na uzv. A tim da kod nas (metkovic i cijela dolina neretve) nemaju redovne preglede nego dodu privatno u jednu kliniku 1. mjesečno. Ili tako ili za st. Nego sreca ima privatni ortoped u capljini. Samo moram skuzit kako cu s bebom od mjesec dana preko granice.