Ma ima tu raznih nijansi, gdje ne treba biti pedantan, ali što se tiče prijateljstava, to je već neka druga sfera.. do koje treba doći.. ali ne očekujem previše u startu, kasnije kad znam koliko mogu očekivati; vidim gdje smo i što smo.
Printable View
Ma ima tu raznih nijansi, gdje ne treba biti pedantan, ali što se tiče prijateljstava, to je već neka druga sfera.. do koje treba doći.. ali ne očekujem previše u startu, kasnije kad znam koliko mogu očekivati; vidim gdje smo i što smo.
nije uopće u tome stvar,
ni u vanbračnoj vezi (tko smo mi da tu sudimo)
nego u tome što žena pokušava proračunatim lažima razdvojiti prijatelje od prije, svakom prodaje drugačiju priču
jednom sam bila u takvoj situaciji, i tek kad su upleteni počeli uspoređivati priče shvatili smo pomalo kakvih tu sve sr*** ima
nema tu nazad, jer ničeg ni prije nije bilo, radi se o osobi s dubokim problemima koja nije sposobna za prijateljstvo, kojoj bi mogao pomoći jedino psihijatar kad bi ona to htjela
ali naravno da ne želi
zato, petama vjetra...
a u koji razred idete vi?
ne znam, tako mi odjednom dodu neke gluposti pa ih napisem. ponekad. srecom, rijetko. ali stvarno kad citam ovakve stvari ne mogu da ne pomislim da je rijec o nekoj seriji o dozivljajima iz srednje skole. ispricavam se na bahatosti.
vikanje, plakanje, citanje lekcija.. sori, srednja skola mi stavrno prva pada na pamet
nitko nikome nije dužan polagati račune...ako nešto od nekoga očekuješ (opravdano ?), a to ne dobiješ....imaš pravo imati o tome mišljenje...ali...zar misliš da trebaš/možeš mijenjati tu osobu? Koliko osoba na svijetu možeš/trebaš mijenjati? Ja ne kažem da im ne treba dati do znanja kako se ti zbog njih osjećaš..ali ne kao uvod za raspravu..već samo kao tvoj stav. I točka. Ako ti ne pašu, makni se od njih.
hehe, sviđa mi se tvoj odgovor. Nisam uopće pročitala čitavu njenu priču, nemam volje ni živaca ali shvatila sam da se radi o tome da joj prijateljica nije rekla da je u vezi s prijateljem. Pa se naljutila jer joj je prešutila tu činjenicu. Ako sam fulala onda ništa, moj odgovor je bio na tu misao.
X
ja u biti ni ne očekujem od prijateljica da mi nužno povjere s kim ljubuju. Ako je odlučila to zadržati za sebe, pretpostavljam da ima svoje razloge i da će mi se obratiti kada bude spremna.
za ostatak priče je mikka sve rekla, da sam vidila u seriji rekla bih "ma da, nitko ovako ne živi!". Shows how much I know.
Pametnome dovoljno...makni se od nje za dobro svih troje. nitko nije niti iskren niti dobronamjeran u ovoj priči. nisi je baš primile preiskreno kako pričaš.Okani se toga odmah, odreži i tako im i reci i posveti se prioritetima koji te zaista usrećuju.
Ja sam već bolje i prijateljstvo sa početka priče je iza mene. Boli na početku, ali zatvorivši jedan dio priče uvijek otvoriš nešto drugo.
