krijesnica prvotno napisa
Bok cure, nova sam na forumu ,a vidim da se ovdje može svašta saznati i dobiti jako jako lijepih savieta , e pa moooooolim vas za savijet, ako se ista moze uopce napraviti po mom ptanju.
Naime jučer sam doživila šok!!! i to financijski, a u današnje vrijeme .... nego da pojasnim
U 38. sam tj. t zaposlena sam , do sad sam bila na održavanju i primala sam naknadu od hzzo-a onu od cca 4 000, to sam uspila sredit jer su mi objasnili da kako bi dobila tu naknadu moram ispunjavt onaj famozni uvjet od 1 g neprekidno ili 18 mj u 2 god, pa sam jaaaakooo pazila da ispunim taj uvjet (ostvarila sam ovaj sa 18 mj u 2 god) i sve je bilo super dok nisam sad 22.03. otvorila obavezni porodiljni i tad su mi rekli da ne ostvarujem pravo na naknadu od tih cca. 4000 nego 1600 jer nemam 12 mj neprekidnog radnog staza od kad sam krenula na porodiljni .Naime ja neprekidno radim od 1.6. 2010. prije toga sam imala nešto prekda od par mjesec, prvi posao mi je trajao ravno 1 godinu ni dana manje.
Kad su mi to rekli toliko sam se razbjesnila jer ispada da sad kad po zakonu kad MORAM biti doma i nemogu radit jer kao država štit mlade mame i male hrvatiće dobiješ ... što....
eh da i sad nastupa moja dilema... s obzirom da ću ja opet ispunjavati uvjet od tih 12 mj neprekidno 1.6. a i po novom zakonu bih sad bih navodno imala pravo na tih 4 000 dali se može pisati kakva molba ...zamolba.. nemam pojma što sve... da mi ponovno naprave obračun. i u biti kako je moguće da za vreijeme OBAVEZNOG porodiljnog dobiješ manje nego na bolovanju.
ajde cure ako nešto znate da se može iskemijat molim vas javite.