Trilian, kad je operacija?
drzim vam fige....
Printable View
Trilian, kad je operacija?
drzim vam fige....
27.11.
Hvala!
Trilian, mozes me smatrati bedastom, ali moj prijedlog ti je da d 27.11. drzis malog svaki dan kuci nekoliko sati bez pelena i bez gacica, znaci dolje golog. Zagrij stan i kreni. Najmanje 3-4 i da si tako organiziras zivot. Mozda izbjegnete operaciju. Ako mali krene s igrom rezultati su brzi. Da je penis imao mogucnost rastezanja preucijalnog tkiva i najmanja rupica bi se rastegla i vi ne biste ni znali i da je bila mala. Pelene pogoduju pogorsavanju stanja ovako malo rupice, a da nije tako strasno vec bi mali bio hitno na operaciji. Pokusajte, mozda si usparate stres operacije. Sretno Trilian sto god odlucila.
Neka umjesto gaca nosi tople carape i duge svitsrte i pulovere doma. Kupaj ga i stavi mu maslinovog ulja u kadicu. Ne moras nista dirati. ako krene s igrom onda mu na jednim hlacicama otparaj prostor medu nogama tako da obucen moze doci do penisa. Tada mu naravno ne oblacis gacice. Usput mozete trenirati odvikavanje od pelena.
Hvala, VedranaV, članak je zanimljiv, ali... upotreba kortikosteroida 3x dnevno tijekom 6 tjedana je prilično intenzivan i dug tretman. Pogotovo kad je riječ o dijelu kože koji ima vrlo malo rožnatog sloja (na takvim mjestima je zapravo uoptreba kortikosteroida kontraindicirana).
Osim toga, time se jako ruši lokalni imunitet, i velika je mogućost sekundarne infekcije (bakterije i/ili gljivice).
Također, postoji i opasnost pojave tzv. kortikosteroidnog dermatitisa na području primjene kojeg je vrlo teško sanirati (praktički ga se ne može potpuno izliječiti, samo dovesti u stanje mirovanja). Vidjela sam nekoliko primjera takvog dermatitisa (OT, ne bi vjerovala što si ljudi mogu sami napraviti :/ ), to su stvarno ozbiljni problemi.
U svakom slučaju, ima logike i vjerujem da ovakvo liječenje može pomoći, ali pedijatar mora procijeniti prednosti i nedostatke. Ja osobno ne bih to ni pokušavala, jer sam i sama imala vrlo neugodno iskustvo s takvim lijekovima.
baš čitam topic i moram reći da se u svemu slažem sa samaritankom.
da se djeci više dopusti da se istražuju vjerojatno bi bilo manje potreba za operacijama.
ja sam bio na obrezivanju sa 18 godina i moram reći da je bezbolno (iako bi mi vjeroajtno bilo lakše da se to napravilo dok sam bio manji) .nakon operacije lakše je održavati higijenu i bla i meni se više sviđa, no, kako je to ipak intervencija na tijelu, nisam siguran da je dobro donositi takve odluke umjesto djeteta (ako se ne radi o drugačije nerješivom medicinskom problemu).
then again, i may be wrong.
Antun tat ti si jedan od rijetkih muskih predstavnika prvo koji dolaze na ovaj forum, a onda koji je na ovu temu dodatno iznio svoje misljenje. Mislim da su muskarci opcenito premalo zainteresirani za ovu temu kod malih djecaka jer bi oni prvi mogli o tom povecanju broja famoznih "fimoznih" malih djecaka mogli nesto vise reci. Recimo kako je to bilo kad su oni bili mali dokle sjecanje dopire. Sve 5 ili bas i nije bilo 5!
Mi mame smo tu malo neupucene, a u prvim smo redovima bojisnice protiv famozne "fimoze".
Eto cijenim da si iznio svoje misljenje i da si prepoznao bitnost "dopustanja istrazivanja" za male bebe.
Moje misljenje je poteklo iz mog iskustva "bezpelenastva", gdje sam imala priliku promatrati mog malog sina.
"Fimoza" je samo jedna vrsta materijaliziranja problema "nedopustanja istrazivanja vlastitog tijela djeteta" tj. vidis rezulat na penisu.
Medutim postavlja mi se odmah pitanje sto je s curicama. One su takoder u oklopima pelena. Kakve one probleme imaju? One se tkoder ne mogu najmanje dvije godine dolje dodirnuti po najnovijim regulama po pitanju" kada su djeca spremna da se odviknu od pelena?". Kod njih se naravno tesko vidi materijalano...