potisujem pomikaki i vrištim od smijeha na mikku
slažem se žena boluje od paničnog napada i lječi se odlazi psihijatru redovno, baš zbog toga mislim da malo ponekak kao da ju uhvatim da nije sva čista
ali i moj muž je razočaran,on je drugačiji .meni kaže da sam jako mekana i naivna i da su mi svi na ovom svijetu dobri,a nema toga kod njega...on čvrsto stoji iza svojih rijeći,on kaže nek oni budu zajedno ,nek budu sretni,a on da če uvijek misliti u sebi da mu to nije potrebno,i da je u vezi sa udanom ženom,koja nikad kraja da se razvede... boli i njega što mu ni on sam nije to priznao od samog starta...moj mu je muž naj prijatelj,svaki su dan zajedno,rade zajedno,... pa kako mu je to mogao prešutjeti,dok mu moj muž pak njemu povjerava dok se samnom porječka ovag mu se već ispovjeda,ipak ga je smatrao naj naj frendom
slažem se apsolutno sa tobom,ali ja sam totalna glupača,misli da me svi smatrate da jesam,ali draga mi je,neću reći da nije,oprostila sam joj ,ali zaboraviti neću.... sad me stalno zove,priča svaki njen pokret,priča mi sve u vezi njega ,sretna je ...nadam se da se pokajala, a što ako je manipulatorica...i voli ljude malo onako u zdrav mozak???
neznam da li ću ikad otkriti.... pokušavam se ponašati normalno i da je sve ok....a šo mi drugo preostaje,a i moram radi i ove druge strane(kuma) on je lud za njom i ona za njim(valda je),pa da čovjek ostane normalan
[QUOTE=Trina;2142967]hehe, sviđa mi se tvoj odgovor. Nisam uopće pročitala čitavu njenu priču, nemam volje ni živaca ali shvatila sam da se radi o tome da joj prijateljica nije rekla da je u vezi s prijateljem. Pa se naljutila jer joj je prešutila tu činjenicu.
naravno istina je nisam ljuta sto mije to prešutila ,nego što je cjelo vrijeme bila sa njim,a meni je pričala kako joj je dosadan,kako ga vrti oko malog prsta,kako je naporan i sve gadosti,tako da mi ga je bilo žao.... a on samnom nije pričao tri mj(dok su u vezi)jer mu je ona rekla da sam ja protiv te veze i da mu nisam pravi prijatelj i puno puno toga...a sad su sretni i zaljubljeni,a ja i moj muž razočarani ,ne u njuhovu vezu (boli nas briga to je njihova stvar)već što su nas izigrali i sadni on nema bas povjerenja u njega
Meni (naivnoj) ova sapunica izgleda kao da su dotični u priči željeli prvo pokušati kako je to biti zajedno i da li uopće mogu zajedno, a tek onda to dati "na sva zvona".
Zašto bi ti netko istu sekundu morao reči da je s nekim u vezi, pogotovo zato jer ima dojam da to ti i muž ne odobravate?
Je. Ali koji put uopće nisi svjestan da trošiš vrijeme na krivu osobu. Tek kad se riješiš tog zatrovanog odnosa i ta osoba ti prestane biti dio tvog života, shvatiš da nisi ništa izgubio, dapače, nestala su i mnoga opterećenja. Meni se baš to dogodilo. Trudila sam se oko krive osobe toliko dugo godina, davala se maksimalno a sve je puklo radi detalja, gluposti, sitnice..I osjećam se dobro, bolje, rasterećeno nekako.
ma kad se rješiš tog pijača energije to ti je kao kad si malo ćorav, kratkovidan ali ne nosiš naočale
naučiš gledati svijet tako malo zamućen, tebi je ok. s vremenom
dok ne staviš naočale
pa progledaš
vidiš da je sve moglo biti jasnije, bistrije, lakše
samo da si ranije otišao po te cvike
tako barem bilo kod mene, i doslovno i u prenesenom smislu
Flopice, predivno receno. Genijalno zapravo. I tako istinito.
annie :love2:
moje prijateljstvo (18 godina traje) puknulo je nedavno. Ja sam kriva jer sam joj poslala poruku onu koju većina nas dobiva, a to je ako ne pošalješ xy osobama dogodit će se nesreća. Jako se je uvrijedila zbog te poruke. Rekla je da kakva sam ja to osoba koja joj želi nesreću. Ispričala sam joj se, ali ona ispriku ne prihvaća.
Najgore od svega je to što mi je ona vjenčana kuma, a i krsna kuma mog djeteta, i sad više neće zbog te poruke razgovarati sa mnom.
Ona nema muža, a ni djecu. Prijatelja nema, jedino sam joj ja bila prijateljica. Živi s roditeljima na selu, blizu Zadra. Ima dečka (9 god je stariji od nje) koji ne želi brak, a ni djecu.