Danas mnogi roditelji znaju da dijete istrazuje svoje genitalije u odredenoj dobi i da se medusobno igraju mame, tate i djeteta il igre doktora. Medutim manje je rasireno da bebe to rade vrlo rano, vec u prvoj polovici prve godine zivota i kako to rade. Nijansa je velika i znacajna.
Jao, nama j sinoć pišo jako natekao (skužila sam kod kupanja) i malo je gnojaste tekućine iscurilo, pa smo odmah išli na hitnu i na kirurgiju, gdje su nam rekli da je to fimoza i da napravimo pretrage koje su potrebne pa da dođemo na operaciju (ne obrezivanje!) čim prikupimo sve nalaze.
Inače, kožica se odmah po rođenju mogla prevući bez problema, no kasnije više nije (valjda nismo dovoljno natezali, šta li), ostala je samo mala rupica. Kad smo pokušali malo jače povući uvijek je popucalo pa smo to rijetko radili.
BTW, pedica nikada nije pišu niti pogledala, samo se bojala da je ne popiša(kao što je i napravio prvi put!!!) i stavljala pelenu. Jako smo ljuti na našu pedicu, a ne možemo je promijeniti! :evil:
Ima li neko iskustva bas s tim zahvatom? Kirurg je rekao da se radi pod općom anestezijom, ali da se ne ostaje u bolnici, iasti dan se ide kući.
Zanima me kako dugo bebaču treba da se probudi, da dođe sebi? Moramo ići natašte pa me strah da ne bude jako gladan...
Samo da napomenem da smo mi ovu kremu koistili krace od dva tjedna i kozica se istanjila i prevukla a od kad Noah nema pelena nikad vise problema nismo imali.
Skinuli smo pelene ubrzo nakon kreme sto je vec vise od godinu ili godinu i pol(mozda cak i duze) i sve sam navlaci i razvlaci i jako je ponosan. :lol: :heart:
Isti slučaj kao i kod nas, samo što kod nas još nije došlo do upale i nema gnojnog iscjetka.Citiraj:
roko006 prvotno napisa
Na Rebru (u Zagrebu) se ostaje još jedan dan nakon operacije u bolnici. Koliko sam ja skužila, to je radi opće anestezije. Možda sam nešto krivo skužila :? ?
I nama su rekli da ide opća anestezija, ali da se ide kući isti dan. Malo mi je to čudno, ali s druge strane sam i sretnija što ne moramo ostajati u bolnici nego idemo svojoj kući.
Malo mi je bed zbog te anestezije, R. ipak ima samo 6 mj... Znam da to nije ništa strašno, ali svejedno...
preokret: danas smo otišli kod urologa po drugo mišljenje i on je rekao da je to sasvim ok (otok je splasnuo i upala je prošla), i da tu ne treba ništa rezati. Juhu! Taj je doktor inače jako cijenjen pa mu u potpunosti vjerujemo.
:D :DCitiraj:
roko006 prvotno napisa
Borna je bio na operaciji. Postupak je trajao oko 20 min, uz opću anesteziju. Doktori to zovu medicinska cirkumcizija - odrezali su mu samo dio kožice, tako da je još uvijek ostalo dosta kožice da glavić bude potpuno prekriven. Kada mu otpadnu svi šavovi, moramo nakon kupanja redovito navlačiti kožicu jer mu se još uvijek ne da skroz prevući.
Nakon operacije smo morali još 5 sati ostati u bolnici (radi anestezije), a onda su nas pustili kući. Nisam primjetila da ga je nešto boljelo pri piškenju.
(Danima prije operacije smo ga puštali da se sam igra, pri i nakon kupanja, ali nikakvih pomaka nije bilo. Ja mu više ništa nisam htjela dirati. Naime, dva puta sam ga raskrvarila, i svaki put nakon toga sam bila u strahu da će mu se rana inficirati. Da smo ga ranije i više puštali da se sam igra, možda smo mogli i izbjeći operaciju. Ako ćemo imati još kojeg sina, sigurno ćemo ga više puštati da se sam igra.)
trilian baš sam danas mislila na tebe jer smo jučer bili na U8 sistematski pregled našeg uskoro četvorogodišnjaka (27.12.). Pišonja mu je skroz ok i gđa doktor je skroz zadovoljna.
On ga i dalje nateže prema van za divno čudo, a ne prema sebi.
Pokušaj to i ti pokazati svom dečkiću jer ni nakon operacije nije sve gotovo. Pokušajte biti bez pelena i učiti se biti bez pelena. Puno sreće dalje malom dečkiću. Upućuj ga neka se igra, dok ne krene sam!!!
I Borna ga nateže samo prema van... valjda ako treba.
Pelene za sada ne možemo izbaciti jer odmah nakon Nove godine, Borna mora krenuti u jaslice (siroček moj mali, :( ).
molim vas koje ste imale iskustva s doktorima urolozima za preporuku...
MM oduvijek kaže da mali sigurno ima fimozu i da mu to treba maknuti... međutim pedijatrica konstantno kaze da nije fimoza i da samo prevlacimo nakon kupanja... on ce uskoro 6 godina a kozica se nemice cijela ... e sad nikad nije bilo nikakvih problema ali bi ga odveli kod specijalista samo da nebude neki agresivan....pa molim preporuku ... mozda u Klaicevoj?
Trilian, ne razumijem što misliš s jaslicama? U čemu bi jaslice otežavale luftanje kući bez pelena?
Bojim se da bi se samo dodatno zbunio jer ga očekuje drastična promjena u životu - neće više biti stalno s mamom, biti će okružen sa 10-ak beba, neće moći cicati kad god zaželi... Bojim se da bi sad još i ukidanje pelena samo dodatno zakompliciralo situaciju, pogotovo zato jer će u jaslicama morati biti u pelenama.
lumpar, Domagoj je tek s deset godina mogao prevući kožicu.Citiraj:
lumpar prvotno napisa
Gledaj to malo drugačije. Ti mu ionako nećeš time što je gol kući "skinuti" pelenu. On će je imati i u jaslicama i kući, ali ćeš mu omogućiti da dođe do svog penisa i to par sati dnevno, a to je za njegov penis jako bitno. Nije mi bila namjera da ti predložim bezpelenaštvo jer ono je nažalost mnogima prenejasno da bi brzo profunkcioniralo pogotovo ako netko u to ne vjeruje. Međutim ovo što ti predlažem je izvedivo doma na toplome, a terapijski bitno za tvog dečka. Ne moraš se opterećivati jaslicama jer on neće biti tada bezpelenaš sigurno.
podižem opet, sad sam lijepo sve redom pročitala i najviše mi se sviđa prijedlog samaritanke jer ionako "koketiramo" s bezpelenaštvom :mrgreen:
danas na sistematskom, ja već nabrijana da kažem doktoru da mu ne vuče, i kažem mu i stvarno, on gleda, malo pomiče, ali čini mi se da ne vuče ništa na silu, ali ipak, kod kuće vidim da mu je opet kožica malo popucala okolo. :/ pa nije mi jasno kakav je to pregled, zašto mu svaki f***ing put navlači kad ja kažem ne, i zašto to uopće mora napraviti, ako ja kažem da normalno piški... i koliko god on u stvari kao ne forsira, ipak je nekava sila na djelu kada mu je poslije popucalo, a to po mom ne može biti normalan pregled :/ jesam ja luda ili što? jedva čekam toplije vrijeme, pa ćemo ga pustiti gologuzog, još i da prohoda, pa nek sam "vježba" pišu...
Skroz te podržavam. Ni meni nije jasno zašto većina liječnika tako malo poštuje volju roditelja. Zašto nema komunikacije s roditeljima? Ne kužim zakaj imaju taj stav s visoka i zašto ne mogu objasniti zbog čega oni smatraju da neke stvari (npr. potezanje kožice) treba napraviti, a roditeljma prepuste odluku da li to žele ili ne?
Operirali smo bruh s 2 i pol godine i tada je kirurg rekao da ima klasičnu fimozu i da se vidimo na operaciji kada bude bez pelena barem šest mjeseci.Ostavili smo pelene i Ivan je sam vjerojatno"igrajući" se prevukao kožicu jer ja nisam ništa dirala kada nam je doktor rekao da nema šanse da prođe bez operacije.Jednu večer kod kupanja sam probala prevući i šokirala se kako je lagano prošlo.MIslim da doktori malo previše forsiraju s tim operacijama, a Ivan je očiti dokaz da (po doktoru 100% fimozi) operacija nije potrebna nego pustiti da naši genijalci to sami odrade.