Kaže da sam sebična, da gledam samo sebe tj. da mi ona nije na prvom mjestu, (mislim da ima svoju obitelj da bi drugačije govorila).
Pa nije glupa poruka pokvarila vase priateljstvo.
Da je valjalo , ne bi ga lanac srece jednim mail-om prekinuo.
mislim da joj se jednostavno sve nakupilo pa se ispucala na meni. Zvala sam ju, slal poruke na FB, sms, nije odgovarala. Navodno ona nije imala kome poslati to pismo, pa su joj se dogodile nesreće: gripa+upala pluća (što po meni nije nesreća, ako vlada epidemija), njezin tata je opekao ruku, pa su mu morali skidati kožu (po meni splet nesretnih okolnosti), ali nažalost ona ne vidi to tako.
mislim da je bolje kad ti netko kaže da te ne želi u svom životu, a ne kad je cici-mici - a radi drukčije. ali i to se događa.
ja sam doživjela da mi (bivša) prijateljica blokira pozive - iako ju nisam maltretirala zivkanjima. naravno, ona je mene uvijek zvala (i uspijevala dobiti) kad je njoj nešto trebalo.
kad sam shvatila što se događa - napravila sam isto. obrisala mailove, poruke, blokirala broj.
nemam pojma zašto je to napravila, jer mi nije rekla. mogu samo pretpostavljati da se radi o bivšem mužu s kojim se pomirila. meni je bježala kad su se stvari otele kontroli... pretpostavljam da sam kao svjedok prošlih problema postala "nepodobna".
ne zamaram se time. meni je važno da nisam nikom učinila nažao, niti izdala prijateljstvo.
upoznajem divne nove ljude. i oni mi vraćaju vjeru u dobro.
Ah, te vjencane kume. I ona koja je meni bila i ona kojoj sam ja bila-ne postoje vise u mom zivotu. I dobro da je tako. Ali ja vise kuma necu bit :D
S krsnim kumama imam dobra iskustva :)
Nesretna je i jadna, a sad je našla i "krivca" za to. Sori ali točno mi tako izgleda :-/
Veću glupost odavno nisam čula.
Pošalji joj na FB jedan od onih tekstova kojima joj šalješ ljubav, sreću i zadovoljstvo, možda se smiri.
Možda se u tom trenutku ne čini tako, ali poslije budemo zahvalni za prekid nekog prijateljstva. Netko je usporedio to s kupnjom naočala.
Trepćeš u nevjerici, tužan, žalostan, šokiran, možda i rasklimanog ega pa progledaš.
Ja nekako ne želim vjerovati da su ljudi zločesti i zlonamjerni, ali ako su sami sa sobom nesretni onda teže podnose tuđu sreću. Ili se radi o lošoj komunikaciji. Ili jednostavno treba isključiti aparate na kojima preživljavaju takvi odnosi.
Prije sam se s prijateljicama više davala energetski i emocionalno, sada imam drugačiji pristup, smanjena očekivanja, a i svoju obitelj, mm-a kao dobrog prijatelja, a ne samo partnera i najzad - svoju obitelj. Rješavanjem rasklimanih odnosa u životu ostavljamo prostora za neke nove, bolje i pozitivnije ljude. Treba njegovati vlastiti mir.
Jedna je moja prijateljica, kronično nesretna u ljubavi, pokušavala uvući u krevet moje bivše misleći da za razliku od nje biram dobre muškarce. Oprostila sam joj. Nije ni danas sretna. Drugoj je moje dijete postalo kamen spoticanja - jer ne želi imati djecu.
I dobro, otpustila sam ih kao balone koji mi se više ne sviđaju. Sve su to lekcije.
Deaedi - većina nas na to popizdi :mrgreen: ... no to nije razlog za raskid prijateljstva.
a i ovo kaj veli palčica "Jedna je moja prijateljica, kronično nesretna u ljubavi, pokušavala uvući u krevet moje bivše misleći da za razliku od nje biram dobre muškarce." sam doživjela. rekli mi bivši... :lol: